Det amerikanske sundhedsvæsen

Det amerikanske sundhedsvæsen Socialliberalisten
Jeg så igår programmet om det amerikanske sundhedssystem på TV2. Hvor er det skammeligt, at en nation, der bruger ca. 5000 mia. dollars om året på Forsvaret, ikke behandler de af sine egne borgere, som dagligt må leve med smerter, fordi de ikke har råd til en sundhedsforsikring.
Jeg stemte venstre ved sidste valg, men må sige følgende:
- Jeg skammer mig over, at vores regering lefler for amerikanerne, når man tænker på hvilket amoralsk og modbydeligt menneske Bush og hans familie er.
- Jeg skammer mig over en statsminister, hvis søn i en bog roser det amerikanske samfund til skyerne, og roser det amerikanske sundhedssystem og socialforvaltning.
- Jeg skammer mig over at være i militær alliance med en nation, som på koldeste og modbydeligste måde er styret af en økonomisk stærk skyggeregering, hvis eneste mål er at stjæle pengene fra den almindelige borger og udnytte denne på det groveste.....MVH

Sikke dog Bare mig
du skammer dig ....
Når du nu er færdig med at skamme dig over Bussh (nej jeg synes heller ikke at han er for smart) Så skam dig over Clinton, og alle de foregående præsidenter som heller ikke har gjort noget ved sundhedsvæsnet.
Der er ikke nogen i USA der ikke bliver behandlet. Der findes "kommune" hospitaler hvor folk kan blive behandlet og også bliver det.
Man har derovre valgt en model, hvor mennesker betaler 25 - 30% i skat, og en del af deres løn så kommer i form af sundheds/tandlæge forsikring osv.
Prøv lige at spørge de "kære" yankier om de er parat til at betale 40% i skat, for at alle så kan komme gratis på hospitalet?
Jeg, personligt foretrækker vores system her hjemme, men det at det er skammeligt at en nation osv... Det er befolkningen der skaber den nation...

Gud tilgiver din uvidenhed Præsten Zaranoff
Du stemte nok forkert på Venstre. Det er pænt af dig at fortryde.
Jeg hører Silverbrandts reportager om USA, og der er meldingen klar:
Terror om WTC og skattelættelser er enslydende størrelser.

Men når nu de ikke kan lide at betale skat, er det da underligt, at de bifalder redningsplanen fra diverse stater (red: skatteydere). Så måske skal USA´s befolkning forstå sammenhængen med at yde før man kan nyde.

Befolkningen gider ikke solidaritet, og så ligger de vel som de har redt?

Motto (USA´s holdning). Sin egen lykkesmed.

[:)][:)][:)]

Det er vist en særlig omgang med sandheden..... Socialliberalisten
Det er ikke helt korrekt. Clinton fremlagde mange reformer, både hvad angår sundhedssystemet samt hvad angår udbygning af infrastrukturen, men hovedparten af disse forslag, hvis sigte var at forbedre dagligdagen og livskvaliteten for den enkelte borger, blev systematisk stemt ned i senatet af republikanerne. Jeg har selv rejst meget i USA og boet derovre mange år i forbindelse med mit arbejde, og landet har gennem de sidste 20 år udviklet sig i meget negativ retning rent økonomisk. Det er idag landet hvor de rige snyder og bedrager de fattige. Lidt af et postulat, men desværre sandt....Prøv at kør en tur på landet derovre, for det første møder du vejstandarder, som ikke en gang Polen ville være bekendt, dernæst møder du de berømte trailerparks, som ville være ulovlige at bo i her i landet, og dem er der kommet rigtig mange af under Bush tid.....

Ikke generalisere Socialliberalisten
Pas nu på ikke at generalisere. Mange amerikanere vil alyså gerne betale skat for et bedre sundhedsvæsen, men forslagene herfor bliver med kirugisk præcision nedstemt i senstet og repræsentanternes hus af politikere, som givetvis økonomisk er i lommen på pengestærke mænd og organisationer. Det er sandheden om USA idag, svindel, fup og humbug.

