Don Juan-type

Don Juan-type amarti
"En player er en Don Juan-type med en narcissistisk problematik. Mennesker, som er narcissistisk forstyrrede, er som børn ikke blevet elsket for det, de virkelig er, men for deres præstationer.
For at overleve har playeren allerede i en tidlig alder - og ganske ubevidst - opbygget en facade. Resten af deres liv vil de bruge al deres energi på at søge bekræftelse fra andre.
Han vil ofte være overfladisk charmerende, smigre meget og love guld og grønne skove. Han vil være forfængelig, gøre meget ud af sit udseende og ofte have stærkt materielle værdier".

Kan du nikke genkendende til nogle af disse påstande?

Kender du sådan en?

Det er måske dig selv?

/Klokke

Ja ja men Den dumme
hvad betyder narcissistisk så.........det hører vel lige som medi dit indlæg, hvis os små dumme *GG* skal forstå det hele..
Knus DD

glemte Den dumme
lige at sige at denne diagnose ikke eksisterer som en selvstændig sygdom her i Danmark.
DD

til den Justnotnarcisst
"smådumme" :))

http://da.wikipedia.org/wiki/Narcissisme

Has been ;) Hende der smiler
Hey Klokke

Ja, jeg kender den beskrivelse, og faldt selv ind under den i en periode i mit liv!
Psykologien bag det er jo ret interessant, eftersom det ofte er mennesker, der føler sig utilstrækkelige ift dem selv som mennesker, og derfor fokuserer al deres energi på de ydre værdier, som værende de eneste værdier i verden!

Jeg vil så påstå, at det ikke nødvendigvis har noget med forældre/barn interaktionen at gøre, men at man kan være player i perioder i sit liv, for ikke at skulle konfronteres med sin egen utilstrækkelighed - og dermed bruge andres bekræftelse af alt det ydre til at booste sit selvværd.

Hvad synes du?

Smil

tilføjelse me too
kan også nikke genkendende til dette efter et langt forhold blev slut havde man brug for at komme ud og søge den bekræftelse hos flere piger, det blev så til 10-12 stykker på et par måneder...men pludselig dukker der en pige op og piller en faktisk lidt ned, hvorefter hun bygger en op med ægte kærlighed - sådan har jeg det i hvert fald nu ;-)
Hun har ændret mit liv drastisk - og når jeg nu allerede ser tilbage er jeg glad for det - og så har man jo fået løbet hornene af sig ;-)

Glæder mig... amarti
At I begge er kommet videre.

-jeg opdagede lige, at jeg konsekvent skriver "han" i mit indlæg... Indrømmet! Jeg er selvfølgelig påvirket af mit eget møde med denne slags mennesker - ikke mindre end 2 gange i rap - så nu øver jeg mig jo på at gå langt uden om dem!

-for som "mee too" skriver, så havde jeg vel håbet på, at jeg kunne blive hende som vendte op og ned på det hele - først pille ned, og derefter bygge kærligt op! Men nej...

Så derfor mener jeg det når jeg skriver, at det glæder mig at I er kommer videre... :)

/Klokke

Kære Klokke Hende der smiler
Nu kan det være jeg bliver lidt for nærgående, men har du tænkt på hvorfor du tiltrækkes af den slags?
Måske du har "Nu skal jeg redde min mand" syndromet?
Måske du tiltrækkes af det mystiske og uhåndgribelige ved en player?

Der er mennesker (og ja, der tænker jeg ligesom dig i "han" *S*) som er playere hele livet - og så er der mennesker der er i perioder, fordi det gør at de kan flytte fokus!
Men aldrig aldrig gå ind til noget med en player med åbne øjne, og tro du kan ændre ham! Den eneste der kan ændre ham, er ham .....desuden kan du ikke på forhånd definere om han er af den ene eller den anden type player på forhånd, og er han af den første "hele livet" type, kan ingen ændre det - og han vil det sandsynligvis ikke, for det er jo sådan han har det bedst!

Smil

Me 2 Hende der smiler
Kære du :)

Det er glædeligt at der er sket nogle begivenheder, der har ændret dit liv i en bedre retning :)

Jeg må så indrømme at ændringen for mig kommer indefra - og der ikke har været nogen mand, der har pillet mig ned for at bygge mig op med kærlighed :) That is still to come ...håber jeg :)

Smil

Ja, det har jeg tænkt på... amarti
Og du har helt ret.

Førhen var det meget grelt og jeg har bestemt rykket mig siden - men derfor kan det sagtens komme op til overfladen.

Det dér "nu skal jeg komme og redde dig-syndrom" det gider jeg ikke beskæftige mig med, for som du skriver er der kun en til at redde dig, og det er dig selv (dårlig formuleret, men du ved hvad jeg mener)..
Dog vil jeg sige, at jeg ikke på noget tidspunkt da jeg mødte disse to fyrer fra foråret/sommeren, havde indtryk af at de var "nogen der skulle reddes" eller var specielt mystiske... Det kom snigende her bagefter...

Men jeg tænker over det, og lærer lidt nyt hver gang...

Klokke

Kender ham ALT for godt ! Anette N.
Det er min EX-KÆRESTE, du beskriver dér !

Tjo tja nikolaj1975
.. Men bryder mig ikke om at der refereres udelukkende til "han"... Efter mine begreber er der MINDST lige så mange piger der lider af dette..

Enig.. amarti
-men som jeg skriver længere oppe, er mit indlæg farvet af mine egne bekendtskaber med disse typer, hvilket udelukkende har været med mænd...
-selvfølgelig handler det lige så meget om piger/kvinder...

/Klokke