Den skriftkloge

Den skriftkloge anonym
De skriftkloge elsker ævl og kævl, ja de farlige for de kistne, se engang her:

Matt. kap.2 v3 Da kong Herodes hørte det, blev han forfærdet, og hele Jerusalem med ham. v4 Og han sammenkaldte alle ypperstepræsterne og folkets skriftkloge og spurgte dem, hvor Kristus skulle fødes. v5 De svarede ham: »I Betlehem i Judæa.

I morderne kristendom stille de skriftkloge sig gerne til rådighed for det satanisk formål at "slå Jesus ihjel".

Matt 23 v13 Ve jer, skriftkloge og farisæere, I hyklere! I lukker Himmeriget for mennesker. Selv går I ikke ind i det, og dem, der vil ind i det, tillader I det ikke.

Kendetegnede for en skriftklog, er de søger magt over andre, de vurdere og nedbryde andres tro. De vil ofte havde en krølle hvor de lukker andre ude, hvis du ikke tror sådan eller sådan er du ikke kristen eller du er noget andet.

Ja, der kan man bare se sebl
Nu var både Jesus og Paulus jo ret skarpe når det galdt skriften - så det er nok ikke det at kende skriften der er noget galt med. Det er nok snarere det med at dømme andre der er problemet.

Jeg mener du helt ude af propotioner. anonym
Hvem er de selvhellige, hvorfor og hvordan? Det mangler du at forklare i din fremturen, du skriver blot at den ikke skal tolkes konkret, bogstavelig osv. Hvilket ingen tilsyneladende gør, når man konludere på hvad de svarer. Der ligger noget andet bag ordet konkret, et billede på hvordan de tolker. De tolker i forhold til tradition, og selvforståelse. Er det ærinde du har med denne debat, at det er den kristne tradition, og selvforståelse, og dit forhold til denne, der noget galt med?

Enig, man kan kende skriften på flere måder, en ven eller sågar et monster.

Mine proportioner er vist helt fine sebl
jeg har eksempelvis lige tabt mig 10 kilo, så jeg nu har samme vægt som da jeg var 30. Spøgen skal naturligvis illustrere, hvad der sker når vi tolker tingene helt bogstaveligt - så taler vi forbi hinanden, for jeg ved da udmærket du ikke hentyder til min statur.

Men jeg fremturer nu heller ikke med noget. Jeg konstaterer, at farisæerne havde travlt med at dømme folk "inde" og "ude", hvilket jeg mener var årsagen til at Jesus dømte dem "ude". Den dom man dømmer med bliver den dom der rammer en selv på dommens dag, kunne vi jo kalde princippet.

Hvis det virkeligt skulle være det at være god til Bibelen der var noget galt med, ville Paulus da stå i et utroligt dårligt lys.....

Angående bibeltolkning synes jeg det er i orden, hvis man tager tingene meget konkret - der skal være plads til os alle. Men når man begynder at dømme folk udenfor kristendommen ryger mit pis lynhurtigt i kog - så opfører man sig som en farisæer og fortjener at få smidt sit eget mangelfulde bibelsyn i hovedet. Og det I overhellige sidder og ømmer jeg over er jo netop, at det er svært at benægte, at Bibelen fortæller om grumme ting der skete med Guds tilsyneladende velsignelse, selvom ingen kan tro på en Gud der glæder sig ved eksempelvis menneskeofringer eller kønsdiskrimination.

En nedbrydelig Tro er da ikke en ærrlig Tro - jalmar
´


... Hvis man med gode Ord kan ændre et menneskes Tro, kan den da ikke være meget værd den Tro - Men der er forskel på at nedbryde, og så vise hvad Grundteksten siger i forhold til en NWT eller en eller anden Bibel ... Man bliver da heller ikke mindre Troende af at kende sandheden, at læse det som det står - Livet var heller IKKE lyserødt dengang, groft taget har GUD egenhændigt Myrdet 2.272.000 + Sodoma og Gomorra samt "Vandfloden" - Det er jo realiteter - Det er da også realiteter, at man mente at GUD nød den liflige duft af et brændende menneske - Og at GUD "beordrede" Mødre til at æde barnet fra skødet og derefter efterbyrden - Det står jo sort på hvidt i Bibelen -

Der står jo også at Kvinden var mandens ejendom, som var det again skrev om - Hvorfor i alverden skal man lægge låg på disse kendsgerninger - Det starter med Eva, skabt som medhjælper 1.Moseb.2:18 - Manden skal Herske over Kvinden 1.Moseb.3:16 - Skal man noget vigtigt, skal manden holde sig fra Kvinder 2.Moseb.19:15 + 1.Sam. 21:5,6 -
MAN kan enda Tilsøles af at være sammen med en Kvinde Åb.14:4 - Så jo det må siges at again havde et 100% legitimt ærinde - som ikke kan tolkes eller mistolkes ...


Det er mig en Gåde, hvorfor alt skal tolkes Rosenrødt, når hverken
Bibelen eller den samtid den beskriver var Rosenrød - den var nærmere BLODRØD?


