Brænd grundloven

Brænd grundloven Anonym
Grundloven er fuldstændigt uanstændig! Vi bør brænde den, og indføre en ny grundlov!

----------
§ 12
Kongen har med de i denne grundlov fastsatte indskrænkninger den højeste myndighed over alle rigets anliggender og udøver denne gennem ministrene.
-----------

- vi har altså diktatur i Danmark.

-----------
§ 13
Kongen er ansvarsfri; hans person er fredhellig. Ministrene er ansvarlige for regeringens førelse; deres ansvarlighed bestemmes nærmere ved lov.

§ 14
Kongen udnævner og afskediger statsministeren og de øvrige ministre. Han bestemmer deres antal og forretningernes fordeling imellem dem. Kongens underskrift under de lovgivningen og regeringen vedkommende beslutninger giver disse gyldighed, når den er ledsaget af en eller flere ministres underskrift. Enhver minister, som har underskrevet, er ansvarlig for beslutningen.
-----------

Og diktatoren kan gøre som han vil, uden konsekvenser...

----------
Valgret til folketinget har enhver, som har dansk indfødsret, fast bopæl i riget og nået den i stk. 2. omhandlede valgretsalder, medmindre vedkommende er umyndiggjort. Det bestemmes ved lov, i hvilket omfang straf og understøttelse, der i lovgivningen betragtes som fattighjælp, medfører tab af valgret.
----------

Ja, man kan tilmed miste sin stemmeret her i landet...

----------
§ 81
Enhver våbenfør mand er forpligtiget til med sin person at bidrage til fædrelandets forsvar efter de nærmere bestemmelser, som loven foreskriver.
-----------

Ja, tilmed har vi slaveri.

Vi har demokrati .... mandaabenraa
... og IKKE diktatur - som i så mange andre lande.

Det kan du ikke forstå , det kan jeg ikke forstå.

Kongedømmet der er indskrænket kaiogkaren
burde selvfølgelig afskaffes, ellers er loven god nok.

Hash Næh det får I ikke
Bare fordi du kan læse behøver du ikke eksperimentere med Hash.

Hvorfor? Anonymme
Hvis du er uenig med vedkommende der har oprettet indlægget, så kan du jo skive et sagligt modindlæg. Hvorfor gør du ikke det istedet?

Republikken vil sejre... :) M35Kbh
Du har fuldstændig ret i at tiden er løbet fra grundloven i sin nuværende udformning. Kongehusets særrettigheder blev indskrevet i grundloven for at undgå en blodig revolution i Danmark og i dag er kongehuset ligegyldigt..

I Sverige var der en avis der ringede alle parlamentsmedlemmerne op...Der er faktisk flertal for at afskaffe kongehuset blandt dem i Sverige, men de venter nok lidt til nogle flere pensionerede vælgere dør før de dropper kongehuset ved lov.

Tiden går også mod kongehuset herhjemme - kun et spørgsmål om tid..

Det som jeg synes er mest interessant er hvordan folk kan leve med at nogle er født uden ansvar for loven og åbenlyst kører for stærkt etc. uden at få klip i kørekortet etc.

Selv er jeg pissed over at måtte gå om i gymnasiet flere gange for at få de små 10 i snit som det krævede dengang i 80'erne for at komme ind på universitetet på rigtig mange fag, mens de med en middelmådig eksamen på ca. otte i snit kom ind på universitet og kunne grine af os andre idioter som måtte bruge ekstra år for at hæve det middelmådige til det rigtig gode for at få en plads.

eller min ven som var på øvelse med kronprinsen. De skulle lære at bygge en bro. Det sker så ved at min ven og de andre bygger broen. Kronprinsen flyves så ind med helikopter - står og kigger på broen der bliver bygget og så fløjet væk igen..

Hvis han er så pissegod en kriger, hvorfor er han så ikke i Irak eller i Afghanistan? Prins Charles fløj sgu harrierfly under krigen mod argentina i '82. Selv en kynisk republikaner som jeg må sgudda tage hatten af for en som faktisk sætter røven på spil, når lokummet brænder.

Whatever det er da positivt at de har fået brudt den sociale arv i familien og børnene har fået en uddannelse. De burde være klar nu til at blive sluppet løs på almindelige betingelser.