Die d... dänen

Die d... dänen Jocska
Hvor ufattelig dumme kan vi danskere dog bare være, vi stemmer nej til euro og føler os rigtig fede på den ufede måde. Euro modstanderne fortalte os at der ingen farer var ved at stå udenfor euro´en, det ville ikke koste os noget, og at alle euro-ja kampagner bare var skræmmekampagner. Well, nu er det slået fast med syvtommer søm at vi taber bigtime, almindelige boligejere skal af med 1000 kr. mere om måneden på grund af en højere rente i Danmark fremfor i resten af euroland: http://politiken.dk/tjek/penge/article584011.ece
Hvad går der egentlig af os danskere, vælger vi bare konstant at slå hjernen fra når nogle vover at stå frem og sige hallo; euro er faktisk en god ide og det koster at stå udenfor, damn hvor trist!!!???

Møntens navn er vel uden betydning. Effe Ullemann
Et enkelt konkret uheldigt tilfælde slår vel ikke rytteren af hesten. I andre situationer har det måske været omvendt.

Euro René
Jeg stemmer for Euro. Det går det nemmere at rejse til og fra Danmark, og jeg føler lighed ^^.

Hva så Uffe anonym forever
>Du plejer være lidt mere konkret.
Mener du dermed at kroner er up to date i vores verden.

Når du så skriver at det er en enkelt tilfælde, burde du måske kigge på Sverige, og hvor meget kroner deroppe koster.
Ganske tankevækkende............
Mvh

Der er intet der forhindre husejer
dig i at optage huslån i Euro.
Den er alt for ustabil til jeg vil stemme ja til den næste gang.

Da tyskland indgik i den steg alt, Der hedder den teuroen.
Der har endvidere vist sig mange problemer med at have fælles rentesats for så forskellige økonomier.

Well... (for at bruge dit eget nedladende udtryk) Mr. Mick
DEt koster jo kun 12.000,00 mere om året, hvis man ikke kan finde ud at financiere sit lån ordentligt! Benytter man prioritetslån, flexlån, afdragsfrie lån, rentestop lån, etc. så er der fordele, hvis man tør tage chancerne, men ved alle "lette" løsninger - så er der altid en hage, og det er så nu! Det er meget naivt at tro, at der ikke kommer nedgang i den danske økonomi, og krisen i DK, har intet med vores udenstående fra euro-samarbejdet, for det er som bekendt største delen af verden som er påvirket...

Det mest indlysende eksempel på naive lånetagere, der skal du jo blot kigge på vores kære Fætter Island, de er blevet snydt så det drev med deres lånetilbud.[:*(]

det har du ret ind anonym forever
alt steg i Tyskland

Men hva så med England, her har man ingen €
men de hele steg itakt med Tyskland

Hvordan forklarer du dette.
Mvh

Vi skal da ikke dele mønt SF-er
med fattige sydlige lande. Tænk dig lige om.

det har du ret ind mr, Mick anonym forever
Men er det ikke Island som vil nu ind i EU/€ og er ikke specielt Fjogh interesserede ind i komme med i det fine selskab.

Personligt vil jeg gerne være med, sidste gang på ferie, (september Tyrkiet) skulle jeg af med 15% vekselgebyr til Kroner.
Udover navnet kan jeg ikke se fordeler, jeg har skaffet mig en mobil som virker i alle lander, samme vil jeg gøre hvis jeg kunne mht. penge.
Mvh

Ferie-gebyret er ikke nok... :O( Mr. Mick
Hvem skal dække den skødesløse omgang med penge i visse af EURO-landende? Hvorfor er der forskel på EURO-landende? (nogen får bøder for ikke at opfylde krav, andre slipper med en opsang, SELVOM at deres situationer var betydelig værre!) Hvorfor skal vi have endnu dyrer varer i DK, er de ikke dyre nok i forvejen?! (for de bliver jo nok ikke billigere, når man som i alle de andre lande rundede kraftigt op ved omregningen), og festen kan blive ved herfra, jeg beklager - men det er ikke nok fra min side! Og slet ikke for at spare MAX 50 kr på et år, når jeg rejser på ferie, derudover kan man jo benytte et credit card hvis alt andet ikke virker!

Ak ja, kære Fætter Island - det har ikke noget med at de er udenfor EURO'en at gøre, for som bekendt - så er hverken Norge, Sverige eller Schweiz stats-bankarot idag, og er ikke engang tæt på... [;)]

Ikke uenig med dig anonym forever
dog er Sverige lidt bekymret pt. -14% total 74.15% værdi mht kroner, er en ikke holdbar løsning for landet, de skal snart komme med et svart, hvor Norge er et € land, (remember)

Schweiz, eller switserland[:)] har et noget mærkeligt forhold, eller omvendt til os.
Island er med rette blevet offer for grådighed, hurra 3 gange...
Mvh

Forstår jeg dig ret? Mr. Mick
At du mener Norge har EURO? For så må jeg afkræfte, de har stadig kroner, og er ikke en del af EU, det er Sverige dog, men målinger har de senere år vist, at de fleste fortryder at de gik med... (Når man ikke vil hører, så må man føle!)

