En ide til moderation

En ide til moderation anonym
Jeg bruger Sol stort set daglig, og ser jævnlig bøvl med moderatorerne/moderering af debatten.
Kunne man ikke for at komme over det, ændre lidt i systemet, så hvis 20 eller andet antal trykker på klageknappen, så blive indlægget automatisk hevet væk fra debatten.
Altså der skal ikke sidde en og holde brandvagt.

For ikke at gøre moderatorene helt arbejdsløse, så skal forfatteren kunne kontakte jer og gøre opmærksom på at et indlæg måske er uretfærdig slettet.

Indlægget bliver plantet i det der svare til skraldespanden på en pc, og kan genskabes derfra ved en ordentlig begrundelse.

Vi slipper for at sidde og bande over det måske var personforfølgelse,for en maskine reagere på antallet af klager, ikke om de ikke kan lide forfatteren, og i slipper på at skulle følge med i gud ved hvor mange indlæg daglig.

Var det ikke værd og overveje?

det ville sikkert ndn
passe alle multitaskerne fortræffeligt

Hvad mener du? anonym
Gider du uddybe en anelse?

Tænkte det samme som ham! ayoub_dk
Der er ikke nogen begrænsning i hvor mange brugere du kan være... Opret 20 profiler og vupti - al magt til dig!

Kommer indlægget på igen, opet evt. 20 nye profiler...


Tror ikke det er en løsning, og sikkert heller ikke hvis man samtigigt laver en positivliste (Hvor folk kan stemme for at indlæget er "relavant").

20 var bare et tal anonym
det skal måske være 50, eller flere.
Jeg har ingen anelse om hvor mange brugere her er,men en rimelig procentdel af dem.

Min oplevelse er da at jeg kun kan klage en gang over et indlæg.
Så kommer den ud og sige man har klaget en gang.

og den anonyme hansemand
der gentager sig selv 100 gange daglig med det samme vås [:D]

Hvordan? ayoub_dk
Om det er 20, 50 eller 1000 gør ikke nogen forskel rent teknisk.

I øvrigt har de fleste dynamisk IP adresse så hvordan skal man kunne vurdere om der er tale om den samme inde på SOL. Selv MAC adressen kan fakes, hvis man har lyst til det.

Så jeg kan ikke se hvordan man skal kunne uden at gøre det meget kompliceret at bruge dette site. Derfor tror jeg ikke din løsning er særligt smart, men jeg har ikke noget forslag til hvordan det umiddelbart kan laves uden en masse arbejde og dermed omkostninger for sol...

Hmm... Fik idé men jeg tror ikke den bliver noget hit her, men jeg lufter den da gerne alligevel... For at kunne debatere skal man oprette en profil, dette koster eet eller andet beløb (Som man fx kunne opspare til eet eller andet varekøb via sol eller deres annoncører hvis sol stadigt ønsker at det skal være en gratis service). Man kunne betale via SMS eller på en anden nem måde... På denne måde begrænser det lidt folks motivation og mulighed for at oprette fake profiler som de kan misbruge, og din løsning kunne måske bedre i kombination med dette... Men jeg ved ikke hvad der er bedst...

Hos TDC og Cybercity sol-bruger
kaldes det en dynamisk IP, men den er i virkeligheden fast.
Din ide med at det skal koste og bruge sol, vil få mig til at trække mig, og som jeg opfatter dit indlæg, skal man ikke kunne bruge sol uden en profil.
Så tror jeg ikke den er her længe.

Mon ikke det kunne laves så en profil pr IP.

Jeg har ihvertfald fået af vide at har man Adsl, så er IP adressen fast.
Det er vist kun modem, der skifter IP
Men hvor mange har dem, det går alt for langsomt[:O]

Har selv TDC ayoub_dk
Og så vidt jeg kan se skifter IP fra gang til gang hvis man lader ADSL modemet være slukket et stykke tid. Ydermere kan jeg uden problemer få tildelt en ny IP på en anden, eller den samme maskine (Fx, via en virtuel maskine som jeg lige har lavet forsøget med, jeg kører Vista på den PC jeg normalt bruger og har installeret VirtualPC med en Ubuntu).

