Døv om fem år?

Døv om fem år? Muzica
Er du også en af dem, der helst ikke går uden for en dør uden dine høretelefoner og musikafspiller? Jeg har altid musik på mig – og ofte direkte i ørene! Når jeg cykler, sidder i toget, er ude og jogge eller bare går en tur ned for at handle.

MEN det kan da godt være, at jeg lige skal genoverveje denne vane. For hvis man skal tro en rapport fra EU, er bare én times høj musik om dagen nok til at give alvorlige høreskader. Mellem fem og ti procent af dem, der lytter til høj musik en time om dagen i fem år, vil miste hørelsen [:O]

Rapporten viser, at mellem 50 og 100 millioner af EU’s 500 millioner indbyggere lytter til mp3-afspillere eller andre bærbare musikafspillere. Mellem fem og 10 procent af dem skruer så højt op for volumen, at de risikerer høreskader http://www.metroxpress.dk/dk/article/2008/10/13/15/2735-83/index.xml

Jeg synes ikke selv, at jeg skruer for højt op for musikken – men hvad er højt? Og for at ku’ overdøve trafikken er man selvfølgelig nødt til at skrue højere op, end hvis man befandt sig et sted uden larm...

Eu-komitéen vil nu undersøge, hvordan høreskaderne kan undgås.
I mellemtiden vil jeg lægge hørebøfferne på hylden – eller i hvert fald skrue en tand ned på volumenknappen [;)]

Hører du for høj musik? Er du bange for at miste hørelsen? Og vil du ændre på dine musikvaner?

er døv slankepigen
i forvejen sååå tænker jeg ikke over for høj musik er en nøvendighed på ipod for mig men har oplevet generelt at hørende har højre musik på anlægget end jeg har... værs at overveje.. ikke?

Skru ned Anonym
Der er ikke nogen grund til at skrue op på fuld volume når man har høretelefoner på. Jeg hører altid musikken i en styrke hvor jeg også kan høre hvad der foregår omkring mig. Altså hvis jeg cykler kan jeg stadigvæk høre hvis der f.eks er en der råber til mig.

Tinitus er også noget som kan blive konsekvenser af for høj musik gennem lang tid. En lang hyletone som aldrig forsvinder, så det er da også værd at tænke på før man skruer helt op for sin mp3.

Når man skruer helt op for sin mp3 er det jo det samme som at have en der står og råber en ind i ansigtet i timevis, det går bare direkte ind i øret. Så hvorfor dog gøre det.

Desuden behøver man vel ikke at høre musik hele tiden, prøv at snak med dem du møder, det er da meget sjovere.

Præcis - hvad er for højt Kamma
Jeg mener ikke jeg selv skruer højt op fo musikken. Når jeg har skruet op tilden lydstyre jeg ønsker, tager jeg høretelefonerne af, og kan jeg ikke høre musikken komme ud af dem uden af have dem på, så er det nok ikke for højt.

Men hvem ved? Det er jo også forskelligt hvad man kan tåle. Jeg tror det er godt der kommer fokus på problemet, for jeg er da lidt i tvivl om min volume er for høj.

Jeg har fundet ud af, at jeg kan gå ind og låse lydstyrken, så den kun kan komme op på en bestemt styrke. Kunne være jeg skulle gøre det.

ok det gider jeg så ikke :-) Kamma
gå og tale med folk jeg møder i stedet for. Medmindre der er en speciel anledning til det. Og sådan har mange unge det. Men jeg skal helt sikkert til at lægge min ipod fra mig, når jeg skal ud. Jeg vil dog stadig bruge den på løbeture, men da jeg løber i en park er der ikke så meget larm, så jeg kan have musikken ret lavt :-)

Nej et professionelt svar: Anonym
Det handler om at den måde som høretelefonerne er bygget på idag fungere som en prop, dvs at de unge oftest hader det højt skruet op, og samtidig gør proppen det at øret får trykket alt for hårdt på. Skru ned så i kan høre trafikken (alt andet er vanvittigt) jmen ha det da på en højde hvor i har musikken kørende lidt i baggrunden. Invester i et par fed designede ørebøffer ( mange hiphop typer render rundt med dem)de er bedre da lyden er aktivt fordelt.

Lad være med at vær dumme. Jeg er hørehæmmet, ikke fordi jeg har hørt musik eller det. Men livet som hørehæmmet er ikke nemt. Jeg kan ikke se dansk tv, jeg kan ikke følge med i timerne på mit studie uden tolk. Jeg har støjskade der gør at en del lyde gør ondt i øret, fx diskoteker og ambulancer.

Og bare vent til i om natten skal ligge og høre på lyden af et køleskab pga tinitus, og nej den er der INTET at gøre ved.