Men du har ret, Island blev grådige (hvilket jeg også pointer højere oppe) - herhjemme rammer de dårlige lånetyper også på et tidspunkt, og mange vil få ondt i pengepungen, nøjagtigt som på "vulkan-øen"... Alt for mange låner penge, uden at sætte sig ind i hvad de foretager sig - afbetalingsplanen er en del af et lån i Danmark, og viser jo nøjagtigt hbad som betales tilbage, man skal jo også læse betalingsbetingelserne igennem, hvilket også mange gør, og sidste fælde er bankrådgiveren! Hun/Han er ansat til at køre en bank med et overskud, ikke til at skaffe kunderne den lånetype med mindst gevinst for forretningen! Så når man blindt stoler på dem, så spiller man desværre også jeopardy med sig selv, de er stadig ikke uvildige, de er medarbejdere i en forretning... Så en islænding blive interviewet, hun sagde pænt: jeg stolede blindt på min bankrådgiver, han sagde at lånet jeg valgte ville være det bedste - det har pt. kostet mig hus & bil. Synd for hende og meget skræmmende, men samme naivitet foregår jo herhjemme...[:$]

Mere rodvad
Jeg tror ikke man skal bruge din indledning. Grunden til at vi sagde nej (ikke jeg), var vel nationalfølelserne, og at nogle handlende i andre lande benyttede anledningen til at lægge på priserne. Men priserne steg også hos os fordi mange af de handlende skulle betale i euro, selv hos danske grossister. Det er vekslegebyr og forskel på køb- og salgkursen vi skal betale for hos købmanden.
Og fordi kronen følger euro, får vi de samme ulemper som eurolandene, men ikke samme beskyttelse.
Vi får ikke at vide hvor meget vi skal betale for at beholde kronen.

hov hov Terminator
Du kan takke nationalbanken og politikerne for de tabte penge. De kan lade kronen flyde frit og dermed vise kursen uden manipulation.

Det tab du taler om kan ligeså godt være gevinst. Det afhænger fuldstændigt af euroen's udvikling så længe vores ledere har besluttet at kronen skal bindes til euro kursen.

Jeg skal give dig en enkelt og legitim grund til at afstå fra euroen. Da den blev indført nærmest opførte politikerne sig, som hjernevaskede tåber. Der var ingen grænser for hvor smart det var med fælles valuta.

MEN MEN MEN! - Nu viser det sig midt i finanskrisen, at de store økonomier i eurozonen giver fanden i gamle aftaler omkring valutakurs og staternes forpligtelser i dette monetære samarbejde.

Så lad og antage at Tyskland, Storbritannien, Spanien, Frankrig og Italien, bliver hårdt ramt på økonomien nu. Så hårdt ramt at de må ty til nye 'redningspakker', der bla. manifesterer sig gennem inflation af deres økonomier på samme måde, som Bush har gjort det. Så vil disse staters budgetter eksplodere i løbet af kort tid, ligesom i USA.

De skal jo 'redde' alt og alle. Dermed forringes euroen's værdi langsomt. De store kører løbet og vi andre må betale for deres fejltagelser så længe vi fortsat skal være bundet til euroen.

Glem den euro og indfør en guldstandard herhjemme, som USA havde det i gamle dage. Så er det slut med spekulation. Det ville klæde EU at gøre det samme med euroen. Men så ville de mange fantast projekter politikerne tumler med aldrig blive virkelighed. Der ville heller ikke være penge til krig. Nixon måtte slippe guldstandarden i 71' pga Vietnam krigens omkostninger. En krig demokraterne i USA bragte landet ud i.

Den dag i dag betaler amerikanerne stadig prisen for den bommert.

Det mest idiotiske argument fra din side Rodvad ! Terminator
Du betalte måske ikke vekselgebyrer i banken da vi handlede i D-Mark, Franc, Lire, Pesetas!!!!! - Hvad hvis du handler i dollars ???????? - Skal amerikanerne også ændre valuta til euro....he he, måske var det smart af dem lige nu. Men hvad med de, som kommer til at betale regningen for deres Zimbabwe økonomi...?

Din logiske sans må kunne bruges i en universistets afhandling fra en psykolog!

Må spørge dig Rodvad. Hvad er det for en beskyttelse du ser, som vi andre ikke kan få øje på?

