Emma Gad ikke...

Emma Gad ikke... Marianna
jeg gider godt :-)

Vil høre, hvordan I har det med bandeord (sgu, fandeme, rend mig i røven... osv. :-) Er det okay at bande (i moderate mængder) for at cementere sin mening... hvis man er vred, ked, glad - whatever!

Nogen tænder helt af på bandeord - det er for primitivt og proletarisk - hvorfor? Jeg er enig i, at det, at snakke som en 'havnearbejder' ikke er specielt charmerende (uanset køn). Men et moderat brug af bandeord, synes jeg, viser engagement, drive og livskraft.

Hvad mener du?

Godt nogen gider.... rosalilje
...jeg kan godt finde på at bande,- kan faktisk, og desværre kun, ikke lade være - men KUN når jeg er sammen med mennesker som kender mig - aldrig i andre sammehænge end med venner og bekendte.

...er der noget som tænder mig af, så er det sjofelheder og bandeord på skrift, - jeg gør det ikke selv, og det falder mig altid for brystet når jeg ser det....

Vh Rosalilje

Synz ikke det her er pænt Anonym
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=24&conference=253&posting=705282#705282

Gid nogen Gad lagermann
..forsøge at fylde lidt diciplin på ungdommen. Ikke fordi jeg tror de er værre til at bande o.l., men fordi vi skal begynde ét sted.

Når jeg ser hvilken tone der til tider er herinde, så er der godtnok en og anden der er fløjet gennem opdragelsen med jetjaver.

Lagermann

Du har ret....... rosalilje
... nu vi er i "fejlfinderhjørnet" så piner det også mit øje, at du skriver synz :)

Jeg synes det ser sjusket ud fordi det er chatsprog, og ikke hører til i et debatforum - men måske det bare er mig som er blevet gammel...

..i morgen er jeg en dag ældre, hvis jeg lever så længe altså :)

Vh Rosalilje

Enig.... lagermann
Da jeg har haft indtil flere kontroverser med indlæggets forfatter "mocafe", kan jeg love dig at dit eksempel ikke er en enlig svale. Bevares, når lidenskaben får sit tag i mig kan jeg også bruge "alternative udtryk". Men der er visse personer som simpelthen stryger direkte over i kassen med sprogets værste gloser når de ikke længere kan argumentere fornuftigt.

Mvh Lagermann

Er jo Sønderjyde... lagermann
Hej der Rosalilje

Da jeg jo er Sønderjyde, er jeg arveligt belastet hvad kraftudtryk angår. Og da jeg for en kort periode var på Sjælland, må jeg indrømme at jeg fandt dem noget nærmere Emma Gad end jeg kan sige om min hjemstavn.

Vi Sønderjyder bander og svovler, og jeg er ikke sikker på hvorfor. Men vi bruger ikke ord som KANONT som superlativer. Derimod bruger vi udtryk som "du kan saaaaaatme tro"..osv.

Jeg tror det er lidt egnsspecifikt også. Under mit arbejde idag hørte jeg P3 hvor en ung gut fra Sønderjylland skulle holde sommerferie på Falster. Derfor søgte radioværterne en falstring som skulle undervise Sønderjyden i det falsiske sprog så han kunne begå sig i ferien. De fandt hurtigt ud af at de allerede havde en fordel, for Falstringerne bander også som erstatning for andre kraftudtryk.

Mvh Lagermann

Men det kan under ingen omstændigheder Anonym
sammenlignes med et bandeord vel????

Du har ret igen igen.......... rosalilje
... jeg kunne bare ikke lade være, - jeg ved jo, at synes ikke staves med z :)

Vh Rosalilje

Man hyler som de ulve .... rosalilje
..man er i blandt - det er som du selv siger egnsbestemt hvad man bruger at ord og vendinger - jeg hører ofte mig selv sige HOLD DA KÆFT, men aldrig i negativ betydning, mere i iver over et eller andet som begejstrer mig....men men, jeg kan så sandelig godt tage bladet fra munden når jeg bliver vred - men jeg nægter at skrive det her - for er der noget jeg ikke er, så er det kompromissernes mand/kvinde, så jeg holder "tand for tunge" her ved tastaturet :)

Vh Rosalilje

jep...såååå anonym
fla`u` - der kommer en jetjaver !!

