Deprimeret

Deprimeret Søs20
Jeg er en 20årig pige som de seneste år af sit liv har været meget deprimeret, til tider endda overvejet selvmord. Omkring 17års alderen begyndte jeg at blive gladere og til sidst var jeg kun lidt deprimeret i perioder. Denne tid af året, omkring jul og nytår, har altid været svær for mig. Jeg bliver utroligt meget deprimeret, indelukker mig selv og tænker på selvmord. De sidste par år har jeg kunne forstå at jeg havde det sådan for der havde jeg virkelig en grund til det. Men dette år, ja det har faktisk været det bedste år i mit liv. Jeg har fået styr på mit liv, jeg har utrolig gode venner som elsker mig lige præcis som jeg er, og jeg elsker virkelig livet. Derfor er det så også at det skræmmer mig, at jeg nu begynder at have det på denne måde igen. Jeg er godt klar over at om en lille måneds tid vil jeg sikkert have det godt igen, men hvad så imellem tiden? Det er et rent helvede til tider. Er der nogen som har nogle gode råd for hvordan jeg kan komme dette igennem ”let og galant” (I mangle af et bedre udtryk)?

chin up! gnaek
hejsa, denne tid på året er den absolut værste, for folk med tendens til depression, og forklaringen kan som regel ikke findes i omgivelserne. Det der sker hos deprimerede, er at hjernen stopper med at producere det stof der hedder serotonin, eller producerer mindre. Du er sikkert meget godt inde i de forskellige antidepressiva, så det er der ingen grund til at jeg fortæller dig om. Jeg tror ikke, der er noget mirakelmiddel mod depression, men jeg har hørt fra folk, som har været deprimerede, at motion er det absolut bedste middel, fordi der bliver frigivet nogle transmitterstoffer (adrenalin) som på en eller anden måde kompenserer for den manglende serotonin + nor-adrenalin. Jeg ved slet ikke nok om det fysiologiske til, at kunne argumentere for virkningen. Men jeg har været i praktik på psykiatrisk hospital, hvor det blev praktiseret, og hvor man så en klar virkning af motionen.

På med løbeskoene og ha' tillid til at dit liv bliver godt igen. God bedring og husk, at vi er på vej mod lyse tider ;-) varme knus herfra.

Lad være... Charlieh
hej med dig søde...

Jeg har kun en ting at sige til dig. Lad være med at begå selvmord. Dine tanker for dig selv er at så har du det bedre og kommer ud af dine depressioner... MEN hvad med din familie og venner ??? Hvordan skal de komme videre ??? Du tror at de vil få det bedre fordi de ikke har dig længere og skal "kæmpe" sammen med dig og dine depressioner. MEN du efterlader dem i et meget større hul end man nogensinde tror. Min svigerinde gav op efter 1 års depression og sprang ud foran toget. Jeg kan kun sige... hold op hvor vi savner hende og hold op hvor gør det ondt når folk selv vælger at tage deres liv. Vi vil 1000 gange hellere have hende her og tage hendes op og nedture. Tænk på det og kæmp for dig selv, det andet nytter ikke noget. Hverken for dig eller din familie. Har du prøvet at gå til en psykolog ?? Det er ingen skam at gøre det, det troede min svigerinde og ville heller ikke åbne sig for os andre. Heller ikke hendes eneste datter. Har du søgt hjælp hos proffesionelle og fået lidt piller til at tone depresionen ned så du er i stand for at kæmpe for at få det bedre ?? Kæmp en ekstra gang, søde. Tag al den hjælp du kan få.

Knus

find en ven misterbig
kender det desværre alt for godt i år, min kone gennem 18 forlod børnene og mig for 2 måneder siden og alle de ting der sker her i julen gør tankerne flyver. tænk ikke på selvmord det er kun krystere der gør sådan noget en nem løsning for dig men hvad med dem der elsker dig de bliver straffet og det er jo ikke deres skyld vel? find en ven du kan tale med det er mit bedste råd og tro mig det virker utrolig meget. du kan godt skrive til mig hvis du har lyst selv om jeg er noget ældre end dig er 45 år og 2 dage, håber snart det lysner for dig.
min mail er misterbig@sol.dk

Jeg tror du... native
...bliver nødt til at være lidt mere realistisk i synet på dig selv, på de ting du er sårbar over for, og så prøve at koncentrere dig om de mange positive ting du selv og dine venner repræsenterer.