Jeg stemte ikke forkert, Venstre og regeringen har trukket DK op af sølet efter Nyrup og har sikret os økonomisk fremgang sammen med Europa. Havde Nyrup og Jelved fortsat ved magten, var vi kørt udover en stor skrænt, både økonomisk men også hvad angår invandring, hvor S og R jo fuldstændig har svigtet de indvandrere der har klaret sig godt til fordel for dem der ikke har villet integreres.

Fogh har desværre med årene oparbejdet en arrogance, som er uacceptabel ovenikøbet i forhold til sine egne idealer.....

Husk pointen Petersen fra Valby!
Du skøjter jo rundt i begreberne!
Amerikanerne ved jo intet om hvad de selv vil, og forstår intet om noget.
Skatter er pest. Men redningsplaner er GUD. Den forskel må du som trådstifter gerne forklare os andre her i SOL
[:)]

En ordentlig svada! En bekymret borger
Men den er ganske rammende.

Det ER nemlig en skændsel det, som foregår i USA. Men det stopper altså ikke fordi Obama bliver præsident. Tværtimod.

Obama vil øge skatterne. Ellers kan han ikke indfri valgløfterne.

Men han vil også øge troppetilstedeværelsen i Afghanistan. Hvordan hænger det sammen?

Den sundhedsforsikring han bruger til at lefle med overfor vælgerne har USA alligevel ikke råd til. Clinton måtte sande det samme i 93'.

USA har jo et imperie at holde i gang. De er bundløst forgældede.

Men husk at også Danmark er styret af en skyggeregering. Den sidder et bestemt sted i europa. Og jeg tænker ikke på EU.

Sådan her gik/går det for USA: koloni - krig - republik - republik/demokrati - demokrati/fascisme - fascistisk styre - borgerkrig - republik eller diktatur - fyld selv på..

Hvordan mon det kommer til at gå herhjemme? :-)

Forkert Petersen En bekymret borger
Du har ingen uafhængige medier i USA. Amerikanerne lever i et topstyret samfund i dag.

Kongressen og senatet har for længst givet fanden i forfatningen. Så nu hersker en junglelov.

Lobbyisterne har taget over og købt og betalt næsten alle politikere i Washington D.C.

Den almindelige amerikaner er ikke begejstret for Bush regeringens pakke. Hvis du kunne skille lort fra lagkage ville du måske også huske at de personer i USA, som har medvirket i indslag fra danske medier, primært stammer fra de værst berørte områder når vi taler jobs, i New York.

Og nu ser vi at politikernes tyveri af befolkningens penge ikke hjælper på markedet alligevel. Hvorfor ? Fordi du ikke kan holde priserne i markedet kunstigt oppe. INGEN betaler mere for en vare end den er værd for dem. Husk den lærdom. :-)

Politikerne har aldrig forstået dette basale faktum i økonomi. Det er derfor de skalter og valter med vores penge. Der er jo nok af dem..

USA vil inden for de næste 100år anonym
falde fra hinanden og opløses i mindre lande. Det vil være godt for amerikanerne og godt for verden.

Du har selvfølgelig ret , men jpagh
alternativet er meget værre, og jeg håber ikke at vi kommer til at opleve det.
Vilket land eller samfund i verden kunne antage ansvaret og ledelsen for verden og hvor Danmark ville kunne blive mere privilegeret?

Korrekt. Socialliberalisten
Jeg kunne ikke skrive det bedre selv. USA er idag så korrupt, at ingen kan se hvad der op og ned. Og taberne er den enkelte borger, som bliver taget ved næsen, og vinderen er politikerne i D.C, som skovler penge i lommen på sig selv i ren og skær grådighed....Jeg har selv boet en række år i D.C og har på egen krop mærket forskellen under Bush vanvittige regime....

