dagplejeren gik over stregen

dagplejeren gik over stregen anonym mor
I dag gik vores dagplejer ovre stregen.. I samme øjeblik som jeg trådte ind i haven.

Jeg så min 1½ årige datter stå på den store trambolin(med sikkerhedsnet), og DPeren stå ved åbningen, da min datter går hen mod hende ser jeg DP give hende et skub så hun ryger bagover. DP siger "så kan du lære det".
Skubbet var ikke af direkte voldelig kaliber, men klart mere end der er "tilladt" af en voksen!
På græsset står 2 hylende børn.

Jeg går hen, tager min stortudende datter, giver hende sko på, men jeg er som lammet, kan intet sige.
DP fortæller at min datter har skubbet de 2 små så de nu hyler, og at hun har været grov ved dem hele dagen, nu skulle hun have en lærestreg. Hun siger hun var klar over at min datter ikke ville slå sig ved skubbet på trambolinen.

Jeg går ud mod bilen med min datter. DP kommer efter, siger at hun ved jeg så at hun skubbede, og at det var i frustration på en dag hvor min datter havde været grov. Hun er rystende, bævrende og tæt på grædende.

Jeg har en datter der er langt fremme i skoene, så hun kan sagtens have været grov, det er dog ikke sådan hun normalt er, men det hænder.

Jeg er bare så ked og skuffet over denne episode.
Jeg troede ikke vores DPer ville se sig ond på min datter, troede ikke hun ville straffe hende sådan. Hvorfor ikke bare sætte hende ned på græsset og straffe hende ved ikke at give hende lov at være på trambolinen mere?

Og nej, min datter har ikke taget skade af det skub, men det gjorde ondt at se, da det var hårdere end jeg selv ville mene var OK ved et lille barn, samt viste at DPeren ikke bevarede fattelsen i situationen. Det var tydeligt hun var ved at brække sig over min datter.
Jeg er bare SÅ meget i mod hendes rektion.
Har ellers altid ment at hun var 100 % perfekt, kunne slet ikke sætte en finger på noget.
Tror ikke det er noget der er sket før, men det er klart et tillidsbrud!

Hun er et menneske der har et job hvor folks (møg)unger kan få det værste op i en.

Men øv hvor er jeg bare træt af det her! Ved slet ikke hvordan vi kommer videre. Skifte DP synes jeg er drastisk.

Kom lige med nogle input, jeg er helt nede[:*(]
Nogen der har prøvet noget i den dur?

Venligst den (for nu)triste mor

Situationen bliver svær... piglet45
...at rette op på, nu du ved hvordan din DP´er har det med din datter. Jeg har selv oplevet noget lignende, men var så heldig at være på venteliste, og faktisk få en plads i børnehave straks efter incidenten.

Der er ikke andet for end at tage en ordentlig snak med DP´er og få klaret luften.

Jeg håber det hele går i orden for jer begge to. [:)] Pøj pøj.

åh nej da! snuf04
Jeg synes helt klart hun er gået over stregen, jeg er ved at uddanne mig som pædagog, og har lige været i praktik i en vuggestue, og ja, børnene kan virkelig være nogle møgunger nogen gange, og man kan føle at man er ved at eksplodere, men så må man tælle til ti, jeg har ikke engang tænkt tanken at slå eller skubbe et barn i frustration!!! Det er jo et lille barn på 1½ år!!!! dagplejeren ved godt at det hun har gjort er helt forkert, men gav hun dig ikke en undskyldning eller bedre forklaring???? Det er ikke din datters skyld, børn slår og skubber hinanden, men det må hun da vide!!!
Jeg ville kontakte kommunen, hvis hun ikke kan magte at nogle børn er fremme i skoen, skal hun ikke længere arbejde med børn! Hvad sker der mon næste gang din datter er fremme i skoen og DB ikke kan magte det????

Hvor skrækkeligt... idamus
Det er simpelthen ikke iorden og der er INGEN undskyldning for det, hun har gjort.
Hun er voksen og hun har ansvaret for andre menneskers børn - hun SKAL kunne håndtere sådan nogle situationer professionelt - eller kan hun ikke have sådan et job!
Du skriver "Hun er et menneske der har et job hvor folks (møg)unger kan få det værste op i en." Jeg er vuggestuepædagog og jeg kunne aldrig aldrig drømme om at reagere fysisk overfor et barn på nogen måde. Lige meget hvor irriteret eller frustreret man så kan blive inden i. Det er mit ansvar, at de børn, jeg passer, opnår gode sociale kompetancer, lærer hensgtsmæssig konfliktløsning, empati - Og det gør man ved at være et godt eksempel. Det hun lærer din datter, er jo netop, at man godt må skubbe, når man bliver vred eller frustreret.
Hvis hun kan lade temperamentet løbe af med sig på den måde, hvad kan der så ikke ske i andre situationer? Nu var du heldig, at du så det - Hvem ved, hvad der sker bag lukkede døre hos sådan et menneske. Jeg får det helt dårligt over, at hun har ansvaret for sådan nogle små skæbner.
Du er simpelthen nødt til at gå videre med det - for din datters skyld og for de andre børn, der bliver passet hos hende.

