Dajens sjårnalisder kan ik sdave

Dajens sjårnalisder kan ik sdave Bogorm anno'72
Ja selv i den trykte presse, har journalisterne nu store problemer med at skelne mellem "hans" og "sin", bydeord, bindeled og alm. substantiv. Det bliver dog værre og værre, og selv på de store online nyhedssites laves større og større brølere, som vi som læsere åbenbart bare skal affinde os med.

Spørgsmålet er, om bundgrænsen er nået. Er den det? Eller kan grundigheden i skrivesproget nedprioriteres endnu mere? Undskyldningen er, at "sætternisserne" har travlt og bliver presset yderligere. Det burde dog være muligt bare 1. gang at producere en nogenlunde fejlfri tekst. Her eksempelvis en nyhedsartikel fra det ellers engang så belæste og intellektuelle Danmarks Radio:

"Westergaard fortyder tale på DF-møde
21. sep. 2008 23.03 Indland

Manden bag den mest kendte Muhammed-karikatur, tegneren Kurt Westergaard, fortryder, at sagde ja til at tale på Dansk Folkepartis årsmøde i weekenden.

Efterfølgende tog Jyllands-Postens chefredaktør, Jørn Mikkelsen, afstand fra hans optræden.

- En avis' medarbejdere skal ikke lade sig identificere med et bestemt parti-politisk synspunkt, siger Kurt Westergaard til Information.

- Set i bakspejlet, skulle jeg selvfølgelig ikke have deltaget, siger Kurt Westergaard, der undskylder sig med, at han havde spurgt og få lov af avisens informationschef. "
Ref: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2008/09/21/225820.htm

Artiklen er sikkert senere hen blevet rettet, når du klikker på linket, men det er da lamslående, at en journalist tillader sig at smide en artikel på DRs hjemmeside med så mange graverende fejl i.

Og det sker oftere og oftere. Og når man, som jeg, begynder at tage bladet fra munden, så bliver man blot kaldt "gammeldags", "af den sorte skole", eller simpelthen bare "bland dig udenom".

Jeg tror, det er på tide at danne en forening for et værn om korrekt dansk.

Desuden Stavning eller kaos
Desuden er det en stor skandale at være vidne til kommafejl i forbindelse med forholdsordsled.