DR undskylder rød journalistik

DR undskylder rød journalistik lady rød spam
Seerne holdes udenfor: Nyhedsdirektør beklager dækning af velfærdsdemonstrationerne i mail til Lars Løkke


Sandy French - 12:26 - 15. okt. 2006


Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen er godt træt af DRs dækning af pengeslagsmålet mellem regeringen og kommunerne. Så træt, at det har fået ham til at fare i blækhuset og sende klager til både nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen og generaldirektør Kenneth Plummer.

I en mail 19. september skiver Lars Løkke: 'Hvor er jeg træt af DRs kampagnejournalistik.' Han kritiserer, at TV-avisen som udgangsreplik efter et indslag om Københavns Kommune fastslår: Københavns Kommune er en af de få kommuner i landet, der har en god økonomi i øjeblikket.

- Hvor er jeres dokumentation for dette? spørger Lars Løkke i mailen.

Nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen giver da også ministeren ret i, at der er noget at komme efter. Hun forklarer desuden, at hun beklager, og at fejlen er påtalt over for rette vedkommende. Men i Lisbeth Knudsens optik er rette vedkommende journalisten - og altså ikke seerne. Her gives der hverken oplysning eller beklagelse af dækningens slagside.

Ingen rettelser
Det viser en mailkorrespondance mellem indenrigsministeren, DR's generaldirektør og DR's nyhedsdirektør, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af.

Allerede den 12. september tager Lars Løkke kontakt til DR efter et indslag i TV-avisen, hvor studieværten fortæller seerne, at mange kommuner i de kommende år tilsammen skal spare mange milliarder. Det passer ikke, mener Lars Løkke. Journalisten forklarer ifølge Ekstra Bladets oplysninger ministeren, at han vil gå videre med sagen. Men det kender nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen ikke noget til.

- Jeg er ikke gjort opmærksom på, at ministeren tidligere skulle have henvendt sig, siger hun.
Nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen medgiver, at der ikke har været bragt en rettelse. Og det bliver der heller ikke, understreger hun.

- Vi har bragt mange indslag om kommunernes økonomi med perspektiv - også at der er kommuner, hvor det går godt - der til fulde opvejer den ene sætning, siger Lisbeth Knudsen.

Klageredaktør
Men det er ikke kun Lisbeth Knudsen, der har ført en korrespondance med Lars Løkke om sagen. Generaldirektør Kenneth Plummer skriver til indenrigsministeren:

- Jeg har bedt vores klageredaktør, Jacob Mollerup, kigge nærmere på din fremsendte mail. Men Jacob Mollerup vender aldrig tilbage til ministeren.
Klageredaktør Jacob Mollerup forklarer over for Ekstra Bladet, at han er orienteret om sagen, men at han ikke har set mailen fra generaldirektøren til ministeren, hvori Kenneth Plummer skriver, at han har bedt sin klageredaktør om at se nærmere på klagen.

- Der må have været en form for misforståelse, men nu tjekker jeg op på sagen. Jeg er i fuld gang, siger Mollerup efter at have talt med Ekstra Bladet.
Lars Løkke har ikke ønsket at kommentere sagen over for Ekstra Bladet.

------

Tilgiv de røde, de ved ikke hvem de lukker ind i landet!

DR ræverød som altid Olina
DR har altid været ræverød. Ubalanceret og ensidig. De har altid fungeret som socialisternes talerør.

Ligesom Al Quacera er terroristernes talerør.

Hvordan rodvad
kan det så være at VK regeringen og DF altid får det sidste ord, er de blevet socialister?

Du udstiller dig frem som en ubegavet person højt humor
Du er lorte brun som medlemmerne fra dansk front, så du skal ikke udtale dig om DR

Stik piben ind.......... Hahahihaha
.......koranfascist!

Stik piben ind humor er godt
.........r..slikker