Bundkort kaput i min pc.Hvad er bundkort??

Bundkort kaput i min pc.Hvad er bundkort?? anonym
Jeg fik idag at vide fra Merlin at mit bundkort er gået istykker:De havde forsøgt at geninstallere Vista Premiun på den,men det gik bare ikke.
Hvad er et bundkort egentligt??Ikke så meget forstand på alle disse udtryk indenfor denne pc verden.Den er nu sendt afsted til værksted,så må de der tage stilling til det videre forløb med min pc.Godt jeg har en anden bærbar jeg nu kan bruge.

kort fortalt kort
kort fortalt - uden et bundkort er der ikke nogen pc

hjertet... hønemor1001
Bundkortet er næsten "hjertet" i din pc. Det er et stykke central elektronik, som alt det andet er forbundet til. Harddisk og andre externe stykker elektronik vil være forbundet til bundkortet med en ledning.

Bundkortet indeholder CPU'en (central processor unit), og efterhånden sidder både skærmkort, lydkort og netkort som regel også integreret på bundkortet, men hvis du har f.eks. et specielt skærmkort, kan det sidde i et såkaldt "slot" på bundkortet.

Så hvis bundkortet er røget, og pc'en ikke længere er dækket af garanti, skal man overveje alvorligt, om det kan betale sig at få det repareret. I sommers røg bundkortet i min 6 år gamle pc, og det ville koste 2000 kr. at få det repareret, og så ville jeg stadig have en gammel pc. Jeg valgte at bruge 4000 kr. i stedet, så jeg nu sidder ved en hel ny. Dejligt! Og så kom jeg til at bruge lidt på en ny og lækker fladskærm også.

mvh hønemor1001

Min pc er 4½ måned gammel. anonym
Den er dækket af garantien,så ingen andre skal rode med den.
Merlin har sendt den afsted til Acer's værksted.
Det tager op til 3 uger inden jeg for den retur.
Aner ikke om værkstedet gider rode med den.Måske for jeg en helt ny.
Det er en Acer Premium.

Tak Hønemor for godt svar. anonym
Tak til dig for dit gode svar.Så blev jeg det klogere.
Min Acer bærbar er sendt afsted til Acer's værksted.Den er 4½ måned gammel.
Ingen andre skal rode med min pc,kun værkstedet for lov til det,de er dog de klogeste,og da garantien dækker er det helt uhørt at andre skal pille ved den.

Det anonym too
er måske ikke uden grund, at ACER har et blakket ry.
Muligvis er her en sammenhæng mellem pris og kvalitet?

Det skal jeg sige dig... hønemor1001
Der skete det, at min computer pludselig en dag gik i sort, eller også var det en blå skærm. I hvert fald ville den intet.

Jeg har ikke selv redskaberne til at finde ud af, hvad der var galt med dyret, og min viden om hardwareproblemer er så begrænset, at jeg ikke bare ville kunne stille diagnosen selv sådan uden videre. Derfor afleverede jeg den på et værksted, hvor jeg aftalte, at de ikke skulle foretage sig noget som helst ud over at stille diagnosen og give et prisoverslag. Det gjorde de, og jeg besluttede mig for at købe en ny, netop fordi den gamle var 6 år gammel.

Jeg tror da også, at når nu diagnosen er stillet, ville jeg kunne finde ud af selv at installere et nyt bundkort, men jeg føler mig overbevist om, at ½ time ikke vil kunne gøre det. Og så ville jeg stadig have en gammel pc.

Og da jeg har nok andet at foretage mig, så anså jeg min tid for så dyrebar, at jeg ikke ville bruge den på at fuske med noget, som højst sandsynligt ville tage mig ½ krig og lidt til. Der er mange ting, som man kan gøre meget billigere selv, hvis man gider og hvis man har den nødvendige viden, men jeg udvælger altså mine gør-det-selv projekter med omhu, og da det er ca. 10 år siden, jeg sidst har skiftet en harddisk, sat et netkort i eller udskiftet anden elektronik, så valgte jeg at betale mig fra det, så jeg i stedet kunne bruge min tid på noget, hvor jeg ikke skal bruge en hel masse timer og risikere ikke få noget særligt for det.

Men du skal have mange tak for tilbudet om at skifte det for mig!

mvh hønemor1001

Bundkort lpde
Jeg er meget interesseret i at få skiftet mit bundkort på min acer travelmate 8006 Er det noget du kan påtage dig?......

12345 nikolaj
tak for hjælpen
[:)]