Dovne,ligegyldige danskere

Dovne,ligegyldige danskere drudeheksehyl
Ja jeg spørger bare.....
Kan vi kun finde ud af at ligge passive på sofaen og glo på fjernsyn.
I næste måned skal der i det ganske land,vælges meningshedsråd til vore kirker.Gider den danske mand/kvinde bruge lidt tid på det..NEJ det gør de ikke !!!!
Kirken eren del af vores kultur arv,og vi er hamrende ligeglade.Vi regner bare med,at de står der,når ungerne skal døbes,konfirmeres,ved giftemål og til sidst når vi skal i jorden.
I mange sogne er det umuligt at samle bare 9 mennesker,der gider bruge en aften om måneden,for kirkens skyld,det er sg småt og dårligt.
Selv bruger jeg vore gamle smukke kirker til fordybelse og nyder iøvrigt at høre hvordan forskellige præster tolker dagens tekst.Og de smukke gamle salmer er bestemt også berigende.
Men hvis vi er så ligeglade,så riv kirkerne ned og byg nogle moskeer istedet,de vil da blive besøgt.
Slatne danskere,kom så på banen,hvor meget vl I give væk,undvære?
Ja jeg stiller mig til rådighed,jeg vil nemlig gerne sætte mit præg på kirken og vil gerne have langt mere aktivitet ind.
Anmoder venligst om at den danske mand/kvinde tæker sig om,inden de vælger kirken fra.
Ses på søndag til høstgudstjeneste.
Drude

Kirken.......... MalteFnalte
Jeg vælger bevidst gud fra og stemmer ikke ved disse valg. Intet er mig mere ligegyldigt end kirken. Den eneste grund til at vi skulle have folkekirken er, at vi skal have et minimum af modstand mod JV´erne , muslimerne og andet af samme skuffe.

MalteFnalte

Du kan jo heldigvis drudeheksehyl
vælge helt frit MalteFlalte.......
Men jeg synes jo også at det er en ret god grund at bevare kirken,hvis ikke vi skal gå med burka om få år......
I den religion kan du ikke vælge noget som helst.

Men bør uber
modstanden mod 'JV'erne, muslimerne og andet af samme skuffe' ikke komme fra rationelt, sekulær side i stedet fra, om ikke samme skuffe, så skuffen lige ved siden af?

Kirken er for mig ikke ligegyldig. Der ligger, som trådstarteren er inde på, store kulturhistoriske skatte gemt her, og den udfører også funktioner som ikke i øjeblikket kan varetages af andre dele af samfundet.

Burka om få år - er nok lige at stramme den en tand ... jalmar
´


Man bør "privatisere" folkekirken,
Men holde en hånd under de "Bevaringsværdige bygninger"!

En sådan privatisering ville sandsynligvis "tvinge" folk ud af starthullerne -

Dernæst kunne man give præsterne en form for præstationsløn ala lægerne,
Hvilket sandsynligvis også ville "tvinge" præsterne helt op på det sorte af
tåneglene, samt si dem fra der ikke udfylder deres rolle i kirken tilsfredstillende.


Med venlig hilsen

jalmar

Ja, men uber
man kan ikke vælge ikke at betale til kirken.

Som jeg skrev til MalteFlalte, så mener jeg ikke at svare på den stigende religiøse indflydelse fra muslims side, er at øge vor egen religiøsitet. Kirken har, som trådstarteren påpeger, udspillet sin rolle som samlingspunkt i vort samfund. I stedet bør vi dyrke sekulære humanistiske værdier som rationel dialog baseret på fakta, lighed mellem kønnene, ytringsfrihed osv, og der mener jeg ikke at den Den Danske Folkekirke har meget at bidrage med.

Burka- lyjse
Jeg tror du har ret Drudeheksehyl - vi står stærkere ved at bevare Folkekirken.
Og kirkeskatten går jo blandt andet til at bevare de gamle bygninger, det kan ingen vel have noget imod.
Men kirkeskatten kunne gøres billigere, hvis disse opgaver blev taget FRA præsten, og hen til det offentlige
http://www.udby-hoerby-kirke.dk/Vejledning.aspx ( tilfældig valgt side - ikke den kirke jeg tilhører )

Jeg tror såmænd mange vil blive i Folkekirken, selvom vielser fremover SKAL foregå på et rådhus, for det er jo så romantisk at blive velsignet i en kirke [;)]
Og det samme med barnedåb.

