Danskeren dropper dansk jul

Danskeren dropper dansk jul cassiopaya
Flere og flere forlader landet, når julen nærmer sig. De lader flæskestegen stå og drager i stedet af sted for at fejre højtiden fjernt fra den danske slud. Både charterrejser, rutefly og ski centre melder om større interesse i år end nogensinde før.

Ja nu ved jeg godt, at der er lang tid til jul!! Men hvor skal I holde julaften i år, er det i udlandet med non jul, eller bliver det den traditionelle juleaften, som de gode gamle dage.

For mit egen vedkommende rejser jeg til Sverige, for at besøge min søn.

Vi skal havde det Danske julemad, så tæt på vi kan komme det, med de vare vi kan købe i Sverige, vi får også juletræ med pynt og lys, men ingen gaver, det er kun hyggen det går ud på juleaften. Og det er også min søns venner/arbejdeskollegaer der er inviteret til juleaften, fordi de ikke kan rejse hjem til Danmark pga. de skal på arbejde igen den 27. december

Jeg vil også lige sige, at jeg glæder mig rigtig meget, til sådan en juleaften. I 25 år har jeg altid haft en stresset jul, hvor det var mig, det hele hang på, og om vi fik en god julemåned eller ej.

Ja rolig nu her på sol, jeg ved godt, at det er op til en selv, om julen skal være stresset og dyr, man kan bare lade være, men man gør det jo for familiens skyld ikke.

Det er jo ikke samtlige danskere, der dropper juleriet C",) simon-says
Du tager til Sverige, og andre til syden.

- Jeg tror at langt de fleste danskere, dog har jul i hjertet på selve aftenen, hvorend de befinder sig den 24. december.

*FB* - god søndag

Jeg har mange jr.m
Taget den tunge vej og forladt mit dejlige danmark, når denne såkaldte juletid har nærmet sig.
Jeg bliver simpelthen trist og humør forladt når jeg ser hele dette kommercielle cirkus komme i fulde omdrejninger.
Så går turen gerne syd på mod østrig/Italien for at nyde julen, maden er god-stemningen bedre og hyggen alligevel i højsædet.
Så jeg forstår godt at du glæder dig til Sveriges turen, jeg ønsker dig en dejlig juleaften hinsidan.
jr.m

Holder jul alene. anonym.
Jeg melder helt fra op til jul.Kan ikke klare alt det juleræs.Hylende unger,gaveræs,mad og familie besøg.Julen har for mig udviklet sig til et stort mareridt.Gaver der ikke passer til nogen,byttes om i butikker,nej,lad mig blive fri for alt det falske lort.Forøvrigt er jeg ateist,så siger alt vel sig selv.

Hvor dejligt for dig.. Anonym
at du får en jul, hvor andre står for julen. Vi - mand 3 børn og jeg selv - skal til mine forældre, men jeg hjælper nu altid til i køkkenet, kan lige som ikke lade være.
Personligt, kan jeg ikke undvære julen. Men jeg skal ikke kunne sige om jeg - når børnene er blevt store - ikke kunne finde på, at bruge 2. og 3. juledag på, at rejse til Paris eller Rom. Nogle vil nok sige - ej hvor klassisk, men jeg har nu aldrig prøvet, at være på et rejsemål om vinteren.
Julen er for os meget vigtig, da den er bundet med traditioner, som vi alle skal føre videre og ikke forglemme i vores tilværelse med stor egoisme og selvforherligelse.
Da jeg var barn, var julen en stor glæde for alle. Alle besøgte alle med varme og glæde! Naboer kiggede ind og ønskede god jul og der var smil på alles læber - sådan er det ikke idag, folk har sig selv og kun sig selv - ingen varme længere.
Men VI elsker julen og alle dens glæder!

RIGTIG GLÆDELIG JUL!!! :o)

Jeg arbejder irene54
- det er min tur i år.

Gåsestegen må vente til den 26.12. og gaver ligeså.

Jeg er sikker på.. Anonym
... at du får en dejlig jul alligevel. :o)
Rigtig glædelig jul.

