Brugerbetaling eller ej?

Brugerbetaling eller ej? capnc
Regeringen snakker i disse dage om velfærd og eventuelle brugerbetalinger.
Konservative ønsker mere brugerbetaling, mens Anders Fogh fejer tanker om samme af bordet.

For mit eget vedkommende ønsker jeg ikke mere brugerbetaling, og vil faktisk hellere betale over skatten. Det finder jeg mere retfærdigt.

Hvad synes du?

Du stemmer bare forsat på Karen Pe.
ham,så får vi det godt,os "små"...!?

Imod DanskKaffir
Jeg er imod brugerbetaling. Jeg betaler allerede mere end rimeligt i skat og hvis det ikke er nok, så må man finde pengene andetsteds.

Vi har jo betalt for "varen" via skatten og jeg mener ikke man skal betale for noget to gange.

Brugerbetaling ja tak Anonym
Man skal kunne oprette en sygeforsikring i selskaber, som i Usa og vi skal da også havde nogle steder hvor de fattige kan blive behandlet, jeg har ikke børn og kan ikke se at jeg skal over skatten være med til at folks yngel, kan komme i vuggestue-børnehave-skole-og videruddanne sig, det må de sku selv betale for, så brugerbetaling JA TAK

Nej tak ... anniehall
...til brugerbetaling! På nær denne løsning:

Fremtiden vil bringe en tendens hvor virksomhederne opretter x-tra sygesikring, som betales af din bruttoløn (ca. 1200 - 2000 årligt). Mange har implementeret denne mulighed allerede. Derved kan man i akutte tilfælde komme på privathospitaler i ind- og udland og undgå ventelister samt tabt arbejdsfortjeneste i alt for stort omfang.

Nej vi skal ikke til at gøre en tid i operationsstuen afhængig af pengepungens størrelse - det mener jeg er et skråplan.

Annie

overskrift f.eks. Tarzan
tjaa.. på nogle områder kunne det måske svare sig, men dæleme ikke på sundhedsområderne..
og HVIS der indføres nogen former for brugerbetaling SKAL disse følges af skattelettelser.. eller er det jo bare en ekstra skat

..... sweety2
Jeg Synes klart det er bedst at betale over skatten... ja selvfølgelig kommer man ofte til at "betale" til andres operationer osv.

men det er helt rimeligt. Ellers ender vi jo med at være et slags minu USA. hvor de nederste i samfundet bare må tage det billigste de kan komme til, eller slet ikke få syge tjek osv.
Jeg tror man altid skal prøve aat vende den rundt. Det er jo fint, selv at betale hvis man har mange penge... Men hvis man sidder sim enlig mor, eller fattiig studerende er det svært at finde penge til læge besøg. Der er ikke noget galt i at tænke lidt på andre og hjælpe...

børn er et bidrag ..... zzzzzzzzz
husk nu på, at det er den samme ( yngel ) som skal pleje dig på plejehjemmet eller betale hvis du mister dit job osv.........

JA, ALLE STOFMISBRUGERE say no to nazister
skal ha brugerbetaling, fordi de giver penge til nazi-drug business

Bestemt uenig Charlotte Offenberg
Jeg vil have meget mere brygerbetaling. De, der bruger det offentlige, skal også betala for det. Det finder jeg mest retfærdigt.
At lægge udgifterne over på skatterne, så alle skal betale for alle andre, er rendyrket kommunisme.

Tandlæger? Pelle Blok
Ja, mærkeligt nok. En knækket knogle i benet koster ikke noget, en knækket tand koster en formue.

På et hospital ville man aldrig tøve med bedøvelse, hos tandlægen er det noget man betaler for.

Hvis et politisk parti gik ud og lovede gratis tandlægebehandling, ville partiet høste halvdelen af alle mandat - eller mere!

Mere brugerbetaling syg q
er ikke okey i mine øjne. Hvem er det lige der bliver ramt her. De svage. Og har de ikke problemer nok?? Dem der mener brugerbetaling er fint er dem der ikke tænker på andre end sig selv....

Kære Q skatten Anonym
Skal da også ned, i stedet for at betale 40% i skat skal den ned til 10-15% og så kan folk betale for de ydelser som de vil havde, jeg har ikke brug for børnehaver så det skal jeg så ikke betale til, men vil gerne lægge 2-3000 kr pr mdr til en sygeforsikring

Egoismen anymy
lever i bedste velgående.
Når al erfaring viser at et privat forsikringssamfund bliver dyrere for den gennemsnitlige borger, hvad er så ideen? Det er naturligvis indlysende klart for den del af befolkningen der har nok. Det er også altid dem der tuder op om missundelse, de kan simpelthen ikke se at nogle mennesker ikke har til dagen af vejen og ikke kan se retfærdigheden i fordelingen.