Sådan er det at havde høreproblemer... så skru ned og pas på jer selv.

i flere år! astrid_nielsen
Der har været fokus på det i flere år. Det er ikke noget nyt, at høje lyde skader hørelsen. Da jeg var lille og rendte rundt med en walkman el diskman for 15 år siden (jeg er kun 25 i dag), fik jeg også at vide, at jeg skulle skrue ned, idet det ellers kunne skade hørelsen.
I dag er jeg stort set døv - det er sandsynligvis ikke pga musik. Jeg ville ikke ønske for nogen, at de fik det sådan her. Nu er jeg slet ikke i stand til at bruge en ipod, for jeg skal have høreapparater i, for at kunne høre noget, og uden kan jeg kun høre bassen. Derudover har jeg også tinitus.

Mht at ville skrue så højt op for musiken, at man ikke kan høre trafikken, så er det jo direkte farligt! Ikke bare for hørelsen men generelt, idet man så ikke hører, om der bliver dyttet af en el lign og derved risikerer at blive kørt ned el løbe ud foran en bil, hvis man er uopmærksom et øjeblik....

Endnu et proffesionel svar: Anonym
Du skal kunne føre en alm samtale på 2 mtr afstand uden problemer med dine høretelefoner på... det er en tommelfinger regel. Men investere for gudsskyld som jeg siger i de ørebøffer ( svaret længere nede ). Det skåner din hørelse mere end de andre.

Hmm astrid_nielsen
Det kan jeg så ikke engang med mine høreapparater i. Der skal jeg tættere på.........

Det er rigtigt Kamma
Der har altid været fokus på det, men der skal MERE fokus på det :-)

Jeg skal ihvertfald tænke mig mere om, for selvom jeg ikke tror jeg hører høj musik, så er det jo stadig musik der går direkt ind i ørerne på én.

Absolut astrid_nielsen
Det er rigtig nok, at der skal mere fokus på det. Og også på, at musikken på diskoteker mm er aaaalt for høj. Mange siger jo, at det slet ikke er til at føre en samtale, når man er i byen. Skal det virkelig være sådan? Og hvad med bartenderne mm som arbejder i den larm i mange timer hver weekend?

Der skal fokus på, at det ikke kun er gamle mænd over 70, som går med stok, der hører dårligt. Også unge kan komme til at høre dårligt, og det får mange konsekvenser for det liv, man gerne vil have.

Jeg burde også være døv... Guide
Jeg har nærmest haft musik permanent i ørerne de sidste 20 år, og min hørelse er stadig som den burde være. Den blev testet sidste år i en obligatorisk test på mit arbejde.
Jeg arbejder i en virksomhed hvor det er tilladt at høre musik og lydbånd i arbejdstiden, og jeg må da indrømme at jeg nogle gang tænker over mine kollegaers hørsel. Når man sidder 3 meter fra en person kan det lade sig at gøre at lytte med på båndet....det er alt for højt efter min mening, ikke alene generer man sine kollegaer, det er i hvert fald ikke sundt på hørelsen. Selv har jeg aldrig skruet mere op end jeg kan høre hvad der foregår omkring mig.
Jeg har absolut ingen planer om at ændre på mine vaner, så længe mine høretests er i orden.

Okay??.....Vildt... emilieduus
...Men for højt, hvad præcis er det???? Og burde de fleste så ikke være døve nu????
Jeg har da en mor som har en døv søster, altså næsten døv, hun kan godt hører lidt. Men det blev hun født med. Så tror nu mere på at de fleste bliver født døve. Årsagen til at det sker, er endten fordi det er arveligt eller babyen har fået en hjerne skade på den del hvor hørelsen styrres i hjernen.[:/]

Det er sandt... emilieduus
at højt musik kan hæmme øretrommen og dermed gøre lidt skade på hørelsen, men det betyder ikke man bliver døv..... [:(] Tag jer sammen man.... Der er jo også masser af høj musik i fjernsynene, så burde vi helt klart være døve nu....

Jeg får ind i mellem... emilieduus
...Tinitus, er det tegn på at hørelsen er ved at blive dårlig????

Ingen regler uden undtagelser! Morten Øgaard
Jeg har selv i mere end 25 år lyttet til musik dagligt i hørebøffer og er vel kun lidt skadet.

Har haft tinnitus der af ursangelige årsager forsvandt.

Eneste gode råd - skru ned for lyden.

Morten Øgaard

Det er IKKE sandt! astrid_nielsen
Det er absolut ikke sandt, at hørelsen "kun" tager lidt skade af lyde. Jeg kender til en, som fik hørelsen totaltskadet efter et kanonslag. Hun er fuldstændig døv i dag.

Og lidt skade på hørelsen kan altså også være træls. Tro mig, jeg ved, hvad jeg snakker om! Jeg kan ikke gå i byen mere pga jeg hører dårligt. Nogle mennesker kan jeg ikke snakke med, fordi jeg ikke kan forstå dem pga min hørelse. Mange job kan jeg ikke klare. Der er rigtig, rigtig mange ting, som hørelsen påvirker.

Høj muik i fjernsynet bestemmer du jo selv om du vil have, for det er jo dig, som skruer op for lyden. Og så tror jeg på, at der er stor forskel på, om du hørerhøjt tv, eller om du får lyden direkte i øret. Det er jo ikke for sjovt, at der er flere og flere unge, som hører dårligt, og flere og flere unge, som får tinitus. Der findes folk, som er ved at blive sindsyge af altid at have en hyletone i øret....