Jeg har da leget med tanken... jensenk2
... om at stille op til menighedsrådsvalg - men da man intet har at sige i menighedsrådene, kan det jo være ligegyldigt.

Det første jeg ville gøre ville være at hive det gamle inventar ud og sætte nogle runde borde ind i stedet. Ud med det hylende orgel og ind med noget moderne lydmaskineri med storskærme på alle vægge. Ned med prædikestolen og ind med DIALOG istedet for MONOLOG.

Ud med salmebogen og ind med Højskolesangbogen og andre sangbøger. Ud med præstekjolerne, ud med bønnebøger og bibellæsning. Ind med udefrakommende foredragsholdere som VIRKELIG har noget at sige.

- men da man allerhøjest kan få lov til at være med til at bestemme gulvbelægningen i konfirmandstuen, er det sgu spild af tid at gå ind i den gamle hensygnende offentlige institution hvor absolut intet må ændres.

Så vi ses altså IKKE til høstgudstjeneste!

JensenK

Nu har vi tilfældigvis debatfora, hvor diverse ............. jalmar
´


... i egne øjne åh, så barmhjertige, menneskekærlige og rettroende Troende fra den eneste sande Tro, kan formulere og argumentere netop for deres eneste sande Tro ud i reklamelignende fremstød ala "Cilit-Bang-bang-bang og ajax profesionals for Husmødre" til alle dem der overhovedet gider kikke ind i disse fora -

Der er vel heller ikke megen diskussion om, at en af de Trosgrene der "TRUTTER" mest og højest i den store Reklamebasun ude blandt os almindelige dødelige, og tilmed lokkende med det for nogen så forjættende "EVIGT LIV" (hvem der ellers forstår og tror på en sådan foreteelse) - samt den falske varebetegnelse "KRISTENT TROSFÆLLESKAB", er sekten "jehovas vidner" - `

Her kunne jeg så godt tænke mig at vide, om det ligger i din udtalelse, at der skulle ansættes X antal fuldtuddannede verdslige personer der på en rationel og professionel måde, skulle kunne forvalte diverse Pro & Contra for en sådanne sekt o.l., og om det skulle ændre på samme JV'eres afvæbnende ikke-eksisterende måde at debattere på, og dermed give en mere lødig fremstilling af samme?


Eller det du de facto lægger op til, at der er visse ting der ikke må debatteres/skal forbydes,
heriblandt et vågent ekstra "øre" på hvor Ren eller Falsk jehovas vidners o.l. Reklamebasun(-er) egentlig lydder!Med venlig hilsen

jalmar

Nu er det et faktum, at netop det jeg foreslår ... jalmar
´


... minus hånden under Bygningerne, faktisk er som Muslimerne kører deres Moskeer og imamer over hele verden - Slår du ikke an som imam, tjener du ingen penge - De bedste imamer tjener faktisk de blege i frivillige bidrag til samme, der ændres alt efter hvor vild man er med den pågældende imam og hvor vild man var med lige netop "Dagens tekst"-

Mit forslag gik dog trods alt ud på, at holde et vist minimum til de præster der kun lige kunne klare sig i "gamet", hvorimod dem der var virkelig gode også kan tiltrække både fulde huse samt et par ekstra håndører -

Når verdens næststørste religion kan køre på den vis, skulle den største så ikke også?

Jeg tror at en af grundende til slendrianen er, at "det ordner staten" - Det kører jo godt nok og automatisk, så hvorfor skulle jeg dog gå højere op i min Kirke end jeg gør?


Prøv at læg mærke til det, der kan godt skaffes personer til "frivillige opgaver" i diverse klubber og foreninger - Men entusiasmen dør ofte ud så snart der kommer en overordnet styring!Med venlig hilsen

jalmar

.................. MalteFnalte
Var det ikke det, jeg skrev? Den eneste anvendelse kirken kan have er at hindre islam, jv og andet LORT i at florere i landet...........

MalteFnalte

Min pointe er uber
at det næppe en en eksistensberettigelse for Den Danske Folkekirke at den skal bekæmpe mere ekstreme religiøse anskuelser.

jalmar: 'Her kunne jeg så godt tænke mig at vide, om det ligger i din udtalelse, at der skulle ansættes X antal fuldtuddannede verdslige personer der på en rationel og professionel måde, skulle kunne forvalte diverse Pro & Contra for en sådanne sekt o.l., og om det skulle ændre på samme JV'eres afvæbnende ikke-eksisterende måde at debattere på, og dermed give en mere lødig fremstilling af samme?'

