Den tabte krig

Den tabte krig modild
Irak er ikke blevet, hvad koaliationen sagde det ville ende med, og det vil ikke blive bedre med tiden.

Lige nu er Bush og Co igang med at finde den "letteste" vej ud, i erkendelse af at demokrati ikke kan vindes med udemokratiske midler.

Fornægtelsen af de reelle forhold kan ikke forsødes med mere spin, nu skal der handles.

Helt ind i egne rækker af USA's udenrigspolitiske medarbejderstab lyder rådet om at revurdere og erkende, at Irak ikke kan vindes.

Man fristes til at sige, at det var sandelig på tide, at fornuften tager over.

Vestens valg af "kampform" mod begrebet terror er formodentlig det mest enfoldige nogensinde set i verdenshistorien, så lad os håbe, at fremtiden vil blive båret af en fornuft, og ikke latterlige imperialistiske drømme.

V.H. Modild

Var det er god fredagsbøn? skinke & bacon
Jeg kan høre at du rigtigt er i hopla lige nu.

Håber det er slut med løgnene marmoranka
....fra vores statsminister.
Da han blev spurgt i forgårs om han udtalte sig efter at have talt med Bush, fordi deres svar lød identiske, benægtede han at have talt med Bush, dog mellem linierne kunne vi forstå, at han fulgte i sine partneres strategi. Mærkeligt, at både Anders, Bush og Blairs svar er ensformigt

Nu er det spændende hvilken undskyldninger vi må høre om grunden til deres ”sejr” over terroristerne og størrelsen af ”demokratiet” eller ”sikkerheden” for den enkelte iraker, de gennemførte.

Jeg er bange for at borgerkrigen ikke kan stoppes og skaden denne krig påførte den irakiske folk er så enorm, at man ikke kan finde formidlende omstændigheder

Kærlig hilsen
Kristina

Du lyder som marmoranka
...en med masser af skinke og bacon hvisse steder

i er skoder
sq 4 dumme at høre på
hvis det var op til jer røde hunde så sad madam sadam stadig i irak og slagtede løs på sine borgere ( ligesom stalin )det er godt at
folk i danmark endelig har fået øjene op for
hvad i egentligt står for

Bedre menneske venner marmoranka
.... i stedet for at vi anerkender krig som middel for gennemtvingelse af ”demokrati”, "befrielse", "frihed". Vi ved, at det var olien USA var interesseret i som magt middel. Nu knækkede kæden for dem, men de trækker os med i skammekrogen. Men det fatter en som dig ikke, du er kun forblændet af din had mod de ”røde”, dig om det

lol skoder
det argument med olien er sq da for gammelt
og nu er det jo lige sådan at krig jo altid
har været stormagternes måde at styre mindre
begavede lande med se på rusland fek.s eller
kina for den sags skyld og mit had til jer røde
hunde har da intet med det at gøre dohhhhh

Imperealistiske drømme. Mjølner.
Er vel det overknaldperlerne, de såkaldte Islamister har!.

Du mener. Mjølner.
Ligesom de Muslimske kvinder......... Rimeligt fed ?

Døjer du meget. Mjølner.
Med forkølelse ?..... det burde du.....med al den gennemtræk der er i dit lille hovede!.... kan næsten høre vinden hyle når den suser gennem ørene.........Og hvis det var olien den omtalte krig handlede om, var der vel andre og billigere måder at opnå det på!, men det kan du vel ikke se i din Røde paranoia, og forskrækkelse overfor det enkelte individs ret til at bestemme over eget liv !.

Nej det er ikke rigtigt Kristina_Hjertens_flamme un...
Bush sagte det for par dage, at han ville sikre olien. Kan ikke gjore for at du hørte ikke hans indrømmelser

Nej, jeg mener Kristina_Hjertens_flamme un...
....som en go fed dansk svin med masser af skinke og bacon til eksport

Fantastisk iampersson
Har du mon noget bud på hvordan du ville led Irak på vejen til demokrati ?? det ville være en lettelse hvis du kunne komme med lidt "guldkorn" i stedet for at skyde med skarpt imod den siddende regering i USA og DK (o.a.).
Vi kan godt blive enige om at den nuværende vej ikke er løsningen men hvad mener du man bør gøre ?

Ja!. Mjølner.
Er det ikke også det samme ?.

