Debat for de vantro.

Debat for de vantro. claespedersen
Her på sol.dk findes der debattører, som mener de har fundet de vise sten, og kan fortælle os andre om hvad der rigtigt og forkert, men verden lader sig ikke fange ind på den måde, og religion er for de mennesker der har vanskeligheder med at rumme kaos. I stedet for at erkende de vanskeligheder man har i sit liv og alt det vi ikke forstår mennesker og vedkende sig dette, og at verden lader sig ikke beskrive ud fra en manual.

Religionerne eller de mennesker der bekender sig til dem, mener at kende sandheden og den rette leve vej om det så er kristendommen, islam, jødedommen, hinduismen, så mener de menneskeheden skal indrette sig efter deres virkeligheds opfattelse og normer. Men virkeligheden er sådan at religionerne ikke medvirker til en menneskelig udvikling, men man søger trygheden i sine lukkede religiøse kredse og lære at se de andre som værende de forkerte.

De dyder religioner tager patent på som ærlighed og godhed er til alle tider været dyder vi menneskeheden har værdsat, og menneskes oprindelse kan føres tilbage til millioner af år før nogen af de store religioner blev grundlagt, og hvis følelser som empati og kærlighed ikke havde eksisteret blandt mennesket have vi ikke kunne overleve som race og udviklet en bevidsthed og et sprog der er levende som gør vi kan gøres os forståelige over for hinanden, så længe vi taler om konkrete oplevelser og ting.

Men vi har fået ind med modermælken at religionerne er ”centrum” for denne verden og de har retten og patent på sandheden, og derfor finder mange det vanskeligt at diskutere om dybere forhold i forhold til deres egen oplevelse af livet og tilværelsen. Men vil man udvikle sig som mennesker bliver man nød til vedkende sig sine egne værdier og holdninger og synspunkter og tage opgøret med disse ”trolde” ”guder” ”spøgelser” ”stjerner” ”profeter” og osv. I denne sammenhæng er det på ingen måde rimeligt børn skal have kristendoms undervisning i skolen og ikke lære om filosofi og det ganske utroligt efter, som den franske oplysnings filosofi har dannet grundlag for det samfund vi har i dag.

Der er fundamentalistiske kristne der siger og mener/tror de er grundlaget for det samfund vi kender i dag men virkeligheden er de kristne sekter førte krige imod hinanden op imod 200 år på grund af deres egen indre kaos. Man gik da så vidt at ville henrette mennesker for at mene Rom ikke var verdens centrum i dag er de kristne dog blevet så verdslige, at de besinder sig til udstøde mennesker i stedet for, der ikke deler deres overbevisning her i vesten.

Men sådan er virkeligheden ikke i store dele af verden hvor folk stadigvæk må leve med frygten og angsten for side deres oprigtige mening uden af den grund at ville andre mennesker det ondt. Nej religionen medvirker på ingen måde til mindske angsten mennesker imellem, da den medføre uden en saglig kritik og modstand, de udvikler deres selvforståelse af hvad der er rigtigt og forkert, og som i yderst konsekvens gør man udvikler storheds vanvid. Derfor er det vigtigt vi Danmark får en offentlig og saglig debat om religionerne som helst skulle munde ud i at på skoler, og andre steder begynder at tage det med udviklingslæren lidt mere alvorligt.

Men ellers nogle links med mennesker som har sund skeptisk indstilling til religionerne
http://www.youtube.com/watch?v=fdVucvo-kDU
http://www.youtube.com/watch?v=dLw9oWzZtaM&watch_response
I wanna be George W. Bush.
http://www.youtube.com/watch?v=6GcTM0ZKUxQ&NR

Mvh.

Dit indlæg fylder en ½ bibel simon-says
Men glimrende er det!

*FB*

Jeg er ateist. anonym
Lykkeligt for det,for alt det relgions fis,er da helt vanvid.

Ja ja - der er der mange der er dulkis
altså ateister, men det ændre sig i reglen, når de sidder i et fly der styrter. *SS*