blære

blære sandi
hej er der nogen der ved hvad man kan gøre hvis man har en meget lille blære?
jeg føler mig hæmmet hver dag, da jeg næsten ikke kan gå en time uden at skal ud og tisse... sådan føles det i hvert fald. Tør ikke rigtig tage nogen steder hvis ikke jeg er sikker på et toilet i nærheden. drikker også kun hvis jeg ved man ikke skal ud og køre taxi eller skal til koncert da det jo ikke er til at komme på toilet sådan nogen steder.
hjælp mig...
Sandi 17år

miniblære bibi
Hej Sandi
Det lyder ikke særligt sjovt for dig ,du er jo ung og skal jo ud og leve livet ,mit forslag er ,gå til lægen,der kan henvise dig til en urolog(specialist i blærer,og urinveje),der kan du så få målt ,om din blære er lille ,og hjælpe dig med ,at løse dit problem,måske skal du træne den .til at kunne indholde mere ,det er jo synd for dig ,at du bliver begrænset i at udfolde dig , pga.noget der kan afhjælpes .held og lykke med det ,vær ikke bange eller genert ,lægen er vant til det,og uddannet til at hjælpe dig.

Andre årsager? karolines77
Hej Sandi!
Er du sikker på, at du ikke har blærebetændelse eller en anden sygdom. Jeg vil absolut anbefale dig at snakke med din læge. Prøv evt. noget af følgende først:
Har du prøvet at drikke noget mere? Hvis jeg i en periode glemmer at drikke jævnligt, sker der nemlig det, at jeg efter nogle dage begynde at skulle tisse, blot jeg tar en tår vand. Hvis jeg derimod drikker meget - helst vand - begynder jeg efter nogle dage at blive meget bedre til at holde mig, og så kan jeg drikke temmelig meget før jeg bliver tissetrængende. Og har du f.eks. blærebetændelse, skal du også drikke meget.
Mit forslag er, at du f.eks. en weekend, hvor du ikke skal noget, prøver at drikke en masse vand. De først par gange skal du på toilettet som du plejer ret hurtigt, men derefter begynder du at kunne vente længere, og så er det altså bare med at blive ved med at drikke meget hver dag. På mit arbejde har jeg altid en flaske vand jeg drikker af, og kroppen skal altså have væske hver dag for at kunne fungere. Dit tis skal helst være klart mindst en gang om dagen. Hvis det er meget gult, er det fordi du drikker for lidt.
En anden ting er motion. Hvis din krop skal fungere, skal du sørge for at få motion hver dag. Du behøver jo ikke gå i fitness-center. Du kan jo bare gå eller løbe nogle ture, men det er vigtigt, at du ikke sidder inde hele dagen foran tv eller computer. Frisk luft er også rigtig sundt.
Håber du kan bruge dette til noget. Held og lykke med fremtiden, Sandi ;-)

Mange hilsner
Karoline