Desperat mor til for tidlig født søn oplever voldeligt barn i vuggestuen

Desperat mor til for tidlig født søn oplever voldeligt barn i vuggestuen olliesmor
Håber der er nogen derude der har et godt råd til en meget bekymret mor. Vores søn er født 8 uger for tidlig. Er begyndt at blive forholdsvis robust og er derfor startet i vuggestuen med ham. han er 20 måneder gammel. Han har gået der i 10 dag nu og under indkøringen har jeg oplevet at en dreng på stuen er yderst voldelig. Jeg ved at personalet er opmærksomme på det. Under indkøringen oplevede jeg at den voldelig dreng umotiveret går hen og slår de andre børn i hovederne med tunnge ting. Han kaster legetøj og de små stole gennem stuen. Banker tungt legetøj i radiatorer og kommoder. Pædagogerne har meget at se til for at forsøge at afværge situationerne. Det giver meget uro, larm og stress på stuen. Jeg opfatter det som et stort problem fordi ham så umotiveret går voldeligt til værks. Det vil sige at pædagogerne ikke har mulighed for at nå at se at der opstår en "situation" fordi det ikke opstår i forbindelse med en konflikt. Jeg har talt med pædagogerne, som også er opmærksomme på problemet, ligesom ledelsen er opmærksomme på problemet. Jeg har talt med et par forældre, der også har oplevet at deres børn er "kommet til skade" - det er nu ikke sikkert det lige er den pågældende, men det viser sig at flere forældre selv har tænkt at der er noget galt. Men som mor kan jeg af hensyn til tavshedspligten ikke få oplyst hvad der kommer til at ske og ikke mindst hvornår der kommer til at ske noget. Jeg har så ondt i maven når jeg afleverer min søn om morgenen. Vi er ikke meget for bare at skifte fordi vores den store (4 år) går i samme institution og vores søn derfor har været vant til at komme i miljøet og dermed er tryg ved. Er der nogen der kender til hvordan rettighederne hos os forældre er ? Kan det virkelig passe at en dreng kan ødelægge så meget for vores og de andre børns hverdag ? Har vores børn ikke nogen rettigheder i den forbindelse ? Skal der virkelig en stor ulykke til for at der bliver taget affære ? Eller hvad skal der til ? Jeg er meget utålmodig og agter ikke at vente flere måneder med at der bliver gjort noget. Er der nogen derude hvor jeg kan høste noget erfaring af ? Hjælp!

kan du ikke anonym
blive hjemme og passe ham selv? Jeg har altid syntes det er saa synd for smaa boern at skulle med vold og magt passes et sted med kaempe konflikter hver eneste dag.Selvfoelgelig er du bekymret,fakta er jo,at vuggestuer er parkeringspladser for smaa boern,da mor og far skal tjene penge til hus,bil og tre ferier udenlands plus laekkert toej og moebler.Smaa boern har sq ikke bedt om at blive parkeret vaek fra mor dag ind og dag ud minus weekender og jul.Faa dig et halvdags job istedet for og skru ned for forbruget,ebeste loesning!

Send dette brev til børnehaven crepinett
Eller et lignende brev. Jeg synes at børnehavens ledelse skal ha dette at vide skriftligt, så der blir fulgt op på det.
Især at du fortæller hvor ondt du har i maven over at skulle aflevere dit barn der. At det føles så utrygt!!
Jeg synes det er vigtigt at du appelerer til dem efter hjælp på skrift også, det vejer lidt tungere, for det virker som en meget utryg situation. Og det er kun skidt for dem selv, at tingene virker ude af kontrol. Det her skal tages hånd om. Den dreng har brug for rigtig meget støtte. Og jeg synes kun det kan være dem til hjælp at høre din reaktion.
Det kan du overveje.
Det var et bud fra mig, der ikke har stået i samme situation, dog :-)

Hvis problemet er, som du beskriver dulkis
- så henvender du dig til forældrerådsformanden og beder hende indkalde til et møde med de involverede.

- Den dreng du beskriver har indlysende problemer som enten kræver en støtteperson eller en anden institution. Det kan forældregruppen sagtens afføde.

- Kend din instution og engager dig. Det er metoden og mit bedste råd.

