bilkøb, flytning el. ingen

bilkøb, flytning el. ingen ubeslutsom
af delede, jeg er sådan itvivl om, hvad jeg skal gøre...!

Jeg har lige pt. et tilrådighedsbeløb på 9400 kr. pr. mdr og det er til kost, mobilregning og andre fornøjelser.
Jeg bor selv med 2 børn på 8 og 14 år og i de 9400 kr. pr. mdr, er børnepengene med i regnet, så jeg får ingen børnepenge hver 3 mdr og el og andre udgifter er også betalt - alt sammen fordi jeg har årsbudget..

Jeg bruger ca. 4500 kr om mdr. til kost og 500 kr. til mobilregning, så jeg har til børnene og jeg 4000 kr til fornøjelser - egentligt ret godt...

Jeg er pt. på kontanthjælp, men regner med, at være ude af systemet om mellem 3 - 8 måneder, da jeg i samarbejde med kommuenen er ved at finde ud af noget revalidering eller flexjob.
Hvis jeg får revalidering, så har jeg ca 1700 kr mere oom måneden, altså 9400 + 1700kr i alt så 11.100 kr pr mdr.tilrådighedsbeløb.
Hvis jeg får flexjob får jeg ca 3500 kr mere pr mdr, altså 3500 kr + 9400 kr - ialt så 12.900 pr. mdr. tilrådighedsbeløb....

Jeg har været ude og se på en ny bil og jeg har regnet ud, at jeg med afdrag på bilen, ansvarsforsikring og kaskoforsikring + vægtafgift og benzin kommer med ca 3500 krpr. mdr.
Men jeg vil også gerne flytte pga. at lejligheden er blevet alt for lille, vi bor 3 mand på kun 80 m2

Men jeg kan jo ikke have råd til både ny lejlighed og bil og da slet ikke på nuværende tidspunkt...

Jeg over nu, at købe bil NU, at tage et banklån på 50.000 kr, så jeg kan komme med udbetaling til bilen på 40.000 kr og betale 10.000 kr forud 1 år frem til ansvarsforsikring, kasko og vægtafgift, for så regner jeg stærkt med, at jeg om 1 år er ude af kontanthjælpsystemet....

Det vil så sige, at jeg udaf de 4500 kr jeg har tilrådighedsbeløb, skal afdrage med 3500 kr til bilen, altså har jeg kun 1000 kr tilbage til fornøjelser, men så tænker jeg, at jeg vil have et rengøringsjob, hvor jeg kan tjene 1000 kr i mdr, altså har jeg 2000 kr til fornøjelser i mdr. men det er jo kun en overgang, indtil jeg finder ud af min arbejdssituation...

Jeg er bare så træt af, ikke at komme nogen steder hen, selvom der går busser. Ved at have en bil, har jeg flere muligheder vedr. arbejdspladser..

Hvad ville I andre gøre??? er 2000 kr for lidt til fornøjelser, men husk på, at det kun er en overgang, men den overgang kan godt tage lige fra 3 mdr, til 1 år....

Hmm Svend Nu
Da jeg læste dit indslag blev jeg glad over at her var en lille kærnefamilie med et fornuftigt budget.
Så kom jeg til den sidste del hvor kæden knækker.

Jeg tror desværre ikke (måske heldigvis)du kan få et lån i banken da du er på kontanthjælp. Jeg vil også mene at du skal finde din plads i arbejdssystemmet før du kaster dig ud i mulige spekulationer om dit pengeoverskud eller måske underskud.

Hvad hvis nu blikkassen lige pludselig ikke vil kører eller skal have nye dæk...skiftet olie m.m. Det syntes jeg ikke du tager højde for.

Hvis jeg var dig ville jeg nok hellere bruge min energi på at finde et nyt hjem for dine børn får jo snart et behov for at være alene eller have venner med hjem og dermed mere plads.

Det var mine søndags tanker for dig;) Held og lykke.

Hvilken bank vil låne dig 50.000 til bil lige nu? dulkis
- vil du have rengøringsjob ved siden af bistandshjælpen? Jeg forstår godt du har tanker/planer og tålmodighed kan bruges op, men jeg tror din timing er lidt dårlig.