Mener du at Danmark vil tjene penge på, at de store landes budgetter og gæld i øjeblikket vokser med raketfart i takt med deres socialistiske inblanding i markedet? Socialisme har aldrig virket Rodvad. Alle disse redningsforsøg vil kun svække euroens værdi. Den politik tvinger vores nationalbank til at sælge ud af vore valuta reserver for at kunne følge den fantastiske euro ned i sølet. EU's ledere har aldrig kunne blive enige om de store linjer. Og blev de alligevel enige gik de bagefter ud og foretog sig præcis hvad der passede dem, nationalt. Man skal jo genvælges og fårene stilles tilfredse!

Det er de mest utrolige ting man kan bilde mennesker ind.

Dollaren vælter om kort tid. Samtlige forenede staters møntfod Rodvad. Det bliver det værste mareridt for de borgere. Men ved du hvad der kommer ud af det? Nye valutaer i samtlige stater. Tilbage til ægte penge, som er bundet til ædle metaller. Slut med fupnumre fra centralbanker og politikere på den konto.

Du og jeg kommer til at opleve verdenshistoriens største økonomiske kollaps indenfor de næste 5 år. Aldrig i historien har vi stået i denne situation. Bank kartellet vil bruge denne anledning til at tiltuske sig endnu mere kontrol med pengene. Ikke for penges skyld. Men for magtens skyld. Derfor arbejder de for en verdens valuta, som de vil kontrollere. Derefter er al frihed forbi. Det globale slaveri er indført for good og stakkels den eller de, som gør oprør.
:-)

Det er ikke hemmeligt hvad det koster os Terminator
at stå udenfor euroen. Nationalbanken og finanministeren kan give dig de oplysninger. Det handler alene om hvad banken køber og sælger af valutareserver. Dér har du svaret på omk.

Men pas på Fogh og de andre euro fantaster. De vil selvfølgelig male fanden på væggen, når det drejer sig om tab for Danmark. (men det er de jo også eksperter i)

Syntes du? rodvad
Jeg har altid været modstander af at vi skal have vor egen valuta, jeg så helst at der var den samme valuta over hele verden. Det ville betyde at ingen kunne tjene mange penge i spekulation i valutaer Og at ingen banke ville tjene mange penge på at veksle. Vi ville derimod få et rigtig antal banke, og slippe for at betale så meget for deres "servise".

Du kommer altid til at betale for også andre landes renter, enten ved at vi får vanskeligere ved at afsætte vore varer, eller at det bliver for høj import i forhold til vor økonomiske formåen. Rentepolitikken er altid været brugt for at regulere markedet, og for at nogen vil tjene ekstra. Ved et fællesskab har vi en vi indflydelse, ligesom vi har i Danmark. Selv om der er forskel på levestandarden på Amager og Harboøre, ligger valutaen på det samme, også renten er den samme.

Som det er nu, er vi også meget afhængig af dollaren, falder den meget, bliver varer fra lande der har dollar som valuta, så billig at vi ikke kan konkurrere.

Hemmeligheden ligger rodvad
i hvad vi skal betale i vekslegebyr for varer der aldrig er brugt fremmed valuta på, og bankene opgiver ikke hvilken kurs de bruger, forskellen er forskellig fra bank til bank.

Rigtig at EU modstanderne altid vil male fanden på væggen. Og alle vil bestemme over de andre, men ingen skal blande sig i vore sager. De forstår ikke at aftaler skal være tosidig.

Fogh og andre euro tilhængere er ikke fantaster, fantasterne finder du hos modstanderne, fantaster fordi de er ligeglade med hvad det koster hver enkelt af os.

England rodvad
er ikke med i euroen. Hellere ikke Island, et tydeligt eksempel på hvordan det kan gå når man er udenfor fællesskabet.

Hvilke land har givet fanden i gamle aftaler? Og hvad er galt i at Bush har reddet kapitalismen? Eller udsat kollapset

Og hvad vil du døbe mønten på Amager til? Og i Harboøre? Eftersom det er så stor ulempe med en fælles mønt, må vi vel dele op den danske krone?

Rodvad, du giver jo selv svaret Terminator
Hvis dit top argument er, at vi 'dermed slipper for vekselgeybrer', er det for pokker da langt mere enkelt.

Så kan du og EU tilhængerne jo bare gennemtrumfe en lov, der forbyder banker at tjene på denne service. Du vil jo stadig afkræves et service gebyr hvis du hæver kontanter i en hæveautomat i udlandet. Men de veksel gebyrer kan jeg godt du har det skidt med. Så kræv at de afvikles.

Du fortæller jo vidt og bredt at du og alle andre EU elskere får
'indflydelse' på dagsorden. I er komplet til grin hele regimentet.

I kan ikke se at I trækkes rundt i arenaen.

Skyklappernes årstid Terminator
må sandelig været indtruffet!

