De danske værdier, hvad er det?

De danske værdier, hvad er det? simon-says
Når jeg ihærdigt prøver at spørge manden fra Aabenraa, svarer han "mad og den slags"

- Nu spørger jeg andre, hvad er de såkaldte danske værdier som både Aabenraamanden og andre kæmper for, ~...eller bruger som argumentation?

*FB*

F. eks. godaften
Frihed, relegion styrer ikke dit liv, Du bestemmer selv hvad der er vigtigt for dig selv.
Ingen skal blande sig i dit sexliv.

Lidt her. anonym.
Tale frihed,solbadning på strandene,klæde sig som man vil,fejre højtiderne som det altid er blevet.Bære det danske dagmarkors.Disse ting skal bevares,selvom muslimer er meget imod det.Her er det os danskere der bestemmer disse ting,og ikke andre udefra kommende med en anden tro.

Man kan jo sige vanallan
det på denne måde, når du ikke selv ved det, ja så kan jeg godt forstå hvorfor du har så travlt med at forære Danmark væk

Vender den lige simon-says
Hvad mener DU er de danske værdier?

*FB*

Bære det danske dagmarkors? simon-says
Har du sådan et, eller kan du lige gi' mig en link?

*FB* - der takker dor dit svar

End ikke du kan komme på nogle danske værdier? simon-says
Nu skuffer du mig faktisk.

*FB*

Danske værdier. Anonym
Er retten til selv at have styringen af sit eget liv, uden religiøse, og andre fantasters indblanding.

Og det vil sige skåret ud i pap til ære for FB, og andre venstreorienterede: Indvandrere er velkommen her i landet, uanset hudfarve,og race....så længe de tilpasser sig Danske normer i almindelig udstrækning.......det har folk fra andre kulturer gjort før, så forklar lige hvorfor det lige er Muslimske indvandrer der er problemer med....... Vietnameserne der kom hertil i stort antal i 70'erne var der aldrig problemer med, og deres race, og kultur er lige så fjern fra den Danske som Den Arabiske, og Nordafrikanske !... Vietnameserne sivede bare stille og roligt ind i det Danske samfund, og har altid været værdsatte.

De danske værdier baiz
Det må jo så være noget med...

Kultur... Maden... Menneskerne... Sproget... Monarkiet... Religion... og desværre Janteloven...

Før i tiden var næstkærlighed en del af de danske værdier.. men synes ikke man kan prale af det mere.. med alt den had der er..

Vender den ikke. Anonym
Nøjedes med at sige det var et ualmindeligt dumt svar fra dig FB.

igtigt. Anonym
Og har du også spekuleret på hvornår al denne had kom ?.

Dagmarkorset baiz
http://www.diamonds4ever.dk/shop/index.php?cPath=56_282&osCsid=a37af88f71ddcc7234aa38dfdd6ed454

Det ligner ikke helt mit... Tegningerne er de samme, hvilket jo vist giver sig selv.

Jeg fik mit elskede dagmarkors af min mormor, som havde fået det af hendes mormor.

Og jeg holder utrolig meget af mit... Det er min lille lykkesmykke. Kan huske jeg mistede det da jeg var lille. Jeg græd mig i søvne hver aften indtil vi fandt det. (bag/under min seng..) men vi fandt det, og det ligger godt gemt.

Dagmarkorset er vist meget dansk.

Altså baiz
den har nok altid været der.. Men aldrig så meget som nu!

Jeg var engang stolt af at være dansker.. Hvis jeg er ude at rejse, og folk spørg hvor jeg kommer fra, er mit svar altid sønderjylland. Der er to ting. 1) Jeg er først og fremmest for Sønderjylland (det vil sige, jeg komme IKKE fra Tyskland, jeg snakker sønderjysk IKKE TYSK!!!!) og så fra Danmark. 2) Danmark er blevet et lille racistisk land!