Jeg ville ikke være et eneste sekund i tvivl om at min datter ALDRIG satte sin fod sådan et sted igen!

Puha... Anonym
Det er aldrig okay at udvise fysisk magt overfor et barn... Aldrig!
Spørgsmålet er her om et skub er noget du kan tilgive, ligeledes er spørgsmålet også om du kan føle dig sikker på at dette var første gang hun gjorde sådan, eller om det blot var første gang du så det...
Jeg tænker på om du ud fra din datters reaktion kunne tolke om hun blev overrasket og du måske derfor kunne se at det var nyt for din datter at Db reagerede således?
Jeg tror ikke personligt jeg kunne lade mit barn komme tilbage dertil, men jeg ville under alle omstændigheder tage en meget alvorlig snak med kvinden... Tale hele episoden igennem, så du også er sikker på du intet har misforstået.
Min venindes datter blev engang glemt på en strand af vuggestuen, hun havde på daværende tidspunkt lige lært at kravle, så det kunne jo være gået HELT galt! Den ansvarlige pædagog tilbød at sige sin stilling op hvis min veninde ikke længere følte at hun kunne stole på pædagogen, dette gjorde at min veninde ved at pædagogen ved at det var meget forkert og hun siger at hun nu er sikker på at hendes datter i hvert fald aldrig vil komme ud for noget slemt med den pædagog længere... Hvis du forstår den tankegang?
Hvis du får en lang snak med Db kan det gå to veje; 1) Du føler ikke dit barn er sikker hos hende og finder et nyt sted (og melder Db, da du også må tænke på fremtidige børn) 2) Du ender med at føle at dit barn ikke kunne være mere sikker andre steder, måske endda fordi Db har dårlig samvittighed...
Alt i alt, du er nødt til at tale med hende...
Håber det hjælper!

jeg kender hende du taler om dpm
da jeg selv var til stede - du fortalte mig du ville gå hjem på sol og debaterer dit synspunkt med andre. Jeg synes du drejer det en lille smule men det kan vi måske snakke sammen om i morgen når vi henter vores unger. Din datter faldte jo på bare numsen da dpm ville tage hende væk fra trampolinen det var det jeg så - men du for jo op som en kolden skid og så "spøgelser" lige med det samme. Kom videre vi er altså mange som holder meget af dpm. Tror du står alene med dit synspunkt.

Handling nu Anonym
Hej

Ksn godt forstå at det er en svær situation.Har selv oplevet det med min søn og hans børnehave. Men dit barns sikkerhed kommer i første række.
Du finder omgående anden pasnings mulighed eller også melder du dig syg. Dit barn er det vigtigste i denne verden og det er dybt forkert at sende hende tibage til den dagplejer igen. Efter min mening er hun blevet udsat for vold. Den dagplejer er uberegnelig og ikke til at stole på. I morgen kontakter du kommunen og fortæller hvad du har oplevet og kræver at få en anden plads hurtigst muligt.

Vågn op dpm Anonym
Hun skubbede barnet og sagde så kan du lære det. Hvad fanden er det for en måde at behandle børn på. Der er helt klart tvivl om børnenes sikkerhed hos den dagplejemor. Tænk at du selv vil sende dit barn derhen. Hvis en dagplejemor er så synligt frustreret over de børn hun passer, skal hun overhovedet ikke være dagplejer. Det er vist dig dpm der står alene med dit synspunkt.

Slap lige lidt af. anonym5
Det har intet med vold at gøre, og nok noget som de fleste forældre selv kunne finde på at gøre, hvis deres unger blev umulige.
Børn tror i forvejen, at de kan tillade sig alt.
De tager ingen skade af, ikke at blive behandlet som glas.
Hvorfor tror du så mange unge mennesker, render rundt på gaden og gør lige hvad der passer dem. ?
Fordi de altid har været sat i centrum og aldrig fået af vide, hvor grænsen går.
Glem alt om nymodens børnepædagogik. Den skider ungerne på.

Gik det slet ikke op for dig dulkis
- at de har oplevet to meget forskellige ting? Prøv nu lige at læse begge indlæg igen. Du kan da under ingen omstændighed være bedre vidende om situationen end de to tilstedeværende.

For en gangs skyld ernst_kolding
tillader jeg mig at tage bladet fra munden og sige min uforbeholdne mening.

Hvad fanden er det der foregår i hovedet på moderne forældre ? se dog at få tankerne vendt lidt om, dine børn er måske det vigtigste i DIT liv, men dit barn er en lille brik i det store spil, og børn i vuggestue, børnehave, dagpleje og skole SKAL denondelynemig lære at omgås andre børn på en fornuftig måde.

Pædagoger af i dag er hjernelamme, de tror de ved alt om børn, på trods af, at langt de fleste ikke selv har fået børn, man kan ikke læse sig til viden om børns reaktioner på forskellige situationer, det kræver erfaring med børn.