Du vil altså hermed påstå at når bare man har euro, er alt i skønneste orden? Du er uden for pædagogisk rækkevidde Rodvad. En kværulant man ikke kan nå :-)

Island's problemer skyldes en uansvarlige banksektor. Det han intet med landets valuta at gøre. Fordi bankerne nu vælter, som en konsekvenvs af deres grådighed, mister staten indtægter. Borgerne mister deres indestående hvis ikke staten går ud og gældsætter sig.

MEN! - hvor er de dygtige centralbanker, dybsindige politikere, som skulle skabe forudsætningerne for et levedygtigt pengemarked. De har reguleret og manipuleret markedet ihjel og nu betaler alle prisen for det.


Gordon Brown har gældsat Storbritannien helt uansvarligt. Det har han stort set klaret på 11 år med Blair, som sælgeren. Socialistiske kolbøtte ordninger koster penge. Brown havde åbenbart ikke regnet med, at træerne IKKE groede ind i himmelen. Nu blev han altså klogere og reagerer, som kun en ægte socialist kan. Nemlig ved at gældsætte hele staten til op over Big Ben! - Og minsandten om han ikke kalder det for en redning.

Storbritannien betaler netop nu prisen for en uansvarlig centralbanks rentepolitik og kunstig oppumpet valuta. Dnne politik er direkte modbydelig mod de svageste i samfundet. Dem med lavindkomster. De vil i de kommende år opleve hvordan deres købekraft forringes pga socialistiske indgreb i markedet.

Hvis euroen skulle være klassens duks, ville den jo ikke være under pres og EU staterne kunne bare trække på skuldrene af USA, Island, Danmark og alle de andre dummernikker, som ikke vil overgive deres sidste frihed, nemlig valutaen og monopolet på at udstede penge til bank kartellet, Rothshild.

ECB's taktik med at pumpe kredit ud i systemet - og her taler vi euro - skaber kun inflation = forringelse af værdien. ECB har jo ingen penge. Blot magten til at udstede dem og bestemme renten. Hvad tror du det betyder for euroens værdi.?

Det er denne taktik, som har lagt fundamentet for USA's aktuelle krise. Den amerikanske centralbank har ødelagt dollaren med samme model, som ECB nu tager i brug. Det er fatalt og uforståeligt at euro medlemslandende ikke stopper det omgående. Vi har brug for et totalt kollaps i sektoren. Markedet skal renses for indblanding. Der skal gøres hovedrent. Istedet vokser den mødding politikerne i fællesskab med centralbankerne har bygget flittigt på. Konsekvenserne bliver uoverskuelige Rodvad.

Men ECB er nødt til det bla. fordi de store EU lande's ledere nu blæser på de stort opslåede aftaler om solidaritet i den monetære politik. De skal ikke miste taburetterne lige med det samme. Næh nej, så hellere sælge sin egen røv 34 gange!
Din hukommelse har det med at svigte når vi taler fakta. Men husker du hvor meget et euroland måtte have i budgetunderskud for ikke at undergrave samarbejdet/valutaen? Husker du kære Rodvad?

Du betaler altså lige nu mange penge for deres ligegyldighed med indgåede aftaler. Det ville du også gøre selvom du var med i euroen. Men hvad ville du gøre som den betydningsfulde EU elsker du må sige at være? Realiteterne er, at du kan pille næse, råbe af dem, tisse op af deres havelåger. Men følge dine krav, he he he he, nok ikke!


Så hermed kan vi også nedskyde dit argument om økonomisk stabilitet. Det er nemlig kun så længe det kan betale sig at være 'stabil' at de store gider være det.

Og endelig kan vi jo bede de små euro lande om at sætte de store på plads i den aktuelle misligeholdelse af euroaftalen omkring budgetunderskud. Vil du have flere beviser for det flop, som euroen og EU er?

Hvad er det egentlig du har fået bildt dig selv ind vi skulle vinde Rodvad. Tror du ikke bare du har været stangberuset en aften og derfor fik storhedsvanvid ;-)

Man kan ikke rodvad
forbyde banker at tage vekslegebyr for at veksle valuta. Og man kan ikke påbyde banker at veksle.

Det enkleste er virkelig at få en mønt i hele Europa, ligesom vi nu har en mønt i hele Danmark, eller er du også imod at vi har en mønt i hele Danmark?

Ja, I EU modstandere er helt til grin dersom I tror at vi ville få nogen som helst indflydelse på noget som helst udenfor fællesskabet. Bedste eksempel er vel Norge, de må sidde på sidelinjen og modtage anvisninger, de kan ikke se at de bliver trukket rundt i arenaen, ligesom DF vil at vi skal gøre.

Jeg har aldrig påstået at rodvad
dersom vi fik euro, ville alle problemer være løst. De har sine ulemper, men større fordele end hvad vi har med kronen. Og endnu større fordel end om alle de danske landsdele skulle gå over til sin egen mønt. I dag er det en helt naturlig forhold at vi har den samme mønt i hele landet. De samme fordele ville vi have med den samme mønt i hele Europa.

