brystkræft

brystkræft Anonym
Tina fra Langeland var med i et dokumentprogram på tv2 om folk, der ved hjælp af en gentest, har fået konstanteret, at de lider af en alvorlig arvelig sygdom.

Hun valgte at få brysterne fjernet, se artikel

http://ekstrabladet.dk/sundhed/article218354.ece

Hvis en gentest afslørede at du havde 80% risiko for at udvilke brystkræft, ville du så få fjernet dine bryster eller ville du leve med den store risiko at dø som 38 årig.

Svær beslutning Anonym
Det er svært at tænke som hende fordi man ikke er i situationen...Meen tænkte selv om ikke hvis man var i den situation kunne blive tjekket 2-4 gange om året og gribe hurtigt ind hvis der var det mindste tegn. Det er trods alt en voldsom beslutning at få fjernet sine raske bryster.
Tænk hvis hun var bl.a. de 20 % der ikke udviklede sygdommen...

Helt klart dejavu
Det ville jeg gøre. Min mor døde af brystkræft da hun var 31 år. Jeg ved hvad det ville sige ikke at have en mor, og det ikke at kunne huske hende. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan.

Væk med dem Shiver
Nu er jeg ganske vist en mand, men havde jeg været kvinde kan jeg ikke forestille mig der havde været tvivl i mit sind - væk med de bryster hurtigst muligt. 80% risiko for at dø og 20% chance for at overleve - det er sgu for dårlige odds.

Ved godt at det er et langvarigt forløb med fjernelse af bryster, evt. skabelse af implantater og senere fjernelse af dele af underlivet p.g.a. stor risiko for kræft i æggestokken også, men når alternativet er at gå rundt i konstant angst for at en dødelig sygdom bryder ud, er det, af to onder, trods alt den bedste løsning.

jo tak torben-joergensen
det er helt i orden at få sine raske bryster fjernet bare man selv BETALER og især hvis man skal have siliconepatter bagefter!
Det er ikke noget man skal kunne få på det offentliges regning!
Kvinden er jo Ikke syg men har måske chancen for at blive det!
Hun har også chancen for at blive kørt over når hun går på gaden så hun må hellere blive inde så lever hun længere

Det anonym
Jeg kan godt se at det er en vanskelig beslutning at tage som kvinde, og når så tilmed at prøver viser at er i risikogrubbe er det ikke rart.
Jeg forstår bare ikke rigtig hvad der sker med vore omgivelser, for før i tiden hørte man da alding om sådanne ting, eller ihvetfad meget sjælden, jeg husker min gale mor sagde at de ting vi var udstyret med fra skabelsen var beregnet til brug, og dermed mente hun også at vi ikke skulle vente med at får børn til vi var over de 30, hun var en forstnadig gammel dame, og var uddannet jordmoder, og kunne hun have gjort noget til det så ville hun at ingen børn skulle fødes efter at damen var 25.

Et gammelt ordsprog siger Shiver
Det er bedre at forebygge end at helbrede.

Ved at forebygge arvelige og livsstilsrelaterede sygdomme som iskæmiske sygdomme og kræft, kan vi både spare mange liv og penge på længere sigt, det kan da kun være en fordel for alle eller hvad?

Penge? Familiefar 31
HVis man skal gøre det op i økonomi og kolde tal så er der slet ingen tvivl om at det er billiger for samfundet at fjerne brysterne og give disse kvinder nogen nye. For alternativet er at 8 ud af 10 udvikler kræft med lange hospitals ophold ok mere eller mindre virkningsløse behandlinger som koster lang mere end disse operationer. Men der er sgu. da vel ikke nogen der er så snæversynet at de gør det op i penge ??? det må da være disse kvinders livskvalitet der tæller.

Vi bruger jo milliarder på at helbrede ryger med dårlige lunger og andre følgesygdomme efter rygning og det er sgu da selv forskyldt, men her er der ingen brugerbetaling så skal der f... heller ikke være på de andre operationer.

Med venlig hilsen

Familiefar 31

Åh wow Krysty
...sikke et fyldestgørende og interessant bidrag til debatten.