Noget andet er, at moderne forældre tror de kan kræve alt af dem som passer deres børn, hvad med om de møgforkælede forældre blev hjemme og passede deres egne børn? så kunne der måske komme nogle rimeligt velopdragne unger ud af afkommet.

Det er kvalmefremkaldende at læse og høre om snart den ene og snart den anden som vil komme efter en der passer børn, helt ærlig trådstarter, har du aldrig selv taget lidt hårdt fat i det vidunder der er helt fremme i skoene?? alene den bemærkning fra en mor viser at du sandsynligvis er totalt uegnet som mor, sådan omtaler man ikke sine egne børn, hvis man har bare lidt hjerneaktivitet, men måske er du en af de mødre der vil udstille dit barn som vidunderbarn, lad være, dit barn bliver skadet for livstid og dit barn bliver forhadt på grund af dit hysteri.

Med hilsen

Ernst

Som ikke er pædagog, men som har opfostret 2 dejlige børn der opfører sig helt normalt på trods af streng opdragelse.

PÆDAGOG ER EN SYGDOM OG PÆDAGOGIK ER ET SYMPTOM

INGEN TVIVL !!!! Ayla
Jeg er tidligere dagplejer, og hvis folk vidste hvor mange dagplejere der er ansat, der er så ukompetente til jobbet, ville der ikke længere være pasningsgarenti.

Jeg stoppede fordi jeg igen og igen oplevede grove episoder, med flere forskellige dagplejere, der var så trætte af deres dagplejebørn og forældrene, jobbet i det hele taget, og den lange arbejdesuge.

Jeg har utalige gange set dagplejere der ruskede små børn hårdt mens de råbte og skreg, lod børnene stå i en fjern ende af græsplænene fra om morgen når de var afleveret, til frokost og igen fra frokost til eftermiddag. Når barnet græd meget, var grunden til dette at barnet havde været "lidt småsløj hele dagen, og var overtræt"

Ja det var de forklaringer forældrene fik hvis de kom før tid...

Pillede børnene pålæget af rugbrødet, ja så var det ikke sultent og fik ikke noget at spise !!!

Ville barnet ikke spise, blev maden tvunget i munden på barnet, og så blev barnet holdt for munden så det var tvunget til at sluge !!!

Vold ????? JA I DEN GRAD, overgreb på små børn af den person, som forældrene burde kunne stole allermest på !!!

Kommunen holder jo opsyn - JA!

Men jeg har aldrig oplevet et uanmeldt besøg - eller hørt om andre kollegaer der fik et besøg uanmeldt !

I min gruppe var der 14 - 16 dagplejere ansat, her var der 8, der var ordentlig ved deres dagplejebørn.

Jeg klagede og klagede, og jeg endte med at få en kollega fyret, hun slog et barn og vi var flere der så det - men kommunen ( den kommune hvor jeg var ansat ) havde så mange børn der skulle passes og en pasningsgarenti der skulle overholdes, at de ofte så igennem fingre med meget.

Min pædagog fortalte mig i fortrolighed at de godt vidste at der var en del brodne kar i gruppen.

Det var jo så min gruppe - og jeg var forhåbentlig bare uheldig !

Men skulle jeg have børn passet, ville de ALDRIG komme i en dagpleje. Den voksne kan sagtens, udsætte børnene for vold og overgreb, de går jo ofte alene uden kollegaer til at iagtage i dagligdagen.

Min datter gik i dagpleje da hun var lille, den første hos en ældre dame, som ikke overkom hverken af gå ud med børnene, eller at lave noget som helst med dem. de sad på et værelse på 4 m2 en hel dag !
Min datter græd og græd og græd, når vi kørte ind på vejen hun boede på, jeg endte med at få hende flyttet, i vuggestue, hvor hun ofte ikke ville med hjem, det var dejligt at opleve.

Mht. til denne episode, din dagplejer ved udemærket godt at hun er gået over stregen - et barn på 1½år har ingen logik, og er ikke ond eller dum med vilje over for andre børn!!!!

Hun kan slet ikke forbinde skubbet fra dagplejeren, den voksne som hun skal kunne søge tryghed ved !!! Med det skub hun har givet de andre børn !

JEG havde ALDRIG overladt mit barn til den dagplejer igen !!!

Du SKAL anmelde det til kommunen, det skylder du din lille pige, hun kan jo ikke fortælle hvad der forgår hos dagplejeren.

I vil evt blive tilbudt en trekantssamtale, med dagplejeren pædagoen og dig - Tak NEJ, og insister på et andet pasningstilbud.

Du tænker nok at din datter vil få det svært ved at skulle flyttes - og ja det vil hun måske. Men de fleste børn tilpasser sig lynhurtigt - og din datter vil kunne lide alvorlige tillidsbrud til voksne mennesker, hvis dagplejeren ikke er sød ved hende!!!

HANDEL - det skylder du din datter !!!


Ayla

Ernst Ayla
du er simpelthen syg i hovedet !!!

Dine udtalelser viser igen og igen hvor mindre begavet du er !

