De gravide drikker for meget

De gravide drikker for meget simon-says
Mindst ét barn om dagen fødes med skader fra alkohol.

Danmark er det land i Europa, hvor flest gravide drikker. 80 procent af de gravide drikker alkohol, og knap hver femte har indtaget mere end syv genstande på samme dag.

-   Det lille nyfødte drengebarn sitrer uroligt. Han er utilfreds med livet, fra første øjeblik han ser dagslys, og kan hverken finde ud af at sutte eller synke. For at overleve får han sonde. Drengen hedder Nick og er født med abstinenser, fordi hans mor har haft et massivt forbrug af alkohol under graviditeten.

Hvis jeg skal svare på spørgsmålet om de gravide drikker for meget, så lyder der et rungende ”JA!” men er det fordi kvinderne ikke vil indrømme overfor sig selv, at de har et alvorligt problem, eller er årsagen skødesløshed, afmagt, barnets far er gået fra hende, gisninger er der nok af, men hvor ligger den grundlæggende fejl?

*FedeBritt*

ikke kun det icarus
de gravide i dag tænker faktisk mindre over hvad de propper sig med end de ville have gjort hvis de ikke var gravide.

både alkohold, stoffer og røg...samt fastfood.

idiot jesus
fastfood skaber ingen børn

Helt uenig Q50
Når jeg tænker på "hvad vi vidste" da mine børn blev født, hvordan vi levede - med tobak osv og når jer så hører og ser gravide idag, så er det jo blevet en hel videnskab at være gravid og jeg er stadig overrasket og selvfølgelig lykkelig over at alle mine er sunde og raske og ikke mindst at de overhovedet har overlevet.

PS vil dog lige sige at alkohol ikke var en væsentlig ting i vore liv. Har da sikkert drukket et glas vin eller en øl under mine graviditeter - men det var på det niveau

Nej men det kan skade dem Q50
....

Ind imellem carmenfreya
synes jeg også der er for meget fokus på hvad der er sundt og ikke sundt i forskellige henseender.

Vi bliver bare mere og mere forvirrede af alle de informationer vi får, så vi snart ikke selv kan føle efter hvad der er ret eller vrang.

Alt kan selvfølgelig overdrives,- og overdreven indtagelse af alkohol er jo ikke sundt hveken for gravide eller ikke gravide. For lidt og for meget fordærger alt ting

Så vil give dig ret, det er blevet en hel videnskab og et større projek at få børn nu om dage. Naturen er så forunderligt indrettet at den klarer mange ting selv, på den bedste måde, men vi mennesker lytter ikke mere til hverken natur, eller egen krop.

Jeg stoppede med at ryde da jeg blev gravid, men drak da et enkelt glas vin i ny og næ, og når jeg tænker på hvad vi har udsat både os selv og vore børn for "i gamle dage" ja så er det utroligt at vi alle sammen har overlevet.

Spørgsmålet er om ikke vi netop bliver syge af al den overdreven fokusering på sundt/usundt - jeg tror det.

Alt er også snart så sterilt at vi ikke længere har den naturlige modstandskraft i os længere, da der ikke er nogen naturlig bakteribekæmpelse. Når vi fjerne en form for bakterie, ja så kommer der en ny, og værre, da vi har fjernet den som fra naturens hånd skulle bekæmpe den nye.

UHa det endte vist med at jeg kom lidt ud af kurs ;o) - undskyld

Kærlig hilsen
Carmen, der bare lod sig rive med af den sædvanlige spontane tankevirksomhed

røde ører ;-) gnaek
jeg er gravid og drikker sådan ca. 1 genstand hver 14. dag. I lørdags blev det så til 2 glas vin og et glas champagne. Jeg ved udemærket godt, at det ikke gør nogen skade, når det ikke bliver til mere. Men jeg havde det ikke godt med det.. og jeg kunne mærke, at jeg havde lyst til at drikke mere. Det har jeg ikke oplevet før.

Mine forældre og svigerforældre synes jeg er hysterisk. De drak og røg jo raskt væk den gang i 70'erne, hvor de ventede os, og vi er jo sunde og raske... tjah. Jeg vil give Carmen 100% ret i, at alting er blevet for sterilt. Vi er blevet bakterie forskrækkede og fanatiske, derfor har vores modstandkraft ændret sig.

Gnaekko, nu tilbage på afholdhedens sti :o)

Jamen det er så dejligt dulkis
at du lader dig rive med.

Jeg vil give dig ret i dine betragtninger. Men tænker også at en ting er vores børn, tænk så hvad vi har været udsat for.

Jeg tror måske at det for det første er agurketid og for det næste er en "skæv" udlægning - de får det jo til at lyde som om børn har alkoholskader, hvis moderen har drukket ét glas vin - det er vildt overdrevet og resultatet er desværre at enden bliver direkte misinformation, hvilket ingen har gavn af.

Lødig information tak - og ikke nær så mange meningsløse trusler.

tak :) icarus
ja var lige det jeg ville frem til :)

kan du da selv være icarus
du tror måske det er sundt?? hvem af os er så den største idiot om jeg må spørge??

det er jo også ok icarus
men mange er stor misbrugere af alle 3 faktaer jeg skrev.

synes det er flot når rygere/drankere og stofmisbrugere stopper, måske netop fordi de er gravide for ikke at skade deres børn.. men hvor tit sker det??

ja måske icarus
er det rigtig vi er blevet for overbeskyttende...

synz ikke du skal tænke over de genstande du tar hver 14 dag.... men måske lige dem fra i lørdags, ifølge forskerne får barnet jo ret meget af det alkohol man drikker (kan ikke huske hvad det er), men jeg turde ikke selv få mere end en genstand om dagen de få gange jeg drak da jeg var gravid. og det var måske 1-2 weekender om måneden max.

men kommer igen an på hvor sippet man er ;)

som sagt var der mange af vores forældre der både var stive skæve mm. da de ventede os.

Humlens store ånder og cocain sniffere Chicho
bør afholde sig fra misbruget under graviditet, da det skaber store skader på fostrene. En kvindelæge May Olufson på Hidovre har med disse skader at gøre, de små fødes med abstinenser.

Afkommet bliver skadet for livet, DAMP børn er ofte resultatet af sådanne misbrug.

Slet ikke godt nok fiffle fiffle
Det hjælper ikke synderligt at standse efter man er blevet gravid. Skal det virkelig være for barnets skyld, skal det være 7 år før - såååååå.

Om det lille foster skal ligge med abstinenser i moder liv eller i kuvøsen kommer vel ud på et og skaderne gør sandelig også, men der er altså stor forskel på at gøre tingene i en moderat og almindelig form og så være misbruger.

Hva har kokain med alkohol at gøre? Skriv indlæg
Nothing

Kun ved blandingsmisbrug Chicho
En del kokain brugere drikker også alkohol.