Blot en tanke

Blot en tanke Undrende
Jeg er gravid igen, det er jo super, og jeg glæder mig hver dag over det. Men da jeg tidligere hat haft en noget trist graviditet, bliver der denne gang holdt lidt ekstra øje med mig og den lille.
Under begge graviditeter har vi sagt nej tak til nakkefoldsscanning, og begge gange er vi blevet kigget på som var vi idioter. Hvorfor kan det ikke være et tilvalg frem for et fravalg.
De siger selv at det er et tilbud, men vi føler nærmest at alle vil presse os til at få målt den nakkefold.
Det undre mig enormt, det er selvfølgelig efter nøje overvejlse at vi har valgt det fra, det er som om det er en samfundsforbrydelse vi gør. Og alt hvad vi ønsker er at elske de børn vi måtte få, er det så slemt????

Jeg synes piglet45
.....det er helt iorden med jeres valg. Jeg blev også tilbudt prøver da jeg var gravid men sagde nej tak til dem. Det er desværre gendebatten der har skabt røre i folks mening om, om det er iorden at sætte handicappede børn i verden. Jeg siger som dig. Lad os der ønsker det, få vores børn og elske dem som de er. Held og lykke til jer. 80)

Undersøgelser. Anonym
Man skal jo tilbydes div. undersøgelser .... tænk hvis ikke det var sådan ...... så ville der jo ikke være mulighed for at vælge fra for de par, som ikke ønsker et handicappet barn .....

Jeg har selv 2 børn,- og har begge gange fået foretaget moderkagebiopsi, da min personlige holdning er, at det at sætte et handicappet barn til verden er en egoistisk handelemåde.

Held og lykke med det hele ...

tror!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!? flameheart
jeg kan ikke forstå du er (hysterisk)over det tilbud.-det er vil bedrer ,at vide ,at ens unge ikke er "HANDICAPPET" íkk sandt.så,prøv disse tilbud i/du får fra speciallægen du er hos.-for det er vil en ubehag ,at få et (vanskabt barn) må man da sige!.:)

nakkefoldsscan er ikke-invasiv undersøgelse kvinde m 2 børn
og giver en ret god sikkerhed i svaret, der selvfølgelig hvis det er kritisk, bliver underbygget med fx. moderkagebiopsi (som jo medfører 1-2% ufrivillige aborter)

Nakkefoldsscan er uden risiko for barn og mor, laves "tidligt" i graviditeten, og der for i mine øjne et godt mildt middel til at få rimelig vished.

Nogen der Pigen.
gider forklare hvad en nakkefoldsscan er???

Egoisme og børn:-) Undrede
Tak for dit svar:-)
Jeg mener slet ikke at det er forkert at blive undersøgt, det jeg ligger på til er at det må være meget idividuelt hvad vi mener - som med alt andet i livet.
Jeg foreslog netop, at en nakkefoldsscanning kunne være et tilvalg, altså at man kunne sige til lægen når man var til 1. lægeundersøgelse, at man gerne ville have en sådan.
Hvis det er et tilbud - som det jo er, hvorfor skal jeg så fornedres når jeg siger neje tak?

At det skulle være egosime at få et handicappet barn er jeg slet ikke enig med dig i. Hvis det var tilfældet, så kunne vi jo ikke få børn, man kan jo trods alt ikke screene for alt. Så jeg anser ikke det at få et handicappet barn for spor mere egoistisk end at få børn i al almindelighed.

Ha en god weekend med dine børn:-)

rimelig vished? Undrede
Dejligt med respons:-)

Jo jeg er helt enig med en tribeltest har man stor sikkerhed. Når man til biopsien har du ret i den ca 1% risiko for abort. Jeg er 27 år, og min risiko for at få et barn med down syndrom er på 0,05%... forsvindende lille. 1% af alle danskere er skizofrene. Skulle vælge for mit barn, ja så er down syndrom måske ikke det værste.

Risikofri ja, det er sådan en scanning. Men nok er det tideligt i graviditeten, men før du har svar fra sidste trin - biopsien, er du 17 uger henne, mange har her mærket liv! Du har selv 2 børn, har du set dem på en scanning omkring 12. uge? De er bare så fine ikke? De har fingre, tæer, kan sutte på tommelfinger, de er faktisk færdige, de skal bare blive store. Det er svært at sige farvel når først man har set dem.

Når man så har fået denne nakkefoldsscanning kan man så slappe af? Jeg mener det er jo trods alt kun 2/3 af de børn der bliver født med down syndrom, som rent faktisk havde en forstørret nakkefold i fosterlivet. Tja for mig kan det jo næsten lyde som en anelse falsk tryghed.

Ups det blev en længere smørre.

God weekend

dfdfdf fdf
dfdfdf