blir en han hund meget rolig efter kasterering?

blir en han hund meget rolig efter kasterering? balto
ja vi har en han hund ved navn balto.
som tit er ret vildt især inde døres.. såe? hvis han bliver kastereret bliver han så mere rolig på mange områder eller hva???

p.s : race : Dobermann.[:|][s]Hilsen mig med spøgsmål [;)]

måske pf49
Hvis du ønsker en rolig hund skal du gå til hundetræning, der kan du lære hvad du bør/skal gøre for at få en rolig hund. Hvis du gør det på den rigtige måde, og forstår hvor vigtigt det er at træne , gøre øvelser, stille krav til din hund, vil din hund helt af sig selv blive rolig, og du vil få et helt andet forhold til din hund. Du, og kun dig, bestemmer hvordan din hund skal opføre sig.

Måske Bare mig
Hej.
Måske hjælper det lidt,men jeg har set hunde der stadig er meget krudt i. Hvis du/i motiverer hunden ved f.eks at smide en håndfuld foder i haven og lade den snuse rundt og finde dem og på andre måder lader den bruge næsen til forsk. opgaver,så tror jeg i får en mere rolig hund inde,og naturlig træt blir den også.
Men snak med en dyrlæge eller ekspert om det.
Venlig hilsen en anden hundeejer

takker balto
hey mange tak for rådene vil prøve at se på det. eller gøre en insats.[;)]

ikke nødvendigvis ara
Personligt ville jeg aldrig kastrere en hanhund, da det kan have en voldsom effekt på den og ikke altid den ønskede effekt. Ingen ved, hvordan de reagerer - nogen bliver rolige, andre har det ingen effekt på og ved andre igen bliver de skarpere af temperament.
Hvor gammel er Balto - hvis han er ung - omkring 1 - 2 år, er det naturligt at han "krudter rundt" engang imellem. Det aftager når han bliver ældre.
En effektiv måde at køre en hund træt på - på en god måde - er ved at lade den bruge sin næse. Hunden skal have en sele på med en mange meter lang line koblet på (der må helst ikke være noget der strammer om halsen imens).
Hvis I er to og har et uforstyrret sted at gå hen - kan den ene på forhånd trække et spor på i starten 10 meter (øg det efterhånden som han bliver dygtigere) med en pølse eller en kallunstang (de stinker men hundene elsker dem) lad pølse/kallun ligge for enden af sporet som belønning.
Hunde, der skal bruge deres næser bliver hamrende trætte bagefter. Lån eventuelt en bog på biblioteket om spor så I ved hvordan I skal gribe det rigtigt an.

han balto
han er 9 måneder og 1 uge ca.
men oss andet spøgsmål hvis du kan besvare.
nårh han har været ude i haven og været rigtig kulret og så kommer ind igen vil vi gerne have han skal slappe af igen. hvordan??
han er idet hele taget en meget aktiv hund. men nogle gange lidt for meget. nårh det bliver lidt forvoldeligt ka han finde på at bide lidt.. (ikk så godt)
så derfor vil vi nok snart katrerer ham og prøve at se om det hjælper?


vh. Balto's ejer.

Lad være med at lege for ara
vildt med ham - ikke noget med vilde trækkelege eller tumle for voldsomt rundt. Han er kun et stort barn endnu - det må I ikke glemme - og det tager tid for ham, at dæmpe sig ned igen. Det er meget naturligt. Lær ham at bruge næsen og lær ham nogle tricks. Hunde kan godt lide at bruge hjernen.

Det er også naturligt at han bider når han leger, det gør hunde og kunsten består så i, at lære dem, at det kan vi mennesker ikke lide. Når han bider, siger I AVV højt og stopper legen med det samme. Når han er faldet til ro kan I begynde at lege stille og roligt igen. Det tager tid og nogen hunde er hurtiger til at lære end andre.
Det samme med renlighed. (jeg så lige du spurgte om renlighed i en anden tråd).
Nogle hunde fatter budskabet med det samme (det hører altså til sjældenhederne skulle jeg hilse at sige) andre er 6 - 9 måneder om det - andre igen omkring 1 år - og når man så tror at HURRA nu har den endelig fattet det, er det som om den glemmer alt og man må starte forfra med "pottetræningen".

