Egypterne opfatter Danmark som en fjende

Egypterne opfatter Danmark som en fjende Jan Helge
Der er en egyptisk meningsmåling som viser, at ikke mindre end 60% af de adspurgte egyptere ser Danmark som et fjendtligt sindet land - og endda 37% som anser Danmark som meget fjendtlig sindet.

Kilde: http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2006/10/31/202926.htm

Så er det jeg lige jeg må spørge jer, kære landsmænd, som farer til Egypten i tide og utide på ferie: Hvad er det som trækker jer til det land ?

Et land som tilsyneladende ikke hilser jer velkommen.....!

Det kan da ikke passe, at man svarer a la: "Jamen vi møder kun flinke mennesker som smiler til os og er glade for vores besøg".....VÅGN OP - det er jeres penge de er glade for; alene faktum at 60% af dem ser jer som fjendtlige viser da med al tydelighed I hellere må kigge jer over skuldrene

Venter med spænding på jeres svar/kommentarer

Du har ret galemathias
hvad skal vi der?

Vi har ikke brug for nogen, so ringeagter os.

Lad os lægge vores penge et andet sted, hvor de kan gøre demokratisk gavn.

Offerrollen ham
Før vi påtager os offerrollen så lad os lige se på nogle af Danmarks nuværende kontaktflader med den muslimske verden.

1: Danmark har erklæret USA udelt solidaritet Bush's mellemøstpolitik.

2: Danmark er i krig i Irak og Afghanistan. Begge kriges ses af mange i mellemøsten som imperialistiske overgreb og som en krigserklæring mod islam.
(Selvom jeg ikke er udelt enig forstår jeg især i lyset af europæisk optræden i mellemøsten siden ca. 1800 godt deres baggrund for at tænke sådan).

3: Danmark har med jyllandspostens Muhammed tegninger og især efter den noget kluntede politiske håndtering af sagen og forskellige ekstremister misbrug af den fået ry for at være intolerante og ivrige efter at nedbryde væsentlige dogmer inden for islam.
(Selvom man ikke kan se det alvorlige i de tegninger, må man forstå at muslimer opfatter det som en decideret krigserklæring mod deres tro, som de føler er konstant truet af vestlig indflydelse.)

Når man dertil lægger at de færreste ægyptere aner andet noget om Danmark (udover at der er koldt og at vi drikker når vi er på ferie) så forstår jeg godt deres udmelding.

På akkurat samme måde har vi danskere let ved at føle os decideret truede af muslimer pga. div. terrorister og ekstremister, uden egentlig at have nogen ide om hvordan muslimer egentlig er (udover at de går med slør og ikke drikker når de er på ferie).

PS: let's face it... elsker vi de tyske turister, der fylder den jydske vestkyst hvert år for andet end de penge de bruger????

Forstår dit argument Jan Helge
Men det var ikke det indlægget går ud på - jeg spørger de danskere som tager til et land, som mener vi er fjendtlige overfor dem, hvorfor de tager dertil ?

Stop med bistand. Den er til ingen nyte. Den krænkede
Og jeg anser Egypten for et farligt land. Et rigtig modbydeligt farligt religiøst forrykt land. Lad os bare kappe navlestrengen,. De millioner vi propper i Egypten i form af bistand er til ingen nytte.Egypten er håbløst fortabt og til ingen nytte. Herfra udgik den muslimske psykopatopførsel med flagafbrændinger og dødstrusler ala "Behead those who insult islam"! Rigeligt med ved blev bragt til vanviddets bål af den daværende egyptiske ambassadør i Danmark: Hende monsteret med den alt-for-megen-frankenstein-øjenskygge og den hennafarvede høstak. Hun var rigtignok en "pæn" ambassadør for sit folk!

Støt ikke terrorisme Baldrian
Jeg lægger ikke fem flade ører i et land der moralsk, pengemæssigt eller på anden måde direkte eller indirekte støtter islamfazisme eller terrorisme.

Den betændte verdensdel trænger til en reformation til en civiliseret og demokratisk tilstand med fuld ytringsfrihed og til et opgør med islamfazismens terrormentalitet.

Det er også meget mere interessant at tage nordpå Vivi
på ferie.

Hmm Rasmus R
Nu er jeg selv godt på vej til at blive egyptolog og jeg tager da også et smut derned hver sommer. Jeg har fået utroligt mange egyptiske venner dernede, nogle jeg stadig holder kontakt med via. e-mail. Jeg har brugt en stor mængde tid på at diskutere dette, såvel som andre lignende emner med en af mine egyptiske venner. Som han selv siger, så er det jo selvfølgelig ikke alle danskere, det er den danske regering. Men nu må vi passe på at vi ikke gør os selv til ofre. Vi generaliserer lige så meget over for muslimer, som de gør mod danskere.

... Rasmus R
Som der også er en der har skrevet før, så er JP's tegninger med til at tage en KÆMPE del af deres "mistro" over for os danskere. Ca. hver 5 egypter jeg mødte da jeg var dernede i sommers, spurgte mig om hvordan "VI" kunne finde på sådan noget. Jeg blev ærligt talt lidt flov, da jeg i min gode tro mener at alle mennesker skal behandles lige og vi skal respektere dem, såvel som de skal respektere os!

Ægypten: Hvad er du bange for? Lira
Kære Ægyptenhader

Hvad er du bange for?
Jeg rejser til Ægypten fordi det fremmer forståelsen og muligheden for venskab imellem vores lande. Tag selv derned og oplev det. Ørkenen er et fantastisk sted og Ægypten er et af de mest professionelle rejselande i verdendet har været et turistland i over hundrede år.

der anonym1
Der er ingen grund til at støtte det islamiske fascistland Ægypten og andre islamiske lande ved rejse derned som turist. En del af turisternes penge går til islamisk terror rettet mod vestens demokratier.

en go' rejse! Sia
Jeg havde fornøjelsen af at være i Egypten sidste år. Vil gerne indrømme det var med ret stor nervøsitet jeg tog afsted - men alle de ting jeg havde spekuleret over før afrejse (og mindet om af venner og familie) blev gjort til skamme kort efter ankomsten til Hurghada!
Dog er egypterne en smule påtrængende, og vil med glæde sælge dig alt! Men meningen om, at de kun er ude efter vores penge, er ærlig talt skudt ret meget ved siden af! Priserne er jo nærmest 0 kr. - ligegyldigt hva du køber.
De første par dage vi var der, stod vi ved at vi kom fra DK. Men efter at have mødt en rigtig rar sælger som har en bror i DK, "flyttede" vi til Sverige. Det gav absolut ingen forskel - venligheden var akkurat den samme!..

Jeg syntes det er virkli ærgeli hvis folk dropper rejser til Egypten pga. ting som bl.a. er nævnt her på tråden. Inden min rejse, var jeg måske også ret skeptisk overfor fremmede - men er glad for det har ændret sig!!!

sludder gholm
det er rigtig at nogle egypter hader dansker men ligeså mange elsker dem.
Jeg har rejst der meget og gør det stadig de er søde og vendlige, og ja de vil gerne sælge mig alt til en høj pris men det er jo mit problem og sige nej tak, og det forstår de, hvis jeg bare vil snakke lidt. landet er flot vejret kanont og menneskeren venlige

Nej nej nej. a-sweet-anonym-girl
De ser overhovdet ikke Danmark som et fjendtligt land, og de kan man mærke 100 procent når man er der.
Er godt nok kun halvt dansk, men min mor er 100 procent, og det samme er hendes nye kæreste, og de har intet imod dem/os, de syntes at danmark er et godt lnd, og danskere er søde.