Hav dog lidt tillid... Farma...
Du har været i den institution med din søn i hvad? - 10 dage?? - nogle af de professionelle pædagoger har måske været der i flere år - og jeg synes at det i den grad er at undervurdere dem, når du skriver: "Pædagogerne ikke har mulighed for at nå at se at der opstår en "situation" fordi det ikke opstår i forbindelse med en konflikt". Det er sådan du oplever det. Når det pågældende barn fortsat er i en - går jeg ud fra - "almindelig" institution trods en åbenbart umiddelbart noget påfaldende adfærd, må du jo gå ud fra, at det er velovervejet - både fra forældrenes og institutionens side. Og naturligvis kan du som "forælder" ikke på oplyst "hvad der kommer til at ske" vedrørende et andet barn i institutionen. Jeg synes du bør udvise meget mere tillid til den institution, som du har valgt at dit barn skal være i - og lade være med at piske en stemning op ved at diskutere institutionens beslutning omkring dette barn med de andre forældre!! Det er nu engang sådan, at vores børn ude i verden vil komme til at møde mange forskellige slags mennesker - også urolige børn - dem kan du ikke sortere fra for dem....

Det holder aldrig op.... plejemor
Hej Baby´´s mor.

Ja...det er dagen´s Danmark vi lever i.
Det er bare så synd både for din lille Dreng...men så sandelig også for den lille Dreng der helt sikkert har en svær daglig dag med mor og far hjemme.
Det tyder meget på at der ikke bliver sat grænser hjemme hos den omtalte Dreng...
og samtidig også manglende varm kontagt til barnet som et godt sæt værktøj fra forældrenes side så de får en god daglig dag....

men når personalet ikke vrider sig og muligvis godt ved det....men der er bare ikke penge til det,lige nu...så hvordan skulle så barnets forældre kunne få hjælp til at takle deres eget barn...hvis de ikke er meindet til det...
det er en ond cirkel...især vente tiden.
den lille dreng har helt sikker brug for stor støtte i daglig dagen...og alle de folk står helt sikkert til rådighed i den komunne som du kommer fra.
alle børnehaver/vuggestuer har pligt til at indberette svigt og mærkelig adfærd i børns hverdag...og hvis de ikke gør det...er det lige så stor svigt fra dem.

ja...jeg må bedrøve dig kære nybagt mor....Det er så synd at de tilbud man bliver tilbudt i dag....blandes vores børn med adfærdsvanskelige børn i børnehaver...og tro mig det holder aldrig op...bare vent til de kommer i skole....
så køre det videre...vi har selv en dreng der går i 3.kl og da de startede i o.klasse
kunne vi forældre godt se at der var vist lige et par stykker der der havde problemer der hjæmme...i megt voldsomt grad.
nu først 3-4 år efter at drengen har lavet så meget balade i klassen ..og hvad der nu høre med....er han tvangsfjernet...næsten 4 år skulle vi forældre i klassen vente på at der kunne ske noget..
Drengen er nu sat i en plejefamilie...

er der et forældre samarbejde i denne vuggestue din søn går i?

måske skulle i tale sammen så i står sammen...

kontagt så jeres hjemkomunne sammen....måske pr. brev hvor i giver bekrynring for den lille Dreng som ødelægger hverdagen for jeres barn.

stil spørgsmål om der kan blive lavet et godt tilbud til den lille Dreng...der jo har brug for hjælp...

jeg har det sådan.....sig hvad du ser.

det du ser og ikke gør noget ved...sådan arbejder alle komunner lige nu.

Det hele handler om nye rundkørsler i alle komuner...istedet for at bruge pengene på de udsatte børn....

hellere vente til skaden er så stor.....

jeg kan tydeligvis godt forstå din fortvilse....

og jeg syntes bestemt ikke dit spørgsmål har noget med billån,nyt køkken ,eller det dyre tøj.

man kan jo ikke ta sine børn med på arbejdet...og jeg er helt sikker på at du meget gerne ville være hjemme hos din søn end at gå på arbejde...

men for at kunne gå på arbejde og sende sine små pus i vuggestuer...betyder det også at det hele skal kunne gå op i alle enhedder.....men det gør det heller ikke i din komunne.

jeg kan godt forstå de familie der sender deres børn hen på privatskoler....

private vuggestuer/Børnehaver hvordan lyder det...jeg syntes det lyder godt.

hilsen plejeforældrene...

Ikke for at være respektløs MalteFnalte
men dit barn er nu 20 mnd. gammel og er vel formodentlig kommet sig efter den hårde start. Hvorfor er du så nervøs for, at der sker ham noget? Havde du samme oplevelse med voldelige unger, da din første skulle i vuggestue?

Sorry men jeg har bare en mistanke om, at du pakker nr. to mere ind i vat end den første pga. den for tidlige fødsel. Har du skænket dette en tanke?