- Brug krudtet på at speede afgørelserne hos kommunen op.

jeg har kigget ubeslutsom
efter en ny lejlighed i månedsvis, men ikke været så heldig, jo et sted var rigtigt lækkert og stort, men alt for dyrt. Jeg er blevet kræsenmht lejlighed, men også fordi jeg bor godt, der er bare pladsmangel.

Ja, det ville sikkert være mest fornuftigt at komme i arbejde først, inden jeg anskaffer mig en bil, men min tanke var, at hvis jeg om ca 3 måneder skulle på revalidering, så vil jeg gerne have en bil 14 dage før start, alt eftersom, hvor jeg kommer i praktik henne! for jeg kan risikere at blive sendt langt bortistand

der er en bank, ubeslutsom
der vil låne mig 50.000 kr, da jeg kommer til at arve ca 35.000 kr om ca 1/2 års tid og så er banklånet jo betydelig mindre...

Ja, jeg ville have et rengøringsjob ved siden af bistandshjælpen, sort arbejde, det ved jeg godt det er, men hvem kan sige sig fri for aldrig at have tjent lidt sorte penge ved siden af???

det ville sikkert være mest hensigtsmæssigt at få en afgørelse fra kommunen først, men min tålmodighed er ved at være brugt op, jeg har i mit liv måttet vente med mange ting, der tager tid, så jeg havde bare ikkelængere nu lyst til at vente passiv tilbage. Så min tanke var, at gøre bilkøb nu. for så var en af mine livskvaliteter da gjorti stedet for, at jeg hele tiden skal vente med at gøre handling til kommunen har taget en afgørelse.

Min sagsbehandler har nævnt de ting jeg skriver med enten flexjob eller revalidering og jeg er blevet optaget på studiet, det er bare lige tiden, der skal gå...

Du sælger skindet... hoenemor1001
...før bjørnen er skudt. Og det er en farlig rækkefølge. Lad være med at sætte dig i gæld for at få en bil, før du har fået nyt job, og du ved, at du kan klare det. Hvis du har så mange penge, at du mener at kunne spare på fornøjelserne, så er du meget bedre tjent med at spare op til en evt. udbetaling.

Dernæst synes jeg, at det ser ud som om, du har et urealistisk forhold til, hvad det koster at have bil. Hvis du har lån i bilen, kan du ikke nøjes med en ansvarsforsikring. Så er du nødt til også at have en kaskoforsikring, og en sådan er langt fra billig. Dernæst skal du regne med mindst 10.000 om året til smøring, olieskift, dæk og andre småudgifter og småreparationer. Så kommer et beløb til de større reparationer, som selfølgelig er afhængig af, hvilken bil du vælger (ny, gammel, mærke, osv.). Og indtil nu har du ikke kørt en eneste kilometer. Den vil også have brændstof, og det er dyrt.

Du kan altså køre mange kilometer i taxa for de penge, som det koster at have en bil.

Mht. lejlighed vil jeg sige det samme. Vent til du har fået jobbet, og du ved, at det er varigt.

mvh hønemor1001

ja, jeg vil gerne ubeslutsom
sælge skindet før bjørnen er skudt, men måske tænker jeg lidt anderledes end de fleste, selvom jeg godt kan se, at "bjørnen først skal være skudt" men man kan jo aldrig være sikker her i livet, selv om jeg skulle få et nyt arbejde og efter 3 måneder er gået og jeg stadig har "bestået" eller hvis jeg har været på den samme arbejdsplads i årevis, kan jeg jo stadig ikke vide mig sikker på, om der kan ske ting og sager, som gør, at jeg lige pludselig en dag ikke kan arbejde mere..

Jeg havde bare udregnet, at hvis jeg tog ca 10.000 kr mere i banklån, såkunne jeg forudbetale både bilforsikring, kaskoforsikring og vægtafgift - et afdrag til banken på 1000 kr. pr. mdr, og 1000 kr ville jeg også skulle betale til forsikringer, så om det gik den ene vej, eller den anden ville være hip som hap.

Jeg havde tænkt på en helt ny bil og en sådan en, ville næppe komme til at koste 10.000 kr i året - ikke engang min gamle bil kostede op til 10.000 kr om året.

