Computerspil eller bøger?

Computerspil eller bøger? rp22
Unge i dag er jo generelt mere til computerspil end bøger. Så ser man jo alle de forældre som råber op om at det er farligt fordi at børnene bliver påvirket af volden i computerspil, og isolerer sig selv fra omverdenen, og at de hellere skulle læse en god bog. Der synes jeg at man bliver lige så isoleret af at læse en god bog. Jeg spiller selv computerspil, men læser også bøger, og synes at det er det samme, for man bliver jo isoleret og i nogle tilfælde usocial, så den påstand er da lidt ved siden af. Desuden er der også vold i nogle bøger. Jeg er en teenager, og spiller selv nogle voldelige spil nogle gange, og kender også andre der gør det, uden at blive påvirket. Så er der selvfølgelig de mere alvorlige tilfælde, hvor børn bliver så påvirket at de sidder der i flere dage ad gangen. Hvad er jeres synspunkt på alt det her? Bøger eller computerspil?

Jeg tror det er ét skidt... rockogrul
Min teenagedatter bruger begge dele, og det finder jeg ok, men når vejret endelig arter sig, så var det bedre at komme ud og røre sig. Det er desværre ikke noget hun gider, og der skal bruges store ord for at drive hende og veninderne ud, og som oftetst er de tilbage på "pinden" et kvarter efter.

Det fanme uhyg'ligt do

alt med måde Kvinde
Når du læser bøger - også voldelige bøger - så bliver "billederne" aldrig værre end din fantasi (med mindre der er ægte billeder i bøgerne naturligvis). Men for børns vedkommende, vil de kunne tåle at høre drabelige eventyr osv. fordi deres fantasibilleder aldrig overskrider deres egen grænse.
Med computerspil, film osv. kan de risikere at få billeder ind som de ikke kan tåle på samme måde. Desuden tror jeg det er svært selv at se om/når man tager skade af for meget computerspil.
Med hensyn til isolation vil jeg give dig ret - men problemet er nok at mange børn/unge godt kan sidde en hel dag og spille, mens de færreste ville bruge ligeså lang tid på bøger.
På den anden side kan man godt spille flere sammen nogle gange, så det er jo også en måde at være sammen med kammerater på. Så jeg vil mene - alt med måde.

pc spil vs bøger parsec
Lyder meget fornuftigt. Jeg er selv teenager og kan godt lide at spille voldelige spil (generals, counterstrike, diablo 2 m.m.)og læse "uhyggelige" bøger (uhyret i bønden, de hænget mænds hus m.m.). Jeg kan kun snakke for mig selv, og for mig er spillende de "værste" her og nu, men det er altid bøgerne jeg husker lang tid efter jeg læste dem. Nok fordi de har været inde i fantasien og vende en gang.