Det dræbende stik!

Det dræbende stik! agentseventy
Har lige hørt i radioen om en sag, hvor domstolene og retssystemet er i tvivl om kendelsens udfald - da man i en sag - hvor en mand er blevet knivstukket af 3 mænd -om hvém af de 3 mænd der stak det dræbende stik! Jeg har aldrig kunnet forstå, hvori problemet ligger! Hvis 3 mænd stikker en anden person, er det vel med den hensigt at dræbe uanset - og nr. 2 stik kan jo rent faktisk lige såvel være årsag til at manden døde af stik nr. 3..

Efter min mening burde alle 3 anklages for mord - eller er det bare mig der synes retssystemet er for dumme og blødsødende?

Det var jo det susanne.larsen
samme der skete med Blekingegade sagen... en død politi-betjent og ingen mordere dømt - ikke engang for meddelagtighed i mord!!

Jeg er enig - de burde hver-især dømmes for meddelagtighed OG mord....

Kontormus

At generalisere.. agentseventy
Jeg ved godt man ikke kan generalisere i sådanne sager - men i en sådan sag, hvor gerningsmændene ligefrem beviseligt -alle har deltaget i handlingen - ikke burde være nogen grund til at bruge resourcer på om HVILKET stik, der førte til drabet! Hvis 3 mænd sparker en anden til døde, vil det sidste spark jo næppe have forårsaget døden, hvis ikke der forinden var sparket 50 gange, vel?

Sagt på en anden måde - hvis 3 mænd begår et indbrud, og kun den ene bærer byttet ud fra gerningsstedet, er det jo ikke kun bæreren som begår en kriminel handling, eller??

Min mening vil til stadighed være - om du er én eller flere personer til at begå et drab, skal alle involverede straffes på lige fod - medmindre man har forsøgt at afværge de andre til at begå det, naturligvis - men for mig set, har man jo ikke ligefrem forsøgt at undgå drabet, ved selv at stikke - Jeg er rystet over vores retssystem!

Har vi overhovedet et "rets"system i Danmark Bimmer ILP
Jeg er helt enig i din vurdering;
Alle 3 mænd skal dømmes for mord, for de
havde alle til hensigt at dræbe personen.
Ellers var de ikke på det samme sted, og
enige om den samme handling.

Det er jo hellere de kvikkeste danskere læser
til jurist, eller sidder på poster i Justitsministeriet. [:O]

Du har ret komododragon
Det er retssystemet der er blødsødent og komplet til grin?

De er alle tre nogle infame mordere og burde kastes i fangehullet i hvilket de skulle forblive i meget meget meget lang tid.

Retssystemet skider på befolkningens retsfølelse. Når domme alligevel af og til skærpes er det som regel lægdommerne der kræver det. De rigtige dommere synes at mord, vold, mishandlinger og lignende er småbagateller og det ville jo være så synd at straffe de stakkels bødler bag forbrydelserne for hårdt. Tænk nu hvis det lige var imorgen at de havde bestemt sig for at blive bedre mennesker og er de unge, så fritages de automatisk for skyld. Det var sikkert bare drengestreger og kådhed og det ville da være synd at stille unge mennesker til ansvar for deres dårlige handlinger.

Men stjæler du af kassen, så falder hammeren. Så får du smæk. I en dommerhjerne er det lige så groft at bedrive humbug og svindel som det er at slå et andet menneske ihjel.
Ligeledes hvis du måtte komme på tværs af staten eller kommunen. Så får du hug så det basker.

Stjæle det er ikke så slemt, bare der er vold indblandet og du ikke er over 25 år.

Lad os råbe et højt hurra for det herlige, vidunderlige og pragtfulde danske retssystem.[:*(]

Dommere er materialister. Lægdommeren
Derfor dømmer de så mildt i voldsager, mens ejendomsberøvelse opfattes som mere alvorligt.

Men selvfølgelig burde ALLE 3 straffes lige - de har alle været med til handlingen, og første eller andet knivstik kunne netop godt have været netop DÈT, der forårsagede det sidste stik fik døden til følge.

Vi venstreorienterede må hanke op i vores politikere, for jeg tror at der generelt i HELE befolkningen er stor utilfredshed med retssikkerheden. Den er efterhånden helt undergravet i det danske samfund. Forbryderne er gjort til ofrene, hvilket er absurd. Og 12 år for at myrde et andet menneske, ja det ses som en HÅRD straf, man kan nemt komme afsted med mindre straf for den værste forbrydelse af alle - at tage et andet menneskes liv!. Økonomisk kriminalitet straffes langt hårdere. Materialismen i vores samfund afspejles i vores straffe [:/]