Julen vare lige til påske isupport
Jeg syntes at det er en lidt underlige idé du har fået at rejse til Sverige, savner du da en hvid jul i Danmark, for dem som tager af sted, rejser ikke til et koldere sted men et varmer sted med palmer og drikker tequila sunrise. >>> Isupport

Sådan håber jeg min juleaften bliver cassiopaya
Uha isupport jeg får min ungdoms kulør tilbage, når du skriver på din profil:

Jeg syntes at cassiopaya laver, nogle fede debat indslag, hvis hun ikke var 42, så ville jeg sku gerne møde hende for hun har altid har fingeren på pulsen.

Men nu til indlægget, du syntes at det er underligt, at jeg rejser til Sverige.

Jo allerførst er det fordi jeg, havde den frygteligste julemåned sidste år idet, at jeg blev bedt om, at flytte fra hus og hjem efter 25 år samliv. Bare 18 dage før juleaften.

Det var første gang i 25 år, at jeg ikke skulle fejrer jul med min eks mand. Og min søn var alene juleaften i et fremmet land, hvor han savnede sin familie.

Men i år skal vi være sammen og vi hjælpes med forberedelserne til en hyggelig juleaften
Vi skal fejer juleaften sammen med min søns venner, der af forskellige årsager ikke selv kan fejer juleaften, med deres familie i Danmark.

Stuen bliver udsmykket og forvandlet til et lille juleparadis med alt, hvad det indebærer.

Et juletræ, julehjerter og lys. Aftenen indledes med julesalmer og julehygge, med gløgg og æbleskiver.

Vi bliver ca. 6 - 7 mennesker til juleaften. Næsten alle de Danske juletraditionerne bliver bibeholdt.

Julemiddagen står på flæskesteg & stegte ænder, rødkål, brunede kartofler, risalamande og kirsebærsovs. Der spilles den gode julemusik. Når maden er spist danser alle i hånd omkring juletræet.

Den eneste tration vi ikke beholder, er at vi ikke giver hinanden julegaver, så vi spiller et sjovt pakkespil, i stedet for. Det er i hvert fald, sådan jeg har planlagt vores juleaften i år 2006, jeg vil gøre alt for at det vil lykkes.

Mange Dansker glemmer en ting ved julen i dag, det er at det ikke behøver koste 3 måneders løn, at fejer juleaften.

Og lad være med, at overforkæle jeres børn. De er faktisk, mere glade ved at have et hyggeligt samvær med familien juleaften med evt. nogle pebernødder de selv har været med til at lave eller jule konfekt. Giv dem en lille gave de ønsker sig, og giv dem kærlighed for resten.

I dag er de danske juletraditioner også en blanding af mange hundrede forskellige juletraditioner fra hele Europa. Den mest grundlæggende af alle juletraditioner er nok, at der ifølge den kristne skik skal herske fred på Jorden, den nat Jesus blev født. Det er grundlaget for alle andre juletraditioner.

modstander af at droppe de gamle traditioner..... stjernekriger!!
jeg sys det er en dårlig ting at tage til sydenssol i julen. det er at forlade noget af det mest danske vi overhovede har. det er for overladsisk bare at tage væk fordi man ikke mener man kan klare det stressede miljø... jeg sys det er en vigtig del af det at være dansk at holde en rigtig jul... og at side i skyggen af en palme er ikke det jeg forstår ved julen....

jul i år... anonymQ
Jeg tager til Norge med mine forældre og min bror. Vi er kun os 4 tilbage i min familie så de sidste par år har vi fokuseret meget på at være sammen og hygge til højtider. Derfor tager vi gerne til udlandet fordi vi ser meget til hinanden til hverdag (vi er alle i samme sportsklub) så det er rart med andre rammer...
Vi skal stå på ski, lave god julemad, udveksle et par gaver, spille spil og i det hele taget dyrke kvalitetstid. Det er ikke så tit vi virkelig afsætter TID til hinanden så jeg glæder mig!