Det Sorte Hul ÉR lavet.....

Det Sorte Hul ÉR lavet..... emilieduus
Jeg har læst, at forskerne har lavet et sort hul inde i maskinen, men det er bare meget lille. Ca. på størrelse med et atom og er heller ikke stærk nok til, at kunne suge mere en et atom ind, før det fordamper væk. De tilsætter stoffer heletiden. Men nu er det så væk fordi, at maskinen brød sammen for nogle dage siden. Nu skal det laves forfra. Det tager dog ikke lang tid. Kun et par timer. Men altså det er der og det er det første tegn på, at projektet nok skal gå godt. :)

Øøøhhh.... Hmm Anonym
Hvor har du dog læst det henne?

LHC har ikke gennemført nogen partikelkollision endnu. Man har blot sendt partikelstråler rundt, for at kallibrere udstyret og teste. Derfor findes der heller ikke noget sort hul "inde i maskinen". Hvis der var det, ville de jo ikke kunne måle noget som helst. Så ville alle deres kollisioner jo blot havne i hullet.

Det uheld der skete var et strømsvigt. Det bevirkede at ca. 1 ton flydende helium løb ud i anlægget, som jo er kølet ned til nær det absolutte nulpunkt, for at blive superledende. Nu skal anlægget varmes op, for at kunne renses og derefter køles ned igen. Det kommer til at vare et par måneder før de kan køre igen.

Jeg ved ikke hvor du har dine oplysninger fra, men du bør efter min mening udvikle en bedre kildekritik.

Prøv nu lige at hør... emilieduus
nej, partiklerne er ikke skudt sammen endnu, men der skal være et sort hul IMENS at partiklerne skydes sammen. hele ideen med projektet er, at hvis det sorte hul udvikler sig til flere når partiklerne støder sammen, så er universet 10 diminsionelt og dermed er al vores viden om universet forkert, men hvis det sorte hul bliver der og intet sker med det, så er universet 3 diminsionelt og der med al vores viden om universet sand. De skal have et sort hul imens partiklerne skydes sammen.

.................... emilieduus
Præcis lille nok til, at partiklerne ikke kan blive suet ind.

sikke noget vrøvl ibanez
Du ved tilsyneladen intet om fysik..... der er aldrig nogensinde nogen der har lavet et sort hul her på jorden..... skeptikernes teori er jo at der ved disse højenergi forsøg vil blive skab et sort hul.

det der sker inden i en partikel-accelerator er at man sender protoner begge veje i tunnelen for derefter at lave dem støde sammen.....akkurat ligesom når du klapper dine hænder mod hinanden eller når to biler støder ind i hinanden....dette forgår selvfølgelig i ekstermt høj fart!! derefter observere man udfaldet af forsøget. Der er så her nogen påstår at der er risiko for dannelse af sorte huller....altså når de støder sammen.

disse oplysninger er frit tilgængelig i bøger, på nettet...og på CERN's hjemmeside. Ingen grund til at filosoffere over det[:)]

Hvor i alverden.. elway
Hvor har du læst at der ER lavet sorte huller ?? Det vil jeg da meget gerne læse..Men jeg tvivler på du har læst det, da det er en af de ting som KAN ske.. Men de små sorte huller der kan etableres forsvinder på under en milliard del af et sekund..

Iøvrigt har det taget 20 år at lave projektet.. Koste 28 milliarder... OG bruger ligeså meget strøm som Århus..

Jeg har et sort hul Anonymsch
Den hedder bankkonto. Lige nu er den bare soooort.
Godt der ikke er langt til den 1.

Det var dog det mest forvrøvlede.... Anonym
Har du nogen som helst viden om fysik?
Har du blot det mindste begreb om hvad et sort hul er for noget?

1) Kom lige med bare een kilde til det du siger? Hvor i alverden har du læst det?

2) De kan jo ikke have et sort hul før de kolliderer protonerne (eller bly-ionerne). Et mikro sort hul skulle jo - muligvis - kunne opstå SOM FØLGE AF partikelkollisionen. Man kan ikke bare blande et sort hul i kemilokalet og så "fodre" det.

3) Hele ideen med projektet er bl.a. at finde Higgs-partiklen. Den er indtil videre kun påvist teoretisk, men man håber at den kan hjælpe med at formulere den store "Teori om alting", hvor man kombinerer de fire naturkræfter til een grundlæggende naturkraft. Sådan som betingelserne var umiddelbart efter "Big Bang", før universets fik sin nuværende struktur, og naturkræfterne skildte sig ud i de fire vi kender.

de skulle Skraldemanden
stoppe noget af alt det affald derind vi ikke kan komme af med,poof og det væk alle problemmer løst ingen forurening

Jeg har et bevis... emilieduus
Det var min fysik lærer som fortalte mig om det. Så du skal sgu ikke beskylde mig din *****!

Først og fremmest... Anonym
Beskylde dig???? Hvad beskylder jeg dig for? Hvor læser du det henne?

Og så - med al respekt for din fysiklærer - så er det stadig noget vrøvl.
Bed ham/hende om en nærmere forklaring eller en kilde til de oplysninger, for det strider mod alt jeg selv har lært om partikelfysik gennem tiden.

Tåber.... Anonym
For det første hvis man læser på sit "hjemmearbejde" vil alle de ting vi ved om rummet nu og alle de teorier der er blevet lavet (blandt andet vores geni Albert) de tyder på at vi på et tidspunkt vil finde ud af at der eksistere sorte huller.

Det eneste vi kan gøre er at håbe på at det er i det meget fjerne for hvis bare en brøkdel af Albert´s teori er rigtigt så ville et sort hul være vores værste mareridt,( ved mindre vi bygger en ny religion der går ud på at vi alle skal flåes til atomer for så at blive renset og blive noget nyt et andet sted.)

Bare det mindste sorte hul vil blive katastrufalt.
Hvis sådan et sort hul får næring nok til at eksistere så til den suge alt til sig indenfor dens radius.

Vi snakker om en kraft der er så stor at den siger lyset til sig...

Et sort hul skal vi lede efter ude i rummet og bare synd hvis vi ikk kan finde det der for at prøve med vilje at lave sådan en ting til at teste nogle teorier (eller slippe for affald) er den dummeste ide til dato for Homo Sabiens.