Det kan også godt have noget at gøre med at han er utryg Hunde efterlader rigtig mange informationer i deres efterladenskaber og en meget ung hund er ikke meget for at gøre resten af verden opmærksom på, at han bor i området. Derfor holder han sig til han kommer hjem i trygge omgivelser og afleverer det der.

Da vores hanhund var 1½ år gammel havde vi ham med på hotel i Jylland i 3 dage (2 overnatninger) - han holdt sig lige til vi kom hjem, selv om vi travede kilometerlange ture med ham - ikke om han ville af med noget som helst i de dage vi var væk. Det gjorde han til gengæld da vi kom hjem til os selv.
Heldigvis er han blevet mere moden nu og har ikke længere de problemer.

En hund på omkring et år er meget usikker (han er teenager og dermed hverken voksen eller hvalp) - jeg kunne forestille mig, at han endnu ikke er begyndt at lette ben - og så skal I passe på ikke at være for skrappe ved ham så han bliver endnu mere usikker. Et skridt tilbage i renlighedstræningen og kør videre derfra - så skal det nok komme igen. Men for alt i verden stille og roligt. Han er en stor og usikker teenager og bliver bare snoskforvirret hvis I skælder ham ud og så går det helt galt.

I skal ikke regne med at han er voksen (og fornuftig) før han bliver 2 - 3 år gammel.

tak :) balto
hej mange tak for dine svar ! vi vil prøve alt hva vi kan for at gøre det du sagde.
vi håber hvis vi snart får problemer igen at du vil kunne hjælpe oss.

tak herfra ( det tumlede hjem )[;)]

Bare spørg ara
og jeg skal forsøge at svare så godt jeg kan.
Jeg ved godt, at det er svært med en hund med den alder - de er aldeles håbløse og man er parat til at sælge dem til den første person der dukker op. men det bliver bedre og en dag har man en dejlig fornuftig hanhund med mere end en brik i hovedet.[;)]
Så bare hold ud og behandl ham som det han er - en meget dum og lidt usikker teenager, der skal have tingene forklaret MANGE gange. [:D][:D]

tak ara balto
mange tak. vi er glade for vi ka spørger dig om hjælp :)


Hilsen familien med tumlede teenager [f]

ja hej ara igen. balto
vi må sq lige spørger.. hvordan får vi vores hund til at bare gå nogenlunde ordenligt nårh vi går tur med ham? så han ikk hele tiden trække i snoren. (hvis du har nogle gode råd!) vil vi være virkelig glæde.

vi er trosalt ret nye med hund. så vi vil gerne gøre det rigtigt for starten [;)]


Hilsen familien med den tumlede hund [:)]

Jeg har efterhånden svært ved at forstå dulkis
- hvorfor I har anskaffet Jer den hund, men lad nu det være og se at komme til træning med ham. Det er vist den eneste overlevelsesmulighed for ham.

I forsyner jer med en god lommefuld godbidder ara
og så snart han begynder at trække, stopper I op - helt op og venter til han kigger forbavset på jer - hvorefter I roser ham, giver ham en godbid og går videre - han trækker - I stopper op - han kigger, I roser og giver godbid, gå så videre stille og roligt, mens I snakker med ham og roser ham og stikker ham en godbid med mellemrum, men i samme øjeblik han trækker stopper I helt op. Hver gang.

Ideen er at lære ham, at han intet opnår ved at trække, kun når han går pænt og har sin opmærksomhed på jer.

tak igen balto
tak igen for svaret. [;)]

Det var så lidt ara
[:)][:)]