Værdier kaminsky
Kan være frisind - måske på retur. solidaritet gennem skattebetaling - helt sikkert på retur. Vi behandler de svageste godt - på retur? Udsyn da vi er et lille land men interesse i andre kulturer - måske! Kulturradikalismen, Georg Brandes og koncensus samfundet

Danske værdier er vanallan
jo forskelligt fra person til person, hvilket også er en slags værdi, at man kan leve det liv man ønsker og ikke lader sig styrer af en bog/religion.

For mig er dem som skriver om morten korch latterlige røde svin som ikke ved hvad danske værdier er, og som prøver at gøre nar af deres baggrund.

Danske værdier er at gøre hvad man har lyst til, At have lov at mene hvad man vil, sige hvad man vil. Demokrati er også en værdi. Alt det er blevet sat under pres af muslimer og venstrefløjen der ikke kan leve i et demokrati.

Du har ret vanallan
næste kærligheden er der ikke så meget af mere, også det er sat under pres af muslimerne der sætter de danske værdier under pres, og ønsker at påtvinge os deres værdier. Så selvfølgelig er folk imod det.

en stor sunnyboy
del er nok vores ytringsfrihed
eller måske dansk front
nu jeg v i hader det 4 vildt *LOL*
kæmpe gammeldaws is med negerbolle i.... uhmm
mvh Jake

hovsa sunnyboy
glemte jo 1 vigtig ting
den under skønne JANTELOV *S*

Tak for svaret, hvilket er glimrende... men simon-says
mener du så at de tyrkere, juguslaver, mv. der også kom hertil i 70'erne via. invitationer grundet arbejdsmangel, ikke har fundet sig til rette?

*FB*

Janteloven kan du stikke op i osv. men giver dig sandelig simon-says
ret i at næstekærligheden efter hånden er en mangelvare.

*FB* - så mødes vi igen, hvor rart C",)

Du er jo helt mørk i sindet simon-says
Sikke' trist dit svar er?

*FB*

Ytringsfrihed er sgu ikke dansk simon-says
Men negerbollerne er *LOOOL*

*FB*

Mange af dem har ikke integreret sig Un-Plugged
Det er fra de pakistanske og tyrkiske miljøer vi har de fleste familiesammenføringer, selv i tredie generation.

De jeg har arbejdet sammen med har haft betydelige sprogvanskeligheder og en adfærd, der har grupperet dem "væk" fra danskerne.

Det kunne f.eks. være den frihed komododragon
bl.a. du, jeg og de andre sol-debattører har til at skrive næsten alt hvad vi har på hjerte her på sol uden at myndigheder eller andre autoriteter blander sig i det.

/komodovaranen

Har altid været der ?. Anonym
Så må du nok kigge i dine historiebøger en gang mere !....... jeg kan huske Danmark fra en tid hvor fremmede kulturer var noget vi rejste ud for at opleve, eller noget der kom hertil for at opleve vores..... men både vi og dem rejste hjem igen med bevistheden om disse kultures måde at leve på som noget nyt, og til tider spændende på en anderledes måde.
Ingen.... hverken os, eller dem der gæstede os, kunne drømme om at tvinge andre til at få fremmed kultur, og levevis trukket ned over hovedet..... var der nogen der var utilfredse, kunne vedkommende bare rejse hjem igen hurtigst muligt.

Nå det... smukt smukke, men er det en dansk værdi? simon-says
Så er B&O sandelig også

*FB*

Ih tak simon-says
Hilsen *FB*

Tror du tager fejl baiz
Jeg tror du tager helt fejl.

Næstkærlighed er jo netop evnen til at elske den du ikke kender. Hvis folk gad og ikke var så bange, kunne verden blive en smuk verden (på forhånd undskyld til Silbermond) bare se her i Sønderjylland lever danskerne og tyskerne også side om side.

Ytringsfrihed er da ikke kun en dansk værdi, men simon-says
god at have.

*FB* - takker for dit svar

Jeps baiz
Janteloven er streng.. og vi har brug for næstkærligheden!