Ja, om det er ny bil eller ny lejlighed, det er begge dele dyrt, og jeg er godt klar over, at jeg på nuværende tidspunkt ikke har råd til begge dele.
Den med at spare op, jammen så kan jeg jo vente i 1 helt år....

Jeg kan godt se alle jeres fornuftige forklaringer og jeg er udemærket klar over, hvad det koster at have bil - det er nok bare min utålmodighed, der er løbet af med mig- jeg føler mig bare så indespærret i min egen lillelejlighed i min lille bondeby..

HMM... rodemund
Det lyder lidt som om, at du allerede godt ved hvad du vil. Jeg synes at 9400 kr er et stort rådighedsbeløb når man er på kontanthjælp, men det skal du bare være glad for. Jeg synea ligesom de andre debatører, at du skal slå koldt vand i blodet og få sparet nogle penge op. Du kunne jo starte med at lægge de penge til side, som et evt. afdrag på lån ville være, så kan du se, om din økonomi kan bære det.

du er godt nok i gang med at dumme dig Sagsbehandler
også noget så eftertrykkeligt. Din arv skal modregnes i din kontanthjælp. Laver du nogle af de rævekager du har gang i lige nu, risikere du en sag for socialbedrageri.

Måske nogle har tjent sorte penge "ved siden af" og det er strafbart i forhold til skattelovgivningen, men du er i en helt anden position. Du bliver tiltalt for BÅDE skatteunddragelsen OG socialbedrageri. Det sidste er langt det værste, og det er måske gået op for dig, at det her samfund straffer økonomisk kriminalitet ganske hårdt. Bliver du taget for begge dele skal du ikke forvente at kunne holde dig ude af fængsel, så hvis jeg var dig, ville jeg lede rigtig grundigt efter min tålmodighed og få den aktiveret. Der er ikke meget livskvalitet i et halvt års tid bag træmmer og 5 år med en straffeattest med anmærkninger for en bil. Synes du ikke den er lidt dyr?

Hun skal blive rigtig godt til at spare op Sagsbehandler
for kommer hun ikke ud af systemet, inden arven er en realitet, og jeg siger ikke udbetales, men påtegnes, så skal hun modregnes ca 3 måneders kontanthjælp.

Eller god til Sagsbehandler
Sorry - tyrkfejl.

jeg er ikke ude på ubeslutsom
at lave social bedrageri. Når man kommer i flexjob, nærmere sagt er blevet bevilliget flexjob, så kommer man over på en anden paragraf og det betyder, at man må arve lige så tosset man vil.
Ligeledes når man er på revalidering, så derfor gør jeg alt for at komme ud af systemet inden jeg arver penge.

om jeg så skal tage et rengøringsjob, så gør jeg det, bare jeg kommer ud af systemet, men på nuværende tidspunkt, har jeg ikke været så desperat, at jeg ville ta hvilket som helst arbejde..det har ikke været nødvendigt vel..

ja, de penge jeg egentligt ubeslutsom
skulle bruge på en bil, kunne jeg spare op hver mdr, så får jeg jo virkeligt at mærke, hvor lidt penge jeg har til rådighed...

Nej det er du sikkert ikke ude på Sagsbehandler
men nu fortæller jeg dig, at du er igang med at dumme dig. Du kan ikke regne med den sagsbehandlingstid du nævner her. Du skal gennem arbejdsprøvningerne først. Vil du redde din arv, må du hellere se at komme igang.

- Kom ikke hylende og sig, du ikke var advaret.

jeg er skam udemærket ubeslutsom
klar over systemet og du kender ikke til min sag - min sagsbehandler og jeg har været til møde og nu står jeg overfor den allersidste arbejdsprøvning, som skal strække sig over 3-4 måneder...

nej, man kan aldrig vide sig helt sikker på tidsperspektivet fra kommunenes side, men en ting er sikkert, at jeg om 3 1/2 måned kan startepå uddannelse og om det så bliver på revalidering eller su -det vedrørerjo ikke arven...

Det skrev du ikke fra starten Sagsbehandler
og det der så tåbeligt herinde at vi kun kan forholde os til de oplysninger vi får. Nogle har den mani at aflevere dem i småbidder...