Sygehuse capnc
er jo bare ikke det eneste der bliver betalt til over skatten. Hvis det var så enkelt, så kan jeg godt se hvad du mener. Men da alle de ydelser man kan få brug for er betalt over skatten, så ville det hurtigt blive uoverskueligt at skulle holde styr på betalinger. Med mindre de sidste 10-15% du snakker om indeholder disse poster, selvfølgelig.
Derudover er jeg i tvivl om 2-3K om måneden ville dække alle helbredsmæssige opgaver (minus tandlæge), og man derfor kunne risikere at skulle betale ekstra, hvis nu man fejlede noget som den sygeforsikring ikke dækkede.
Det ville gå ud over de svageste.

Jeg synes ikke anonym
vi skulle have mere brugerbetaling, og slet ikke indenfor sundhedsområdet. Det skal stadig være gratis at gå til læge, og sygdomsramte/handdicappede skal have den behandling som de har behov for. Desuden synes jeg det ville være en god ide, med billigere tandlæger, psykologhjælp og tilskud til alternative behandlingsmuligheder.

Børnechekcen/børnepenge skal indtægtsreguleres så de som har en høj uddannelse og meget stor løn mister børnechecken. De lavt lønnede og meget fattige børnefamilier og enlige mødre, skulle have nogle forbedringer.

Biblioteksområdet.
Her kunne man måske godt indføre lidt brugerbetaling. Istedet for gratisudlåning af bøger og cd'er, kunne man lave det om til udlejning, hvor man skal være medlem og betale et årsgebyr, for at have et medlemsskab, hvor man betaler et lille beløb for at leje en bog eller cd. Så biblioteker bliver en udlejningscentral.
Skolebiblioteker skal stadig være gratis for skolebørn.

Jeg har ikke brug syg q
for børnehave mere. Men læger og sygehus har jeg bestemt. Hvorfor kun vælge de ting man selv har brug for. Mine venner/familie har brug for vuggestuer, børnehave, sfo, oma og dem tænker jeg også på. Og hvad med alle de gamle som har knokletfor at vi har det så godt idag. Skal vi bare skyde dem nu??

brugerbetaling er skat kaiogkaren
Jeg ønsker ikke brugerbetaling. Brugerbetaling vil medføre at den der har råd får en fortrinsstilling.

Ny regering qwerty.,
Vi trænger vist til en ny regering..

Egoisme er farligt, ikke brugerbetaling g-l
Det skal efter min mening være det offentlige og dermed os alle, der står for betalingen af sundhedssektoren, børne- og socialområdet, undervisning, folkeoplysning og meget andet.

Når det er sagt, så mener jeg bestemt at mange af områderne kan "drives" meget mere effektivt og brugervenligt end nu, og dermed bliver bedre for os alle. Jeg synes også at privat hospitaler burde lukkes. De læger der arbejder der, er uddannet af det offentlige og tjener fede hyrer, i stedet for at passe deres arbejde til gavn for ALLE.

Bare fordi man ikke har brug for et område, kan man godt være med til at betale for noget andet. Det man ikke selv bruger, er der andre der gør og omvendt!

Hvis der bliver brugerbetaling på en lang række områder (hvad jeg frygter), er jeg MEGET bange for at vores samfund bliver opdelt i A og B hold. Og det vil ramme dem, der i forvejen er hårdt ramt. Desværre tror jeg, at det som en af de andre debatører sagde, er et spørgsmål om egoisme. Det er ikke rart at se, hvor meget af det, der er i dagens Danmark.

Jeg gør ind for Attila
brugerbetaling og synes at det mest retfærdige er at dem der får ydelsen også selv betaler for den.

Så, du har ingen børn? dulkis
Nej så er det jo også irriterende at skulle bidrage til den fælles husholdning med dem som har. Men jeg tænkte på hvad med pension? Kan du klare dig hele livet selv? - Så kan det jo været en ok holdning at have, men hvis mine unger skal være med til at betale for din folkepension, din "hjemmeservice" og dit plejehjem, så synes jeg ikke det er så urimeligt at du bidrager til - i hvert fald en del - af deres uddannelse.

En anden ting er, du er vel også uddannet på gratis uddannelsesinstutioner her i landet og så er det vel rimeligt at betale tilbage - er du uenig i den vinkel?

For min skyld kan vi godt indføre mere brugerbetaling, men det skal være indtægtsbestemt, så det bliver de, der har råd, der betaler for de der ikke har.

En af de vigtigste ting på den agenda er tandlægebehandling.

Brugerbetaling rosenlund70
Mener du at vi engang til, skal betale for lægebesøg, det betaler du allerede nu over skatten,

Mere brugerbetaling Pensionisten
Skattestoppet er et velfærdsgode. Det giver den enkelte borger frihed til selv at vælge, hvád pengene skal bruges til. Det er godt. Det er velfærd.- Det giver også borgerne råd til selv at betale for noget af det, de gerne vil have. Der er ingen grund til, at alting skal være gratis, betalt af skattekroner. Der spildes mange gode skattekroner på at have folk til at sidde og fordele pengene, - tage med den ene hånd og give med den anden. Et unødvendigt "varmetab" i det offentlige system, som kunne undgås, hvis vi indførte en vis brugerbetaling på mange områder. Så kunne man også bedre se, hvad borgerne egentlig ønsker. Der er jo ingen grænser for efterspørgselen efter varer og tjenesteydelser, der er gratis!!

