Det moderne samfund og kvinden

Det moderne samfund og kvinden samfundsmanden
Er det moderne sikkerheds-samfund udviklet for at beskytte kvinders rettigheder?

Kvindens lod har igennem millioner af år været underdanighed og udnyttelse. Før vi som samfund fik love, var kvinder kun under beskyttelse af deres familie, og hvis familien var svag, var kvinderne dem der betalte; voldtægt og slaveri var (og er) hverdag.

Det moderne samfund har haft en udlignende effekt mht. fysisk styrke, som førhen var det vigtigste tegn på magt. Nu har vi love der sørger for at kvinder ikke længere bliver penaliserede pga. fysisk svaged.

Min pointe med alt dette er, at det kun er indenfor de sidste 100 år at kvinden er begyndt at få ligestilling; hele vores evolutionshistorie er baseret på kvindens underlegenhed. Vores idealer er postulater; dermed ikke sagt at ligestilling er en dårlig ting, men at vores biologi også skal følge med, og at vi ikke kan forvente en forandring i vores grundliggeende fysiologi (her taler jeg ikke kun om fysisk styrke, men også mentalitet) kan forandre sig fra den ene dag til den anden.

Jeg mener at vi mangler at sætte tingene i perspektiv; se på hvordan det vestlige samfund i virkeligheden har gjort alt for kvinden, og sat kvinden i centrum.

Der er meget mere at sige om dette emne, men lad mig høre hvad i tænker.

Intet nyt anonym
Velfærdssamfundet er opbygget så kvinden kan gøre som det passer hende.
Velfædssamfundet har gjort at kvinden har frigjort sig helt fra manden, hun behøver ham ikke længere, når vi lige ser bort fra at betale hovedparten af regningen for velfærdssamfundet.
En kvinde kan i dag vælge at have et arbejde eller lade være, hun kan få alle de børn hun vil uden at bekymre sig, staten tager hånd om alt.
Samtig har velfædssamfundet skabt et kæmpe bureaukrati hvor kvinder har uanede job muligheder for at realisere sig selv i trygge rammer.

Det bliver i fremtiden et kæmpe problem at samfundet mere og mere kommer til at dreje sig om feminine værdier som tryghed og sikkerhed, frem for mandlige som nytænkning og risikovillighed.

Taberne bliver os mænd, men vi er heller ikke for smarte vi betaler jo det meste af gildet. [:D]
Bøtten vender dog nok den dag statskassen er tom, så skal de mandlige værdier nok komme tilbage.

du glemmer væsentlige magtaspekter tomoe unlogg
i dine tanker.

Kvinder har i årtusinder haft ansvaret for familien.
Matriarkater findes også.

Så magt er ikke kvinder ukendt. De har i mange samfund bare ikke haft den formelle magt til f.eks. at straffe en mand for utroskab.

Kvinder ser jeg ikke i centrum i det vestlige samfund. Nærmest tværtimod, ser jeg kvinden marginaliseret til både at skulle håndtere tidligere tiders ansvar for at drive famlien, samtidig med at hun skal klare et job og karriere SOM en mand!


Ikke før der bliver 'forskelbehandling' bliver der reel ligestilling!

Dvs. kvinder på barsel, skal sikres jobposition, lønavancement, pension osv.
Barslen skal forlænges til min 1,5 - 2 år.
I hjemmet skal der udtænkes måder at sørge for hele husholdningen, så hun ikke står med den efter end job.

... der er fa#¤# lang vej igen i år 2008.

vh tomoe

frit valg uden konsekvens anonym
Kvinder ønsker frit valg til det hele uden konsekvens.

"Dvs. kvinder på barsel, skal sikres jobposition, lønavancement, pension osv.
Barslen skal forlænges til min 1,5 - 2 år.
I hjemmet skal der udtænkes måder at sørge for hele husholdningen, så hun ikke står med den efter end job."

Alt det skal mændene selvfølgelig også betale.

Kvinden vil bevare magten over hjemmet og samtidig have en masse fordele foræret på arbejdsmarkedet selv om hun reelt, gennemsnitligt er en dårligere arbejdskraft end manden.

En kvinde som vil gøre karriere kan vælge sig en mand, der tager sig af hus og børn, men nej, han er ikke interessant, så hellere tude lidt og få det hele foræret.

Perspektiv... samfundsmanden
"Kvinder har i årtusinder haft ansvaret for familien."

Men kun under mandens supervision og endelige beslutninger. Kvinder har mere haft en administrativ rolle end en bestemmende.

"Matriarkater findes også. "

Kan du give mig nogle eksempler? Alle dem jeg har hørt om har været myter skabt af antropologer som ikke havde deres metoder i orden.

"Kvinder ser jeg ikke i centrum i det vestlige samfund. Nærmest tværtimod, ser jeg kvinden marginaliseret til både at skulle håndtere tidligere tiders ansvar for at drive famlien, samtidig med at hun skal klare et job og karriere SOM en mand!"