Baiz ~som slet ikke er særlig sjov eller kær i dag.. bare rigtig rigtig trist.

Du er sgu seriøs god simon-says
Kan ikke andet end give dig ret et lang stykke hen af vejen, men hvor ligger fejlen henne mht. deres danske sprogkundskaber?

*FB*

Nå da da... simon-says
Du kan tjekke min profil, og er naturligvis velkommen til at sende mig en mail. Jeg har hjulpet mange unge med almene og svære problemer, ~...så tænk over det.

*FB*

Retter dig lige. Anonym
Tyrkerne kom ikke hertil i 70'erne..... de kom i 60'erne, og Jugoslaverne, eller rettere Bosnierne kom først hertil i 90'erne..... du har nok forvekslet Jugoslaverne med Tjekkerne der kom hertil under Sovjets besættelse.

Tjekkerne har der ikke været nogen problemer med.
Tyrkerne her for en dels vedkommene ikke været problemer men, men nogle har sgu ikke efter at have været her i over 40 år ikke lært et ord Dansk..... Tankevækkende ikke.

Bosnierne har der ikke været de store problemer med, men deres kultur er vel også mere vestlig, end den er Muslimsk.

Nope baiz
Tror overhovedet ikke at folk har været så venlige... Vikingerne var da slet ikke.

Men alligevel tror jeg på næstkærligheden.

Det handler ikke om at rejse tur/retur. Det handler om noget meget vigtigere.. nemlig at lære det andet at kende! Folk har måske været for bange... men hvorfor være så hadefuld?

Adfærd og kærlighed abo
Hvilket lyder som nogle flosker.

Jeg vil ikke begrænse min forstilling om det danske til noget, der er helt uniks dansk. Vi har alle dage suget intryk fra andre lande og deres kulturer. Jeg ser meget "dansk" i Sverige og tyskland. Jeg ved vi har "lånt" arkitektur fra mange andre kulturer. Men måske er det også en del af de danske værdier - vi er åbne - lyt, lær .. demokrati fra Grækenland, guder fra Tyskland og senere fra Israel, og sådan kan man blive ved. Men kom ikke og pådut os noget.

Men en generel kærlighed til landet, luften og årstiderne. Lugten af vand er noget helt særligt for mig og den lugt har jeg kun oplevet i norden. Sydpå lugter jorden og vandet anderledes.

Med min adfærd gør jeg, hvad der er mig muligt for at beholde landet rent både det egentlige affald, men også med ikke at svine med resourcerne.

En nøjsomhed som måske blev grundlagt med Luthers brud med den overdådige/ødslede katolske kirke, og den så jeg tydeligst hos min afdøde sønderjyske familie.

Glæden ved det simple og enkle, det barske og rå.

Indstillingen til det naturlige og nøgne, vi skammer os ikke over os selv.

Vi vil det rene.

Morten korch latterlige røde svin? simon-says
Det er måske netop den slags der netop er danske værdier?

*FB*

Hvad mener du er danske værdier... Olsen*
???

Undskyld mig men vanallan
er du bare dum eller hva??? Der er ingen problemer mellem danskere og tyskere da vi er fra samme verden og har nogennlunde samme værdier, og man forsøger ikke at påtvinge hinandens værdier.

Kender ikke historien baiz
nu kender jeg ikke historien...

Men der må jo være en grund til at det hedder dagmarkorset... tror egentlig jeg har fået det at vide, men kan ikke huske det. Og har aldrig set det andre steder end i danmark

Altså ikke filmene simon-says
...*FB*

well well sunnyboy
måske ikke men den styrer dog stadig 4 vildt synes jeg ..
se i lille danevang kan jeg squ blive sur på en neger og sige f.. off nigger uden det sker mig noget totalt i orden *SS*

Så er det jo i gaden af 'Mode' og rugbrød dansk simon-says
Det er sværere end som så, at finde ud af hvad de danske værdier er.