MalteFnalte

Tænkte det samme studt
Overskriften - "Desperat mor til for tidligt født søn oplever voldeligt barn..." - er jo, undskyld mig, Ekstra Bladet værdig. Jeg forstår ikke, hvilken relevans, det har, at barnet er for tidligt født - og desperationen kan jeg altså heller ikke rigtigt følge. Hvis du ikke stoler på, at pædagogerne kan beskytte din søn mod det "voldelige" barn, må du helt afgjort finde en anden institution.

ja, du kan og bør gøre noget tomoe unlogg
det barn lyder som et der har brug for mandopdækning.Altså en fuldtidspædagog el. medhjælper med al tiden til ham.

Nej, du bør ikke acceptere og gå i det stille og frygte. Din reaktion lyder meget velbegrundet. Og de gange noget reelt får galt, har en del mennesker forud haft tanker eller følelser om at noget var skævt. Men har ikke handlet. Og fortryder det bitterligt når noget voldsomt så efterfølgende er sket.

Jeg mener du kan gøre flere ting: Du kan kontakte børneinstitutionens ledelse, skriftligt, så du kan dokumentere. Send samme henvendelse med i kopi i en skrivelse du laver til kommunens daginstitutionsleder. I den skal du også udtrykkeligt beskrive, kort, det du har set, og hvad andre forældre har set.

I skal bestemt ikke lade et barn med så voldsomme problemer være en almindelig del af institutionen, for det lyder stært til at der for alles skyld, er brug for ekstrastøtte fuld tid til det barn.

vh, tomoe

der er forskel tomoe unlogg
selvfølgelig skal børn være børn og have plads til at handle, også med de voldsommere ting. Men et barn med "compulsory" adfærd, er netop en reel fare. Og det er ikke en nedvurdering af pædagogerne mfl. Det handler ganske enkelt om at de ikke kan være 17 steder på een gang, og ikke kan nå at at se og forgribehvis hvis den dreng slår et andet barn hårdt i hovedet helt spontant.

Almindelige forskelligeheder, incl. børn der udtrykker sig voldsommere fysisk, er der rum for institutionerne. Men det her lyder klart ud over almindeligt.

At sige fra i tide, er bestemt ikke at piske en stemning op. Det er bare at være en ansvarlig voksen, endda ikke kun på vegne hendes eget barn, men på vegne hele stuen, børn og voksen. Nogen skal turde sige til og fra. Ellers skal vi vente på enten en ulykke, eller at Kejserens ny klæder bliver virkelighed...

vh tomoe

Tidlig læsning 0-6 år. Eller kurerer ordblindhed Tidlig Læsning
Tidlig læsning 0-6 år, har flere fordele det kan afskaffe ordblindhed.
og det, at lære at læse, er blandt andet et broblem, for fortidlig fødte.
og så er det rigtig godt for dem der ikke ville få problemer, det viser sig at være varigt godt.
prøv at være lidt nyskerig søg tidlig læsning på google, eller start på www.læsetræning-for-alle.dk .Brug tidlig læsning eller, kurerer ordblindhed .
Tag det du kan bruge af hver retning og bland til noget brugbar for din familie.

Tak for dit råd crepinett olliesmor
Jeg har skrevet til ledelsen som du foreslog. Og jeg synes bare jeg vil give dig en tilbagemelding - fordi det har allerede givet resultat. Så vil bare sige tak for rådet. Det har vist sig at det åbenbart er et problem der har stået på et stykke tid og jeg kan fortælle at der allerede nu er kommet et "udrykningsteam" fra PPR i vores kommunen som kommer i observerer stuen i en periode og de skal så komme med foreslag til hvordan problemet kan løses. Jeg har stor tillid til de pædagoger der er på stuen og jeg har samtidig fået bekræftet min tillid til både stuens padagoger og ledelsen, idet de har vist aktion på at få en god løsning på problemet.

tak for din opbakning olliesmor
Hej tomoe. Tak for din opbakning og forslag - som en anden også kom med. Det har båret frugt og vil bare sige tak. Det har hjulpet mig til ikke bare at gå rundt med ondt i maven. Som du sikkert kan se af det jeg har svaret en af de andre der kom med lignende forslag, så er der reelt sket det at ledelsen har taget fat i PPR i vores kommune der allerede er rykket ud med det de kalder et "udrykningsteam" for at observere stuen i en periode og derefter komme med forslag til løsning på problemet. Som tidligere nævnt er jeg rigtig glad for dette fordi vi via vores den store altid har haft stor tillid til pædagogerne og nu har vi fået bekræftet at det er en handledygtig institution. Det er åbentbart et problem der har stået på et stykke tid - så nu tror vi på at der kommer en god løsning ud af det. Endnu en gang tak for din opbakning. :-)