Kan du time det her korrekt er du sikret din arv, ja. Men det er altså også betingelsen. Når du er så tæt på dit mål, så lad dog være med at lave noget du ved er ulovligt, for så falder det hele fra hinanden. (sort rengøring)

hvis jeg skulle ubeslutsom
det hele i et stort stykke til at starte med, så ville indlægget blive så langt, at folk ikke gad læse det...
Det væsentlige var, om jeg hovedsalig skulle overveje bilkøb eller evt. ny lejlighed....
Debatter har det jo med at komme længere ud og når det sker kommer der mange sider frem og hele tiden noget nyt, som man skal forholde sig til...og ja, så gør det lige pludseligt det svært at debatterer.

Det klogeste ville nu være, at jeg om 3 1/2 måned starter på uddannelsen på su eller hvis jeg skal være så heldig til den tid - revalidering og så ta den med bilkøbet, ny bolig eller hvad det nu kan blive til, til den tid....

At tro, at jeg uden uddannelse kan finde et godt job, er næsten utopi, for når jeg som skrevet har været på af´s hjemmeside i flere måneder, uden held, så hvorfor skulle jeg så tro, at jeg kunne være heldig lige pludseligt, jo, hvis jeg tog et kedeligt ufaglært dårligtlønnet job, men det vil jeg helst ikke..

jeg kan være nervøs for, om flexjob bevilligen når at indtræde inden arven, for selvom der ligger en handleplan fra, kommunens side, så har de jo det med at skifte sagsbehandlere som vi andre sifter underhyldere og så skal man hele molevitten forfra en gang til- det har jeg prøvet flere gange før...

Ved at skrive herinde, kan nogle gange få en til at tænke sig en ekstra gang og ikke tage nogle dumsmarte beslutninger.

Jeg have bare lidt naivt håbet på, at jeg snart kunne komme i job og snart kunne købe bil,men sådan er det jo at drømme, og når drømmende presser sig for meget på, så ønsker man at realiserer dem hurtigst muligt, især når man befinder sig i pressede situationer.

ved du hvad der sket med hende jeg fik kendskab anonym
til arbejdede sort ved siden af førtidspensionen??

Et opkald til Dragsholm kommune, og hun havde hverken job eller pension.
Om hun røg i spjældet ved jeg ikke.

Du er sgu godt nok asocial så det vil noget.
Du skal have fleksjob fordi du ikke magter et fuldtidsjob.
Men selvfølgelig skal du arbejde sort ved siden af.
Det er lige sådanne nogen som dig der mistænkeliggøre dem der ikke kan arbejde.

Føj for den da[:(]

Det var vist den bedste ide Sagsbehandler
du har fået i aften.

Godnat, sov godt og drøm sødt, men lad det blive ved det indtil videre.

luk din sure røv ubeslutsom
du kender overhovedet ikke til min situation... jeg har meget svært ved at klare et fuldtidsjob, af årsager som ikke kommer dig ved, jeg behøver vel ikke at udkrænke hele mit inderste....

Det er ikke let at tage en uddannelse, men jeg prøvver sgu igen og igen, det er mere end hvad mange andre på kontanthjælp gør - mange af dem, de sidder med hænderne i skødet dagen lang og drikker alkohol og ryger en masse smøger, hvad gør jeg, ingen af delene..

Hvem kan ikke overkomme, at arbejde sort 2 timer 1 gang i ugen???? det kan langt de fleste da.

ja, du har ret ubeslutsom
også godnat til dig[:)]

Yaris....... Løvemor
Jeg synes det lyder voldsomt dyrt for den bil?

Jeg købte i sin tid en lille Yaris med plads nok til chauffør, fed mand, løveungen og hendes veninde og en stor hund!

Jeg betalte 2000 om måneden i 3 år, så var den betalt. Kasko var billig, ca. 2000 om året. Den var billig i drift.

Du lyder ærligt talt som om du er ved at sælge hesten, for at få råd til at købe en sadel du kan lægge på den!

Nå men da jeg blev alene, gik der ikke lang tid, førend jeg måtte sælge min Yaris, jeg fik hele 75.000 for den! 5 år gammel og nysynet. Jeg kan så fortælle at jeg købte en dejlig cykel og tabte mig 10 kg. på bare 2 måneder.

