BILLER

BILLER mama h
der er en lille brun bille der har lagt æg i min pottepante og jeg aner ikke hvordan jeg skal komme af med den, hele min fine plante er næsten grå dækket af de små "billeunger", den står i min vindueskarm i lejligheden. jeg vil virkelig gerne af med de biler - er der nogen der hjælpe mig?

Smid blomsten ud freja-2400
inden de formerer sig :-)

ja.. mama h
je det burde jeg mok gøre men jeg er megt glad for den har fået den af min kærestes mor...og billerne er jo ikke "voksne" endnu, håbede man måsk kunne spritte dem eller et eller andet kreaivt så den fine plante kunne leve videre

Hvilken plante jannien
er det? Og har du mulighed for at identificere billen, eller bare beskrive den lidt nærmere?

Det kan du måske også freja-2400
Men bare tanken om biller uhh tror bare jeg ville få den ud hehe har du ikk en teresse eller have ,hvor du kan stille den til der dukker et grønt hoved op herinde ;-) held og lykke

Utøjsbekæmpelse med økologi GL Unplugged
Du tager nogle cigarskod eller nogle flere cigaretskod, evt. tømmer et askebæger i en gryde. Kom vand i så det godt og vel dækker. Kog det 10 minutter og køl af.

Vand lidt ad gangen hver dag. Det plejer at dræbe alle snyltere på planter.

Men pas på, det er giftigt for mennesker og børn. Det er jo koncentrerede gifte fra tobaksplanten + forbrændingsprodukterne fra den.

tja mama h
jeg ved ikke hvad den hedder men den har tykke blade vokser hurtigt og blomster med mnye blomster hver dag, blomster har fire blade. billen er lille og brun, og tror måske den kan flyve, de er runde og ikke særlig store, måske på størrelse med filten på en tuschpen...billerne sider i klynger på planten omkring blomsterne og er ligesom klisteret lidt fast og svære at få af, man kan ikke bare spule planten eller prøve at holdeden under vand så de slipper, det har jeg nemlig prøvet.

Billeunger Hr. Bille
er som regel ret ulækre da biller starter deres liv som ækle larver, der først bliver til biller efter de har forpuppet sig. Jeg tror det er noget andet du har fået. Det kan være tæger, da de ligner biller men den er et mere primitivt insekt og gennemgår derfor ikke et larvestadie. Ungerne ligner miniatureudgaver af det voksne insekt og vokser hver gang de skifter ham.

Ang. planten så ville jeg starte med at bruse den et par gange med vand. Hjælper det ikke må du købe en insektspray og give den en tur med denne.

Så skulle insektplagen vist være overstået.

Uldlus? GL Unplugged
Det lyder som uldlus. Har du haft dyrene under mikroskop for at checkke dækvinger og vinger?

Under alle omstændigheder kan de ikke tåle tobaksgiften, jeg har beskrevet i tråden.

MVH
GL

Skjoldlus jannien
lyder det mistænkeligt meget som. Og de sidder, som du selv beskriver, rigtig godt fast.
Man kan ikke spule dem af, og det hjælper heller ikke at sprøjte noget på dem. De har jo skjoldet til at beskytte sig med.

Man kan i nogle planteskoler (jeg så det også i Silvan) købe nogle små pinde med insektgift. De er ca. samme længde som tændstikker, men noget tykkere (findes også som flade pap-stykker, eller som lange tabletter). De stikkes helt ned i jorden, og når man så vander vil giften trækkes med op i planten.

Skjoldlus er ligesom almindelige bladlus. De lever af, at suge saft fra planten. De suger altså giften ud, og dør så.

Hvis du ikke vil bruge gift, må du igang med det møjsommelige arbejde, at pille dem af. Og det skal gøres hver dag i en periode, for at være sikker på, at få dem alle med.

God fornøjelse, og jeg håber din plante bliver fin igen :oD

Det lyder sandsynligt GL Unplugged
Netop de to beskrevne lusearter er ikke sådan at få bugt med - undtagen med cigarmidlet, som jeg har skrevet om længere nede i denne tråd. Det er netop dem, jeg med held har bekæmpet - plus nogle andre underlige kræ

MVH
GL

Billetter? Vil du oprette en debatprofil?
Hedder billernes unger ikke billetter? Ligesom fårenes heder fårekyllinger?