Drenge fra 4. klasse bag 12 påsatte brande

Drenge fra 4. klasse bag 12 påsatte brande simon-says
Otte påsatte brande tirsdag og fire den efterfølgende dag i Farum Midtpunkt nåede syv drenge fra 4. klasse på Bybækskolen i Farum at få på samvittigheden, inden de blev pågrebet af politiet.

- Vi kendte ingen af drengene på forhånd, og der venter nu et stort stykke pædagogisk arbejde, siger han og tilføjer, at hans budskab til eleverne blev godt modtaget, så han forventer ingen gentagelser af drengestregerne. - siger SSP-konsulent John Meyland, Bybækskolen.

- Hvad får drenge til at gøre den slags, og hvad ville du gøre hvis en af dem var dit barn?

*FB*

mangel af autoritet saintan - unlogged
god morgen britt

grunden kan self også være mange andre men i dette tilfælde er det nok mangel på autoritet fra forældrene over forbørnene, tror næppe så unge børn har forstand på hvad det er de laver, eller jo men kun til en vis grænse

har du et link til artiklen

Mangel på autoritet?? dulkis
Det er en af den slags svar jeg forstår nada af. Mangel på autoritet??

Nå ja, hvad ville jeg gøre? Jeg ville vel gøre som de fleste mødre, gribe i egen barm og tænke "du godeste, hvad har jeg gjort galt?- Er han ked af noget jeg ikke kender til? Er han blevet mobbet? Er han i skidt selskab, eller er det mest de andre, der er det? Har jeg sovet i timen? Har jeg ikke sat grænser? Har jeg ikke fortalt ofte nok, at man ikke må sætte ild til ting - slet ikke andres? Har jeg ikke,- har jeg ikke, - har jeg ikke...."

- Fordi, det er sådan mødre gør.

Så ville jeg nok være behjælpelig med at få sagen klarlagt og så ville han være mandsopdækket til 30-års-alderen, medmindre han kunne bevise, han ikke har været i byen de sidste 14 dage - og den bliver jo nok svær.

Jeg tror carmenfreya
at alle de ting du nævner som du ville spørge dig selv om du ikke havde gjort, er det "saintan - unlogged" mener med mangel på autoritet. Altså at det er allle disse ting drenegen har manglet, netop fordi deres foældre måske har sovet i timen.

Så jeg forstår godt et svar som manglende autoritet, eller måske nærmere manglende nærvær, tid og interesse fra forældrene.

Men det kan jo ske i selv de bedste familier, selvom alle forældre vel gør hvad de kan efter bedste evne. Og selvfølgelig kan det bunde i mobning, som har gjort barnet ked af det, og måske ikke har kunnet sige hvad der er galt. Det er ikke alt børn fortæller deres forældre, selvom jeg så synes at det må være fordi de inderst inde føler at deres forældre måske ikke har tid til at lytte. Og ja så falder det igen tilbage på forældrene hvis ikke barnet er trygt nok til at turde betro sig til dem der burde være nærmest til at hjælpe og støtte

De kan også som du er inde på være kommet i skidt selskab, men hvem ved, det er de andre børn måske også, således at de alle er lige gode om det.

Jeg ville helt sikkert som dig spørge mig selv hvad jeg havde gjort galt, også selvom jeg ved med mig selv at jeg altid har været der for mine børn.

Kærlig hilsen
Carmen

Da jeg var dreng............ Hahahihaha
......afholdt jeg mig i stor stil fra den slags "drengestreger" fordi jeg var under det indtryk, at gjorde man den slags, så blev man sandsynligvis fanget af politiet, anbragt på opdragelseshjem, og så mere eller mindre først sine forældre igen når man var myndig. Hårde udsigter for en tolvårig, ikk'?

Forældre idag gør for meget ud af at lære deres børn, at de er usårlige, verdens midtpunkt og at de intte kan gøre forkert simpelthen fordi de er børn.
Dem havde vi også da jeg var knægt. Sikke en masse lort de fik lavet inden de med ét slag holdt op når de fyldte 15.
Er man gammel nok til at spille på den kriminelle lavalder, så er det et spørgsmål om den overhovedet burde findes.