Men brug du bare din mp3, hvis du ikke tror på det, så håber jeg på, at du er en af de heldige, som ikke får høreskader, for det er sgu ikke sjovt!

Jeg ved ikke om det er en konsekvens af Kamma
at folk hører meget høj musik, men i biograferne har de også skruet op for lyden. Synes tit det er for højt. Jeg går aldrig på diskotek, netop fordi jeg ikke kan tale med folk pga musikken. Plus at jeg hellere vil høre rock end pop :D

Lidt teori Heavymaskinen
Op til et vist lydtryk er det den gennemsnitlige belastning, der er central. En biograffilm kan have lyde der når op på 105 dB og stadig have et gennemsnitligt lydniveau på 50 dB eller lign.
Man siger at øret kan tåle en belastning på 85 dB, 8 timer om dagen. 88 dB er 4 timer, 91 er 2 timer osv.. En iPod er i stand til at udsende et lydtryk på 104 dB, mener jeg (selvfølgelig afhængig af musikken) og det i mange timer. Hvis man udsætter sine ører for det over en længere periode, så vil man ende med en støjskade.

Faktisk blev der foretaget en måling på en iPod, hvor den indbyggede volumebegrænsning var fjernet, og så lå Rammstein på en gennemsnitsniveau på 120 db! med spidsværdier på 140 - og der skal det siges, at på det niveau er selv spidsværdier skadelige.

Jeg bruger selv høreapparater, og har kun hovedrysten tilovers for den stadige bagatellisering af mit handicap, hos folk der ikke aner hvad de taler om.

Hvem er da også så dum? Jazzman 36
Hvem er da også så dum at høre høj lyd i en walkman/mp3afspiller i flere timer om dagen?

Så har man da selv bedt om det!

Men ja, Darwin har da vist ikke levet forgæves!

Nej, vælger at lytte til noget bedre, fuglene SF-er
Tænk hvis man var født med øreklapper på og skulle betale for at høre naturen og resten af verden.

Nej Nej det var ikke sådan ment.. emilieduus
Det må du meget undskylde astrid, jeg har skrevet noget dumt og du har ret. Men jeg hører også musik, men jeg skruer aldrig højt op og bruger aldrig hører telefoner. Jeg hører kun musik på min pc og det er heller sjællendt højt. Det ca. fjernsyns højt lyd. Jeg har nemlig haft problemmer med hørelsen før, men tog en hører test og den så fin ud. Så var meget heldig. Endnu en gang beklager astrid. Jeg opfodre bestemt ikke folk til at være uopmærksomme, for det skal vi værer. Det her er død og pine mig alvorligt! Skru ned for musikken eller vend jer til at hører musik på afstand, det skader ørene mindre.

ok, helt i orden astrid_nielsen
Ok, det er helt i orden. Lød bare til, at du mente at det var latterligt at mene, at det kunne skade hørelse, idet du skrev "ta dig sammen man"... Så farede lidt op.. Der er jo heller ingen, som siger, at det er farligt at høre mp3, blot, at hvis det er højt, kan man skade hørelsen. Og jeg tror, at mange har det meget højt uden at tænke over det. Man vænner sig til, at lyden skal være høj, og man vil ikke have, at det er lyde udefra, som overdøver musikken. Men det kan være skadeligt desværre.
Så som du siger: skru ned for musikken eller hør den på afstand. (Og så håber jeg på, at musikken med tiden bliver skruet ned på diskoteker, i biografer mm, for der er det også meget højt.)

Ja, lige præcis.... emilieduus
.....Du kan faktisk rede din hørelse bare ved at skrue halvt så meget op for musikken. Hvis du nu har musikken skruet op på 100 %, så bare lige skru ned på 60-50 stykker, det nok til at rede dine hørelse for resten af livet. Du kan også bare hører musik på andre måder. Hør til det på afstand, for så opfanger dine ører ikke musikken så højt og dermed heller ikke al lyden. Det kan også hjælpe. Der kan du så sagtens have musikken skruet lidt højere op, måske en 65-70 stykker, men heller ikke højere. Bare sørg for at du kan hører andre lyde i mens du hører musik. Jeg skruer aldrig højere op end jeg kan hører min familie neden under mig. Og det kan jeg godt og min hørelse her faktisk ikke permanent i tip top. Den er ikke helt vildt dårlig, men jeg har haft problemmer med hørelsen. Så det her er min opfordring, SKRU NED! Bare lidt, det er nok! LAD VÆRRE MED AT HAVE DEN PÅ MAKS!

jeg hører stadig udmærket Diogenis
Efter år af høj musik på diverse spille steder i københavn, uden ørepropper.

Jeg arbejde også i en lang periode på et spille sted, og har stadig en udmærket hørelse.
Det eneste er at jeg ikke kan tåle høje lyde på samme måde som før, nok fordi jeg er blevet mættet

Jeg har nok allerede taget skade MaleneJ
Jeg hører seriøst dårligt, og jeg er kun 15 :D