Nej det ligger ikke i min udtalelse. Jeg taler om fanatiske religiøse værdier og propaganda skal mødes med rationel modstand, og ikke andre religiøse værdier og propaganda. Det blive hurtig til 'Min Gud er bedre en din Gud'. JV skal bla. angribes for at indoktrinere deres børn, muslimer for ikke at søge ligestilling, katolikkerne for at gøre kondomer syndige osv, på en humanistisk basis, og at det sagtens kan lade sig gøre uden folkekirke præster eller verdslige professionelle ansat til det formål. Du er selv et eksempel herpå.

jalmar: 'Eller det du de facto lægger op til, at der er visse ting der ikke må debatteres/skal forbydes,heriblandt et vågent ekstra "øre" på hvor Ren eller Falsk jehovas vidners o.l. Reklamebasun(-er) egentlig lydder!'

Overhovedet ikke - jeg kan faktisk ikke se hvordan du kan få de tanker ud fra mit indlæg. Selvfølgelig skal der være debat og diskussion, og Folkekirken selvfølgelig også blande sig. Min pointe er blot - igen - at det ikke er en eksistensberettigelse i sig selv at Folkekirke skal give JV og andre modspil. Men modspil skal der være, men det kan sagtens komme fra anden og mere kvalificeret side.

Øhh... uber
,


... er indlægget rettet til mig? (Håber ikke du har copyright på din indlægsintro)

Du har nogle fine pointer, men det virker som om du insisterer på fremlægge dem sp, værende i modsætning til andres holdninger.

Jeg er ikke uenig i en privatisering af folkekirken, og jeg mener heller ikke at jeg skulle have givet udtryk for andet. Jeg har kun pointeret at hvis den eneste eksistensberettigelse for folkekirken er den modspil til eksteme religiøse sekter mv, så bør den ikke eksistere.

Ideelt set jo MalteFnalte
Jeg er stor tilhænger af et sekulært samfund. Jeg tror bare ikke, at de fleste mennesker vil være uden en gud af forskellige årsager. Folkekirken er vist noget af det MINDST maligne på markedet[:|].

MalteFnalte

Så er vi nok enige uber
Det er, som du skriver, nok desværre svært at få folk til at droppe religionen helt, og derfor må man måske nøjes med det mindste onde.

Jensen drudeheksehyl
Du tager helt fejl,man har stor indflydelse i et menighedsråd.
Bl.a. ansætter man præster,graver,organist o.s.v.
I aktivitetsudvalget har man stor indflydelse på hvad man vil bruge kirken til.Jeg ser med glæde fre til at indbyde både Basix og TV2,til nogle fede musik aftener.Derudover glæder jeg mig meget,til at lave et blandet kor,hvor alle der gider synge,kan deltage.Det skal blive livsglæde.Hvem vil ikke gerne synge gospel sammen med Lene Nørlykke????
Vh.drude[f]

Hej Min fejl - Sorry tror jeg halvejs misforstod dit indlæg jalmar
´
[:$]


Jeg har ikke sovet nok i nat - (Jeg lider af kroniske smerter)


Men vi er trods det alligevel ikke helt enig -
Jeg synes den burde markere sig noget mere, men det er nok en anden tråd værdig!

Et af problemerne med "Folkekirken" er at det er en statskirke, Hvorfor nogle
udenfor kunne anse det for at være Regerings synspunkt hvis udfaldene blev skarpere -

Nu er jeg ikke Troende selv, men ser kirken som en del af den KULTUR der har dannet os til dem vi er - Derfor irriterer det mig også grænseløst, når f.eks. JV'erne påstår de er Kristne, med kun få rabiate præsters fordømmelse - Begrebet Kristen er jo omkring 1970 år gammelt og har siden år 175 senest, været ensbetydende med troen på den Hellige treenighed - Ergo er JV'erne ikke Kristne - Det irriterer mig også, at de uden de store Protester kan kalde NWT for en Sand Kristen bibel - Den er hverken sand eller kristen ?

Derfor er vi lidt uenige - Og nu vil jeg tage en lur [:|] - Og så bagefter se, om der er andre ting jeg har svaret på med "hovedet halvejs under armen" [:D]


Mange hilsner

jalmar

helt ok uber
religiøse fanatikere får slet ikke den kritik de fortjener, og det er ikke nemt at se hvordan man skal angribe den mere effektivt.

Sov godt!

når en blind leder en blind Ven af Sandheden
2 gange vrøvl bliver ikke een sandhed, vel?

Ven af Sandheden.

Helt korrekt uber
123