den forsvundne Israelske stamme kaldet Dan

den forsvundne Israelske stamme kaldet Dan Matusalem
aner ingen hvor er blevet af, kunne den være taget til Danmark?

ikke kun Danmark Ven af Sandheden
Ja, det kunne den, men ikke Danmark alene.

Venlig hilsen

Ven af Sandheden

danmark sverige norge arne poulsen
navne har en stor betydning. feks mit eget jeg er langt hen af vejen som mit navn betyder.( Ubekymret person som ikke lader sig slå ud af en smule modgang. Altid frisk på nye udfordringer.) se på det navn der bæres af flest danske mænd nemlig navnet jens. (En hyggelig fyr som altid tror på det gode i folk og som altid ser lyst på fremtiden) er det ikke det der kendetegner mange i dk. det er ikke bare en tilfældighed Nordens Aser og Vaner: Bibelens Aser og DanVi kan således spore Aser og Vaner til Aserbygðjan i Tyrkland. Hvem, der blev placeret netop på dette sted og på denne tid, var ingen andre end to af de vigtigste stammer i Bibelen: Aser og Dan.

Aser og Dan var to af de såkaldte Israels 10 fortabte stammer. Israel bestod oprindelig af 12 stammer, hvoraf ingen var jøder. Frem til år 721 f.Kr. blev de 10 af Israels 12 stammer deporteret ud Kana’an, mens andre var draget nordpå på egen hånd. De 3 nordligste af Israels stammer var Dan, Aser og Naftali, hvoraf Dan var fører-stammen. Den bibelske Dans stamme blev til Vaner under Odin. Den russiske flod Dneipr kalder Snorre f.eks. både for Vanakvisl og Tanakvisl. Jordanes kaldte den i år 500 e.Kr. for Danapir, og i dag hedder den Dneipr på russisk. Danmark staves på den lille Jellingesten tanmarkaR – med T. Daner/Vaner/Taner – tre forskellige udtaler af samme stamme: Dans stamme.

De to bibelske stammer Aser og Naftali, mener jeg, blev smeltet sammen til de nordiske Aser. Nordmændenes og svenskernes DNA er i dag fuldstændig identisk. Danskernes DNA er så tæt på dem, som man kan komme, men afviger dog en ganske lille smule.

De 3 nordligste Israels stammer er i dag Danmark (Dan), Sverige (Aser) og Norge (Naftali). Fra Kana’an vandrede de til Lille-Asien, og under høvdingen Odin vandrede de på et tidspunkt videre til Norden.

hvis man har lidt interrasse i dette emne er det her et godt sted at starte synes jeg.

http://www.nordiskisrael.dk/artikler/VorIsraelitiskeOprindelse.htm


mvh arne

tak for det interessante link matusalem
jeg er nu gået på jagt efter Thor Heyerdahls bog.

Danstammen Vandringsmand
Den del af Danstammen som ingen lod fik i israel drog nordpå sammen med en del aser som var gode søfolk og skibsbyggere. De kom til et land som ikke kendte til krig og metaller. Nordboerne var større end danerne (jætter)

de ti stammer findes erling skov
De ti stammer sendte repræsentanter fra Assyrien til Europa. Her blev de stamfader til alle de lande der har et kors i deres flag plus Holland. Danmark har således Dans stamme som åndelig stamfader England Jakob osv.