Børn skal have faste, men kærlige grænser - et lille barn på halvandet år, har slet ikke udviklet nogen logisk sans !

Óg det er skræmmende og kvalmefremkaldende at læse hvor lavt udviklet en mand 61 årig mand fra Kolding som hedder Ernst er !!!


Ayla

Hvor er det rart nightnurse
at læse dit indlæg - det varmer mit hjerte at opleve et fuldstændig fejlfrit menneske, hvor alle andre er behæftet med fejl og mangler; blot ikke du.

Jeg ville da være mere end ulykkelig hvis jeg havde små børn og du skulle passe dem, for dine holdninger kan jeg slet ikke stå model til.

enig ayla Majken 1
helt enig, ernst er altid en klaphat at høre på. og ernst det må vist være i kolding man ikke kan sige ukompetent. her i nordjylland er det helt "lovligt"

det handler jo ikke om fejl Rikke P
det handler jo ikke om fejl, men om at man ikke skal arbejde med små børn hvis man ikke kan styre sit hysteri.det glæder mig at læse om en der tør sætte sig op imod kollegaer og en kommune når man oplever noget ens moral ikke kan være vidne til. godt gået ayla, du må gerne passe mine unger.

Ernst Anonym
Jeg er fuldstændig enig med dig!!!

Hvad så med denne her Carla
Hej anonym mor

Jeg synes måske den lå på vippen den der. Hun er trods alt kun 1 1/2 år! Jeg tror godt dagplejeren ved hun gik over stregen og at hun undskyldte sig med at forklare sin frustration. Et skub er forkert, et klask er værre. Og din datter fik et skub et sted hvor hun ikke slog sig. Dagplejere er også mennesker og kan tabe fatningen. Jeg tror jeg ville holde øje med dagplejeren fremover. Er din datter glad for at sige hej til hende om morgenen? Så er der ikke sket nogen større skade. Ellers tror jeg, jeg ville få hende flyttet.

Kunne godt tænke mig at høre din mening om hvad jeg har været udsat for med min dagplejer: Vi sad en dag til eftermiddagskaffe hos hende og skulle sige farvel de til større børn, som skulle flyttes over til børnehave (de børn har forresten været rigtig gode til at skubbe mit barn tit). Så sidder vi ved bordet og spiser chips. Min datter spiste mange og så sagde jeg altså stop - og at hun næste gang måtte tage et stykke frugt! Og hvad gjorde dagplejemoderen lige efter?? Hun tog en håndfuld chips og lagde dem over til min datter. Jeg sagde til hende, at jeg havde sagt nej! Og så svarede hun: "ja det er noget værre noget!" Og så smilte hun og lænede sig tilbage i stolen. Jeg var rødglødende af raseri og havde den største lyst til at lægge chipsene tilbage, men jeg ville ikke lave en scene ud af det, så jeg klappede bare i.
Lidt senere var der en af de andre børn der gav min datter et ordentligt skub, da hun ville give hende et knus til farvel. Og jeg var henne og samle hende op og trøste hende. Men jeg kunne jo ikke tillade mig at sige noget til barnet, eftersom forældrene var der og det var deres ansvar. Men forældrene gjorde ingenting. Absolut ingenting. Det var jo ikke deres barn det gik ud over. Så de sad videre og nød deres kaffe.

Carla

Tænk tingene igennem. anonym.
Prøv at tage en snak med dp. En anden herinde så også hvad der skete, og har opfattet tingene helt anderledes.
Jeg kan sagtens forstå dig, for jeg har selv oplevet at min datter blev svigtet på det groveste i hendes børnehave, og jeg har efterfølgende taget hende ud. Dog tror jeg, man skal være helt sikker i sin sag, før man beskylder andre for vold mv.
Jeg synes der er en tendens til, at folk her på debatten ikke tænker tingene ordentlig igennem inden de svarer. Se på dit barn - hvis hun er glad for at komme i dagpleje, så forgår der nok ikke noget, som der ikke skal.
Håber du finder en løsning.

ja ja malika
det kan du jo sagtens sige, du kan jo være hvilken som helst der vil peppe debatten op

enig rikkep tullemor333
fuldstændig enig!

Så kunne det være nightnurse
at blokdtilskuddene til skoler i Nordjylland burde stoppe - med tilbagevirkende kraft, da Ernst (uanset om du kan lide det eller ej) har ret.

det handler jo slet ikke om hvad det hedder Elin fra Hadsund
det handler om at man ikke skal passe andres børn hvis man ikke har oveskud til det og ikke kan håndtere børns konflikter som et voksent menneske. om det hedder det ene eller det andet, og om tilskudene til skoler i Nordjylland skal stoppes !

det handler om at ernst sviner moren til barnet til, i en tone der er helt uhørt. Han har da intet som helt belæg for at skrive at denne mor er en dårlig mor og at hun ødelægger sit barn.

ernst kører evig og altid på personen bag skærmen, istedet for debatten og de menninger der måtte være. han er altid led og personlig, og jeg forstår slet ikke at han kan debatere her på solen, at han ikke forlængst er stoppet af moderatorene herinde.

at passe og varetage små børns behov handler jo ikke om at stave rigtigt eller om det hedder ukompetent eller inkompetent. sikke en gang fis. ernst får tilbage hvad han selv giver ud. og når man læser hans indlæg får man virklig indtrykket af at han er et særdeles dumt svin over for andre mennesker.