Sjovt nok siger politikerne ofte den frase "Vi skal kæmpe for de danske værdier" - men hvad i alverdens riger og lande er de danske værdier?

*FB*

Tror ikke.. baiz
Tror ikke der er så meget at sige... Er bare virkelig langt nede over en fuldstændig dum lægebesked, som engang for alle ødelægger alle mine drømme... tja..

Janteloven er unik dansk abo
Der er ingen andre steder i verden, der har en jantelov.

Du sagde jo ikke noget om, at det skulle være positive danske værdier!

Jugoslaverne og tyrkerne kom i 60'erne, de simon-says
havde ikke rigtigt nogle steder at være når de havde fri, og man kunne se dem i flok på Hovedbanegården i København.

Jeg gik selv i skole med en jugoslav, hans forældre fandt hurtigt melodien med et rengøringsfirma, og endte med at stå for rengøringen af cirkus Benneweis i Cirkusbygningen.

- Men jeg mener nu at jugoslaverne også kom på nogenlunde samme tid.

*FB*

Højskolesangbogen......... rosalilje
.... kolonihaven med falg og rødbede-bede :)

Vh Rosalilje

hehe... du er sgu for spooky for mig C",) simon-says
Kan anbefale en pakke negerboller, og en glas te.

*FB*

Du er ikke sønderjyde åbenbart baiz
jeg er vokset op som sønderjyde.

jeg hørt fortællingerne om tyskerne fra jeg var lille. Men altid med en "men det er fortiden - og døm ikke nulevende folk for det!".

Ser du jeg er vokset op med næstkærlighed. Men man bør kende sin historie... Ligegyldig hvor ond den er. Og jeg har hørt rigtig mange historier og fortællinger!

Men det handler om at tilgive.. og det er du åbenbart ikke i stand til! Du har ikke en skid med tyskerne at gøre, de er ikke en del af din historie åbenbart, men dig om det.

Du har altså ikke været i Sverige? simon-says
Eller Norge m.fl. lande?

*FB*

tja.. baiz
grundtvig... S.S.Blicher... H. C. Andersen.. der er mange forklaringer og værdier...

Vil gerne simon-says
høre om det, men ikke her på SOL.dk

- Send mig en mail, det ville da også være hyggeligere.

*FB*

Tak tak Un-Plugged
F.eks havde jeg tilkaldevagt og personen i den anden ende af røret var ude af stand til at forstå, hvad jeg gav af direktioner og udtalte sig så elendigt, at jeg ikke fattede et ord af, hvad han sagde.

Der var forbud mod at tale andet end dansk på fabrikken. Men resultatet var så bare at istedet for at lære dansk gik der en gruppe, hvor talsmanden udtrykte sig på vegne af de tre andre.

Et mere grelt eksempel på manglende vilje til at være en del af holdet var at de fleste opholdt sig i rygestuen og ikke gad lette røven, når andre havde brug for hjælp. Der er selvfølgelig både danskere og indvandrere, der lurerpasser, men jeg møder flest indvandrere, der gør det.

På mit nuværende arbejde er der én fremmed ... dårligt dansk ... sidder og læser blade medmindre der ligefrem er kunder foran ham - og alle andre løber rundt som små skoldede for at nå det hele.

Den danske arbejdsmoral er at man knokler, det er ikke sydlændingenes måde at arbejde på.

Ja, der har du fat i noget! simon-says
Sjovt du er så ung, men genial god. Andre hænger sig i ytringsfriheden, og den er jo i mange lande og er derfor ikke en skid dansk, men er god at have.

*FB*

Jeps det er sandelig en ægte dansk værdi simon-says
*FB* - der takker for svaret

Nej den findes heldigvis komododragon
i mange andre lande.

Men den er alligevel et uhyre vigtigt element i det danske samfund.

Men noget dansk der er værd at værne om...hmmm, det må være det store kolde bord med smørrebrød. Intet smørrebrød intet Danmark.

