Bil og kontanthjælp?

Bil og kontanthjælp? Cyklist indtil videre
Min kæreste er i den uheldige situation at han er arbejdsløs og på kontanthjælp, selv om han søger jobs på livet løs.
Jeg er i den situation, at jeg har et godt job, og nu har jeg brug for (og ikke mindst lyst til) at købe en bil. Men må jeg eje en bil når min kæreste er på kontanthjælp? Vi bor sammen, men er ikke gift. Kan det få indflydelse på hans kontanthjælp, at hans samlever har en bil? Jeg ved godt at det lyder lidt latterligt, men hvis han selv havde en bil kunne han blive tvunget til at sælge den.

Jeg håber at der er nogle, der kan give et seriøst svar.

Vh cyklisten :)

det er ok mia henriksen
Det er ok. Jeg har 3 naboer i opgangen her som er på bistand og samtidig har bil. Det har været sådan i flere år.
At de er udlændinge skulle jo ikke gøre en forskel.
De skifter bile en gang om året så der kan vist ikke
være problemer i det.
mvh
Mia

kommer an på labonita
hvis I ikke er gift må du godt have en bil, dvs den skal stå i dit navn. Er man gift eller vil din kæreste have bil og han er på kontant hjælp, må han kun eje en gammel der ikke har højere værdi end 20.000 kr. Man må ikke eje en dyrere, for så har man noget af værdi, og der kræves at man sælger sin dyre bil og lever af pengene inden man kan få bistandshjælp.Ved det da min mand og jeg har været turen igennem og var så heldige at vores gamle spand kun var 12.000 værd,og det beregnes ikke som noget af værdi.
Ved godt at nogle udlændinge på bistand skifter deres mercedes og bmv biler ud, men mon ikke de biler står i andre familiemedlemmers navne.
Så køb i roligt bil i dit navn, så længe i ikke er gift...

helt ok Socialrådgiver
Ja det kan du godt. Som det også skrives i et andet svar, så har du ikke forsørgelsespligt over for din kæreste - det ville du have, hvis i var gift. Så du kan roligt købe en bil i dit navn, uden at det får en indvirkning på hans kontanthjælp

spørg dog en sagsbehandler!!! xxxxx
ja, hvis I bor sammen så blir halvdelen af bilkudgiften fratrukket hans kontanthjælp

få en mand MED arbejde preben1
han nasser jo på dig

Arbejdsløshedskasse ? Magdalene
Har han aldrig haft et reelt stykke arbejde siden han er på kontanthjælp....?

Jeg syntes ikke du skal have nogen bil, sålænge jeg er med til at opretholde livet for din kæreste.

Ville han ikke ofre de ca. 1000 kr om måneden som det koster at være forsikret....de unge er så skødesløse, og beregnende, forventer faktisk bare, at de skal have fra det offentlige :-(

Tak Cyklist indtil videre
Kære Socialrådgiver. Tak for dit seriøse svar! Jeg mente heller ikke at der var problemer, men jeg ville lige være sikker.

Tak for svaret Cyklist indtil videre
Kære labonita

Tak for dit seriøse svar. Jeg er glad for at få svar fra en der selv har stået i en lignende situation.

Jamen... ???
Jamen kære ven! Du er da også med til at betale til dem der får dagpenge fra en a-kasse. Du tror vel ikke at kontingentet alene betaler alle arbejdsløse medlemmers dagpenge?
Og hvorfor i alverden skulle cyklisten ikke have ret til at købe en bil, bare fordi du er med til at opretholde livet for hendes kæreste - hun har jo selv et job og tilsyneladende råd til en bil???

Kontanthjælp , man har en bil. mandaabenraa
Kommunen arbejder med noget der hedder * hvad siger loven* . Man må bl.a ikke eje en bil. Mange andre ting må man heller ikke eje. Dette stykke papir skriver man under på , før man kan få nogen penge , så det er strafbart at omgåes reglerne. Jeg ved godt , at mange på kontanthjælp ejer en bil , men det kan koste en tur i retten m.m.

Det rene vrøvl. mandaabenraa
Mange er nød til at søge om kontanthjælp , der kan være mange grunde. DU er med til at opretholde livet for en anden person , det rene vrøvl. Det er korrekt det du skrive om , at man bør forsikre sig i en a-kasse . A-kassen er penge fra staten , kontanthjælp er penge fra kommunen ( her kan der vel også være penge fra staten). Hvis du er på kontanthjælp , er jeg da ikke med til at ernærer dig. Du er bare heldig , at du har et godt liv. Tillykke med det. Svine ikke kontanthjælps modtagerne til , hjælp dem istedet for.

må man læser8
gerne stå som bruger af en bil og stadig være berettiget til kontanthjælp??

Bil og kontanthjælp? jablonski
[???] det må man godt

Bil og kontanthjælp? Albert Johansen
Jeg mener da alle tider ej, at de fattige bør kunne eje bil. Hvordan i alverden skulle det dog gå til at have råd til bil, når man da ej har arbejde??

Kærlig hilsen Albert Johansen

Hvis han er kulturberiger den_radikale
har han ret til en BMW ved siden af kontanthjælpen.

Bil og kontanthjælp? trådløse-Anna
[quote="Albert Johansen" post=2512237]Jeg mener da alle tider ej, at de fattige bør kunne eje bil. Hvordan i alverden skulle det dog gå til at have råd til bil, når man da ej har arbejde??

Kærlig hilsen Albert Johansen[/quote]


Det [b]kunne[/b] jo være han havde råd til bilen hvis ikke han sidder med en smøg (sutteklud) i hånden lige som [b]DU[/b] gør, [:X] i

[:DD] [:DD]

Bil og kontanthjælp? Albert Johansen
Jeg har skam alle de penge jeg nogensinde skal bruge. Det er da skønt at være overklasse.

Kærlig hilsen Albert Johansen

det er ok mandaabenraa
[quote="mia henriksen" post=76296]Det er ok. Jeg har 3 naboer i opgangen her som er på bistand og samtidig har bil. Det har været sådan i flere år.
At de er udlændinge skulle jo ikke gøre en forskel.
De skifter bile en gang om året så der kan vist ikke
være problemer i det.
mvh
Mia[/quote]

De er på bistand og har en bil , det har været sådan i flere år. [(:] For nogle år siden søgte jeg om kontanthjælp , jeg skulle af med bilen , før jeg kunne få kontanthjælp. Bankmanden sagde , du må da ikke sælge en bil vi financierer.Der er de der uforståelige formue problemer. Single 10.000,-kr. , et par 20.000,-kr. Sådan var det også for 40 år siden. De får kontanthjælp , de har en bil , sådan har det været i flere år. [;)] [???]

Bil og kontanthjælp? the_mig
Ja, du må have alle de biler du har lyst til.

Så længe i ikke er gift er jeres økonomi på ingen måde afhængige af hinanden.

Jeg selv har både bil, hus og motorcykel, og det har ikke haft nogen som helst betydning for min kærestes kontanthjælp.

Han må som andre nævner også godt selv står som ejer af bilen, dog er der som sagt et loft for bilens værdi.

Og til alle de der har ondt i røven over nogen på kontanthjælp har adgang til en bil, tag jer dog sammen. Hvorfor skal man undvære bil, og for den sags skyld andre ting, fordi ens bedre halvdel for en tid er uden job, det kan jeg virkeligt ikke se. Så skal partneren også betale topskat hvis de modsat finder en kæreste med et godt job, eller hvad?

Ville da give netdating et ekstra twist hvis der pludselig kom en rubrik for "påvirkning på egen indkomst"