Svar til en bekymret borger Socialliberalisten
Krigen i Afghanistan er efter min mening korrekt, da regionen er arnestedet for terrorisme. Derfor er pengene givet godt ud for alle, således også for USA. Denne krig er heller ikke dyr for USA, da der er tale om en legitim krig, hvor mange nationer bidrager. Vanviddet er Irak, for som Obama sagde forleden dag: How did we ended up invading a country which had nothing to do with 9/11.....Og denne krig er dyr, da USA har ca. 200.000 mand i landet. P.t. har USA kun ca. 25000 mand i Afghanistan.....

Hvor er det underholdende Anonym
at sidde i udlandet og læse alle de dybsindige svar fra "kloge" danskere. (Min r*v vil grine i mange timer endnu). Fakta er at danmark en et af de mest restiktive lande med hensyn til våben, og alligevel sker der næsten flere skyderier der end der gør i amerikanske storbyer, (regler og inbyggerantal taget i betragtning), Politiet kan ikke gøre noget ved det for "det må de jo ikke for så er de NAZI TROPPER". Og alle danskere har en løsning på vore problemer her i USA, men de kan ikke løse deres egne. Jeres Politi er stort set til GRIN, og borgerne kan eller vil ikke gøre noget udover at lade deres galde flyde i diverse debatter, altimens de bliver rokeret rundt af jeres egne politikere og afskummet i befolkningen. Det er sku et "yndigt" land.

Læste engang molen
At i en af staterne(w.d.c) var der i løbet af et år blevet skudt flere end i den første golfkrig, og det siger vel ikke så lidt.??[:$]

Splinten i eget øje ses ikke Hmm...
Danmark er vel den sidste til, at kaste med sten, når den selv er et glashus.

Der er ikke noget i Dannevang der er værd at fremhæve set i forhold til USA.

Det danske sundhedssystem er en bundskraber iht. WHOs liste hvor DK er nr. 34.

Dannevangs sundhedssystem er fagligt understimuleret med et foruroligende antal fagligt inkompetente. USA's sundhedssystem fungerer bedre end Dannevangs, men det koster dog penge, men skattetrykket i USA er dog ganske betydeligt under Dannevangs niveau, der har verdensmesterskabet med højeste skattetryk. Dannevang er berygtet for sine abnormitet, globalt anses Dannevang som et skoleeksempel på hvad man ikke bør efterligne.

Rigtig nok molen
At man i USA bruger flere penge på sundhedsvæsenet, men har alle mulighed for at blive behandlet.?

Se filmen sicko og du vil se patienter rejse til cuba, for at blive behandlet.(Altså uden (sundhedforsikring)

Der er offentliggjort tal som viser at udgifter til sundhedsvæsenet stiger
http://www.eu-oplysningen.dk/upload/application/pdf/d7a1fe6a/Okt%2007%20-%20notat%20-store%20stigninger%20i%20udgifter%20til%20sundhedsv%E6senet%20i%202008,

Men husk på En bekymret borger
at Obama selv har stemt for flere bevillinger til Bush og Irak krigen. Så han er komplet utroværdig. Akkurat, som McCain er det. McCain vil bare have mere krig og gerne i Iran.

Jeg siger ikke krigen i Afghanistan er ukorrekt. Jeg er bare ikke for krig. Krig løser ikke noget. Der er kun tabere i krige.

Det interessante med terroisme må være hvorfor den opstår. Ved at finde ud af det, eksempelvis ved at lytte til dem, der begår handlingerne, kan man altså neutralisere deres motivation.

Det handler om udenrigspolitik. De arabiske lande har i årtier måtte finde sig i USA's arrogance, specielt fra den nedrige Henry Kissinger i 70'erne. Ham kan vi takke for mange ulykker i denne verden. Husker du Allende i Chile? Og Dr. Kissinger er tilfældigvis også stadig aktiv i Bilderberg logen. Sammen med sin gode olie ven, David Rockefeller!

Obama og McCain er begge dukker. De er købt og betalt af særinteresser. Derfor bliver intet ændret i USA efter valget.

