Cyklerne flyder i vores byer.

Cyklerne flyder i vores byer. claespedersen
Cyklerne flyder vores i byer.
Der stå og ligger mange cykler rundt omkring i vores byer i Danmark og for en stor del af dem kan udmærkes sættes i stand og borger kan få glæde af dem. Derfor ville det være hensigtsmæssigt at enkelte kommuner rundt omkring i landet lavede nogle forsøgs ordninger med beskæftigelse projekter, hvor mennesker der svært ved at klare arbejdsmarked krav som omstilling og stabilitet.

Der ville et projekt som sætte cykler i stand helt sikkert være noget mange ville finde interessant, men nu vil det være forkert at sælge disse cykler på almindelige markeds vilkår. Men cyklerne kunne udmærket sælges til folkeskole, højskoler, ungdomsskoler, efterskoler, uddannelse institutioner, psykiatriske institutioner. Da der vil de kunne få stor glæde af cyklerne til fælles ture ud i naturen som mange kan ikke bliver til noget på grund af manglende transport muligheder.

Det mere end 14 dage siden jeg læste om ”Natur fredningsstyrelsen” have givet 100000 tusinde kroner til en skole til indkøb af cykler og hvilken stor glæde de havde af de cykler når de biologi, og lidende fag helst skulle på ture i naturen eller bare have en hyggelig dag sammen.

Der vil et sådant arbejdsprojekt helt sikkert tjene et formål og det kunne udmærkes drives som et kooperativ hvor arbejdstageren er fælles om dele overskuddet ved salg af cyklerne, samt er det mange udfordringer ved at sætte en cykel sammen og stimulere de ansattes kreativitet og derved giver et øget selvværd.

Samt når man ved overvægt er ved udvikle sig til folkesygdom, vil det i denne sammenhæng tjene et ekstra formål i lære befolkning at det vigtigt at få noget motion. Men i denne sammenhæng kunne det være hensigtsmæssigt hvis vores regering vedtog en lovgivning hvor el-cykler og cykler blev fritaget for moms.

Mvh "Claes Pedersen"

Godt forslag Choko
Dit forslag er slet ikke så tosset Claes. Egentlig synes jeg du skal prøve at videre sende det til de relevante instanser.
Der er bare en ting... Det går ikke at rende ud i byen og tage tilfældige cykler,- da de jo ofte kan være stjålet og derefter ødelagt!
Men... Det kunne gøres på en anden måde. Folk skulle havde mulighed for evt aflevere deres gamle cykler, enten direkte til dem der skal lave dem, eller på en genbrugsstation, som så giver dem videre. Man kunne så evt kontrollere ved politiet om de var meldt stjålet.
Og ja, der er jo også det sundhedsmæssige i det. Det gavner flere formål.

Mange cykler . mandaabenraa
Hvis mange cykler skal fjernes fra bybilledet , skal de faktisk tjekkes ved politiet , og bliver så skrottet minus dem der er stjålet.

Stjålet Ung gnu
Min niece fik stjålet sin cykel for 2-3 uger siden, og min søster og svoger har ledt store dele af deres by igennem i håbet om at genfinde den, og spare 4-5 tusind til en ny... desværre forgæves. Endnu i hvert fald!

Jeg havde et langt bedre forslag: Hvad med at forsyne cykler med en chip, så de til hver en tid kan genspores via en satellit, så ville de altid kunne komme hjem til deres rette ejermand igen?

Røverne kan selvfølgelig fjerne en sådan chip. Men hvis ikke stelnummer og chipoplysninger passer sammen, så er den stjålet/hælet.

Rigtig. claespedersen
Du er en en vis mand og nu har politiet ikke resurser til at gå rundt i gaderne og tjekke cykler og stilnummer, og det klart man ikke kan sælge cykler der er meldt sjålet.

Men dem der samler cyklerne ind skal jo selvfølgelig henvende sig til politiet og oplyse om cyklernes stil nummer, og hvis ejeren vil han kunne komme og hente sin cykel igen.

Men hvis du ligger mærke til det, så er de fleste cykler gået i stykker og ejerne vil ikke offer de penge der skal bruges på en istandsættelse.

Mvh. "Sund Fornuft"

Du har ret. claespedersen
Selvfølgelig er de fleste cykler ståjlet der stor rundt omkring i vores gader, men politiet har ikke resurser til at samle cykler ind.

Men de har jo et register, og det klart dem der samler cyklerne ind skal jo registre stilnummerne og forhøre sig hos politiet, der så retter henvendelse til ejeren og der kan afhændte sin cykel med en lille finde løn, hvis han/hun vil have den tilbage.

Men du har ganske ret i at folk kunne også komme af egen fri vilje at aflevere deres cykler. Men se hvor mange cykler der står rundt omkring som er ødelagt og nede i vores kælder stor der 4 cykler og 2 af dem kan saktens sættes istand ved kærlig hånd.

Jeg er også ganske overbevist om at de forskellige cykel handler i byerne ville ikke have modstand imod da de ikke sælger et sæt cykler til institutioner og skoler osv. og de får jo brug for en del reserve delle, og på den måde tjener cykel forhandlerne også på projektet.

Mvh

Rigtig god ide Ditte Dulle
For 4-5 år siden mistede jeg også min cykel. Det ville have været rart at kunne genspore den på den enkle måde; hvor den end måtte være havnet henne? ... selv polakkerne i EU må være interesseret i at holde et sådant system i hævd.

En anden simpel metode var at lave et centralt register med alle stelnumre, akkurat som man har det registreringsnumre på biler. Så kunne politiet hurtigt slå ejermanden op, når de fandt en efterladt cykel i buskadset.

Reservedelle Per 19
Sådan en vil jeg give min kæreste i julegave.