dansk - indvandrer?

dansk - indvandrer? mumsemor-igen
Jeg har undret mig over at det er forskelligt som man benævner indvandrere/nydanskere.

hvordan kan det være, at når der er ballade i Vollsmose, er de indvandrere,
og når de står i Libanon og skal hjem til Danmark er de danskere?

Vi må jo ikke kalde dem.... jacob_andersen
....perkere.... det blev nok også opfattet ret negativt.

Men problemet er nok at vi ikke ved hvad vi må kalde disse ... mennesker som ikke opfører sig dansk nok til at vi danskere vil kalde dem danskere. Men når de står i udlandet så er de jo danske statsborgere med de rettigheder som disse selvfølgelig har.

Jeg kalder dem konsekvent indvandrere så længe at jeg ikke føler at størstedelen af denne gruppe opfører sig dansk og har respekt for danske regler og traditioner. Min nabo tænker jeg f.eks. ikke over at han (et eller andet sted) er indvandrer (han er ihvertfald mellemøstlig farvet). Han taler dansk er høflig, snaksagelig og til at omgåes. Han siger at hvis vi har problemer med hans børn (de kan godt være lidt stride) så skal vi bare sige til så kommer han og giver dem en røvfuld.

Vh Jacob

Et gæt rimtursen
Et forsøg på et objektivt gæt:

Måske er nydanskerne, danskere med et forholdsvist nyt statsborgerskab, mens indvandrerne er udlændinge, der har indvandret til Danmark, men som ikke har dansk statsborgerskab?

HVORFOR ikke bare aristoteles
-- M U S L I M E R --

Så ved alle hvad det drejer sig om - og skal de til DK må man gå ud fra at de har raget sig et dansk pas til sig!!

Til mumse mor modild
Du spørger:

"hvordan kan det være, at når der er ballade i Vollsmose, er de indvandrere,
og når de står i Libanon og skal hjem til Danmark er de danskere?"

Når der er ballade i Vollsmose, er interessen, (ihverfald mediernes), hvorvidt ballademagerne er etnisk danskere eller indvandrere. Balladen berører ikke forholdet omkring statsborgerskab, der i den forbindelse er ganske uinteressant.

Når de står i Libanon, og som vi har set, midt i en krig, er de teknisk set danskere i kraft af deres statsborgerskab. Det giver her ingen mening at vurdere, om de er etnisk danskere eller af anden etnisk herkomst. Det er alene statsborgerskabet der er afgørende for, om de skal hjælpes, som det handlede om i det tilfælde, jeg antager du hentyder til.

V.H. Modild

jamen... mumsemor-igen
... er de ikke stadig danskere når de laver ballade i Vollsmose?

Det jeg vil have på plads, er om vi anerkender dem som danskere uanset de laver ballade eller ikke?

Hvis de har et dansk statsborgerskab, er de for mig danskere på godt og ondt.

Det lader bare ikke til at medierne deler denne opfattelse?

Jeg er helt enig modild
Med et dansk statsborgerskab er man dansker, længere er den ikke, men som du jo ved, er der mange, der ikke anerkender dette faktum.

Hvad medierne angår, forestiller jeg mig, at salgstal er langt vigtigere end f.eks. anstændighed og ikke mindst ansvar overfor den rolle, medierne rent faktisk har i samfundet.

Jeg prøvede blot at beskrive, hvad jeg tror det handler om i de to tilfælde du nævnte.... egentlig havde jeg mere fokus på situationen i udlandet, men hvis man tænker nærmere over det, er problemet indenrigs vel mere kompleks og nogen gange uforståelig.

Det giver jo ikke mening, vedholdende at tælle generationer i beskrivelsen af folk i Danmark, f.eks. 2 eller 3 generationsindvandrer... hvad med 4? :)

2 generationsindvandrere, som det hedder, udmærker sig ved, at være født i Danmark, så det giver vel ikke mening at pege fingre af dem mere? :)

V.H. Modild