Husk at tænke på benzin olie osv. Sådan en ting kører ikke af sig selv [;)]

Løvemor

3500 kr for bilen ubeslutsom
dvs. at 2200 kr om mdr. for afdrag på bilen, 1000 kr i mdr er samlet årsregning for kasko, vægtafgift og ansvarsforsikring - jeg udregner det sådan, da jeg har årsbudget, det har jeg jo skrevet...

Jeg skal give 4000 i året for kasko og 4000 kr i året for ansvarsforsikring, fordi jeg ikke er elitebillist - jeg har skam også ringet rundt til flere forsikringsselskaber, for at høre om den bedste og billigste forsikring, så tro ikke, at jeg er helt dum.... vægtafgiften er ca 1300 kr pr. halve år, så alle de tal lagt sammen ogdivideret med 12 giver ca 1000 kr pr mdr...

jeg har haft en gammel bil før, så jeg ved udemærket hvad det koster at have bil[;)]

Financieret...... Løvemor
Masser af bilforhandlere tilbyder financiering. Det tror jeg godt du kan klare, hvis du køber en ny bil altså!

Det var ikke for at være flabet jeg svarede dig. Blot hvad jeg har gjort i sin tid og jeg savner da stadig min Yaris, men idag vil jeg hellere ride pengene op [:D]

Mer motion [;)]

Løvemor

Bliver i........ Løvemor
trætte af hinanden, kan du jo altid tage bilen og køre ud i det blå [;)]

Spøg til side, synes også af og til, at det bliver lidt trangt med 2 værelse 60 m2 og et barn der konstant vokser!

Nå man så tager jeg cykelen op til hesten og roder lidt i boksen [:D]

Løvemor

Ja jeg må sige olding
har du ikke større problemer her i livet, så skal du skønne oger det.

80 k2 lejlighed??? er den ikke stor nok til 3 personer?????

Ja jeg korser mig, nu er du da hvist godt forkælet, vi er fem i en lejlighed på 75kvm. og vi har det rigtig godt, og så lærer vi at tage hensyn til hinanden.

Men uha, nu flytter den ene væk, det er da skrækkelig, men sådan er livet.

Jeg kan ikke forstå at du er på kontant hjælp, og så få så meget i kontant hjælp, jeg læser da tit her, at lønnen, som kontant hjælp er meget mindre, så nu spørger jeg andre på kontant hjælp. får I også så meget????? Kender nemlig ingen der er på kontant hjælp.

Husk en bil er dyr, og så forurener den også .[:$] [:$]

kontanthjælpen ubeslutsom
er som sådan ikke særlig høj, men jeg har kun 1 lille gældspost, så det er derfor mit tilrådgighedsbeløb er rimelig.

Det er ikke altid ens stilling, der gør, om man har et stort tilrådighedsbeløb, det kommer jo an på, hvad man vælger at have af udgifter..

Jeg må så også sige, at jeg ikke kender nogen, der bor 5 mand i en 75 m2 lejlighed....

Jeg er bestemt ikke forkælet, nærmest tvært imod, livet har bestemt ikke været en dans på roser, men jeg kommer fra en rimelig velhavende familie og må så indrømme, at jeg gerne vil lege livet i goder, fordi jeg netop har vfølt mig indespærret i over 1 år pga. sygdom, så nu trænger jeg til at komme ud af min lejlighed, med børnene og helst i en bil[;)]

Ja, en bil er dyr og jeg er blevet enige med mig selv om, at jeg venter med at købe bil, til jeg har fundet et arbejde og de berømte 3 måneder er "overstået" skal faktisk til hobsamtale i morgen[:)]

det er ok løvemor ubeslutsom
ja, jeg trøster mig selv med nogle gange, at når jeg ikke har bil, så får jeg mere motion - det ses godt nok ikke lige på vægten[:O]

men motion er sundt og jeg kan også godt lige at gå en lang tur..

Jamen så...... Løvemor
Held og lykke da!

Løvemor

tak løvemor ubeslutsom
[:)][s][sol]

Hvordan gik...... Løvemor
jobsamtalen?

Løvemor