/komodovaranen

Jo da abo
Og de har samme mentalitet og adfærd, men begrebet Janteloven er dansk .. Aksel Sandemose, som nåede at forpeste både danskere og nordmænd med sin tilstedeværelse på denne jord.

Sürströmning er svensk, hvilket ikke er det samme som at man ikke spiser gæret fisk andre steder i verden.
Og sådan kan man blive ved.

Takk baiz
Ytringsfriheden er jo dejlig, men den vil aldrig være 100%, Religionsfriheden er jo så godt som ikke eksisterende her i landet...

Og som du siger.. det er ikke synderligt dansk.

Svarer dig i morgen simon-says
Skal ud med hunden nu, og i seng.

- Tusind tak for en seriøs god debat, og god nat - drøm behageligt.

*FB*

ÅH JA!! baiz
Den elskede højskolesangbog!

Nu elsker jeg musik! Men den bog! Den er bare... dansk!

svær at håndtere sunnyboy
kan jake jo være*GG* hmm te og negerboller smager fint
så tak skønt *FB*

Dansk værdier og manden fra åbenrå Giam Piero
Danske værdier for mig er at være tolerant. Være god ved medmennesker (uanset hudefarve/religion) og åben for andre mennesker/kultur. Give en hånd til dem der mangler hjælp, uden at forvente at manden bagefter skal bøje knæ for modtagne hjælp.
Være fredsøgende og altid klar til at deltage i fredbevarende missioner, Som Danmark har haft ry til, lige inden den nuværende regering trådte til.
Det her, som jeg snakker om, er en by i rusland for manden fra åbenrå. Han har jo ikke lært at bruge hjernen, men kun munden. Så nu skal du ikke stiller for stort krav til manden.....

Hvad hedder janteloven på svensk?? Reservér dit alias!
Du kan tro de også har jantelov i sverige så begrebet er ikke dansk snarere skandinavisk

Det da ikke sort kaminsky
Frisind og solidaritet er da positivt, men udviklingen går nok mod mere egoisme - desværre.

Andelsbevægelse er jo også en dansk værdi eller var engang. Men det men danske værdier skal man passe lidt på med, meget er jo hentet fra tyskland og så blevet dansk.

danske værdier djdaddy
"Carlsberg" "Røde pølser" "Morten Kork" og røde roser til alle. men det ender nok med at
man nedlægger domstolene
man, ved grænsen, skyder alle folk med sort hår
man indfører dødsstraf og tortur
man giver våbentilladelse til alle fra 15 år og opefter
indfører diktatur
abort for fostre med mødre der har en IK under 120
opbygning af en politistyrke på 1 million mand
at vi hælder atomvåben udover alle lande syd for rom

Janteloven er dansk abo
Adfærden og mentaliteten er almen menneskelig. Og misundelse og holden nede er udbredt i Sverige ...

Janteloven har ikke et svensk modstykke ... den er dansk.

Sproget, Dannebrog, H.C. Andersen, Shu-bi-dua, hygge........ jm-2
Kære FedeBritt,

Selvom "Lady-in-red" har boret i begrebet "danske værdier" nogle gange, kommer dit spørgsmål alligevel pludseligt og virker overvældende.

Jeg har med vilje valgt ikke at se de andre svar, før jeg kommer med mit eget bud.

SPROGET: Det danske sprog er det, der primært binder os sammen, og gør Danmark og danskerne til noget unikt.

DANNEBROG + "Der er et yndigt land". Både før og efter Muhammed-krisen har Dannebrog været et vigtigt symbol for os danskere. Hvem får ikke en klump i halsen, når danske sejlere, håndboldpiger m.v. vinder OL og Dannebrog går tops og "Der er et yndigt land" bliver spillet med udenlandsk accent.

H. C. ANDERSEN´s eventyr. "Den grimme ælling" og de andre eventyr kendes jo over hele verden – tror jeg nok.

SHU-BI-DUA og Kim Larsen – mere dansk kan det vel næppe blive

HYGGE – vi vil i hvert fald gerne bilde os ind, at den danske hygge er noget specielt.

