Drengene og ungdomsuddannelserne

Drengene og ungdomsuddannelserne hejjeghedderniclas
Hej :)
Jeg læste på et tidspunkt i avisen, at drengene mistrives på de danske ungdomsuddannelser, og at mange indvandrere ikke får en ungdomsuddannelse. Hvad kunne dette skyldes? Hvad kunne være grunden til at det overliggende skolesystem (ungdomsuddannelser, universiteter), tiltrækker pigerne og frastøder drengene? Noget med undervisningsformen måske?

Kommer an på synsvinklen. kandak
Desværre er der en tendens til at give kvinderne skylden - man påpeger gerne at der er for stor kvindelig dominans i pædagog- og lærerfaget.

Det vil jeg også helt klart skrive under på.

Men ikke på den konklusion der ofte drages af det, nemlig at kvinderne bare er for dårlige/bløde til at give drenge de udfordringer de har brug for.

For for det første tror jeg ikke at det kun er drengene der har brug for udfordringer - bare se på hvordan pigerne på trods af deres bedre uddannelsesniveau alligevel ender med markant lavere lønninger senere hen, burde de ikke også lære lidt mere konflikt- og risikovillighed? Og for det andet er der i sidste ende kun én vej ud af det: der skal flere mænd til. Flere mandlige pædagoger, folkeskolelærere osv.

Sålænge mænd nægter at tage deres del af arbejdet med landets børn og unge kan det ikke nytte noget at klynke over østrogenoverskud i det danske skolevæsen.

Ikke mindst må man også kigge på hvilke typer der er tiltrukket af den slags jobs, uanset køn. Mit indtryk er at der er alt for mange der går på de uddannelser fordi børn er så søde, eller det er så hyggeligt med en lille landsbyskole. Desværre er der dog mange unge der har brug for en meget mere aktiv og pushende, involverende persontype. Lige meget om det er mand eller kvinde. Dem mangler vi, og det går tydeligt ud over drengene i første omgang, men da sandelig også over pigerne, der som jeg skrev før har lige så meget brug for at afprøve sig i noget mere end bare lutter harmoni.

Som sædvanligt er det bare drengene der bærer disse problemer mere synligt frem ved at sige nej tak til det hele, det betyder dog ikke at de i helhed får større eller mere vigtige problemer ud af det, bare andre og mere iøjefaldende end pigerne.

Hvad indvandrerne angår, det vil jeg helst ikke blande sammen for det kan være meget på én gang... mange kommer fra uuddannede eller lavtlønnede/arbejdsløse hjem, og det er altid et problem, også for udsatte danske unge. Desuden kan der også være en generel negativ indstilling til teoretiske ting som f.eks. skole, og også et autoritetsproblem fordi mange invandrerdrenge opfatter ikke danske lærere som værende rigtige mænd og kvinder. Så er det nemmere for dem ikke at tage lærerne alvorlig end at se på deres egne dårlige vaner og ugidelighed. Det er ikke for at generalisere dem alle, men min erfaring er at det hos dem der har problemerne (og det er ikke alle, men desværre mange) tit er en væsentlig del af problemet. De er tit ikke vant til selvkritik og stille koncentration.

eller også er anonym
indvandredrengene simpelyhen opdraget til at være arrogante og middelalderagtige.De forstår heller ikke,at uden uddannelse,blir man til ingenting i dagens verden.