Café penge

Café penge Mor til ung på SU
Jeg er blevet smadder harm over regeringens udspil om at nedsætte SU én for unge hjemmeboende. Og det harmer mig at denne ydelse omtales som café penge.
Da min søn for et halvt år siden fyldte 18 og derfor begyndte at modtage SU, mistede vi tilsvarende børnefamilieydelse for ham.
Vi har lavet den aftale at han ikke skal betale for at bo hjemme, men at han til gengæld selv skal betale sit tøj, sko, fritidsaktiviteter mm.
Han hører til de unge som har ambitioner og som derfor bruger rigtig meget tid på sin skole - går på HTX - og derfor har han ikke meget tid til overs til et fritidsjob.
Min mand og jeg hører til de lavtlønnede og vi er glade for at vores søn gerne vi nå videre end vi gjorde, men vi har ikke de store midler til at hjælpe ham økonomisk.
At kalde SU´en til hjemmeboende café penge synes jeg er en hån mod de forældre, der som os, ikke har økonomisk mulighed for at hjælpe vores børn.
Regeringen har en handlingsplan om uddannelse til 95 % og videregående uddannelse til 50 % af en ungdoms årgang, Men det bliver svært at leve op til når SU´en sættes ned.
Jeg forstår godt at studerende med børn har behov for flere penge, men mange af de hjemmeboende har altså også brug for deres SU - og ikke kun for at bruge dem til at gå i byen for.
Hilsen en mor.

svar anonym
Hej.

regeringen ville jo have det sådan, at hvis der skulle pilles ved SU'en, så skulle det gøres inde for det beløb der i forvejen er afsat til SU, og det har var nok en meget god måde at gøre det på synes jeg. Nu har jeg også kendskab til en som studere med den meget lave SU, og de har virkelig brug for de ekstra penge de får nu.
Ved ikke hvor stor jeres indtægt er, men der er jo mulighed for "tillægsstipendie" hvis den er under 431.526 kr. om året. Du kan læse mere på www.su.dk hvis ikke du har gjort det.

Ud fra de kriterier regeringen havde sat op, synes jeg det er en meget god løsning.

giv til dem der trænger Anonym
et dybt fornuftugt tiltag nu mangler vi bare børne pengene til der der bruger dem til rejser osv.
mine skatte penge ska gå til dem der er lavest!

Cafépenge signesmail
Men i har dog råd til at have ham boende hjemme. Jeg kan oplyse dig om at hvis man ikke betaler sine forældre for at bo hjemme har man MANGE flere penge til sit rådighedsbelød som hjemmeboende end som udeboende. Selvfølgelig er der dem der betaler for at bo hjemme, men skyldes det at familien ikke er særlig økonomisk stærk, ja, så før de jo også en BETYDELIGT højere SU.

Så nej, jeg mener det ER cafépenge. Og hvis man ikke har tid til at arbejde et par timer ved siden af når man går på HTX, hvordan i alverden skal man så kunne gennemføre en videregående uddannelse, der kræver MEGET mere tid???

For hvis det eneste han skal betale er tøj, sko og fritidsinteresser (han har tid til fritidsinteresser, men ikke til arbejde?!?!), så er han i mine øjne YDERST velhavende. Husk også, på HTX, gymnasier o.lign. betaler man ikke selv studiebøger, som man gør når man er på en videregående uddannelse.

Synes i det hele taget SU'en skulle sættes ned på alt hvad der hedder gymnasie, HF, HTX, HG, HH, og hvad de nu ellers hedder. Og så give lidt mere til dem der REELT har brug for dem: Dem på de videregående uddannelser.

Kære Sweetdreams beritom
Hvornår har du tænkt dig at svare på mit frieri....?
Giv mig dog en change for til forkæle dig lidt.
(læs profil+u got a date i homo debatten

kender det godt lotte
Hey

Jeg er selv en hjemmeboende studerende, for jeg har ikke råd til at flytte hjemmefra da min fam ikke er velhavdene og jeg har ingen opsparing. Mine såkaldte café penge går til transport til uni og bøger samt 800 i husleje til min mor. hvilket jeg syntes er rimligt. Hvis de fjerne min Su blev jeg nød til at droppe mit studie og arbejde eller min mor blev nød til at tage et ekstra arbejde og det er jo ikke fair!!!

Sådan fungerer det ikke... Anonym
Et lille kollegie værelse koster 1-2000 kroner om måneden. dertil kommer 1000 kroner mad og lidt ekstra til at have det sjovt. Resten ryger på bøger.

Det kan godt løbe rundt. Man skal bare acceptere at det er usselt at være studerende. (men så er man også motiveret til at blive færdig)

Bare et spørgsmå! Anonym
Hvor hennne finder du et kollegieværelse til 1200 kr!!

SU til hjemmeboende... ditte27
I blander tingene sammen.. Dette debatindlæg handler om SU til hjemmeboede gymnasieelever, ikke om studerende på videregående uddannelser. Det er ikke her, regeringen har skåret ned på SU'en..
Personligt mener jeg, at SU til hjemmeboede er unødvendigt! Den burde helt afskaffes, for ja, det er café-penge... Som en anden her sagde, hvis man ikke kan arbejde i gymnasiet, HTX og hvad de nu allesammen hedder, ja, så får man virkelig et problem senere hen! Man skal altså ikke arbejde særlig mange timer, før man har tjent SU satsen tilbage... Og helt ærligt, der er også gymnasieelever i vores nabolande - ja i stort set hele verden, og deres familier kan sjovt nok godt få det til at hænge sammen, uden at staten betaler for, at deres børn bor derhjemme...

Ok? piberygeren
Hvad er det, han skal bruge pengene på? Er det mad? Nej, for han bor jo hjemme. Husleje? Næh, heller ikke. Vand, varme, el? Nej? Ok! Børnetøj, bleer, div. investeringer så som højstol, barneseng, barnevogn, klapvogn, kravlegår... Har han udgifter af den art? Nåh, heller ikke...

Forældre, som er under uddannelse har de samme behov, som din søn. Og mange mange flere! Mit nyeste par sko er 3 år gamle, men det går fint alligevel.

Måske du burde forberede din søn på, at livet faktisk kan stille krav til een? Hvis han gerne vil have flere lommepenge, så kan han droppe fritidsaktiviteterne og i stedet få et job. En undersøgelse har i øvrigt vist, at unge, som arbejder under uddannelse, har en større chance for at gennemføre uddannelsen.