Det kan ske i de bedste familier nona
det har du fuldstændig ret i.
Men har skruen ikke fået et par omgange ?
Ethvert 4-rås barn kan komme galt af sted med drengestreger - én gang.
I dette tilfælde går drengene i 4.klasse, og de antænder 12 gange ...
Mangler der ikke en "stopklods" hos dem ?
Samme situation som ved volden, der ikke stopper, når offeret ligger ned.

Jeg tror... Tullemor
... at drengene ikke har tænkt på koncenkvensen af deres handling. De er vel blevet inspireret af hinanden og tilsammen opbygget en kådhed drenge ofte har når det er sammen.
SSP medarbejderne kender ikke noget til disse drenge så jeg er overbevist om at det ikke gentager sig

Hmm harleygutten
Det var helt sikkert 2generations indvandre der har lavet de ting,for de er født og opvokset til at lave de ting ...De er ved at overtage samfundet og det må vi bare finde os i.Glistrup havde ret da han sagde at de skulle sendes hjem med en enkelt billet....

Det er et Anonym
Tydeligt bevis på at forældre i dagens Danmark er ligeglade med hvad deres børn laver om aften.

Man ser ofte at børn ned til 7-8-9 års alderen er ude kl 10-11 om aften, hvad fanden laver de ude på den tid.

Da jeg var i den alder hed det kl 6 om aften så skulle jeg være inde.

Man ser også og høre at børn svare deres forældre igen, de er så frække og modbydelige, at man korser sig.

Og kan du afstraffe dit barn: nej for giver du barnet en i røven, kan de bare sige det til deres lære og straks er fanden løs, da det er forbudt at afstraffe sit barn.

Ville sikkert ikke gøre noget Bjarne M.
Temmeligt sikkert, ville jeg ikke gøre noget. Det ville mine egne problemer være for store til!

Jeg ville højst sansynligt overlade til det offentlige både at hjælpe mit barn og mig! Om der så var pædagogisk lukket og slukket hos mig,ville kun tiden kunne afgøre.

Ville gi ham en advarsel slagterhund
kan han ikke finde ud af at overholde den så er det afsted på en ungdomsskole.

Børn er ikke carmenfreya
født onde.

Deres handlinger kan dog til tider sagtens virke både onde og hensynsløse. Men det beror vel dybest set af at de udforsker verden, og hvis ingen tager sig af, at vejlede dem i hvordan man omgås andre mennesker og dyr, allerede fra de er små, ja så er det at det udvikler sig ret uheldigt.

Men det er altid forældrenes ansvar at sørge for at lære deres børn at begå sig her i livet. Man kan som forælder ikke bare losse alle problemerne over på samfundet

Er børnene meget små må det udelukkende være forældrenes ansvar hvordan børnene opfører sig

Har forældrene selv været gode rolle modeller ( børn gør nemlig ikke altid hvad forældrene siger, men hvad de ser forældrene selv gør ) Ja så ved børnen godt hvordan man skal gebærde sig.

er børnene større, som i dette tilfælde, ja så er de selv medansvarlige. Forældrene kan stadig ikke frasige sig deres part i ansvaret, men skal heller ikke tage hele ansvaret når børnenen er så store, men sætte en eller anden form for sanktion i værk over for barnet, så det forstår selv at være med til at bære ansvaret for ullykkerne.

Kærlig hilsen
Carmen

Selvfølgelig carmenfreya
skal børnene lære helt fra små, at en fejl ikke bør gentage sig.

Gør den det, ja så må der en eller anden form for konsekvens til, som svarer både til barnets alder og til "forbrydelsen"

Kærlig hilsen
Carmen, der er helt enig i, at mange børn og unge har fået alt alt for lang snor. Men er det børnenes og de unges skyld ? Jeg tror det ikke

Hæhæ 1-2-3
... det ku du li hva ?

For ca 15 år siden boede jeg en overgang i Vedbæk nord for Kbh. Et område klinisk renset for fremmed indflydelse. Her måtte man efter et par år lukke togstationen permanet og ombygge perronerne fordi stationen blev hærget af brand og hærværk hver weekend ........

Det var sgu de riges unger der kedede sig, var vrede eller hvad ved jeg..........

1-2-3

Kan kun være enig. saintan
Med mangel på autoritet mente jeg mangel på grænser som carmen også var inde på,
dem man elsker tugter man, og det ved børnene også godt.