Det danske sprog

Det danske sprog perillenis
Sjudker vi med det danske sprog eller er det bare en del af en naturlig udvikling at vi feks. bruger ord som: Nederen, Grineren osv.
Jeg vil meget gerne høre jeres mening fordi jeg er igang med at forberede et studieprojekt om det danske sprog.

forslag til evt. sider på nettet eller artikler i div. blade eller bøger er også meget velkommen.
På forhånd tak.

Jeg sju(d)sker ikke, tror jeg? viggomortensen35
Hejsa

Vi har talt om det før her på debatten. Vi fandt en side som hedder www.fiduso.dk. DEN er sjov!!!

Ja, vi sjusker... Anonym
Jo, vi sjusker; jo, du sjusker. Du har mange stavefejl, og din tegnsætning lader sandelig også meget tilbage at ønske.. Så bare klø på med din opgave.

Smiler......

inflation.. Anonym
Jeg vil helt klart mene at der er gået inflation i det danske sprog, og det synes jeg er meget trist!

sproget lever heldigvis T-rex
Sproget udvikler sig jo hele tiden, det mener jeg ikke man kan kalde inflation. Nu ser jeg det der program på DR2 hvor de viser klip fra bestemte år og i sidste uge var det klip fra 1973 (jeg mener programmet hedder "husker du"). Man kunne tydeligt høre forskellen i sproget og jeg kunne ikke forestille mig at nogle ville slippe godt fra at tale sådan idag 32 år senere. Hvad angår udtryk fra børne og ungdomskulturen som f.eks "det er nederen" eller "det styrer for vildt" så dør de fleste af dem ud igen og dem der ikke gør kommer vi til at opfatte som naturlige. Mange af de "slang"-udtryk man brugte dengang jeg gik i skole er der ikke nogen der ville drømme om at bruge idag f.eks udtryk som "det er kodyl-fedt".

Hvad angår det som ældre generationer opfatter som sjusk som f.eks den lemfældige brug af ligger og lægger er jeg ret ubekymret over. Grunden til at folk (inklusive mig selv) kan komme i tvivl om hvornår man skriver ligger og hvornår man skriver lægger skyldes vel at de to ord idag stort ses udtales ens og langt hen ad vejen refererer til det samme fænomen (jeg lægger mig ned, jeg ligger ned, tror jeg nok).
Så er der den med at man mødes "godt" kl. 12 som for den ældre generation betyder lidt efter kl. 12 og for den yngre generation betyder lidt før kl. 12. Men her må det vigtigste vel være at forstår hinanden rigtigt.

Så er det jo også sjovt at bemærke at alle sprogeksperter siger at de ældre generationer til alle tider har klaget over de yngre generationers sprog.