De anderledes skal kanøfles

De anderledes skal kanøfles Klas
Det sagde HC Andersen om danskerne - og det har ikke ændret sig. I verdens ældste demokrati! Hvis du ikke vil gifte dig, hvis du ikke vil have børn f.eks. Så "kører" andre på dig ustandseligt. Hvorfor? Flertallet bliver vrede over, at nogle slipper for de problemer, de selv har - parforholdsproblemer og problemer med forkælede unger. Religion og politik - andre kan ikke tillade sig at have en anden mening end den gængse. Kan I huske EU debatten? "Undersøgelser" viste, at dem der var imod EU var uuddannede mennesker. Det er latterligt at tænke på i dag. Det er åbenbart en dansk trend at tryne dem, der har sin egen mening. Røgdebatten er lige så typisk. Der er gode argumenter på begge sider, men alligevel vil ikke-rygerne have, at rygerne skal holde op. Det er da deres eget valg! Løsningen er, at der bliver rygerum og røgfri rum allevegne. Så er der ingen skænderier. Men det er ikke det flertallet vil have. De vil bestemme, hvad andre skal gøre. Hvorfor er vi så intolerante, hvorfor skal vi danskere altid hakke på dem, der ikke tænker som flertallet?

Godt indlæg! anonym
Betryggende at læse at, der er en som tænker på den måde!

Enig, men... matsej4
Jeg er næsten enig med dig!!

Man skal have sin egen mening, og turde sige den. Desværre holder mange den for sig selv, netop fordi de er bange for at blive kanøflet!!

Jeg er opdraget til at sige min mening, og ikke altid behøve at være enig. Det har bragt ig i mange situationer hvor jeg var den som blev kanøflet...

Jeg er dog ikke helt enig med dit syn på rygning... Jo dem som vil ryge, skal da have lov til det!!

Men os som ikke ryger skal også have lov til ikke at ryge!!

Og vi skal også være forskånet for passiv rygning!! For jo - jeg kan godt lugte hvis ham som går foran mig tænder en smøg... Jeg får al røgen lige i hovedet... Og det er ikke rart!!

Har i øjeblikket nogen problemer med mine lunger, og så er det ekstra generene, når hende som står og venter på toget lige ved siden af mig, lige skal nå fem hiv... Det giver mig vejrtræknings-problemer!!

Og ja, selvfølgelig kan jeg gå ind i de der bokse der står, og som for det meste er røgfri, men de er da ikke særligt fede at stå i, især ikke hvis det er varmt...

Men måske skal vi have en boks til rygere, og en til ikke-rygere?? Det kunne hjælpe på stationen, men ikke på gaden...

Så havd er dit forslag?? Hvordan undgår vi at genere hinanden??

Mis

Tak:-) miss-mee
Så er jeg alligevel ikke den eneste i verden der tænker sådan - dog har jeg ikke tænkt mig at ligge under for det -jeg er mig og står ved det ...mee

Det er Jantobøvlen boning
Tak for et fint indlæg
Og jeg er enig med de meste.

DOg mener jeg at Danskere er rimiligt tolerante.
Noget nær de samme som Amerikaner mener jeg fra personlige erfaring.

Boning.
Som vil nyde Rydercuppen om lidt.
Jeg tror at Europe vil slå USA med et halv pøint.

Vil du nyde, og se hvad gruppementalitet er, så kig.
Amerikaner kan ikke spille som gruppe.
Europeerne ikke som solister.

Nyd livet.

Eksempel på "ikke-ryger-overdrev" dulkis
"Og ja, selvfølgelig kan jeg gå ind i de der bokse der står, og som for det meste er røgfri, men de er da ikke særligt fede at stå i, især ikke hvis det er varmt..."

Det har været betingelserne for rygerne længe. og det har ikke kun været varmen, der var utiltalende. Så må man jo vurdere hvad man vil opnå og hvad man vil undgå -

Hvis røg under åben himmel generer dig, så ville jeg nok mene at du er indenfor andre menneskers "sikkerhedsafstand" - Det er rigtig ubehageligt, når folk står for tæt på en....

En ting er Janteloven - og den lader sig sjældent gemme af vejen dulkis
men så er der, derforuden den meget utiltalende flokmentalitet.

Jeg har helt mit liv, meget bevidst, undgået at følge flokken, fordi jeg ikke vil have "førerhunde" til at tænke for mig - og det er i reglen vist sig at være det klogeste, men det kræver selvfølgelig at man kan tage stødene.