Selvfølgeligt kan du ikke se problemet i Island, eller at en enkel bank ikke kan opføre sig som de vil dersom de er med i et større fællesskab.

Rigtig at ECB har stor indflydelse på euro, men de har så sandelig lige så stor indflydelse på de andre europæiske valutaer Alle der står udenfor, har bare at følge med, vi kan endnu ikke "købe hele verden".

Den med at de små eurolande skulle sætte de store på plads, tyder virkeligt på at du lider af storhedsvanvid, de små har en stemme og indflydelse, vi der står udenfor har hverken tale- eller stemmeret, vi må bare følge med.

Om'mer Terminator
Du slynger om dig. Men kan ikke give eksempler på hvilke åbenlyse fordele en euroe skulle have. Fordele for hvem? Bankkartellet ?

Forklar mig 'problemet Island' - Du evner ikke at forklare ammenhængen mellem Islands aktuelle krise og at det skulle skyldes at landet står uden for euroen. Ved du hvorfor ? Der er ingen sammenhæng. Men nu skal jeg fortælle dig en hemmelighed. En bankledelse KAN opføre sig som den vil. Du har 100 af eksempler på netop nu. Specielt i euro zonen. Men det er fordi banker ledes af mennesker. Nogle mennesker er grådige. Ikke mindst dem, som ejer centralbankerne.

Det lille alpeland Scwheiz skulle jo nærmest stå til total udslettelse hvis de virkelig har så svag en økonomi, som du åbenabart hermed udleder, skulle gælde alle små lande. Igen løber du med en halv vind Rodvad. Igen udstiller du dig selv, når det drejer sig om fordrejning og fornægtelse af fakta.

Euroen blev aldrig den 'nye verdensvaluta' - Det giver sig selv når den har en kunstig kurs og iøvrigt skal konkurrere kunstigt med dollar og yen. Kronen har også en kunstig kurs. Den er jo bundet til an den kunstig valuta.
:-)

Selvfølgelig kan man det Terminator
Men man kan ikke forlange de skal gøre det gratis. Så giv dem nogle skattelettelser for dokumentation af de relle omkostninger.

Selvfølgelig ville det være enkelt og skønt med den samme valuta. Jeg har ikke noget imod den del af euro tanken. Men, der stopper min begejstrïng også.

Jeg har noget imod et skjult bank kartal, der styrer begivenhederne bag de store mure. Jeg ville ikke have private virksomheder til at bestemme disse ting. Sådan er det i dag.
For når du kender menneskets natur vil det være direkte selvmord, at give så få og magtfulde personer retten til at bestemme over vores penge og ikke mindst retten til at fastsætte renten efter forgodtbefindene.

Euroen er en dårlig valuta, som er baseret på 'tal' fra myndighederne. Rodvad, tal kan manipuleres. Regeringer gør det dagligt. Det har du da iøvrigt selv fortalt i tilfældet VK regeringen. Men den manipulation vil måske stoppe hvis statsministeren hed Thorning Schmidt? :-)

Du er en ægte fornægter. En nærmest religiøst hjernevasket starut. Du ved godt inderst inde, at der er for mange ting, der ikke passer. Men du ser dig ude af stand til at ændre på det og følger derfor blot alle de andre får.

Norge er ikke det bedste eksempel du kan komme med for din sag. Norge er et betydeligt rigere land end den pløjemark vi bor på Rodvad. Men du har da ret i det er mindst ligeså socialistisk bøvlet, som Danmark. :-)

Skattelettelser? rodvad
Skattelettelser er også tilskud, og selskabsskatten er i forvejen lav.

"Jeg har noget imod et skjult bank kartal, der styrer begivenhederne bag de store mure. Jeg ville ikke have private virksomheder til at bestemme disse ting. Sådan er det i dag"
Det betyder vel at du er imod den danske stat, vi har en statsminister der snød i skat (kreativ bogføring), folketingsformand der ikke vidste hvor han boede den gang har blev finansminister, en nuværende finansminister der har ladt amtet betale for nogle værtshusbesøg og lidt for kreativ med taxa boner?

Jeg ved at der er mange uregelmæssigheder, og som vi skal betale for, enten vi er med eller ej, tror du virkeligt ikke det samme foregår i små enheder? Hvor meget tror du ikke du har betalt for beslutninger eller aftaler i en loge? En loge du overhoved ikke har nogen oversigt hos, eller indflydelse på.

Fordelene rodvad
er hos alle forbrugere, men minus for bankene, og bankene var også i starten imod en fælles mønt. Det er dem der tjener på valuta handel.

Dersom Island havde haft euro, havde banken gået nedenom, men Island bestået uden den kraftige devaluering og høje prisstigninger. Men den islandske bank havde også haft flere kontroller, færre frie hænder. Men ikke så meget at banken ikke kunne gå konkurs.