Mit gæt er at TDC tildeler et IP nummer til en MAC der logger på i en god times tid, herefter får den sandsynligtvis et nyt nummer. Så SOL skulle så lave et system, hvor den ikke godtager klager over et indlæg fra den samme IP i det samme tidsrum (dvs. i op til en god time inden man igen kan klage fra den samme IP)...

Hmmm... gad vide hvad systemet ved TDC foretager sig hvis man laver en stump program der skifter MAC konstant... De må vel have en begrænsning indbygget, ellers kan man vel ligge det hele ned når de løber tør for IP numre... Nå, det tænkte jeg ikke ;-)

du skifter ip gang på gang uviden
hvis du tjekker myip.dk får du så forskellige cifre?

Okay sol-bruger
Men hos Cybercity har jeg fået beskeden at selv om vores IP hedder dynamisk, så har den en fast IP udad til, den den f. eks viser her på sol. Og vores konto skal lukkes ned og genoprettes før den skifter

Men det lyder lidt mere retfærdigt at det er brugerne der bestemmer hvilke indlæg de ikke vil se her, end der sidder en og vurdere.

Selvfølgelig er der nogen der vil omgås der, ligesom med banningerne,men mon ikke det ville være mindretallet?

Har ikke checket lige den du omtaler ayoub_dk
men burde ikke være nogen forskel fra det jeg har afprøvet.

Jeg har en hjemmeside hvor jeg har ekstern statestik på, og der kan jeg se at når jeg går ind skifter IP for hver IP der bliver tildelt mig (dvs, ja, jeg kan få den til at skifte). Og den stemmer overens med hvis jeg kigger på den lokalt med ipconfig (vista+XP) og ifconfig (Linux/Ubuntu).

Ja, retfærdigt - men teknisk besværligt at sikre ayoub_dk
Jeg tror du har ret at det vil være et mindretal der vil gøre det - men hvis der bare er een der er svinsk nok så vil det være et problem for hele debaten her.

Men man kan jo prøve og se hvordan det går..

IP-adresser nona
Cybercity siger (som en anden allerede har skrevet), at de arbekder med faste IP-adresser, selv om måden de tildeler dem på er dynamisk.

TDC har 3 metoder:
fast-fast IP-adresse: en fast IP-adresse - det betales der for.
dynamisk-fast IP-adresse: altid den samme IP-adresse, men måden den tildeles på er dynamisk - og det koster også lidt ekstra.
dynamisk IP-adresse - adressen skifter, normalt hver anden dag eller i den stil.

Hos TDC vil der gå en time, inden de opdager, at du har skiftet udstyr og derfor skal have en ny dynamisk IP-adresse. Men du kan ringe og få dem til at "opdage" det nu og her, hvis ikke du kan vente denne time med slukket udstyr.

Men du kan altid omgå princippet med en IP-banning ved at gå gennem en "proxy-server", som så maskerer dig, så det ikke længere er din IP-adresse, de står som den ene part.

Dynamiske IP-adresser kan være lidt problematiske i forbindelse med banning på den måde, at den IP-adresse, du har i denne uge, det var der måske en bannet persons IP-adresse i sidste uge - og så skal du have både energi og tålmodighed og god tid på telefonen for at få det løst op hurtigt.

Korrektion pcpimpen
Du har helt ret.

"Hos TDC vil der gå en time, inden de opdager, at du har skiftet udstyr og derfor skal have en ny dynamisk IP-adresse. Men du kan ringe og få dem til at "opdage" det nu og her, hvis ikke du kan vente denne time med slukket udstyr."

Med andre binder de IP'en til MAC'en i 60 min. som er ganske standard ved dhcpservere.

Og ja, man kan stadig omgå meget ved at benytte proxyservere. Løsningen ville være begrænse en ratingfunktion til profiler only og samtidig at kombinere login med et proxyfilter.

/ PP