Hård hud Klas
Ja, man skal være usædvanlig hårdhudet, hvis man nægter at hyle med de ulve, man er i blandt. De ensrettede elsker at mobbe dem, der skiller sig ud. Men heldigvis er der en del, der ikke lader sig kue. Ang. rygning er løsningen ligetil, men meningspolitiet vil ikke tillade det: Rygerum og røgfri rum på alle arbejdspladser og i alle offentlige rum. Parterne skal skilles ad. Ingen kan være interesseret i, at de skal genere hinanden. Og ingen kan (vel) være interesseret i, at den ene part skal bestemme, hvad den anden gør, når der er sørget for begge gruppers behov. Det er kedeligt, at der er så meget røg på gaden, men det er logik for høns, at det har udviklet sig sådan, når der ikke kan ryges mange steder indendørs. Og jo flere indkøbscentre mm, der gennemfører dette, jo flere ryger udenfor.
Samtidig er det et spørgsmål om holdning. I dag sad jeg uden for Café Jorden Rundt på Strandvejen, og folk sad indhyllet i udstødningsgasser og nød solen. Hvorfor kunne vi holde det ud? Fordi der endnu ikke har udviklet sig en hetz mod bilister (heldigvis). Er det virkelig sådan her i landet, at den ene hetz skal afløse den anden, så vi hele tiden er splittet op i to grupper, der strides i familierne, blandt vennerne og på arbejdspladserne?

Demokrati - nul og nix Sinus
Din løsning er meget demokratisk og kan helt givet fungere. Jeg tror dog ikke det behager flertallet. Deres indre svindehund har nemlig lugtet, at de muligvis kan tryne en del af befolkningen, så de vil helt sikkert overse, at der findes en måde, der kan sikre, at vi alle kan være her. Det er ikke det, de vil. Det er så fristende, at få nogen ned med nakken, og det virker som om nogle mennesker ustandseligt må have en fjende, de kan udløse deres frustrationer over. Denne fjende kan være en hvilken som helst gruppe, der er oppe i medierne. Det viser bare, at mange mennesker har det rigtigt dårligt med tilværelsen.

Man bliver stærk boning
når man swømmer modstrømmen;)

Keep it up Dulkis.
Aldrig et dull moment that way:)

Boning
som elsker risiko.
Og som har fået bank mange gange.

25 grader langs med vestkysten ligenu.;o)

Frøken bomstærk Synde
Det er stærkt, at du tør være den du er. Det er enormt svært at være stærk overfor sine veninder f.eks. Mange af mine mobber, hvis jeg ikke tænker som dem. Men jeg synes, de er for naive, for de tror på alt, hvad der står i aviserne. Og det kan godt være jeg ikke har ret, men jeg har en fornemmelse af, at mange af nyhederne kommer fra stærke interessegrupper, som har gavn af, at vi tænker på en speciel måde.

Bomstærk*ss* miss-mee
Måske så meget sagt. Jeg blev faktisk rå-mobbet i skolen de første 6-7 år. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at indpasse mig og det hjalp ikke en hujende fis. Tænkte at det ikke nyttede og blev mig selv. Vil hellere hellere være mig selv og kunne stå indefor det end påtaget og tom.

Det er ikke altid man får kredit for det, men det er jo heldigvis ikke et spil - det er sq ens liv, det handler om:-)

Mennesker der ikke har undersøgt og taget stilling til tingene, er nemme at manipulere via medieren. De aner jo ikke hvordan noget hænger sammen og køber derfor den første forklaring de får...det er storken der kommer med de små børn;-)
...mee

Tænk Guri
Hvor er det rart at høre fra nogen, der tør tænke uafhængigt af medier og bekendte. Der er alt for mange fanatikere her på siderne, og de er trættende at høre på. Hvis jeg nu er optimist (men det er jeg vist ikke) så er det måske flertallet af danskerne, der kan tænke selv. Et relativt lille problem i forhold til de store issues er rygning, og det bliver blæst helt ud af proportioner af fanatikere og selvgode frelste - ogsa kaldet anti-rygere. Som det ses ovenfor (hård hud) kan det løses til alles tilfredshed. Men nogle har et stort behov for at se, hvor langt de kan gå i deres forsøg på at tryne andre. Jeg har svært ved at fatte dette livssyn. Hvad bliver mon det næste, vi skal strides så indædt om, at det deler befolkningen i to lejre? Det er smadder ubehageligt i sociale sammenhænge.

"sikkerhedsafstand" matsej4
Tjah.. Jeg kan godt blive generet selvom jeg står 2-3 meter væk... Det synes jeg er en stor "sikkerhedsafstand"...

Og nu er passiv-rygning jo også direkte farligt...

Stakkels små børn bliver udsat for deres forældres laster - og lider under det!!

Hvis det var ganske ufarligt - både for dem som røg, og for alle andre - ville problemet jo heller ikke være så stort!!

Mis