Bistandspotentiale

Bistandspotentiale Bistandspotentiale
Hej
Hold da op hvor føler jeg mig som en taber med stort T.
Sagen er, at jeg er en ung gut på 18 år som går HG, selvom jeg havde håbet på
hhx inden skolestart.
Men bestod ikke min optagelsesprøve, da mine matematiske evner ikke var gode nok [:(]Og det var åbenbart ikke et emne, at jeg kunne prøve alligevel, hvilket jeg er noget frustreret over, for hvad er det værste der kunne ske ved det?
Ikke noget udover at jeg dropper ud, og jeg kan næppe trække andre med mig i faldet [:/]

Desuden er livet på HG et heleved. Aldrig har jeg oplevet noget Så latterligt. Lærerne er næsten mere doven end eleverne. Og for at gøre det kort - jeg hader det.

Jeg snakkede med min studievejleder om en muligvis overflytning til hhx. Men næ nej jeg skulle bevise mit værd i HG inden.
Men i hvad fanden hvad? Vi har ALDRIG afleveringer for eller ligenden, og syntes ellers jeg gør et godt stykke arbejde [:/], men det er åbenbart ikke godt nok. Og ikke nok med det så sagde hans os at det var forsent at hoppe over nu.
Jeg har fuldstændig mistet modet, og håbet om fremtiden. Selvfølgelig kan jeg vende den anden kind til og spilde 2 år af mit liv på ingenting (Ja ved udemærket, at man kan få en "ok" læreplads derefter, men jeg tvivler at det er værd at vente på)

Hvad skal jeg gøre? Er der overhovedet andre muligheder for mig?

Arbejde er ikke en mulighed, da jeg aldrig har haft succes med at få arbejde.

Og forresten mit indlæg er noget så ynkeligt, men hey? sådan er mit liv p.t

18 år og Anonym
Siger at aebejde ikke er en mulighed, du er vel bare doven, arbejde skal søges om morgen og ikke ud på dagen.
Fat din knallert eller cykel, ud i de forskellige industrikvarter og start fra en ende af, gå ind og spørg efter værkføren og sig til ham, kan i bruge en frisk ung mand og tager du sådan 7-10 stykker fra kl 7 om morgen til kl 9, så har du også med garanti et job.
Hvor der er vilje er der vej.

Du må være et krigslevn Læser
Vel skal han da ej planlægge en fremtid som ufaglært. Jeg kan godt forstå de unge synes de ældre er nogel rigtige røvhuller, for det er der fandeme mange af Jer der er.

Få fat i en bedre karakter i mat. Læser
Der starter sikkert hold til januar på VUC. Den undervisning er meget anderledes end det du er vant til og du kommer til at arbejde mere målrettet. Du kan melde dig til på enkeltfag og gå til eksamenn i maj eller juni - og så sidder det.

Så søger du - husk i ordentlig tid - forfra om at komme på HHX. Når der er noget man vil, snor man sig til man kommer til målet.

God vind min ven. [f][s][f]

matematik Bistandspotentiale
hmm ja det var en mulighed. For man SU for at gå på vuc?
Jeg har desuden overvejet en HF i stedet så det kun er en 2 årige uddannelse i stedet.
Og jeg har os overvejet noget frivilligt arbejde i udlandet indtil næste år, nogen som har erfaringer med det?

Hvad vil du? stifinderen
HF er ikke nogen uddannelse, det kan højst være en adgangsbillet til en uddannelse. Men klø på, der findes altid flere veje til et mål. Har du gjort dig klar, hvad du vil bruge en examen til?

Det var nu min tanke du blev på Hg Læser
og tog mat om aftenen.

Hvorfor lige HHX? Undret
For det første så er jeg fuldstændigt enig med dig i dit syn på HG. Det er en tåbelighed udover alle grænser, og minder til tider mest af alt om et aktiveringsprojekt for uduelige undervisere.
Men hvorfor vil du så gerne på HHX eller HF? Som jeg forstår det er du ikke den mest boglige stærke elev - har jeg forstået det rigtigt? I så fald, hvorfor vil du så vildt gerne have en ungdomsuddannelse der stort set kun leder til flere år med næsen i bøgerne? Men det skal lige indskydes, at der sådan set ikke er nogen der forhindrer dig i selv at søge ind på den gymnasiale uddannelse du ønsker. Så teknisk set kan du skide din studievejleder en hat fuld og så selv søge ind - matematikken må du så, som andre nævner, se at få gjort noget ved.
Men som sagt så forstår jeg ærligt talt ikke hvorfor en gymnasial uddannelse nødvendigvis er eneste mulighed? Du kan evt. søge en elevplads som butiksassistent eller på kontor (evt. i shippingbranchen) og dermed sandsynligvis ende nogenlunde samme sted (alt efter din arbejdsindsats) som du kan med en HF eller en HHX uden efterfølgende længere vidergående uddannelse. Tager du elev-vejen ender du sandsynligvis med at skulle en tur forbi HG alligevel og underviserne er uden tvivl lige så tungnemme til den tid - men du får din elevløn under skoletiden og du har et fuldstændigt klart mål, så mon ikke den alligevel er nemmere at sluge under de forhold?
Derudover så er der jo alle håndværksfagene, hvor du har en rimeligt bred vifte af fremtidsmuligheder. Du kan selvfølgeligt blive håndværker af en slags, hvor du har mulighed for rimeligt velbetalt og afvekslende arbejde - du kan endda satse på at starte din egen virksomhed op. Eller du kan videruddanne dig til diplomingeniør eksempelvis.

Så mit råd vil være at du sætter dig ned og finder ud af hvad det egentligt er du gerne vil. Den gymnasiale vej er bestemt ikke den eneste og jeg tror ærligt talt også det nok er den hårdeste vej med dit udgangspunkt.
Så tænk dig godt om og tag evt. en snak med nogle andre studievejledere om dine fremtidsmuligheder - dem har de også på de tekniske skoler.

Ja en mere på bistand anonym
Så kan røvhuller som dig bare nasse vidre, håber sku at folketinget helt fjerner det lort.