Du bliver nødt til at se tingene i det rette perspektiv. Kvinder har været fysisk og mentalt kuede gennem hele vores historie pga. vores fysiologiske forskelle, og dette har det moderne samfund rettet bod på.

Kvindens selvstændighed og individualitet skal sættes i forbindelse med retten til at kontrollere deres egen krop og sind, som er langt vigtigere end ligestilling på arbejdsmarkedet og arbejdsfordelingen i hjemmet.

Vi har i vesten sørget for at kvinder ikke sælges og behandles som kvæg, som det sker i en stor del af verden. Dette er noget kvinder ofte glemmer når de debatterer hvorvidt kvinden er "fri" i det moderne samfund.

2008 og kvinder dadadad
Der var ingen mennesker på jorden, hvis der ikke eksisterer kvinder.

Kun i Danmark har man opdelt samfundet i mænd og kvinder. Kvinder blev anbragt på sindsygehospitaler, når dere ægtemænd var trætte af dem. Kvinder fik først stemmeret i 1915.

Det beviser hvor svage danske mænd er, når de skulle/ skal bygge deres selvværdsfølelse på, at slå på nogle der er mindre end demselv.

Danske mænd har nøjagtigt samme syn på kvinder som muslimske mænd stadigvæk.

Velfærd er med R, men ellers Hofnar
har du ret,
med global liberalisme er vi ved at vende tilbage til den stærkes ret,
det vil gå ud over velfærdssamfundet, kvinders regalier og svages rettigheder.

Kvinder skal have deres kvindelige rettigheder Oraklet
Mænd skal have deres mandlige rettigheder.
som det er nu, er det en værre frugtsalat.
Det er snart på tide i vores samfund at definere disse rettigheder
mænd og kvinder er ikke ens,
og derfor kan deres rettigheder heller ikke være det.
men de har da begge krav på at deres rettigheder respekteres.

Mht. rettigheder er kvinder og mænd ens dadada
Lovgivningen skal være for mennesker og ikke en opfunden forskellighed.

At mænd og kvinder agerer forskelligt er en anden sag.

Mænd er jo heller ikke ens, nogen er gode fædre andre ikke. Nogen er til sport mere end til kvinder osv.

Alle er lige for loven samfundsmanden
En af grundstenene i vores frie samfund er at alle er lige for loven, og det er ved at blive eroderet af feminismen. Se på Norge, hvor det nu er obligatorisk at have 50% kvinder i alle bestyrelser.

Vi kan ikke sætte vores helt grundlæggende værdier på spil for at kæmpe en håbløs kamp mod vores fysiologiske forskelle.

Du ved ikke hvor godt du har det! samfundsmanden
"Kun i Danmark har man opdelt samfundet i mænd og kvinder."

Hvad i alverden betyder det? Det er en fuldstændig meningsløs sætning.

"Kvinder blev anbragt på sindsygehospitaler, når dere ægtemænd var trætte af dem."

Vrøvl. Hvor har du dog det fra?

"Kvinder fik først stemmeret i 1915. "

Ja, hvilket var et fantastiskt fremskridt. Tænk på at kvinderne før det ingen rettigheder havde! Og tænk på at kvinder rundt om i verden stadig bliver behandlet som ejendom.

"Danske mænd har nøjagtigt samme syn på kvinder som muslimske mænd stadigvæk. "

Ja, vi stener ofte kvinder for utroskab, og tvinger vores kvinder ind i ægteskaber, og får dem til at gå tildækket for mandens skyld. Det var sarkasme, hvis du skulle være i tvivl.

Kvinder skal have stillingen i Norge dadad
hvis en mand og kvinde har lige kvalifikationer.Nordmændene hat indset, at hvis mænd skal vælge , så vælger de nogen de kan bøvse sammen med og fortælle dirty stories med.

Hvor er mænd ens ? Er du rocker, nazist osv. Det handler ikke om at skelne mellem mand og kvinde, men om de værdier mennesker har i hovedet.

Men det er da mærkeligt, at danske mænd stadigvæk kæmper mod kvinders ret til , at deltage i det offentlige liv.

Hvorfor skal kvinder behandles som børn? samfundsmanden
Jeg mener absolut ikke der skal lovgivning til. Hvis kvinder virkelig er dygtige nok, så skal de nok også få de jobs de gerne vil have. Jeg tror nærmere det er et spørgsmål om prioritering fra kvindernees side.

At mænd vælger mænd kan der måske være noget om, men at kvinderne skal hjælpes på vej som var de ubehjælpelige småbørn som ikke selv kan tage deres egen kamp er temmeligt ynkeligt. Hvorfor skal de holdes i hånden hele vejen?

Det her handler ikke om "kvinders ret til at deltage i det offentlige liv", det handler om hvorvidt man får de bedst kvalificerede medarbejdere. At kvinder og mænd lige pludselig ikke længere er lige for loven er fuldstændigt absurd og foragteligt.

Vi taler ikke om "værdier i hovedet" her, det her handler om erhverslivet, og ikke rundkredspædagogik.