Vel sagt. anonym
Du har fuldstændig ret.

VED DU HVAD??? cut
DET der er bare IKKE i orden!!!!! Hun burde ikke være dagplejemor!!!! Det er dit barn denne gang... men hvis er det næste gang???'

Hvad hvis hun har en dårlig dag? Hvor grov kan hun så ikke være ved de små stakler!

Få dit barn væk derfra inden det går endnu værre....

CUT

Update anonym mor
Tak for jeres svar!

Jeg vil lige fortælle at der er en som skriver, også at have overværet den beskrevne episode, men de eneste tilstedeværende var jeg selv, DP og børnene. Så den episode som debatøren beretter om, er ikke den samme, bare for at undgå misforståelser.

Jeg/vi har det naturligvis rigtig dårligt med episoden. Jeg har haft komplet tiltro til DP, og det er bare hårdt at der er rokket ved det!

Da valgte at aflevere min datter til morgen, var hun som altid meget glad for DP.
Jeg fik en snak med D, hun er meget berørt at situationen, og siger hun håber vi stadig har så meget tiltro til hende at vi ikke flytter vores datter.

Men det er nok der det bærer hen.
Jeg har været bange for at handle for voldsomt, ER det første og eneste gang DP har mistet besindelsen? Er hun i bund og grund pisse irriterret på min datter, det er også min skræk, at min datter behandles dårligere hvis DP føler de har uens kemi. Min datter har ikke fået noget "knæk" af at blive skubbet, men det er ikke en acceptbel handling, og temmelig respektløst!

Vi skal til møde i eftermiddag. Hvad der så skal ske ved jeg ikke. Flyttes vores datter fra DP, så er det også fordi vi har mistet troen på hele "dagpleje-konceptet".

Jeg vil da også lige kommentere mine eventuelle manglende evner som mor. Jeg står fuldtændig fast i min holdning om at mn ikke skal opdrge børn med vold! Uanset hvor meget mine unger har teet sig, er de aldrig blevet slået, skubbet eller andet, det er bare slet ikke en mulighed i mine øjne at opdrage med disse metoder!!! Jeg mener også at ansvaret for opdragelsen 100% er forældrenes. Et barn på 1½ kommer dog ikke hjemmefra med vished for hvad det må og ikke må!
Og jo, mit barn er unikt. Ligesom alle andre børn er det. Børn er unikke og forskellige og skal behandles derefter.

Mange tak for jeres input.
Vi står i en skod situation. Måske penuts i forhold til hvilke kriser man møder i livet, men lige nu er det bare noget HØ!

Venligst mor

Tænk dig grundigt om Sober
Hvis dit barn er glad for dagplejemoderen og I laver en aftale om, hvad der skal foregå fremover, så ville jeg i dit sted lade mit barn blive. Det er synd at flytte rundt med ungerne og skal der ikke mere til end det her, så får dit barn en hård og ublid skoletid, med et utal af skift.

Skift omgående GammelMoar
Jeg har oplevet noget lignede for mange år siden. Og jeg ringende omgående til dagplejekontoret - og klagede. Sagde, at det ville jeg ikke finde mig i. Og dagen efter - fik min datter en vuggestueplads, hvor sådan ting ikke accepteres. Bla. fordi de er flere om jobbet med børnepasning.

Held og lykke uanset hvad.

Helt uacceptabelt Meette
Jeg har ikke læst de andre svar på dit indlæg. Men jeg synes ikek det er drastisk at skifte dagplejemor. Hun har med sin handling udvist en i mine øjen fuldstændig uacceptabel form for pædagogik.

Uanset hvor mange samtaler du tager med hende, har hun vist en natur som jeg slet ikke ville acceptere hvis det var mit barn.

Lad os lige slå fast- Jylland
at dagplejere SJÆLDENT er pædagoger.
Trods dette dårlige eksemplar af slagsen er der også mange gode dagplejere.
Jeg ville i øvrigt ALDRIG selv lade en dagplejer passe mine børn; dels er hun ikke uddannet( Ja, pædagoger lærer faktisk noget om børn under uddannelsen), dels har hun ikke kollegaer til at sikre, at hun ikke begår vold/overgreb på børnene.