Brugerbetaling..... Blindebuk
...dækker over skattestop. Det kan man så diskutere. Prøv at rejse til Tyrkiet og havne på et kommunalt hospital - woooou - kulturchok.

Fogh fejer ingenting... Blindebuk
...af bordet - brugerbetaling er den største finansielle gevinst nogensinde - rendyrket kapitalistisk partipolitik

Hvad er? Blindebuk
Sygeforsikringen i USA.? Vi har verdens bedste sygeforsikringssystem - puh - langt ord. Men ikke mindre vil jeg ikke bytte. Not in a life time

Absolut ikke enig Blindebuk
Det du snakker om, eller har en mening om er helt hen i "den Amerikanske drøm". Der vil komme mennesker der aldrig nogen sinde vil være i stand tild at betale til den SYGEFORSIKRING som du taler om. Folk vil blive efterladt - med brugerbetaling vil der komme fatige mennesker - mere end du ser nu, hvor du bare kan lukke øjnene og tænke "Arrh det er deres egen skyld"

Både og Laksemaleren
Hvis jeg betaler 100 kroner for et produkt eller serviceydelse, så er der stor forskel på om jeg betaler selv direkte, eller at staten/kommunen administrerer købet for mig.

Man kan sammenligne det lidt med en indsamling til Afrika.
Jeg kan spytte 100 kr. i indsamlingsdåsen eller sende 100 kr. direkte til en person i Afrika.

Hvis jeg vælger det sidste, ved jeg at alle 100 kr. går direkte til formålet. Vælger jeg det første, skal jeg være heldig hvis bare 20 kr. ender hos den der har brug for dem.

Sådan er det i princippet også med skat og brugerbetaling. I princippet, fordi der naturligvis er områder hvor brugerbetaling er besværligt at administrere og hvor man kan drage fordel af fælles skatteindbetaling.

Vi mangler arbejdskraft på det private arbejdsmarked og medmindre vi importerer os ud af problemet, så er der kun tilbage at reducere antallet af offentligt ansatte.

Hav en god aften :o)

Det skal... Blindebuk
...gøres uopnåligt. Private sygeforsikringringer er en uhyggelig tanke. Amerika - woouv de mestrer privat sygesikring. Det er ikke en model jeg vil følge

Skatten er ikke... Blindebuk
...brugerbetaling. Brugerbetaling dækker skattestoppet.

vrøvl Blindebuk
og alligevel ikke - du mener det godt.
Om du sender 100 kr. på denene eller anden måde ved du alligevel ikke hvor ender. BRUGERBETALING er et skalkeskjul

Og nej Blindebuk
vi mangler ikke arbejdskraft - vi kan ikke finde ud af at tage den arbejdskraft ind som vi har.

Glem ikke at Laksemaleren
Stort set alle uddannelser er finansieret af det offentlige.

Hvis man skal følge dit forslag, så skal man f.eks. forbyde journalister at arbejde på ikke-statsejede aviser, jurister at arbejde for private advokatfirmaer osv.

America - not... anniehall
...Jeg tror på at en kombination vil være opnåelig.

Jeg tror ikke på den amerikanske model, hvor man udelukkende gennem arbejdspladsen er "forsikret" (det er nemlig uhyggeligt) - en løsning hvor man lader en lille smule konkurrence spille ind...du må indrømme at vort (ellers gode) sundhedsvæsen godt kunne trænge til lidt effektivisering.

Her tænker jeg både administrativt og menneskeligt. Alle er vel enige om hvordan ressourcerne skal bruges...det er bare sjældent den målsætning som realiseres. Bare sådan en absolut grundlæggende ting som hygiene...er der ikke styr på...

På kommunehospitalet i Århus kommer ca. 8 ud af 10 patienter hjem med en stafylokok infektion...det kræver et hamrende godt helbred at være syg.

Jeg mener ikke at ekspertise, know how og forskning kun skal være til rådighed for dem med penge...aldrig!

Næh...ham fyren som har boet nede på gadehjørnet de sidste 6 år, skal have nøjagtig den samme gode service og ekspertise til sin rådighed som du og jeg! Det tror jeg på...men jeg synes altså også at det er tid til at rydde op!

Kærlige hilsner

Annie

Fint med mig zenta4
det skal bare dreje om om "håndører", det skal være princippet i det..............

50,- pr. opkald til lægevagten, dermed vil folk tænke sig om, om det dog ikke kan vente til i morgen og man kan kontakte egen læge.

5,- for at benytte offentligt toilet.

10,- i bompenge over til f.eks. Rømø - vores største strand i landet.

De der benytter "glæderne" betaler for "glæderne" og giver sikkert større omtanke omkring, bruger ydelserne.