Brandmænd og Vandmænd

Brandmænd og Vandmænd havfruen
hej

Jeg ville lige spørg om der er nogen af jer fiskere der har kendskab til en slags kæmpevandgoble i de danske farvande. Det drejer sig om en størrelse på omkring 30-60 cm i diameter. er der nogen der evt ved hvor man kan finde info om bivirkninger ved forbrænding af stort område af kroppen på en gang. eller bare info om gobler i det hele taget.

brandmænd-- forbrænding Anonym
Aloe vera gel,hjælper med det samme, mod ,mødet med en brandmand. Obs. pulsen kan stige hurtigt efter sådant et møde.
har selv prøvet det.

mange tak for havfruen
dit indput... ville ikke selv have tænkt på aloevera men det virker jo på meget så hvorfor ikke på stik fra brandmænd og vandmænd.

min grund til at spørge er dog en helt anden end en nuværende forbrænding.

som barn fandt jeg en kæmpe vandmand den lignede ihvertfald en vandmand helt gennemsigtig og med de fire cirkler i violet/hvid/lyserød. den var så stor at da jeg som 6 årig ville vise hvad jeg havde fundet måtte bære den med begge arme slynget om den. den hang ned til mine knæ og derved blev jeg forbrændt på begge arme hele maven brystet og mine lår det i sig selv en smertefuld oplevelse men det jeg nu har fundet er at det ser ud til at vandmænd ligesom hvepse kan fororgsage kronisk nældefeber hvilket jeg lider af. jeg vil bare gerne vide mere om evt bivirkninger af vandmænd og deres stik da der jo er en form for nervegift.

Barberskum -Mille-
Hej

Hørte forleden i TV, at man skulle putte barberskum på ved møde med en brandmand, og så skrabe det af med en shaver, præcis som hvis man barberer sig. Det er kun i overfladen at de "brændende strenge" fra brandmanden ligger sig, og angriber huden, og det vil derfor kunne undgåes at blive alvorligt "forbrændt", hvis man "barberer" dette lag af.

-Mille

Hmm Tito
Nej Gør Du

vandmænd lillebælt
findes der flere forskellige slags? [:)][;)] [:/]