Uden "euro zonen" havde vi haft meget mere konkurrence om uansvarlig udlån i endnu flere banker.

Schweiz banke tjener på andre landes skattesnydere. Og ingen kender disse bankeres økonomi, de er lukkede.

Mig bekendt Revisor
er de islandske banker, og den islandske økonomi gået helt rabundus, men det mener du måske ikke, Rodvad?
Til orientering skal man have penge, for at låne flere penge, så er det misundelse fra din side?
Jeg kan orientere dig om, at det ikke kun er Schweiz der har "gode" banker, når man nu gerne vil slippe for topskat.

Vi er vist rodvad
enige om at den islandske økonomi er "helt rabundus". Men jeg mener at det er fordi de ikke er med i euro, du mener til trods?

Jeg ved godt at der er flere end Schweitz der har "gode" banker for topskat, men deres økonomi er så lukkede at ingen nogensinde får at vide om de er "købt eller solgt". Og de har en styring der bestemmer landets økonomi, ikke modsat.

Modsiger Revisor
dig selv, Rodvad?
Du skrev at den islandske økonomi var så god, læs evnt. dit indlæg igen. Resten af euro landene har også store problemer, men du har åbenbart fundet de vises sten, eller formulerer dig, eventyrligt dårligt?

Købt eller solgt, på Cayaman islands, Jersey og andre steder, ved du nøjagtig, hvor du står, og pengene er uden for rækkevidde, for det danske system, og de styrer ihvertfald ingen lande, og ingen styrer dem.
Jeg ved ikke hvad du roder rundt i, men forstand på de ting, har du ikke, og verdensøkonomi er heller ikke det du er mester i, tværtimod.

Hvad for noget? rodvad
Islandske økonomi god? Er det fordi jeg skrev at Island står udenfor euro, at du så automatisk mener det er det samme som god økonomi.

"Købt eller solgt, på Cayaman islands, Jersey og andre steder, ved du nøjagtig, hvor du står, og pengene er uden for rækkevidde, for det danske system, og de styrer ihvertfald ingen lande, og ingen styrer dem.
Jeg ved ikke hvad du roder rundt i, men forstand på de ting, har du ikke, og verdensøkonomi er heller ikke det du er mester i, tværtimod"
Fordi jeg ikke har samme holdning som dig? Vel, så skal hele den økonomiske afdeling på Harvard University fyres, for de er mit ideal. Ingen økonomisk ekspert vil gå ind for forskellig valuta på Smager og Harboøre, det er den slags DF går ind for.

Du er en dygtig mand Revisor
du kan skrive af efter andre indlæg...
Jeg ved godt, hvad jeg selv skrev, men ved du, hvad du selv skrev?
Desværre, jeg har aldrig gået på Harvard, men havde jeg vist at du havde en uddannelse derfra, så havde jeg nok troet på dine forkvaklede indlæg, Rodvad.

Det rabler for dig Terminator
Du kan have den holdning du vil have Rodvad.

Du taler, som en ægte hjælpeløs socialist. Alene din arrogance omkring selskabsskat, som var det en RET for staten ligefrem at stjæle pengene fra virksomhederne og de ansatte.

Ja, jeg er imod de personer, som deltager i tyveriet af folks penge. Hvadenten de er socialister, venstrefolk eller bare dumme får i statens tjeneste.

Mit land har jeg ikke det fjerneste imod. Men tåber, som dig, har jeg kun grin og hovedrysten til overs for.

I din terminologi skal vi alle bare vende røven til og tage imod. Jeg er ikke til den slags. Men det er jo derfor du er et får.

Du har jo ret omkring logesamfundet i Danmark. Kunne det tænkes ohh salige Rodvad, at noget lignende finder sted i den globale bankverdens top med dens bagmænds viden?
- Og dette kartel vil du så overlade dit lands økonomiske fremtid til? Er du blevet splitter ravende vanvittig dit gamle fjols!

Den aktuelle bank krise viser hvor lidt politikere forstår omkring national økonomi. De er i bank karetellets og dermed centralbankernes vold. De hopper og danser for ikke at blive afsløret i deres totale inkompetence.

Din naivitet når nye højder Rodvad. Tror du skal skifte dit nick til Mount Everest! Det ville sgu være mere reelt! Du er helt deroppe hvor det er småt med ilt.

Stjæle penge rodvad
fra virksomhederne? Alle danskere har pligt overfor samfundet, og pligten består i at alle skal betale til de fælles udgifter i forhold til evnet. At virksomhederne skal kunne benytte alle faciliteter uden at yde, er den virkelige arrogance.

Jo du er naiv dersom du tror at vi slipper for alle problemer uden EU, når faktum er at de bliver meget værre når de forskellige nationer skal til at konkurrere på de samme problemer, og hvor de største nationer kommer til at betsemme uden at Danmark kan gøre noget som helst. Men din naivitet når bunden. Nationalitet er lige så primitivt som tyrkerne.