Det eneste der bliver ændret, er USA's tilstedeværelse ude i verden. Men det er alene fordi landet snart går bankerot og derfor må lukke de mere end 700 baser de opretholder i 130 lande verden over.

Amerikanerne bruger anonym
over dobbelt så meget på sundsvæsnet som danskerne, og stadig er behandling i Danmark bedre og dækkende hele befolkningen. Hvis politikere ikke havde udsultet stat, kommuner og amter i årtier, og konstant skal blande sig uden at have nogen som helst indsigt, var Danmark stadig i toppen.

Den eneste fordel ved privatiseringer, er at man slipper for uduelige politikere.

Helt ærlig...... Socialiberalisten
Uden at være uhøflig, så er du nok for meget folkesocialist fra 70´erne til mig. Lytte til terroristerne og derved fratage dem motivationen, siger du. Nej, nu må altså vågne op fra dine hash tåger, de (u)mennesker er jo fuldstændige rablende sindsyge, og det er altså ikke USA´s skyld, men den muslimske verdens skyld, for de ikke har formået at følge den mentale udvikling af verdenen.....Den eneste medicin mod terrorister er eliminering, alt andet er misforstået tågesnak......

Nå, så det er underholdende......... Socialliberalisten
Nu vil jeg bestemt ikke undskylde det danske politi, for de er ganske langt fra effektive. Men nu har jeg selv boet i USA mange år og har gennemgået uddannelse ved US ARMY og Washington PD, og det er min påstand, at hvis du på nogle måder sammenligner danske og amerikanske problemer, hvad angår kriminalitet, så er det på tide at du kommer ud af dit lyd og lufttætte rum. Jeg forstår at du bor i USA, og hvis du ikke kan se de mange problemer ved det store møgbeskidte og korrupte møgland, så er det fordi, at du, som de fleste andre danskere i USA, kun kommer i de højere kredse og vender blikket bort fra problemerne, fuldstændig som statsministerens lille dengsedreng. Det har jeg ikke respekt for, tværtimod......Jeg er kommet i de mest modbydelige og beskidte områder i USA, områder som der desværre er blevet mange mange flere af gennem de sidste 8 år under Bush. Så kom ikke og leg Kloge-Åge overfor mig.......

Der er forskel på DK og USA Hmm...
Man betaler en høj sundhedsskat i Danmark på 8 %, dette uanset om man ikke bor i Danmark men i Sverige som jeg. Det samlede danske skattetryk er på 50 %, mens USA's er 30 %, så der er en del penge til, at købe sygeforsikringer. Danmark har alenlange ventelister, hvilket USA ikke har.

Jeg betaler 8 % såkaldt sundhedsskat til Danmark, men har ingen rettigheder til sundhedssystemet i DK.

Jeg bruger det svenske sundhedssystem, der hører til i toppen af EU som nr. 4 såvel som i WHOs regi, hvilket jeg er glad for, da lægerne er mere erfarne og kompetente og omhyggelig med dere opfølgning af de recept medikamenter de udskriver mht. bivirkninger, de ser alt det danske læger overså i Danmark. De har markeret sig som et vellykket sundhedssystem.

USA bruger en del på deres sundhedssystem, men i USA kan de komme til behandling uden ventetid, og har erfarne læger nok til, at bemande hospitalerne. USA har som andre lande pligt til, at behandle uanset om de har penge til betalingen, hvis ikke de har råd til sygeforsikringer.

Hvor læser du det henne ? En bekymret borger
Jeg mindes ikke at have skrevet noget i den retning.

Her kan du læse lidt om hvad jeg tror på, http://lpuk.org/

Hvadenten vi taler diktaturstater eller demokratiske vestlige lande er de i økonomisk ledtog med hinanden når det drejer sig om at udnytte fattige i 3. verdens lande.

Jeg er for frie verdensmarkeder = uden nogen regulering. Det er eneste vej til at dæmme op for fattigdom og skabe vedvarende vækst og udvikling.