Forstår dig udmærket studt
Jeg har selv været meget glad for vores børns dagplejere og har i almindelighed forsvaret denne faggruppe med næb og kløer. Der er med andre ord ikke tale om noget korstog mod dagplejere fra min side i det følgende.
Hvad enten, der var tale om en vuggestuepædagog, en dagplejer eller en barnepige, ville jeg ikke kunne genvinde tilliden til vedkommende efter sådan en oplevelse. Et barn på halvandet år er i mine øjne LILLEBITTE - lige over babyalderen - og hverken kan eller skal lære noget som helst "på den hårde måde". Jeg er da også fuldstændigt overbevist om, at dagplejeren - i modsætning til et par af dem, der skriver her, bl.a. en vis Ernst - overhovedet ikke har opfattet sin reaktion som et bevidst "opdragelsesmiddel" eller en acceptabel handlemåde, og det viser hendes reaktion over for dig jo også. Hun ved GODT, den er gal. Og gudskelov da, at hun ikke har forsøgt at forsvare sin handlemåde - så ville der slet ikke være noget at rafle om.

Det, der må være det afgørende nu, er, om du hånden på hjertet kan stole på, at det ikke gentager sig, og at du tror på, dagplejeren ellers har det godt med din datter, fremme i skoene eller ej. Hvis du fornemmer, der er tale om en reaktion på, at hun igennem længere tid har haft det svært med din datter og ikke bryder sig om hende, så er du nødt til at finde en anden pasningsmulighed. Det vil være et helvede for både dig og dagplejeren, hvis I fremover vogter på hinanden og henholdsvis nages af bekymringer og, for dagplejerens vedkommende, føler sig mistænkeliggjort og usikker.

Det vil selvfølgelig være et kolossalt nederlag for dagplejeren at skulle "afgive" et barn på denne måde og på det grundlag, og hvis der kun er tale om et enkeltstående tilfælde og ikke ligger noget dybere i det, er det for så vidt også en skam for alle parter. Men kan du ikke genvinde tilliden til hende, er der for mig at se bare ikke noget at gøre. Du SKYLDER det menneske, der skal tage sig af dit barn, at have fuld tillid til hende - det er ikke fair over for vedkommende at skulle føle sig udsat og under mistanke halvandet år frem. Derfor - når du i øvrigt ikke stiller urimelige krav til dem, der passer dit barn, og det lyder det ikke til - kan I kun fortsætte samarbejdet, hvis du kan ryste episoden af dig. Alternativt må du skifte.

Heller ingen tvivl her anonym
Der er virkelig inden tvivl, flyt hende snarest muligt.

Hun kan godt udvise glæde ved gensynet med dagplejemoderen, men det er slet ikke et tegn på at intet er galt..Sådan er børn jo, og dagplejeren er jo indimellem også sød...

Men det er ikke acceptabelt t skubbe et barn på 1,5.Når hun siger så kan du lære det viser jo at hun er fuldstændig inkompetent!!

Havde det været min datter havde jeg aldrig efterladt hende der igen. Aldrig aldrig aldrig.

Tak skæbne! studt
Utroligt, så meget vrøvl, du kan få skrevet - ærligt talt.
"Pædagoger af i dag er hjernelamme, de tror de ved alt om børn, på trods af, at langt de fleste ikke selv har fået børn"
Det var da nye oplysninger. Er pædagoger i særligt grad ramt af barnløshed, eller lider du af en misforstået opfattelse af, at flertallet af landets pædagoger er 25 år gamle og endnu ikke har stiftet familie? Jeg kan forsikre dig om, at langt de fleste pædagoger har børn - en temmelig stor del har også børnebørn - og at der absolut INTET er om det, du skriver.
"har du aldrig selv taget lidt hårdt fat i det vidunder?" For det første: Der er tale om et barn på HALVANDET år - lige over babyalderen - opfatter du det som normalt at tage "lidt hårdt fat" i sådan en lille størrelse? Det giver ingen mening.
Og mener du oprigtigt, at de, der har det som PROFESSION af tage sig af børn - og som børnenes forældre trygt skal kunne overlade deres børn til - ikke skal stilles større krav end hvad man i værste fald kunne forvente af forældrene? Vi, der har VALGT at tage os af andre menneskers børn, og som får løn for at gøre det, skal også kunne tage det ansvar, der følger med. Mine elevers forældre kan således med god grund kræve, at jeg bevarer overblikket og har is i maven, selv når deres teenagere opfører sig uacceptabelt - jeg er på ARBEJDE og skal agere professionelt. En helt anden situation, end når jeg hjemme har konflikter med min egen teenager - her kan jeg "tillade" mig at lade mig rive med følelsesmæssigt.

"der er helt fremme i skoene?? alene den bemærkning fra en mor viser at du sandsynligvis er totalt uegnet som mor, sådan omtaler man ikke sine egne børn, hvis man har bare lidt hjerneaktivitet"
Hvad mener du med det? Selvfølgelig kan man omtale sit barn på den måde - det er da netop et tegn på, at moren IKKE opfatter sit barn som ufejlbarligt og guddommeligt, men er på det rene med, at datteren ikke altid er en engel. Havde du foretrukket, at hun havde beskrevet sit barn som "fejlfrit"?? Det stemmer dårligt overens med det, du i øvrigt skriver.

"PÆDAGOG ER EN SYGDOM OG PÆDAGOGIK ER ET SYMPTOM" Ud over, at udsagnet lyder torskedumt, giver det ingen mening overhovedet. "Buschauffør er en sygdom og buskørsel er et symptom" - øh, et menneske fra en bestemt faggruppe er en sygdom, og menneskets jobudførelse er et symptom?