Forkvaklede? rodvad
Fordi jeg har en anden mening end dig, er jeg forkvaklet? Vel, er det dit eneste argument, har du virkeligt ikke meget at byde på.

Jeg troede hellere ikke på den islandske økonomi den gang der kom en "stærk" islænder og købte Illum eller andre storindkøb i Danmark. Men det var der andre danskere der gjorde. Jeg tror ikke på at den islandske bank havde kunnet garantere for den slags investering, dersom Island havde haft euro, men den islandske økonomi havde i hvertfald ikke gået ned, som i dag med den islandske krone.

Lån i Euro frarådes Felix
Det bliver en dyr fornøjelse at optage Eurolån, det frarådes af sagkyndige.

Det rabler videre Terminator
Hør her Rodvad. Nævn mig et eksempel hvor staten, regionerne eller kommunerne har skabt en bedre service i forhold til det private erhvervsliv - Kom nu bare med ét eksempel.

Husker du alle klynkerne fra Arriva kom til landet? Dommedag var nær. Jeg er sikker på du var en af profeterne, der kunne berette om usle forhold ude i horisonten :-) - Arriva er med til at skabe ny respekt om de offentlige transportmidler og har taget flere initiativer til medarbejdernes glæde og gavn.

DSB blev altså sat til vægs så man sidder og krummer tæer over de fjolser, der påstod borgerne ville blive tabere. Hvor er det ynkeligt men meget sigende at man ikke hører klynkerne pive længere....DSB var et tag selv bord i stil med SAS. Begge statsstøttede foretagender hænger i bremsen. Sådan er det når man skal konkurrere på markedsvilkår, til forbrugernes glæde.

Nå, men giv mig nu et eksempel på et område hvor vi virkelig får noget for pengene, som staten stjæler fra os.

Konkurrence er vejen til et bedre samfund. Men den skal være fri for regulering og indblanding fra staten. Det eneste vi har behov for er forbrugerbeskyttelse. Og det skal have en alvorlig konsekvens for firmaer hvis der blæses på dette. Det kunne være rart om vi kunne få gang i den debat herhjemme. Fagforeninger og arbejdsgivere må klare resten.

Og lad mig samtidig spørge - hvis det er så vigtigt for de andre lande, at Danmark skulle være en del af euroen hvorfor søger de så ikke at involvere alle medlemslande i de aktuelle topmøder om finanskrisen? Fordi vi er uden betydning. Det gælder hvadenten vi er med eller står udenfor euro samarbejdet.

Kunne du ikke bare flytte til Tyskland og leve med din elskede euro. Men gør dig selv den tjeneste ikke at tale for højt om dine synspunkter. Så får du nemlig tyskerne på nakken...de er sjovt nok midsundelige på vi danskere, briterne og svenskerne fordi vi holder ved vores egen valuta. Men vi mangler stadig at slippe fri af nationalbankens dominans og politikernes driven Ebberød Bank.

Kunne jo starte med rodvad
rengøring og hygiejnen på Rigshospitalet. Tag så rengøringen på de offentlige institutioner, de er både dyrere og ringere med en privatisering

Arriva får flere penge end DSB, og ingen privat selskab vil overtage underskuds ruder.

Men er det Roskilde Bank du forherliger? Der er mange eksempler på at private griske personer stjæler fra borgerne.

Konkurrencen er næsten aldrig reel, de offentlige må til stadighed kontrollere mod karteller.

Alle eurolande har repræsentanter i ledelsen. At europæiske lande holder topmøder, behøver ikke at involvere flere end nødvendig. Når det ikke drejer sig om euro, behøver ikke alle euro lande være med. Og vi har ikke nogen indflydelse på euro, men euro har indflydelse på kronen. Det er ikke mere vigtig for de andre lande at Danmark er med, end at de gerne vil have alle EU lande med. Men det er af stor betydning for Danmark at komme med, specielt for os forbrugere.

Selvfølgeligt vil man også kunne finde nationalister i Tyskland, men de fleste er tilfredse med euro, selv om de ikke hedder mark. Og tyskere i Danmark kan godt se at man tager en overkurs når de skal betale med euro i de forskellige danske forretninger og banker.

Om'mer Terminator
Rodvad. Du kunne altså ikke nævne nogle eksempler. Det vidste jeg jo godt. Må jeg minde dig om vi havde en udbudsrunde den gang DSB kom til kort?

Det var dog en tynd kop the fra dig omkring rengøring, som åbenbart skulle være blevet dårligere efter privatiseringer. Du generaliserer uden at komme med konkrete eksempler. Når du en gang prøver at se om du kan finde et eksempel så hav i mente, at vi siden VK kom til fadet, har haft et skattestop. Sådan da.. Inflations skatten hærger jo fortsat. Seneste eksempel er afskaffelsen af 25'øren. Du ved den skat, der rammer de fattigste allerhårdest. Denne skat var særlig høj under Anker J. Du ved ham, der skulle beskytte de svageste..