Way to go Kristina tomtitomtitom
Degligt at du er tilbage i kampform.
Håber du har det forrygende;O)

Jeg har forresten også en par kilo eksta eksport bakon.
Jeg må heller passe på;)
vh
Tom

Først og fremmest modild
skal vi vurdere, hvorvidt det overhovedet er vores opgave, at lege moralens vogter over hele verden. Hvis de bananer der regerer som modbydelige diktatorer og andet rundt omkring i verden skal være vores mål for vores trang til at indføre demokrati, får vi vist meget travlt.

Man kan i den forbindelse overveje hvad der bragte os til Irak.:)

Hvis vi gerne ser demokrati allevegne, skal vi gå foran som et godt eksempel, og ikke opføre os som de idioter vi gerne vil omvende.

Virkeligheden er, at de fleste lande... langt de fleste er på vej mod en moderne demokratisk livsform, men vi kan altså af "uransagelige" årsager ikke vente.... det er lidt mistænkeligt ikke?

Ganske almindelig god opførsel er langt mere smittende end enfoldig forholden. Vi ved, at folk i andre lande, der ikke lever med eller under demokratiske former, allerede er ved at transformere deres samfund. Det mageløse ved denne verden er, at alle ved, hvad der sker i den fjerneste krog af verdenen.

Selv Kina med strenge regler og censur, endda på internettet kan ikke afholde folk fra, at stifte bekendsskab med den såkaldte "frie verdens" livsform. Med tiden vil de alle gå den vej, hvis vi giver dem incitamentet for det, og ikke viser dem vores mørke sider, som vi sandelig burde styre meget bedre end nu.

Der er mange regimer, der kæmper en kamp for at fastholde magten, hvilket betyder indskrænkninger af folkets frihedsrettigheder og andet, men med tiden vil de falde.

Irak var allerede på vej, Iran er på vej, og vi i vesten skal synke snottet, klappe hesten og lade dem komme dertil helt ved egen kraft. Det vil dels virke, dels holde i længden.

Irak vil gå over i historien som et monument på vestens dårskab. Det er sgu rigtig kedeligt.

V.H. Modild

Hej Kristina modild
Ja, vi kan kun håbe, at verden vil falde tilbage til en anstændig forholden, om man så må sige.

Jeg har ingen ide om, hvordan vi overkommer de voldsomme skader, vi for tiden udsætter andre for. Tabte mennskeliv kan vi jo af gode grunde ikke erstatte igen.

Jeg har ligeledes ingen ide om, hvad fædre og mødre, der tager del i disse uhyrligheder siger til deres børn, når de lægger dem i seng om aftenen.

Det er jo ikke til at holde ud, som det er nu.

Jeg håber på, at fornuften vil tage over.. gerne meget snart.

V.H. Modild

Hejsa rare Tom Kristina_Hjertens_flamme un...
Dine eksport skinkedeler er ikke danske, så du må gerne beholde dem, he he he. Og du tænker ikke som en svin Tom, hvad det er dejligt :-)

Ja, jeg er nu stærk som en ikse, tak.

Ønsker dig og dine kære alt godt
Kristina

Kære Modil :o) Kristina_Hjertens_flamme un...
Mit håb er lige så stærk, at anstændigheden sejrer, jo før jo bedre.

Når jeg læser nogle haderes svar her på debatterne, så er det lige før jeg river hårtotter af mit arme hoved og tænderne får også en omgang af ærgrelse. Kan de virkeligt ikke forholde sig som mennesker og vise lidt medmenneskelighed eller forestille sig hvordan det ville være, hvis andre gjorde samme mod os? Jeg begriber ikke at man kan deltage i krig og nu hvor vi ser resultaterne i stedet for at indrømme det var fejl, prøver at gentage samme løgne, lukker øjne, ører og hjertet for fornuft, prøve at komme videre med den erfaringen, at krig ikke løser noget som helst. Begriber ikke at de ikke er mætte af billederne af forgrædte mødre og fædre.

Men vi må være nogle optimister, vi må håbe også for dem som ikke har kræfter at frigjore sig fra primitiv tankesæt og følelser.

Takker dig og alle de utrættelige mennesker for jeres oplysnings debatter, belysning at det findes andre måder at anskue tingene på og forsøger hele tiden på at vække medmenneskeligheden :-)))

Kærlig hilsen
Kristina