Cand,Psyk - adgangskrav?

Cand,Psyk - adgangskrav? MOR
Hej.
Jeg har en datter på 15 år som de sidste par år har opbygget en drøm om at læse til Cand.Psyk. Denne drøm skal hun selvfølgelig gå efter, men vi har svært ved at finde noget omkring adgangskrav. Hun er helt med på at hun allerede nu - hun går i 8. klasse - skal arbejde meget målbevidst hvis hun skal nå sit mål, og det er hun indstillet på.
Er der nogle der kan fortælle hende lidt om uddannelsen og hvilket gennemsnit der kræves for at søge ind på kvote 1?
På forhånd tak
MOR

Tja læse lige her -> Anonym
Her er ihvertfald noget om Psykologi uddannelsen på KU.
http://www.ku.dk/sa/Uddannelserogvejledning/faginformation/2004/samf/psykologi.htm

Tak Mor
Tak for linket. Jeg har selv søgt på Københavns universitets hjemmeside, men uden held.
Hilsen fra MOR

Var så lidt Anonym
Skulle det være en anden gang, håber du/i kan bruge til noget ;-)

Århus William
Hej,

Adgangskvotienten på KU har i mange år været på himmelflugt - hvis din datter, om en del år, stadig vil være psykolog, og snittet ikke blev helt som forventet, kan det være en mulighed at søge ind på Århus Universitet istedet. Så vidt jeg husker var kvote 1 spærret af kvotienten 9,4 sidste år.

I øvrigt synes jeg det lyder lidt betænkeligt, allerede som så ung at arbejde fuldstændig målrettet mod noget bestemt - måske især et højt snit. Din datter har mange år endnu på skolebænken, og skal tiden indtil universitetet være en lang karakterjagt kan man hurtigt ende i "det forsømte forår"...Bare en tanke.

W

Du har ret MOR
Hej William

Tak for tådet mht. Århus universitet.
Jeg har også lidt betænkeligheder ved at min datter har så høje ambitioner og krav til sig selv og jeg er bange for at hun bliver meget skuffet hvis hun ikke når det eftertragtede gennemsnit - hvis interessen altså stadig er til stede når hun når så langt.
På den anden side vil jeg heller ikke holde hende tilbage og vi har talt en del om hvordan hun kan få tid til mere end sklen og bøgerne, samt om hvilke andre muligheder der er hvis ikke hun skal læse til psykolog.
Jeg vil støtte hende alt hvad jeg kan, hvad enten hun vælger den hårde vej med næsen i bøgerne eller tager en m,indre bogligt krævende uddannelse. jeg mener ikka vi har lagt noget pres på hende hjemme for at hun skal ta´ en akademisk uddannelse og både hendes far og jeg er håndværksmæssigt uddannet.
Jeg vil være meget opmærksom på at hun ikke kommer til at opleve et forsømt forår.
Hilsen MOR

ivuc Anonym
Hej "MOR".

Prøv www.ivuc.dk, en hjemmeside fra ivuc hvor alle uddannelser er samlet. Der finder du det hele der.

Er selv medicinstuderende, så skriv hvis du vil vide mere om optagelse osv.