Burde tandlægeudgiften betales af det offentlige ?

Burde tandlægeudgiften betales af det offentlige ? dicegirl
Ca. 3000.000 danskere bliver væk fra tandlægen af den ene eller anden grund. En oplagt grund for især de lavtlønnede eller dem på overførelsesindkomster er regningen. Det er dyrt og bliver mere dyrt.

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-17948199.html

Så mit spørgsmål, burde tandlægeudgiften betales af det offentlige evt. brugerbetaling efter indkomst ?

Personligt,er jeg på su og har lige måtte slippe ca. 1.650 kr til tandlægen.

diagnostisk undersøgelse 138 kr
bitewings i forbindelse med regelmæssig diagnostisk undersøgelse. 176 kr
tandrensning 173 kr
Sølvamalgam, ikke kombineret 340 kr
plast, enkeltfladet 354 kr
lokalbedøvelse, injektion 478 kr

Jeg har fået lavet en plump, der var faldet ud..samt mine visdomstænder, de sidder pænt men der er en emaljefejl, der gør det nemt for caries Dog har mine tænder kun kostet mig ca.. 2000 kr de sidste fem år.

Nu er det sådan, at plast overtager sølvmalgam og det bliver mere dyrt i fremtiden.

Nu er det sådan, at hvis man har dårlige tænder, så kan kan man få andre sygdomme som eksempelvis lungekræft, da munden ikke er en isoleret enhed men dele blodbaner med resten af kroppen. Dvs. at ens tænder har en indflydelse på ens somatiske tilstand.

Burde tænderne ikke være iregnet som en gratis eller delvis gratis ydelse for borgerne ?

Hvad mener du ? Det er gratis at blive opereret og tænderne er jo en vigtig bestanddel for ens almene helbred.

Bør tandlægeregningen være hel eller delvis dægget af det offentlige, som i forvejen yder et beskedent bidrag ?

Personligt er jeg medlem af danmark, men det er ikke alle kom kan blive det og nyde glæde af det tilskud.

dice..

300.000 bliver væk dicegirl
en lille rettelse...[:)]

Se på den demografiske udvikling anonym
i de kommende 40år. Det sidste statskassen har brug for, er yderligere udgifter til sundhed mm. Om 10år starter babyboom generationen med at gå på pension og efterlader et stort gabende hul i form af arbejdskraft til at betale for udgifterne.

Enten kommer skatterne/arbejdstid til at stige drastisk for de 'unge' eller også kommer vi til at skære ned i velfærden, stige massivt i statsgæld, åbne op for indvandring, eller simpelthen erkende, at kun dem som bidrager til fællesskabet kan få igen. En anden mulighed er at tvinge folk væk fra pension/efterløn.

Ligegyldigt hvad kommer fremtidens velfærdsstat ikke til at ligne den vi har lige nu.

Jeg mener nightnurse
at samme offentlige tilskud som der ydes til lægebesøg, burde også gælder tandlæger. På samme måde, dvs. at kosmetiske indgreb bør skulle betales helt af patienten selv.

en der heldigvis er i ,,Danmark,, Anonym
JA naturligvis burde det at kunne bevare sine tænder hele livet være en selfølge, hvis man laver en flænge og skal sys 4-5 sting går man til lægen ,men man er hunderæd for at gå til tandlægen med problemer med tænderne fordi man ved ikke om man kan betale regningen,dyrker man idræt eller af anden grund kommer til skade søger man tillidsfuldt tillægen fordi man har sygesikring, så ja selfølgelig skal vi have tandplejen under[:)] sygesikringen

Folks tænder er deres eget ansvar Devastator
Hej Dice!

En tandlægeregning bliver kun DYR, hvis man ikke passer på sine tænder. Og jeg vil til enhver tid hævde, at det at holde ens tænder vedlige s%¤"% gu' er folks eget ansvar!

Et kontrolbesøg har jeg selv lige været på. Incl tandtensning kostede det 250kr. 250kr hver 6. måned har alle råd til i Danmark...

Jeg vil ikke financere så meget som 1 krone på skattebilletten til folk, som ikke kan finde ud af at holde deres tænder vedlige.

Det kan godt undre mig dicegirl
at man kan få kosmetiske operationer betalt af det offentlige men ikke få betalt sin tandlægeregning, som er en nødvendighed for vedligeholdelsen af ens almene tilstand, da det kan få følger i form af sygdomme andre steder i kroppen.

interessant betragtning dicegirl
dit perspektiv giver stof til eftertanke :-)

De kosmetiske nightnurse
operationer du kan få på det offentliges regning er kun de, hvor der foreligger gener i en sådan grad, at den eneste mulighed for at afhjælpe disse gener er en plastikkirurgisk operation.

Eksempel - for store bryster, hvis vægt indvirker på den øverste del af ryggraden, eller en næsekorrektion, hvor næsens beskaffenhed har indvirkning på vejrtrækning.

mange får også hvis de har tabt sig anonym
eller siger de har dårligt selvværd.

profylaktisk (forebyggende) behandling dicegirl
burde der være mere obs på i min verden. Jeg synes, at der mangler en helhedstænkning fremfor den velkendte apparatfejlsmodel, hvor man retter en fejl istedet for at anvende videnskaben til forebyggelse i langt højere grad end tilfældet er.

Det er velkendt at dårlige tænder kan give problemer med bugspytkirtlen og give lungekræft, derfor mener jeg, at der skal gøres mere opmærksom på vigtigheden af forebyggelse ved bl.a. ikke at søger for at tandlægeregningen er en overkommelig størrelse for dem med lav indkomst.

Ganske enig nightnurse
og jeg er af den opfattelse, at det er på vej - men tager tid.

En anden grund til at jeg synes tandlægebehandlinger burde høre ind under sygesikringen er, at mange gamle har tandproblemer, som de ikke har råd til at få gjort noget ved. Resultatet er dårlig ernæring, underernæring, m.v., som igen er årsag til dårligere immunforsvar og deraf følgende sygdomme.

Fy for satan Martin.u
En gang pladder.

Naturligvis bør tandlæge være gratis, ligesom normale læge er det.

Hvorfor skal du have lavet et brækket ben, brok, kræft, gigt, hjerneblødning, og alle mulige andre dårligdomme - men lige netop ikke tænderne?

Argumentet med at det er ens eget ansvar - og ja det er det til dels også, holder jo ikke.

Så er det satme også ens eget ansvar om man brækker et ben, eller får lungekræft af rygning, eller... tusind andre ting.

Så skulle der være fuld brugerbetaling i hele det danske sundhedssystem.

Gratis tandlæge til alle!