De gode hensigters regering

De gode hensigters regering jm-2
Hjemvendt fra ferie kunne vores højtærede statsminister, Anders Fogh Rasmussen i går fortælle pressen, at den offentlige service på visse områder trænger til et løft. Et af de områder, hvor den flinke mand og hans regering nu vil forbedre servicen, er ældreplejen.

Når statsministerens løfte ikke umiddelbart får mig til at klappe begejstret i mine små hænder, er det fordi forbedringerne skal finansieres med gode hensigter og ikke med kroner og ører. Jeg er derfor bange for, at resultatet (endnu en gang) bliver ét skridt frem og to tilbage.

En anden ting, som gør mig skeptisk, er, at man med jævne mellemrum hører plejepersonale og plejehjemsledere fortælle, at mere og mere af deres tid går med kontrol og papirarbejde, og at de får mindre og mindre tid til pleje af de ældre.

I TV2-Nyhederne kunne man i går f.eks. høre, at beboerne på et ellers velfungerende plejehjem kun kan komme i bad én gang om ugen.

Glæder du dig til at komme på plejehjem ???

Et andet område, hvor bureaukratiet breder sig som ukrudt og hindrer regeringens gode hensigter i at resultere i bedre service, er Arbejdsformidlingen.

Jyllands-Postens netavis (som bestemt ikke er kendt for at være venstreorienteret) konstaterede i går i en leder: ”Det er efterhånden almindeligt kendt over alt, at Arbejdsformidlingen ikke formidler arbejde, men blot administrerer dagpenge”.

Som arbejdsløs kan jeg kun give Jyllands-Posten 110 % ret, og jeg fristes til at spørge: ”Hvilken del af ordet ”arbejdsformidling” er det (Arbejdsformidlingens øverste chef) beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen ikke forstår ???”

Konklusion: Hvis regeringen mener det alvorligt, når den siger, at den vil forbedre den offentlige service, så bliver den nødt til at sætte en stopper for det om-sig-gribende bureaukrati i den offentlige forvaltning.

Arbedsløs - hvordan? Arbejdsbien
Alle har i årevis kunnet se, at den offentlige arbejdsformidling har været et alibi for skiftende regeringer til at kunne sige at "vi gør noget for at bekæmpe arbejdsløsheden". Arbejdsformidlingen har altid været ineffektiv og til grin.

Når dette er sagt er det mig en gåde hvordan det kan lykkes nogen at gå under betegnelsen "arbejdsløs" i dagens Danmark. Det har aldrig været lettere at få job.

Måske dækker dit angreb på arbejdsformidlingen over det ubehagelige faktum, at du har lullet dig selv i søvn under forsørgersystemet og reelt ikke ønsker at arbejde?

Måske er der ikke job indenfor dit felt? - så må du tage et andet job!!

At skaffe sig et arbejde er ALTID først og fremmest den enkeltes eget ansvar!

Så: Stop klynkeriet og kom i gang!

Intet nyt under solen jm-2
Kære arbejdsbi !

Hvem vil ansætte en 57 - årig, arbejdsløs bogholder med bopæl i Korsør ?

Tror du, det er for sjovs skyld, at jeg er gået fra hus og hjem én gang ???

Hvis du eller andre kan sætte mig i forbindelse med en arbejdsgiver, der vil ansætte mig, er jeg parat til give en dusør på 5-10.000 kr. (afhængig af lønnens størrelse).

P.g.a. lyskebrok og dårlig ryg, kan jeg desværre ikke klare jobbet som fuldtids avisbud i København. Jeg ville ellers gerne, og jeg har faktisk gået med aviser i mine yngre dage.

Som 57-årig støder jeg igen og igen på følgende sætning: "Når du er 57 år, går du jo på efterløn, når du bliver 60."

Hvis du har et seriøst forslag til, hvor jeg finder et job, er du velkommen til sende en mail til jm-2@sol.dk.

Hvis du (som andre har tidligere har gjort) henviser til jobindex og lign., så glem det. Kun en idiot kan foreslå sådan noget useriøst pis.

Jeg klynker ikke, jeg må bare konstatere, at selv om jeg søger med lys og lygte efter ethvert job, som jeg har forudsætninger for at klare - mellem Odense og København, så er det ikke så let at finde noget, som div. "kloge-Åger" i deres naivitet og uvidenhed forestiller sig.

M.v.h

Hvad svarer du... Arbejdsbien
..på spørgsmålet om du går på efterløn?

Jeg er selv arbejdsgiver og har de sidste par år ansat flere nye medarbejdere på din alder og ældre.