Tag det roligt. DebatM
Husk vi er kun mennesker ikke maskiner, det er utroligt at høre alle de frelste indlæg i denne tråd. De fleste normale mennesker vil nok kunne frites til at gå lidt over stregen, efter en hel dag med 3 skrigende møgunger.

Dette krav om perfektion, handler nok om at mange kvinder har dårlig samvittighed, over at efterlade deres helt små børn hos fremmede mennesker, inderst inde ved kvinderne jo godt, at de burde være sammen med deres små børn, i stedet for at køre egotrip.

hvis jeg var dig... armenis
.. ville jeg kontakte dagplejepædagogen og tage en snak med hende om at få din datter flyttet til en anden dagpleje. Jeg tror aldrig at du vil få tillid til din dagpleje igen og du vil have meget svært ved at koncentrere dig på jobbet. Du skal ikke tænke på at det er synd at flytte din datter, det er muligvis yderest farlig for din ellers ganske normale datter. Jeg har selv oplevet en "ond" pædagog på mit fritidshjem og det er noget der har påvirket mig gennem hele mit liv, så lyt til mig og dine inderste tanker og flyt din datter.

Glæder mig til at høre hvad du beslutter dig for.
Held og lykke

Stod det til mig og Johnnybg
mange andre, så skulle du have trukket dine bukse ned om knæene og haft en i røven sammen med dit rotteyngel, forkælet tøs... og så pas dit eget afkom, istedet for at overlade det til os andre..

den er svær sol-sorten-unlogged
fordi dagplejeren har skubbet dit barn, er det jo langt fra sikkert, at dagplejeren er pisse irriteret på din datter..
Jeg har som pædagog flere gange måttet tage børn i armen og ført dem væk fra en situation og talt med meget store bogstaver, for ellers ville situationen blive endnu værre..
Men jeg er helt enige i, at et barn på 1 1/2 år ikke forstår at "nu skal hun lære det" ved at man skubber igen..

Desværre så kræver det ikke meget for at blive dagplejere - de burde faktisk have en uddannelse, så de kan læse sig til, hvordan man som dagplejer varetager børnene på nettop dette alderstrin.

Hvis din datter var bange for dagplejeren, så ville hun jo ikke være glad for at se dagplejeren vel....

Hvem kan som forælder sige sig fri for ikke nogle gange, at være gået lidt over strejen????

Dagplejeren er godt klar over, at hun er gået over strejen og om hun skl tilgives for det eller ej... den er meget svær....vores tolerancetærskel som forældre er nok lavere, nårdet gælder, hvordan folk opfører sig overfor ens eget barn.

det er din forbandede pligt.... flowergirl
....at indberette overfor din dagplejers dagplejepædagog/leder hvad der er sket, hvad du har set og hvad dagplejeren sagde!!
hvis hun reagere på den måde over et barn der driller de andre børn egner hun sig ikke til at arbejde med børn. du siger også at man ikke hat kunnet sætte en finger på hende ellers, det er da kun fordi der ikke har været "publikum" på. du tog hende på fast gerning og det lyder til hun var nervøs overfor hvad det nu sker, hun vil allermest have du ikke fortæller nogen om episoden.
men gør mig den tjeneste at tag en snak med dagplejepædagogen eller hendes leder. må hun iøvrigt overhovedet have børnene oppe i den trampolin?? jeg arbejder selv som dagplejer, og vi må ikke have børnene deroppe... det var måske også lige værd at komme ind op...
men tag det op for din datters skyld og for andre børns skyld.

Så tag et spejl op min ven Mayza
Så tag et spejl op min ven
Ciata: "at læse dit indlæg - det varmer mit hjerte at opleve et fuldstændig fejlfrit menneske, hvor alle andre er behæftet med fejl og mangler; blot ikke du"
Man skulle tro du skrev om dig selv.

tastefejl Mayza
Og inden du begynder - så var det en tastefejl.

Tillid junk
Det er svært at stole på sin dagplejer, hvis hun er voldsom overfor børnene.

Men hvis det ikke bliver værre end et puf på trampolinen, så er din datter da i meget gode hænder [:)]

Afstraffelse og anerkendelse. matsej4
Børn på halvandet kan ikke forstå den form for afstraffelse, idet de ikke kan kode den handling som sker nu (hun bliver skubbet) med den handling som skete for 10, 15, 20 minutter siden (Barnet skubbede andre). Derfor lærer hun ikke noget af det.

Bortset fra det synes jeg absolut ALDRIG at man bør straffe børn på halvandet, og da slet ikke fysisk!!!!!

Er selv vuggestuepædagog, og ja man kan da blive frusteret - men ikke i en grad hvor man bliver fysisk overfor barnet - men man må jo prøve at finde en løsning, som ikke indvoldvere at blive fysisk overfor barnet.

Du kan evt give din DP en bog om anerkendelse, for det lyder ikke som om hun kender konceptet.