Jeg ved ikke hvad du mener med at forherlige. Kan forstå du desperat forsøger at hive Roskilde Bank frem i lyset. Roskilde Bank er jo et eksempel på hvad samfundet har udviklet sig til under den stigende trang til at frasige sig sit personlige ansvar. Da vi har tusinde eksempler på at den slags ikke betyder noget, skulle man vel være dummere end dum, hvis man ikke drog fordel af det. Derfor får vi sådan en sag. Myndighederne har ingen værktøjer til at stoppe det. Ellers burde de vel have gjort det for længst?

Din rørende underdanighed når det drejer sig om din benovelse for de store euro lande er foruroligende. Du lader til at være stået helt af eftersom du blot vil bytte din krone for euro og så lade resten være op til de professionelle.....som ikke aner hvad de skal stille op i den nuværende situation. Du er simpelthen farlig for dit land menneske!

Nå, overkurs! - Troede ellers det kun var danskerne der betaler dyrt for stå udenfor. Rodvad, der var ikke nogen der ville begræde en fælles valuta HVIS den repræsenterede en ægte værdi og vi havde gennemsigtighed med det monetære system. Men alle politikernes profetier har ikke holdt vand. Det er vel kun typer, som dig, der virkelig troede på dem? Men selv nu hvor det viser sig de løj eller talte mod bedre vidende, er du stadig ikke i stand til at erkende din fejlvurdering. Men fabler videre om euro, som en universal løsning. Du forstår stadig ikke markedsmekanismerne. ECB gør heller ikke. Eller rettere, de kan ikke bestemme hvad folk skal gøre med deres midler. Det tror de tilsyneladende de kan og derfor har vi problemet. Grunden til aktie markedet stadig er nervøst er primært fordi investorerne ikke tror på politikerne. De véd bedre Rodvad. De ryster kun på hovedet af naive tåber, som dig.

Opskriften er simpel på dit klynkeri om tabte midler. Lad kronen flyde frit. Specielt nu hvor der spekuleres mod den. Og bind den så til guld. Og guld alene. Varm luft pengene syd for grænsen og amerikanske lire kan de sgu beholde for sig selv. ECB kører stort set som USA's FED. NEJ TAK!

Der trænger til at blive luftet ud i den globale luftøkonomi. Og det bliver der. Aldrig tidligere i historien har vi stået overfor så massiv en recession, som den vi rammes af de kommende år. Din løsning på dette er så at bytte til en anden luftvaluta. Du er og bliver for morsom, gamle fjols! :-)

Tynd kop te? rodvad
Var det en tynd kop te at patienter fik mange ekstra liggedage p.g.a. infektionssygdomme? At hospitalet måtte betale ekstra for at få fjernet det værste, ligevel mange skandaler.

Ja, vi betaler meget for skattestoppet, fra at betale nogle få kroner mere i skat, skal vi betale mere i afgifter for at kunne privatisere. Kommuner må ty til "Farum modeller" med at sælge offentlige bygninger fra, for så at leje dem tilbage. Og privatiserings elskere tror eller prøver at bille os ind at de private vil give os forbedringerne på skolerne, medens de i virkeligheden tager sig godt betalt i leje. Sygehusene må flytte problemerne fra de synlige til de usynlige sygdomme.. Kræft og hjerte operationer, går ud over medicinsk og psykiatrien, der bliver sengeafdelinger lukket.

Euro i hele Europa er lige så selvfølgelig som kronen er i hele Danmark i dag. Det ser ellers ud til at du er fornuftig nok når det gælder kronen for hele Danmark. Det ville også blive dyrt for os alle dersom kronen skulle deles op i bornholmske, jyske, fynske og sjællandske mønt.

Jo danskerne betaler dyrt for overkurs, men også udlændinge der besøger Danmark, med euro de vil veksle medens de er her. En krone som flyder frit har aldrig været en god løsning, de frie valutaer har altid været udsat for spekulationer, og er altid udsat for inflation. Spekulanter tjener på frie valutaer.

Valutaen har tidligere været bundet til guld, det var der ingen fordele i, og den dag alle lande skulle finde på det igen, ville guldet ikke blive til at betale fordi der ville være stort underskud på guld når alle lande skal have noget dødt metal liggende på lager, kun for at ligge på lager. Og hvem skulle tælle guldet de forskellige lande havde liggende? Skulle også det privatiseres?

Du er blivet Hårdkogt
ramt på pungen !, jeg kan oplyse dig om at hvis så gerne vil spare
nogle håndøre på dit boliglån, så TAG etboliglån i Euro så kan vil
du jo se hvor meget du spare.