Altid god stil rosalilje CarlSpørgeJørn
Du bruger et sprog som mange kunne være misundelige på,ikke for at være fræk over dig men er du overklassefrue? eller bare et pænt dannet menneske.
CarlSpørgeJørn

Så ordene for helvede jetpost
det er simpelthen nogen af ordets værste gloser...Kunne ellers godt finde nogen der var værre, måske ikke fra dig, men du vil også få svært ved at finde nogen der er værre fra min hånd, det beror nok mere på at du ikke er enig i mine betragtninger, det skal du nok prøve at skille ad

Svært at tage dig alvorligt jetpost
når du gemmer dig bag anonymitet...Kom igen når du tør stå frem.....

Overklassefrue - hva der det ? rosalilje
...næ nej, det tror jeg bestemt ikke jeg er - skulle de da have et pænere sprog end andre fruer ?

..jeg er bare et dannet mennenske som 90 % af befolkningen også er - jeg siger jo ikke, at jeg ikke bander, jeg skriver bare ikke bandeord og sjofle platheder..

Vh Rosalilje

Jeg mener da klart dulkis
at eder bruge i mangel på bedre. Jo mere sprogspasser jo flere eder.

Og det bliver ringere og ringere fordi boglæsning er blevet så sjælden en diciplin.

Hvis dit sprog er fyndigt og kraftig behøver du jo ikke ederne, men ordforrådet er ikke altid tilstrækkeligt til understregninger og engagementet.

Overklassefrue lagermann
Det er ganske ligetil at finde ud af. Stritter du med lillefingeren når du drikker af en kop? Og har du drukket dig stangbacardi inden klokken er 10 om formiddagen?

Kan du svare bekræftende til disse to spørgsmål, så er du definitionen på et overklasseløg.

Mvh Lagermann

Hehehehehe.... lagermann
..de ku sgu kom li fra Polle fra Snaus mund jo ;o)

Mvh Lagermann

Jeg mener nu ikke jetpost
at det er rigtigt det du skriver...Jeg har været skilt i 10 år, så jeg er altså kommet videre. Med hensyn til mit sprog, så mener jeg ikke at du kan sætte mig i bås med nogen andre, da mit sprog ikke er grimt i egentlig forstand. Jeg tror ikke at jeg på debatten nogensinde har brugt ord som: f...ing fre.........der, per..., aller noget i den stil som jeg ser andre bruge uden at det bliver kommenteret.

For mig er der forskel på det talte irene54
og det skrevne ord.

Det kan være OK at bande moderat når man taler med nogen og vil gerne cementere sin påstand.

Men jeg har svært ved at tage bandeord som del af noget skriftligt.

stangbacardi *LOL* rosalilje
...det lyder næsten som en ny olympisk diciplin :)

..nej du, jeg er ikke stangbacardi før kl 10, heller ikke før 22 - men stritte med lillefingeren kan jeg :)

Titlen som overklasseløg er mig ikke værdig - så jeg cykler bare videre i min egne lille verden..

Rosalilje

Ved jeg da godt...... lagermann
...det var da også grunden til at jeg skrev det. Jeg har oplevet de løg da jeg arbejdede i en kort periode i Charlottenlund. De kom vaklende ind i den forretning jeg var med til at renovere. Jeg vil tro de skulle have fyldt barskabet op.

Nej, hold du dig til cyklen. For i virkeligheden er de nogle stakler som bliver holdt ud af deres mænd. Men jeg tror de fleste har valgt den skæbne selv, da de har gifter sig til Strandvejs villaen.

Mvh Lagermann