EU holder de fattige lande i et jerngreb ved at give EU virksomheder, som eksporterer til Afrika, EU borgernes skattekroner i støtte og på den måde holde ubalancen i markedet ved lige. Vi kan kalde det en permanent redningspakke ligesom den de netop har lavet til de stakkels amatør banker.

Fattigdommen er dermed nødvendig for de sølle socialist firmaer i EU, som ikke kan konkurrere uden hjælp fra big brother. USA fører præcis den samme socialistiske isolations politik. Men de kalder det alligevel at hjælpe, når de yder ulandshjælp. De hjælper dog kun sine egne bureaukrater og økonomiske særinteresser.

New Zealand og Australien har vist vejen med afskaffelsen af landbrugsstøtte. De har et velfungerende og konkurrencedygtigt landbrug, som leverer gode varer i dag.

Hvordan er det med EU landmændende? Kan de virkelig ikke kare sig uden sut? Så må de lukke og vi andre kan dermed købe vores råvarer fra de fattige lande. Der er ikke millioner af landmænd i EU. Så det handler bare om en omskoling af nogle tusinde. Forædlings industrien kan jo blive på markedet hvis den klare sig i konkurrencen. Ellers kan de også pakke sammen.

EU bruger mere end 50% af budgette på landbrugstøtte. Det er ikke rimeligt, vel? Tænk en overpris du betaler for nogen i øvrigt dårlige produkter. Sådan er det, når man ikke behøver at konkurrere. Behøver jeg komme med eksempler på det offentlige service niveau i denne anledning. ;-)

Og politisk er jeg er for en republik og nul repræsentativt demokrati. Samme borgerrettigheder for alle. Nul forskelsbehandling. I spjældet og helst galgen med den, der krænker andre borgeres rettigheder.

Tror du har et lidt farvet syn på neoliberalisme. Hvis du tilhører den socialistiske fåreflok er du jo dybest set ikke et hak bedre end neoliberalisternes fåreflok. Socialismen fordeler blot elendigheden ligeligt til alle parter. ;-) - Men lederne i en socialist stat har nu altid levet, som konger og dronninger. De har skam aldrig manglet noget, udover sund fornuft og medmenneskelighed! :-)

Nå, bliver man fornærmet Socialliberalisten
Du kalder mig lille mide, men med mine 202 cm er det nok ikke det jeg er. Du kalder mig leverpostejsdemokrat.....Mens jeg gennem to år i amerikansk tjeneste har skudt og bekæmpet terrorister i Irak, kunne det være spændende at høre hvad du har lavet, udover at sidde bag din PC og plapre løs på SOL. Vorherre bevares.....Gå nu en tur ned i ungdomshuset og kast sten efter politiet, det er åbenbart på det niveau du er......

Tror du ikke nærmere En bekymret borger
du er 206 cm...har kæmpet i Vietnam, golfen, føtex og Afrikas Horn?

Du har deltaget i en besættelse af en suveræn stat. Du har sågar fået at vide det var for at bekæmpe terrorister???? - Jamen, jeg troede da ellers det var for at fjerne en diktator og konfiskere masseødelæggelsesvåben??? eller hvordan var det nu lige det var.

Og så viste det sig at irakerne slet ikke var så vilde med USA's tilstedeværelse. Så nu er de terrorister! ja, kært barn har mange navne.

Du har vist fået for megen militær kommunikation ind i din, i forvejen, overbelastede hjerne. Du kunne jo have svaret på det jeg påpegede omkring terrorisme. Men så hellere blive fornærmet. Det kræver heller ikke ret meget af dig. Husk du selv startede på en nedladende måde. Men dit ego kan åbenbart ikke klare den tone på egen krop. :-)

Der er vist ikke meget kriger i dig bette pjok.

??? Susan
Hvad hed den udsendelse??
-Altså hvor kan jeg finde den, jeg har nemlig projekt, om det amerikanske sundhedsvæsen, det ville bare være perfekt hvis jeg kunne finde nogle film![:D]