SMØRREBRØD, frikadeller m.v. kommer vi vel ikke udenom.

Listen er lang og klokken er mange, så jeg vil stoppe nu, men hvis jeg tænker mig om, kunne jeg sikkert skrive side op og side ned om emnet

sangbogen ja ! Anonym
Mere dansk kan man ikke tænke sig noget ku være.

Ordet Jantelov er måske dansk.....men en dansk værdi?? Reservér dit alias!
nej

spørg mennesker som kommer hertil godaften
Der må vel være noget, siden de kommer hertil.

Som lovet simon-says
Du har tildels ret i at de sydligefødte mennesker arbejder på en måde, jeg ikke altid forstår. Men dovne er der ikke, de arbejder langt længere tid en andre, tænker på kiosker, pizza og burger osv.

- Hvor gammel er de ene kollega du har, og hvad tror du årsagen er til vedkommendes dårlige håndtering af dansk?

*FB*

Dannebrog, Andersen, smørrebrød simon-says
Naturligvis er landets flag en værdi, ganske som andre lande har deres flag.

H.C. Andersen, kan jeg også godtage, sammen med nogle skagenskunstnere, guldhornene osv.

*FB* - der takker for dit svar

Vores første værdi FB du er dum
Er selvfølgelig DANNEBROG, og så en fælles forhistorie. Brug dit hoved til andet end at holde afstand mellem ørerne. boris karloff

Hvad er så den anden værdi? gourmetka
vh gourmetka

Nå for søren der var IGEN et spørgsmål. mandaabenraa
Hvis du ikke ved hvad danske værdier er - modsat muslimske værdier , er der ikke noget at gøre ved det.
Tag og tænk dig lidt om , sommetider.

Man skal være tolerant , og være god ved ens medmennesker. mandaabenraa
http://www.hizb-ut-tahrir.dk/new/

Man skal respekterer andres religion , og den måde DE vil leve på. Islam er jo fredens religion.

Vi skal indordne os muslimske væerdier , og ikke provokerer dem med vores måde at leve på.

Manden fra Aabenraa ved intet om noget som helst - det er KUN dig der kender til det hele .

Samtidig laver de det til mere og mere muslimske tilstande , og planlægger terror handlinger.

Hvor dum kan man være.

Ja det er vist noget af de danske værdier. mandaabenraa
http://www.hizb-ut-tahrir.dk/new/

Det kan de vist ikke i mange andre lande - der ikke er demokratiske.

Visse debatører forholder sig også ret til , at svine andre debatører til , og det er jo ikke rimeligt - det ødelægger noget ved debatten.

Det er fame umuligt.... mandaabenraa
... at forklare dig det.

Ja en god dansk film. mandaabenraa
En film fra de gode gamle dage . Det var ikke så stresset dengang som det er i dag. Der var godtnok mange fattige mennesker , det har jeg aldrig oplevet i min barndom - i min familie. Så det var ikke KUN fattigdom , men tryhed og fredelige tilstande.

Det har vi ikke nu med muslimske værdier....
hvad er det så....

Er ikke så sikker på øvøv
at vi kan frit ytre os, vi bliver overvåget hele tiden med påskud om terror og bla bla bla

Øv det blev til ævbæv
godnat.. skift nicket.. godmorgen passer ikke længere

Den lutherske Holger
folkekirke.

Det er også Belinda
havregryn, rugbrød, leverpostej og alt det andet sunde, der gør os højere, slanke og stærkere end dem i lande sydpå.

