Det amerikanske valg

Det amerikanske valg multani
Ja nu sidder jeg her og følger spændt med i valget i USA som jeg er meget interesseret i.

Jeg har tidligere på aftenen set et program om religion og dets betydning i valgkampen.

Det er for mange amerikanere vigtigt at præsidenten tror på Gud og der er ofte lighedstegn mellem kristen og republikaner.

Nu er jeg som sagt kristen og jeg ville personligt stemme på Obama hvis jeg kunne, og det er en tendens som er gennemgående ved dette valg.

Ikke fordi at Obama er mindre kristen end McCain, men det er jo republikanerne som har haft fat i de kristne især de mere konservative.
Men Obama har fået fat i de kristne og jeg sidder lidt og tænker på hvad kan grunden være til den ændring.

Er McCain ikke troværdig på det punkt, jeg hører jo at Obama næsten bliver omtalt som en frelser skikkelse, og McCain som en gammel kriger.

Man kan jo ikke være i tvivl om at Sarah Palin er den konservativt kristne type, faktisk har jeg fået stor respekt for Sarah Palin, selvom jeg ikke er enig politisk.
Men hun har været en leder for alaska og gjort en forskel, hun har ydet en stor indsats for børn med specielle behov og jeg kan kun være imponeret over hendes person.

Så ud fra et kristent synspunkt har jeg nok ligeså meget at ligge ved Palin som ved Obama, hvad er så forklaringen.

Alle siger at troen på Gud er meget vigtig i amerikansk politik, så det kan ikke være det med at religionen er blevet mindre vigtig.

Måske er forskellen bare blevet mindre på de to partier når det kommer til religion, men umiddelbart er det stadig de samme gamle travere som abort, homoægteskaber og lign der viser forskellen, så kan det være det?

Nå ja nu plaprer jeg bare løs, havde lige lyst til at smide nogle tanker, gør med dem hvad i vil, jeg forventer ikke at man kan svare på dem, men har i input der ude så bare kom med dem.

Også de kristne, hvad ville i stemme, hvem anser i som frontfigurerne når vi snakker kristne kandidater.

Alle er velkomne til at komme med indspark.

mvh multani

Barack er ikke kristen Palin
Barack Hussain Obama er som navnet siger muslim.

Barack er muslim - og skjuler det faktum, at han er dybt fundamentalistisk. Han gik i en militant islamisk skole som barn, hans far var muslim, og hans mor var ateist.

Da han blev indsat i det amerikanske senat brugte han koranen i stedet for biblen. Han kigger altid væk, når det amerikanske flag bliver hejst og. Og han er i virkeligheden en dygtig islamisk kriger, der forsøger at indtage USA gennem det politiske system.

[:D]

Når Palin sekulær
siger at vi er i Irak "on a mission from God", så løber det mig koldt ned af ryggen.

Jeg kan slet ikke beskrive hvor skræmmende ville være at have hende som vicepræsident i verdens eneste supermagt. Ikke kun fordi hun er ignorant, men fordi hun er en kristen fundamentalistisk ignorant (jeg ved det, dobbeltkonfekt).

Det er umuligt at blive valgt i til præsident, ja overhovedet at blive nominieret uden at sige man tror på Gud. I senatet var der een ateist (der er selvfølgelig flere - de siger det bare ikke).

At irrationel tro kan have en så stor indflydelse på amerikansk politik er simpelthen skræmmende, og jeg er bange for at hvis verden skal blive bedre, så skal det politiske miljø i USA også ændre sig i sekulær retning.

Havde det ikke været for finanskrisen havde de vigtigste emner i valgkampen jo været homoægteskaber og abort, og det i et land som fører flere krige, som er topsynderen mht. klimaet, har enorme problemer med invandring, osv.

Jeg må indrømme at jeg ikke kender Obama og hans politik i detaljer, men at McCain kunne vælge en religiøs fundamentalist som vicepræsidentkandidat er nok til at gøre mig glad for at Obama har vundet.

Mod ignorance kæmper også guderne forgæves ... jalmar
´


... uanset om det var menet som en morsomhed eller ej, så er det ikke særlig kløgtigt
taget det menneskelige klima i verden taget i betragtning, at bringe sådanne rygter til torvs!


Sålænge der er mennesker der kan bildes ind, at myterne om Paradisets have, Adam og Eva,
syndfloden/vandfloden er "100% videnskabelige" fakta, så længe er der også ignoranter der vil
hoppe på den Galej med Obama som du her serverede - Det er sørgeligt men desværre alt for sandt!Med venlig hilsen

jalmar

Jeg er helt enige - Den medvind i sejlene USA's jalmar
´[s]


... Kreationister har fået under Bush, med afbrændinger af bøger indeholdende evolutionteserne er temmelig uhyggelige (ganske vist få, men at det er sket i vor tid, løber mig koldt ned af ryggen) - At tænke sig, at antallet af børn der bliver tvunget til ikke at forholde sig til fakta men til Tro, i et informations-samfund og så i verdens største og førende supermagt, og det endda på de mytiske Bibel-beretninger om Paradiset, Adam og Eva, Syndfloden/vandfloden og Noah er videnskabelige fakta, dette antal af børn der vokser op med en sådan fordrejet "viden"/tankegang, i forhold til reelle videnskabelige fakta, må jo være kolossalt -

Jeg håber og Tror på, at Obama langsomt men sikkert kan få den form for undervisning på Universiteterne stopppet igen - Og få bragt videnskkabelige fakta tilbage hvor de hører hjemme og Troen hvor den hører hjemme - nemlig i Kirken og i Privatlivets fred - Undervisning i kreationisme er simpelthen for uhyggelig, når det foregår på Universitets-niveau!

Re.: Palin er vi helt enige, valget af hende må også indikere
hvad McCain havde på tapetet, nemlig fredning af kreationisme.

Ellers skal jeg indrømme, at bortset fra at jeg har lagt mærke til den Religiøse
linie og udsagn fra begge lejre desangående, synes jeg på en måde også at det er
uhyggeligt at tænke på, at den "Venstrorienterede" Obama faktisk er på linie med
partiet venstre herhjemme - Der siger så lidt om hvor Republikanerne hører hjemmeMange hilsner

jalmar

Du har ret, Jalmar, det er uhyggeligt jpagh
men rør han ved Den varme kartoffel
får fundamentalisterne en glimrende undskyldning
til at Eliminere ham med deres brede folks accept.