Søs, mange, mange tusinde mennesker har det som du. Ikke kun i dagene omkring jul og nytår, hvor problemet moske er ekstra påtrængende, men generelt har mange af os en dårligere tilgang til hverdagen og livet i vintermånederne.

Det har selvfølgelig noget med lyset at gøre. Og det, at vi i vintermørket møder vores medmennesker på en anden måde. Vi skutter os i kulden og skynder os hjem i den trygge hule. Ikke de bedste vilkår for spontan kontakt på gaden. Så hvis vi skal gøre os håb om at opnå kontakt med naboer og omgangskreds, skal vi være mere udfarende. Skrive, telefonere, ringe på. Det er lissom lidt mere forpligtende.

Men Søs, du skriver at du har fået styr på dit liv, har gode venner, og elsker livet. Jamen, det er da fremragende forudsætniniger for et godt liv - og forudsætninger som nok burde kunne overleve lidt vintermørke.

Når jeg tænker tilbage, så er mine største fatale dumheder i mit liv begået i vintermånederne. Garanteret fordi jeg var under indflydelse af vintermørkets negative kræfter. Men som du ved,så er dagene allerede begyndt at blive længere og lysere.

Mange går til læge med deres vinterdepressioner. Om der findes medicinsk hjælp, ved jeg ikke. Men det kan du da snakke med din læge om. Lægen ved også noget om de specielle lamper, man kan købe for at forebygge og formindske mørkets indflydelse på vores sind.

Endelig, hvis du har råd, så er der jo områder i verden, hvor solen skinner på fuldt blus i disse dage. Det kunne du måske snakke med dine venner om - om I ikke lige skulle tage en smuttur til et af de solområder, som lige pt. ikke er truet af andre af naturens luner.

Op med humøret. Om fire måneder åbner gadecafeerne igen og om fem måneder vil vi kæmpe om pladsen på badestranden. Vi ses.

... LBC
Hej Søde

Mange mennesker oplever depressioner i løbet af livet - og ofte opstår de uden grund. Man behøver ikke at have problemer med venner, familie eller livet generelt for at være deprimeret. Depressioner kan komme ud af det blå og ramme hvem som helst, når som helst - også når man har det aller bedst!

Mit umiddelbare råd til dig er at du kan gå i noget terapi - det behøver ikke at være et år hos en psykiater som fodrer dig med piller og graver dybt i din barndom - Det kan måske bare være samtaleterapi hos en almindelig læge eller psykolog.

Hvis du ikke har lyst til at springe ud i det, er der selvfølgelig andre "mildere" metoder at tage i brug:
- Trods vejret og løb/spurt en tur til du ikke kan få vejret, det udløser de stoffer i kroppen som gør dig ked og deprimeret.
- Sørg for at komme ud i dagslyset mindst en halv time om dagen.
- Smil foran spejlet (Om du så skal tvinge dig selv!) og tænkt positive tanker.
- Vær sammen med dine venner - fortæl dem hvordan du har det og gør dem opmærksomme på at du "bruger" dem som værktøj til at få det bedre. I behøver ikke at tale direkte om det med samværet i sig selv er det vigtige.
- Sæt dig små mål i den næmeste fremtid - helt overskuelige mål og positive ting du kan glæde dig til. Afsæt måske en dag til at shoppe januar-udsalg, sæt en dato til at gå i biffen med vennerne, afsæt en dag til at være aktiv og sporty og spise rigtigt sundt...
- Vær opmærksom på at du ikke er den eneste der går og er deprimeret - faktisk har mange det på samme måde som dig!

Så smil, min ven og læg de negative tanker bag dig. At du har gode venner som elsker dig som du er, er noget virkelig værdifuldt og det siger meget om dig. Held og lykke og god fornøjelse :)

Knus, en eks-depri ;)

En løsning der virker! Bimmer
Hvis du søger på google.dk under Lysterapi vinterdepression, så
finder du mange fornuftige tilbud.

Læs mere om vinterdepression:http://www.netdoktor.dk/sygdomme/Fakta/vinterdepression.htm

Jeg har intet M.I.G
Godt råd til dig;Kun at du skal finde dig selv?
Se på dig/er der nogen der kan lide dig?Er der nogle der stoler på dig?Er livet vær at leve??
Hvis ikke? find Ham/hende du tror på, Lev dit liv som du vil!!!Og bliv lykkelig. :o)

Grib ........ ingen
....kærligheden

Eller også igen
skal du bare i kontakt med dine følelser, på godt og ondt. Lev!