Mit bud kiroq
på danske værdier ville være:

* traditioner
* kongehuset
* vores samfund
* vores historie
* vores familier
* hygge

Du har en god Anonym
humor ;o)

Grineren Anonym
skide gode svar her i debatten.

hvad med at debattere Anonym
i stedet for at dømme :o)

Vrøvl og floskler. En dansker
En befolkningsgruppe vil forhindre mig i at gå klædt som jeg vil. Jeg ønsker nemlig at gå klædt i sort, med lang frakke, lækre støvler og oveni dét med skulderlangt hår.
Hvem tror du, der ønsker at forhindre mig i det? Jeg vil give dig et hint: De hedder Hansen, Jensen og Poulsen til efternavn, lever af kartofler og har dannelse som en flok retarderede bønder.

Dansk værdi mig i røven - det er fine ord, som intolerante røvhuller i Kansas-tøj finder på for at holde resten af verden på afstand.
Vi har så sandelig nok i os selv.

Det har du også ret i undsætning
det er rigtigt der også kom folk fra Bosnien i 90´erne men det er en anden sag. De var jo ikke gæstearbejdere, som det først hold, men på flugt fra Serberne, som iøvrigt er "de kristne"

Humor? Humor
Manden er idiot og råber op om danske værdier i hvert andet indlæg han skriver.

Han aner ikke hvad han skal svare, når du spørger ham, hvad det er - det kan du jo se af hans svar, som bare er en tåbelighed.

Han kan ikke svare, for han aner Dansksindet
ikke hvad ordet betyder.

Men det er vel primært nationalbanken.?

Arrgh tjek Anonym
lige overskriften - den er til fede, sku´da fyldt med humor ;o)

Kulturradikalt selvhadsnonsens Rossen
"Dansk værdi mig i røven - det er fine ord, som intolerante røvhuller i Kansas-tøj finder på for at holde resten af verden på afstand."

Det var dog en helt utrolig uvidenhed og et ganske forbløffende had til dine landsmænd, som du stiller til skue. Det må være hårdt for dig at leve omgivet blandt rigtige mennesker, der giver pokker i de politisk korrekte pixibøger og pamfletter, som du har indrettet dit liv og dit hadske 'menneskesyn' efter. Tag dog at blive voksen, din kulturradikale knoldvækst!

Brandes' nulevende disciple Rossen
"For mig er dem som skriver om morten korch latterlige røde svin som ikke ved hvad danske værdier er, og som prøver at gøre nar af deres baggrund."

Ja, der er tale om en øvelse, som de kulturradikale tumper har perfektioneret til ulidelighed siden Georg Brandes. Da Brandes gik i brechen for at redde kulturlivet i Danmark fra danskerne, var der naturligvis ingen grænser for, hvor provinsiel og mindreværdig kulturlivet i Danmark forekom ham.

På samme tidspunkt skrev Grundtvig nogle af sine smukkeste og stærkeste psalmer, og Kierkegaard var netop død - der var således tale om ét af de mest frugtbare højdepunkter i dansk kulturhistorie, men intet kunne finde nåde og forståelse hos den lille missionerende åndsgnom til Georg Brandes og hans surrogat-religiøse bagvaskelse af dansk kulturliv.

Det er altsammen for dansk, for klamt og ikke godt nok, for fransk naturalistisk litteratur og Nietzsches hysterisk elitære febersyner om overmennesket var meget finere.

Brandes' vamle, ideologiske disciple har ikke hans kulturelle udsyn og niveau af dannelse, men er alene besjælede af hans missionsvirksomhed og selvhævdende bagvaskelse af den fakiske danske kulturarv. Den infantile, elitære selvhævdelsestrang overfor deres mindreværdige landsmænd og den deril korrelerede selvfedme er fortsat livsnerven i det kulturradikale livssyn.

Brandes var selv klar over, at hans opfattelser var uforeneligt med demokratisk sindelag, hvilket manifesterer sig klart i hans berømte meningsudveksling med Harald Høffding. Hans små, ulækre efterkommere fatter det ikke og bilder sig ind, at de ved deres fjendtlighed mod dansk kulturarv viser sig som så meget desto bedre demokrater. Det er ynkeligt at være vidne til deres hysteriske galimatias.