Cannabis: en misforstået plante?

Cannabis: en misforstået plante? sorteslyngel
Hej.
Jeg fandt lige dette link til en debat på VU's hjemmeside:
http://www.vu.dk/debat/1/1/12444/
Jeg syntes at det er fedt, at VU er så varme fortaler for fri hash (jeg er normalt ikke tilhænger af VU).
Det kunne være interessant at høre jeres meninger og erfaringer om problematikken.
Jeg selv har røget i 26 år og elsker det.
Jeg har aldrig haft nogle problemer med at ryge hash (i modsætning til tobak) og jeg passer mit job og familie bedre end de fleste.
Så jeg er en varm fortaler for fri hash.
Hvad syntes du?

Til evig debat boy-in-blue
Har røget "tjald" i 20 år og har heller ikke problemer med det - har fast arbejde (lederstilling) og familie med 2 børn, og klarer i det hele taget hverdagen ligeså godt som en "ikke-ryger"...

Der er så mange mennesker som ryger (i skjul og ikke-skjul). Og når så mange mennesker alligevel ryger, så lad det dog blive legalt !!

Hash te møde? T. Rex
Problemet med cannabis er, at det hæmmer indlæringsevnen i op til 3 uger efter indtagelsen. Derfor er det farlig for uddannelsessøgende

Det er vel forskelligt komododragon
hvordan folk har det med det. Jeg har bare desværre set flere for hvem det kommer til at fylde uforholdsmæssigt meget i deres liv og som isolerer sig fra deres omverden foruden at de bruger alle deres penge på det.

Jeg er ikke sikker på at der er nogen grund til at bagatellisere stoffet.
Selv om der er mange der kan styre deres hashforbrug så er der også mange der ikke kan. Jeg ser en fare ved at det bare er noget man kan gå hen i en butik og købe før man tager til fest. Det er jeg imod.

yes fri hash anonym
det vil da være fedt med fri hash.
og at vi kan dyrke hamp planter i haven igen og må ryge dem:-}
så støtter vi jo ik terirismen.
gør det legalt at dyrke og ryge pot/hash men kun hjemme dyrk og det som kan købes af staten.
det var til at købe hash på abuteket i 1960,
men efter usa ville være på tulebasen på grønland,så blev det forbudt i dk

Hash-psykose galemathias
Har du aldrig set en hash-psykose??

Det er slemt! Svenskerne kalder det for polis-nøja.

Fordi folk bliver paranoide og føler sig styret og forfulgt.

Man ved ikke sikkert, om det kan blive forløberen for skizofreni.

du kan jo evt. læse dette observation
http://www.sst.dk/Nyheder/Pressemeddelelser/narkosituationen_i_danmark_2003.aspx?lang=da

Tror som en siger på den debat side, at det er at skyde sig selv i foden.
Mange kan sikkert styrer det, men en del kan ikke.

Men Anonym
en interessant ting i forbindelsen med debatten om legaliseringen af hash, ville være at kigge på hvorfor den til at starte med blev gjort illegal..
For det spøjse i det hele er vel nok at når man har fået sig en bønne, så gidder man ikke rigtigt slås.. man gidder ikk rigtigt at hidse sig op og kaste sig ud i konflikter.. man blir ligsom lidt "large" med sine omgivelser og synes det at slås er noget skidt og at vi hellere skulle se at snakke om tingene..
Det lyder meget godt ikk ?

Bare ikke for en vestlig statsmagt, der er opbygget på retsvæsen, politi, militær og politisk magt..

For disse instanser er i meget meget høj grad afhængige af at vi som folkemasser autoritært tager imod ordre om krigsførsel, betaling af indkomstsskat, og lader os tilvende af reklamernes forbrugstrang og behovspåførsel, så hjulene kan snurre og formynderiet kan bestå.
Regelsættene skal holdes hvis man bagom det hele skal kunne trække data ud om hvad vi gør, hvorfor og hvornår, så der til en hver tid kan skabes profit ud fra massens bevægelsesmønster.

