Det kommer bag på mig !

Det kommer bag på mig ! Lægdommer
Jeg læser i BT at danskerne vil have mildere straffe.
Jeg troede det var lige omvendt,at vi ønskede hårdere domme/straffe.
ønsker mildere straffe ?http://www.bt.dk/article/20061129/NYHEDER/61129001/1039/A

Sådan er det! deseje
Som der også står i artiklen vil folk have hårdere straffe hvis de får spørgsmålet.

Men i retsvæsnet er sagerne aldrig sort-hvide, der er jo altid en grund til at folk gør som de gør (okay, næsten altid). Der er ofte en-eller-anden formildende omstændighed, og sagen kan ofte ses fra to sider. Derfor dømmer folk ofte meget mildt når de sætter sig i dommerens sted.

Det viser bare hvor svært et job dommerne har. (og så viser det at dommerne nok godt ved hvad de laver, husk det næste gang man brokker sig over en eller anden sag i medierne)

Me too... TexMexTarzan
Jeg troede faktisk også, at danskerne ønskede højere straffe for de forskellige forbrydelser, så du er ikke ene om, at være forundret!

måden man spørger på Familiefar 32
Undersøgelser kan nemt farves af måden man spørger på

et lille eksempel er værnepligt.

spørger man om det er ok at tvinge unge mænd til at lære at slåihjel siger de fleste NEJ

spørger man om det ikke er ok at de unge mænd og så bidrager til at forsvare vores land og frihed siger de fleste JA

men emnet er i bund og grund det samme

SÅ undersøgelser af den art er meget nemme at manipulere med

1.783 har stemt i B.T. Statistikkeren
Hvis du går ind på B.T. kan du se, at deres netafstemning viser, at ud af 1.783 adspurgte, har 91% faktisk sagt ja til øget straffe.

Så måske er problemet, at radioavisen har spurgt de kriminelle, og ikke ofrene om holdningen til straf-udmålingen!!!

2 ting deseje
For det første kan du ikke bruge en netafstemning til noget som helst, der er nok større sandsynlighed for at radioavisen har spurgt et repræsentativt udsnit, end for at det er et repræsentativt udsnit af befolkningen der selv går ind og stemmer på BT's hjemmeside.

For det andet har det ikke noget at gøre med hvem man har spurgt, men hvad man har spurgt om. Alle kan blive enige om at voldsmænd skal straffes, men lige så snart det handler om en konkret sag vil folk enten give meget lave eller meget høje straffe alt efter hvem der vinder ens sympati.

Hvordan man ser på det Lægdommer
Ja der kan manipuleres med både tal og sprørgsmål.

sådan er det jo altid dulkis
men i det her tilfælde er det hverken BT eller TV avisen der har formuleret spørgsmålene, man har faktidk fremlagt et antal sager for 1391 mennesker uden juridisk baggrund.

Baggrunden for undersøgelsen er at advokatsamfundet mener de skærpede straffe "trækker den forkerte vej" - og så er man godt kunne tænke sig en eller anden journalist kunne får det over sit hjerte at spørge HVILKEN vej er det I mener er forkert.