Med venlig hilsen

jalmar

Er enig mellem linierne, især princippet. anonym
Der findes ingen sammenhæng mellem "konkret" bibelfortolkning, tro på det "bogstavelige" og det efterfølgende livssyn og gerning, i form af tilgivelse/fordømmelse af andre. For mig at mig se, findes der intet sammenhæng, der alene skulle producere en overhellige tro på sig selv, og overhellighed i forhold til andre. Proportionerne skal i en eller forstand holdes, ellers giver det ingen mening. Så hvorfor fremturer du sådan og skyder med spreder hagl. I det ene øjeblik er du fortaler for ene, i det næste for det andet.

Mit sigte er da vist ret klart sebl
Jeg er blevet dømt som en antikrist med et andet evangelium andre kristne skal advares imod, pga mine bibel-tolkninger. Så mit sigte er da åbenlyst: der er nogle der trænger til at få gluggerne åbnet på vid gab for, at en bogstavtro Bibel-læsning er åbenlyst forkert - ja, man er jo direkte ond, hvis man tror på Bibelens bogstavelige budskab.

Tak fordi du har lige fortalt mig dit ærinde. anonym
"En nedbrydelig Tro er da ikke en ærrlig Tro"

Hvad er det så?

Bogstavs tro anonym
Du tager stadig ikke i betragtning, hvad folk tror på. Er det ikke dig, der står for den rigtige bogstavs tro?

Bestemt, nej sebl
Men når folk lyver om troen, protesterer jeg. Troende skal ikke dømme andre udenfor troen - det er sådan noget farisæere gør.

Og når vi taler om, hvad der står i bibelen er jeg altså ret velfunderet. Så ville det da være urimeligt, hvis jeg ikke påviste, at det er ugudeligt at dømme andre ude af kristendommen, fordi de ikke tolker Bibelen bogstaveligt. Inden jeg er færdig er der ingen der kan være i tvivl om, hvor hæslig en tro der bygger på en konkret tolkning af Bibelen er.

Når folk siger A, er det kun rimeligt at de ved, hvad B så er! Ellers narer de sig selv. Og når vi taler om bibelen kan jeg altså min ABC, hvilket jeg gerne deler ud af.

Her er vi enig i anonym
-troende skal ikke dømme andre udenfor.

Men vi tolker jo alle fra bogstaver og ord, og det står i forhold til prostanter, katolikker eller hvor vi ellers kommer fra, der afgørende for hvordan vi tolker "bogstavelig". Jeg mener bare du kører den sammen!

Når du er færdig, har du bevist hvad der står i Bibelen, og hvad der ihverfald ikke står i Bibelen, når man tager deres tro i betragtning. Er vi der henne, at den type "kristne" du skriver om, ikke findes, omend i meget begrændset omfang.

Det håber jeg da sebl
Men de er åbenlyst repræsenteret her på debatten, eftersom der er blevet advaret imod min lære (som er blevet kaldt et andet evangelium, med en tydelig reference til steder som Gal 1:6-7; 2 Kor 11). Der er blevet opfordret til at holde fast i troen, i stdet for at falde for det jeg skriver. Så jo, jeg må konkludere, at der er et behov for at lære lidt om, hvad der er op og ned i Bibelen.

hvem kan bevise at Jesus kunne skrive Matusalem
det eneste vi ved er at kradsede lidt med en pind i jorden,
men om han skrev noget står der ikke noget om,
Hvorfor efterlod han sig intet skriftligt?
eller er vi snart modne til et Jesusevangelie?

En Tro der kommer fra hjertet min ven .... jalmar
´


... Jesus sagde selv ...

...... MARKUS 16:15 .......
Så sagde han til dem: »Gå ud i alverden og prædik evangeliet for hele skabningen.
v16 Den, der tror og bliver døbt, skal frelses; men den, der ikke tror, skal dømmes


....... Ap.G. 16:3o,31 ....... Paulus sagde det også:
v30 Så førte han dem udenfor og spurgte dem:
»I gode herrer, hvad skal jeg gøre for at blive frelst?«
v31 De svarede:
»Tro på Herren Jesus, så skal du og dit hus blive frelst.«


....... 1. Tim 2:5-6 ....... For husk:
"For der er én Gud og én formidler mellem Gud og mennesker,
mennesket Kristus Jesus, som gav sig selv som løsesum for alle"


....... LUKAS 17:20,21 ....... Og Glem ikke hvad Jesus svarede Farisæerne:
Da farisæerne spurgte Jesus, hvornår Guds rige kommer,
svarede han: »Guds rige kommer ikke, så man kan iagttage det;
v21 man vil heller ikke kunne sige: Se, her er det! eller:
Se dér! For Guds rige er midt iblandt jer.«


Husk for den rene er alting rent ...


Med venlig hilsen

jalmar ☺
(Der bestemt ikke tror på, at der er en gud der skal tilbedes [:)])

Hvordan MalteFnalte
slår man Jesus ihjel? Moderne kristendom er hvad? Folkekirken? Jeg vidste ikke, at der var sataniske skriftkloge, der ville slå nogen som helst ihjel[:O]. Venligst uddyb for en uvidende MalteFnalte.

MalteFnalte (der er i tvivl om hvorvidt denne tråd hører ind under religion & livssyn eller konspirationsteorier)

Hvis vi ikke tilbeder Livet Oraklet
som er det vigtigste vi har
(for uden det ville vi ikke eksistere)
så ville vi i sandhed dø.
så lad os respektere, værne, beskytte, og elske alt liv på jorden
for Liv er gud.
både liv og Gud er uendeligt, men det er vi mennesker ikke.