Hvad ville den militære magt gøre hvis soldaterne var lidt lade i betrækket og hellere ville have sig en joint end at slås ?.. altså soldaterne på begge sider af konflikten.. Og hvad ville medicinal industrien gøre hvis vi ikke lige gad at tage alt deres lort, og hellere lige ville nuppe en hyggejoint og falde ned og få det ok igen ?.. Og hvad ville erhvervslivet gøre hvis borgerne ikke lige gad at suse ned og handle vildt ind efter en reklamebølge i TV, i radion, i aviserne og tilbudsaviserne og reklamesøjlerne, men hellere lige vente til i morgen.. "vi når det nok.. ta' en slapper og et hiv og så hygger vi lidt til noget gammelt beatles.."
Denne grad af laidback tilværelse er ikke kontrollabelt i tilstrækkelig grad til at der kan udføres rovdrift på vores tilsyneladende frie liv...

Dette er den egentlige grund til at vi ikke må ryge os behagelige tilpas, og den egentlige grund til statsmagernes frygt for at vi smider geværet, slukker fjernsynet, tager en joint og bager en kage og hygger med børnene mens vi lidt bimleglade nynner med på Pia Raug eller Johnny Madsen og tager fodbade og danser lidt rundt i haven bare fordi det er dejligt.

Og nej, jeg er ikke et gammelt rygehoved.
Jointen tager jeg en 4-8 gangen om året, og har det fint med det.. på nær bare det at jeg må gemme den af vejen, og ikke ved hvor jeg lige skal finde mig lidt græs næste gang, eller være nervøs for at blive snuppet af en vovse i toget på vej til Malmø, eller sørge for at lufte ud så naboen ikke mistænker mig for at "tage stoffer" og visse vasse...

Nej fri mig for den gemmen af vejen af mine lyster til at nyde en bønne på samme måde som jeg nyder et glas vin iblandt.. Vi forbyder jo ikke heller alkoholen fordi man kan blive dranker, køre fuldekørsel, og slås fordi man har drukket hjernen ud, eller når de 15-16 årige kaster med flasker og fuldetuder, og hospitalssengene bugner af sprit- og tobaks- og overforbrugsfremkaldte fedme- relaterede syge, vel ?


Jeg er 100 på at det er hovedet på sømmet, og mange kan ikke li at høre det, men sådan kan sandeheden jo være skidt for den ignorante(imho)


Omni

sykoser og skrumpe lever anonym
så det bare om du til skrumpe lever eller MÅSKE en hash sykose,
ja du må da være til skrumpe lever.(det kommer jo også af rødvin ik)

1 million på antabus anonym
slap da helt af kun 6000 mensker som har en HASH sykose.

men 1 million som skulle på antabus.men det jo legalt at drikke sig ihjel ik

lol anonym
1 mil på antabus? I hvilken lille verden lever du?
Tror du skal droppe hashen lille m8

til lol anonym
1mill som skal på antabus i dk

vrøvl Anonym
og vrøvl igen

Som mor susanne.larsen
til en hash-oman er jeg absolut uenig med dig i dit synspunkt.

De fleste alkoholikere mener selv at de passer jobbet fint, familien fint.. så er det underligt at familien lider under overforbruget.

Jeg siger ikke at du ikke fungere fint - en alkoholiker fungere også bedst med alkohol i blodet. Mit spørgsmål til dig er derfor: hvordan har du det, hvis du ikke får røget i et par dage?

Som galemathias (ikke nødvendigvis med hans Nik *s*) siger: en hash-psykose er en alvorlig ting for den der får den, og en meget ubehagelig ting at være vidne til - jeg taler af bitter erfaring.

Hash sløver hjernen, kan spores i blodet op til 3 mdr. man har røget det - og det må være vigtigt at finde ud af hvorfor man har behov for at dulme sanserne for at fungere i det daglige.