Den svære konflikt

Den svære konflikt modild
25. november 1929 skrev Albert Einstein i et brev til den Chaim Weizmann, der mange år senere blev Israels første præsident:

”Hvis vi viser os ude af stand til at nå frem til et lige samliv med araberne, så vil vi i virkeligheden intet have lært af vore lidelser gennem 2.000 år, og så vil vi have fortjent det, der vil ske med os”.

i 1948, året før Chaim Weizmann blev Israels første præsident, skrev den store jødiske filosof Martin Buber:

”I stedet for at blive til det fællesskab, der tager initiativet inden for rammerne af en mellemøstlig føderation, har man som mål fastsat sig en lille stat, der risikerer at komme til at leve i stadig konflikt med sine geopolitiske omgivelser, og som til stadighed risikerer at skulle bruge sine kræfter på militære spørgsmål i stedet for kulturelle spørgsmål”.

”Israel må hurtigt bestemme sig til, i hvilke omgivelser det vil leve, for den nuværende model indeholder nogle apartheidkarakteristika, der ikke lader sig forene med de jødiske principper”. (Sådan skrev Ami Avalon, den tidligere direktør for Israels sikkerhedstjeneste Shin Bet 4. november 2000)

Ovenstående kan læses her:

http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=469007

Jeg tror, at disse historiske udpluk, måske kan bløde op for den nuværende barske sort/hvide betragtning, der alene anskuer denne konflikt som en fodboldskamp... jeg holder med.. bla bla.

Israel har forpligtelser, uanset hvad mange mener. De grupper de bekæmper nu, har de selv frembragt ved deres handlinger... spørgsmålet er, hvilken anden, styrket eller ny magt vil de blive konfronteret med når dette er overstået?

Uanset hvad styrkes den islamiske fundamentalisme ved den nuværende ageren, jeg finder det vældig ufornuftigt.

V.H. Modild

Ufornuftigt Anonym
Ligesom det kan være ufornuftigt, bare at lade en militant gruppe/terrorister sende raketter ind over et naboland. Denne konflikt bliver lagt ud til mange steder KUN at være Israels skyld, hvilket det langtfra er.

Har du eksempler modild
på, at raketter har ramt Israel uprovokeret, uden forudgående sammenstød?

Jeg ved det ikke, så måske ved du det?

V.H. Modild

Ja, som du selv skriver taenksomq
er Israel ikke en engel blandt dæmoner, men landet har altid haft USA ryggen samt sympati fra mange vesterlændinge. Dermed heller ikke sagt, at araberne er helgener, men vi må til som verdenssamfund at forstå, at der findes både uskyldige og skyldige på begge sider. Intet er sort og hvidt i Israels kamp med "de andre", nærmere gråt.