Får jeg ved samtalen indtrykket af, at ansøgeren går på efterløn i løbet af 2-3 år, foretrækker jeg også en mere "langtidsholdbar" løsning.

Men er svaret eks. "jeg har mange gode år i mig endnu" har jeg intet imod at ansætte seniorer (jeg er selv 39)- du kan jo have 10 år i dig endnu.

om igen Oldemor
forsæt med at søg, der er arbejde, også til os "gamle" men undlad at vise du vil gå fra arbejde når du bliver 60 år.
Det er forståeligt at så satser de på en der vil forsætte længere.

Der er nu firmaer som gerne vil have den erfaring som vi har, bare vi ikke selv tror vi er alvidende.

Held og lykke

Jeg så helst efterlønnen hen hvor peberet gror jm-2
Kære arbejdsbi !

Tak for dit svar !

Jeg svarer som sandt er, at jeg regner med at blive på arbejdsmarkedet, til jeg når pensionsalderen.

Jeg så helst efterlønnen afskaffet som en ret til alle og afskaffet af en "seniorydelse" til ældre medarbejdere, der p.g.a. nedslidning mv. ikke er i stand til at klare et arbejde.

M.v.h.

Nej glæder mig ikke til plejehjemmet dulkis
for der skal jeg slet ikke.

Har meddelt ungerne at jeg har til hensigt at gå på turnus hos dem. NU er de glade for de ikke er enebørn.

Tak for dit positive svar jm-2
Kære "oldemor"

Tak for dit positive svar !

Jeg har skam heller ikke opgivet håbet, men når man f.eks. får to afslag på én dag, kan det en gang i mellem være svært at bevare optimismen.

Det værste er dog, når man læser de tonsvis af direkte svinske ting, der på disse sider bliver hældt ud over alle ledige "ad libitum", fra fordumsfulde debattører, der ikke har nogen som helst forudsætning for at bedømme den enkelte lediges situation.

Held og lykke med din "aftægts"-plan jm-2
Kære Dulkis,

Tak dit svar.

Held og lykke med din "aftægts"-plan.

Et godt forslag ! Anonymous
Men de små firmaer bliver ikke overrendt af ansøgere. Ofte er det kun de større virksomheder, der søger i aviser og på jobsider.

Hvis du kan finde en mindre virksomhed - og besøge dem, ikke bare skrive til dem - er der faktisk somme tider en chance, som hverken de eller du havde regnet med. Og ofte er det et mere interessant job med mere varierede arbejdsopgaver.

Jeg ved, det er svært, jeg er selv i samme alder. Så de bedste ønsker fra mig :-)

Så let går det desværre ikke jm-2
Kære Dulkis !

Tak for dit konstruktive forslag; men så let går det desværre ikke.

Som det ses af nedenstående klip fra en mail fra Randstad dateret 31. maj, har jeg prøvet:

CITAT

Kære (slettet af censuren)
Jeg skriver lige til dig igen.
Jeg vil gerne indkalde dig til at interview i morgen kl. 11.00
Vil det passe dig?

Med venlig hilsen
Randstad A/S
good to know you

Jane Degn-Andersen
Salgs- og Personalekonsulent
-------------------------
Randstad A/S
Gothersgade 45
1123 København K
Tlf:: 33930800

CITAT SLUT

Søde Jane har skaffet mig til 3 jobsamtaler, bl.a. på Fisketorvet og i Ørestaden; men desværre uden held. Ikke en gang i en af de offentlige styrelser, kunne jeg få et 3. mdr.´s vikariat, selv om jeg under samtalen fik at vide, at jeg var overkvalificeret.

Når det gælder vikar- og rekrutteringsbureauer er jeg dækket ind i København, Glostrup, Slagelse, Nyborg og Odense, så på et tidspunkt må det vel lykkes. Hvis udviklingen fortsætter, må de vel skrabe bunden til sidst - man kan jo lige så godt prøve at se det fra den humoristiske synsvinkel.

Det er rart, at der stadig er nogen, der prøver at hjælpe sine medmennesker.

Tusind tak !!!!!

M.v.H.

Tak for dit konstruktive forslag jm-2
Kære Anonymous !

Tak for dit konstruktive forslag !

Jeg har prøvet at skrive uopfordrede ansøgninger udfra vejvisere m.v., men det er jo lidt lige som at finde en nål i en høstak.

Når arbejdsgiveren bor i nærheden, prøver jeg så vidt mulgt også at aflevere ansøgningen personligt.

Tusind tak for din omtanke !

M.v.h.