Hvis det var mig ville jeg med det samme flytte mit barn.

Jeg har altid været tilhænger af dagpleje-konceptet, og altid været overbevist om at mine egne børn skulle i dagpleje. Men efter at være blevet pædagog og nu arbejder i en vuggestue er jeg ved at ændre mening, for de fleste dagplejere har ikke ret meget pædagogisk uddannelse.

Jeg siger IKKE at dagplejere ikke kan være meget dygtigere - og ja de kan også være dygtigere end uddannede pædagoger - men jeg tror bare at det er de færretse som ved nok om børns udvikling og pædagogik, til at de kan give de små den optimale opdragelse. For jo, man bliver nødt til at opdrage, når man ser barnet 6-8 timer hver dag.

Mis

Kors i røven..... tuttelut
....hvor er det belastende når forældre omtaler deres uopdragne unger som "helt fremme i skoene" eller "helt oppe i træerne" eller lignende.
Formår i ikke selv at opdrage dem til at opføre sig ordentligt? Så var andre fri for at blive nødt til at være grove for at få dem til at makke ret!

Overveje sin stilling karinaxoxo
- Et barn på 1½ år kender ikke konsekvenser af sin ege handlig. - Så udviklet er hjernen simpelthe ikke på dette tidlige tidspukt. Jeg tror jeg ville tage en alvorlig 'snak' med DP'eren - gøre hede obs på, at jeg egentlig bør gå videre med episode.... ved at melde det! Hvis hun er fustreret over et lille barns handlig, og ikke kan handle pædagogisk korrekt... Så er tiden iden for hende at overveje om hun laver det 'rigtige'.
Jeg er pædagogstuderende, og vel kan man id i mellem blive fustreret over børn som prøver græser af... Men man skal hverken skubbe, slå eller nappe etc. !!!!!!!

Hun kunne jo have talt med din datter!!!!

Venlig hilsen

karinaxoxo

sig til hende annepigen
at du er rigtig ked af den episode, og du er meget i tvivl om, hvordan du skal forholde dig til det faktum, at hun har skubbet dit barn, uanset hvor "hårdt/ikke-hårdt" det var. Og sig så, at du derfor vil kontakte den pædagogiske konsulent i kommunen for at få vejledning i hvad du skal gøre. så er du ikke gået bag hendes ryg, og du har meget klart og tydelig signaleret, at DET VAR IKKE I ORDEN!! Din datter er 1½, det vil sige, der er endnu små 1½ år til hun skal i børnehave, det er alt for længe ved en DP'er, du/I ikke er tryg ved, og selv om skift nok er drastisk, så ville jeg klart overveje det!

Held og lykke!
Anne

Det ville jeg gøre Anonym tøs
Hvis jeg skulle komme ud for sådan en oplevelse så ville jeg altså skifte DP.
Det er helt forståeligt at man kan blive frustreret, men som du selv skriver så burde DP at tage din datter væk fra legen, hun burde give hende en "time out".

Jeg ville ikke føle mig tryg ved at aflevere mit barn hos sådan en person igen.

skift dagplejer en mor
Kære mor

Jeg synes det er helt forfærdeligt hvad dagplejeren har gjort. Dit barn har været udsat for et overgreb. Hvis du ikke havde set det havde hun aldrig fortalt dig det. Hvad har hun mon gjort du ikke ved ?????
Jege arbejder selv som støttepædagog og har med børn at gøre som andre ville kalde problembørn. Jeg ville nærmere betegne det som om at omgivelserne gør disse børn til at reagere som de gør. Jeg har aldrig udsat et barn for lignende og det burde være fyringsgrundlag det hun gjorde.
Jeg har på nuværende tidspunkt skiftet dagplejer 4 gange og har ikke fundet den rette. Og jeg finder mig ikke i det skrot af dagplejere jeg får serveret. Tænk på det er dit barns fremtid. Lad være med at lukke øjnene.
Ring til pladsanvisningen og de skaffer dig en ny plads og det sikkert hurtigt efter denne episode.
Knus herfra

er det ik at male fanden på vægen??? hmmmmmmmmmmm icarus
vil gerne have set det skub.... for har en lille ide om det blot var et lille puf.

forstår godt man kan blive nervøs og bange for om der sker andet, men er nu imponeret over så mange der dirrekte har skrevet de vil flytte deres barn.

ja barnet er kun 1½ år... men tilmed meget langt fremme i skoene, ergo vidste det nok også det var galt det det gjorde.

ja kan diskuteres om løsningen med skubbet var det rette, men igen, hvor voldsomt var det bare et puf..og ja...bar på en trampolin, så kunne intet ske.

havde også valgt at hive ungen ned som straf og så kunne de andre jo hoppe videre og more sig så kunne det barn der ikke opføre sig ordentlig straffes på den måde.

men synes godt nok folk er hurtige til at ville skifte dagpleje mor... vold er ikke vejen frem nej. men nogle gange kan man ikke bare stå og snakke pædagogisk og håbe på barnet forstår hvad katten man siger